מחשבות שליליות

student85

New member
מחשבות שליליות

אני סטודנט לתואר בהנדסה ופעמים רבות כאשר אני נדרש להתמודד עם חומר קשה ולא מצליח מתחיל אצלי גל של מחשבות שליליות כמו "אני לא יצליח" "נמאס לי" "אני רוצה לעזוב את הלימודים" "הלימודים במילא לא יתנו לי שום דבר". אני יודע שהפתרון אמור להיות מחשבות נוגודות חיוביות לכל מחשבה אבל כשזה קורה אין לי את הכוחות הנפשיים לעשות את זה והרבה פעמים אני פשוט עוזב את הלימודים ועובר לעשות משהוא אחר. הייתי כבר אצל שלוש פסיכולוגים שונים בשנתיים האחרונות וגם החלפתי תחום לימודים וזה לא עזר. זקוק לעזרה.
 

דפנה741

New member
טיפול CBT

שלום רב, לא פירטת לגבי הטיפולים הפסיכולוגיים שעברת. אם יותר לי להמליץ על טיפולים בגישה קוגניטיבית-התנהגותית, שאכן מתמקדים בשינוי המחשבות במטרה להשפיע על ההרגשה ועל התפקוד. בטיפול זה בודקים מהם אמונות היסוד שלך לגבי עצמך (ולגבי העולם/העתיד), מחשבות אוטומאטיות, העלאה למודעות וכמובן ההבנה שמחשבה היא אינה עובדה. מזהים את המחשבות הלא-נכונות ומחליפם אותם. אולי עברת סוגי טיפול אלה...אשמח לעזור. דפנה.
 
שיטות טיפול שונות מתיחסות אחרת לתפקיד

המחשבות ומה ניתן לעשות בנוגע אליהן.
יש שיטות שמסתפקות במודעות למחשבות ולסיבות קיומן
יש שיטה שמתמקדות בזיהוי המחשבות ועבודה מתמשכת על החלפתן (טיפול קוגניטיבי ),
ויש שיטה בה המחשבות השליליות הן לא הבעיה, אלא סימפטום, סימפטום של אירועים שליליים מוקדמים יותר שעדין 'מתנגנים' אצל עם המסר הזה,, וכדי לעצור את המחשבות האלו לא מקבלים כלים כדי להתמודד איתן, אלא מזהים את אותם מקומות שמתנגנים עדין, ומשלימים את העיבוד שלהם, כשזה קורה המחשבות מפסיקות להתנגן (EMDR)..
אם שיטה אחת לא סייעה, נסה אחרת.
 
למעלה