מחשבות

yuvalberger

New member
מחשבות

רבות צצות כשמשעמם אז להלן אחת שעלתה.... הספקנים (באלוהים) נחשבים כ"כופרים" כלא מאמינים. ולעומת זאת אלו שלא שואלים שאלות ומתפללים כל הזמן נחשבים למאמינים האדוקים... אבל וואלה כשחושבים על זה אולי קצת יותר לעומק ויכול להיות שזה דבילי לגמרי... דווקא הספקנים לא צריכים להיחשב כ"כופרים" הם בעצם אם אפשר לפשט את זה ... בודקים את האלוהים הם אומרים אני לא מאמין כי אף אחד לא הוכיח לי שיש אלוהים או בגלל שהייתי במצב נורא ואלוהים לא הציל אותי אז אני לא מאמין , כי אני בדקתי אותו ולא מצאתי תשובה. לכן דפקא מהמקום הזה של הספק של החוסר ודאות אולי צריכה לבוא התשובה האישית של כל אחד מאיתנו לעצמו (וחס וחלילה אני לא מטיף) איך הוא בוחר להתפלל אל מי או מה או מה שזה לא יהיה הוא מתפלל . ואם כבר הנושא השנתי הוא תפילה אז זו מחשבה שעלתה לי שאולי לא ממש קשורה אבל כן קצת קשורה! סוף שבוע נעים ושבת שלום! אוהב ומתגעגע לכולם יובל

ומה קודם למה?

שבוע טוייב,, נשאלת השאלה האם אותם "ספקנים" מעוניינים המערכת יחסים כזאת עם הקב"ה, אם יש להם בכלל רצון לשאת תפילה אליו, אם הוא "לא הוכיח את עצמו" מבחינתם... האם האמונה באה לפני התפילה? האם יש טעם לשאת תפילה ולקוות שדבר מה יתרחש ואז נקבל התגלות ברוכה שתגרום לנו לא להטיל ספק בכל? אני לא יודע...אני רק יודע שלא לחינם התפילה נקראת "עבודה שבלב"- היא מכוונת לעבודה, לדו שיח משותף בין האדם לליבו, מחשבותיו ורצונותיו... אז איך מתחילים תפילה? מאמונה? זקוקים להוכחה קודם..? שבוע טויייייב לכולם, וליובל ברגר התותח שהעלה תהייה איכותית... יאיר

yuvalberger

New member
אמונה...?

האם אני מתפלל כי אני מאמין שלמעלה יושב אלוהים ומסתכל עליי ומחליט אם כן או לא...? זה יותר מסובך מזה.... אני יכול להגיד אישית על עצמי שאני לא יודע אם אני מאמין במאה אחוז או שאני מטיל ספק או שאני איפשהו באמצע... יש דעה שאומרת שאלוהים לא יצר את האדם אלא האדם יצר את אלוהים. אלוהים נתן לאדם משמעות ותקווה, נתן לאדם את ההרגשה שהוא לא לגמרי ארעי על הכדור הזה ושיש משמעות להימצאות של בני אדם . אז אולי השאלה שצריכה להישאל היא לא האם אני מאמין או לא... אולי השאלה שצריכה להישאל האם אני בוחר ליצור לעצמי את האלוהים שלי...? כמובן שאני לא מתכוון לכך שאני ממציא את אלוהים וקובע מה יהיה. אבל בכל זאת אני שואל, אם אנחנו כיהודים רפורמים מאמינים בהתקדמות ובשינוי מנהגי הדת ברוח הזמן, האם גם האלוהים שלנו משתנה...? האם לכל אחד מאיתנו יש אלוהים אישי שנראה קצת אחרת....?
קצת הרבה שאלות... אוהב המווןןן
יובל!

בלי יותר מידי תשובות...

למה אתה מנסה ליצור לעצמך מסגרת, וקרוא לה במפורש תפילה, עבודת ה'? אני לא יודע אם אלוהים משתה,אולי הקרבה שלנו אליו, אולי הדרכים שלנו לעבוד אותו משתנות... האם האדם המציא את אלוהים בשביל שיהיה לו נוח יותר בחיים?לא בטוח...יש משהו במערכת היחסים הזו, שלא מקלה על האדם, היא תובעת ממנו לא מעט, עם לא הרבה בחזרה...בוא לא נמהר ליצור את אלוהים, לפני שאנחנו מודעים לקמצוץ ממה שטמון בנו..אולי אם נגלה מעט ממה שטמון באדם עצמו, נוכל לבחון מה נמצא מעבר... חוץ מזה, אני לא בטוח אם לרפורמים יש אלוהים אחר...אני מקווה שלא, אחרת אם אכן האדם יצר את אלוהים, אז כנראה שנותרנו לבד במערכה.. יש עוד לא מעט לומר, אבל זה יהיה ארוך מידי, אם זה מעניין עוד,אז תכתוב ואני אמשיך להגיב... נשיקס' יאיר

למעלה