מחשבות רעות

מריוס זכריה

Member
מנהל
בין טיפול זוגי לטיפול פרטני

חלק גדול ממה שאת מתארת רלוונטי יותר לטיפול פרטני משר לזוגי. באופן אידיאלי, מטפל זוגי אמור לעשות גם עבודה פרטנית, אפיול כשהוא יושב עם שני בני הזוג יחד, ואם צריך, רק עם אחד מהם. כי זה לר כל כך הגיוני שאת תלכי גם לטיפול פרטני וגם לזוגי במקביל. זה רק יצור בילבול. מצד שני - אני מסכים עם מי שכתב שאת זקוקה לפרטני. בנוסף, אני גם חושב שבטיפול זוגי הכל חייב להיאמר. אכן יש לך אופציה לפתוח דברים קשים בפני המטפל/ת באופן פרטני, בין אם בפגישה פרטנית ובין אם בטלפון. יש גם אופציה לומר הכל לפני בן זוגך, בחדר הטיפולים. הבחירה אם ככה או ככה היא לפי תחושתך. אבל להשאיר בבטן ולא לאמר זאת למטפל - זה לא בא בחשבון. במצב כזה חבל על הטיפול, הזמן, הכסף והציפיות. טיפול והסתרה לא הולכים טוב יחד. נכון שזה לא חייב להיאמר ברגע זה, ואפשר מעט לדחות. יכול להיות שצריך להיבנות לך ביטחון עם המטפל. אבל עם תחכי עם זה יותר מדי את מכשילה את הטיפול. יש סיכוי גדול שבעלך ממילא מרגיש את עמדתך, גם כשהיא לא נאמרת. כמו כן יש סיכוי גדול שהוא גם מגיב אליה, אפילו אם הוא לא מודע למה. ככה זה עובד. אנשים מגיבים גם למה שלא נאמר. זה (כלומר המחשבות השליליות שלך) הרי נמצא שם ובגדול, וזה משפיע על הכל. וכן, מה שקורה לכם הוא לפי דעתי בגדר הנורמה. זה לא קורה לכל זוג, כמובן, אבל זה קורה ה-מ-ו-ן.

מה קשה להיות עם ילדה בת 2 זה גיל מקסים!

אם היו לך 3 ילדים והיית צריכה לטפל בהם לבד, ניחא, אבל ילדה אחת זה קשה? נראה לי שאת הבעיה ולא הוא. מזל שמילים לא פוגעות והוא נשאר בחיים ויש להניח שישאר עוד זמן רב למרות איחולייך. כמי שמסתדרת טוב עם עצמה , כל מי שבסביבה מפריע לך, הבעל, הבת ואולי גם הבוס בעבודה? את כל כך מרחמת על עצמך, "אני גמורה" "אני בקושי מתפקדת" ,לא פשוט לי להשאר לבד עם ילדה בת לא הבנתי מה כל כך רע לך, אם לא תעשי שינוי בעצמך גם טיפול זוגי ומשולש לא יעזור לך. איפה הבגרות שלך בת 35!!! אגב, למה התחתנת???? אה, בעצם ענית "בגלל חשש כלכלי"!

dalakosh

New member
תודה לכולכם על התגובות

עזרתם לי מאוד בתובנות ובנקודות המבט שלכם. (גם את אלמנת קש שכותבת בצורה בוטה. קל להשתלח ככה באנשים בחסות הפורום).

seeyou

New member
איך לברוח ממחשבות רעות?

זה נושה עדין ואני אישית לא הייתי ממליץ לך לספר מה שכתבת אפילו לפסיכיאטר. לדעתי,את חייבת להיתמודד לבד עם "הבעיה" ולמצוא פיתרון-תעשי "מחקר" ברשת חיפוס קצר מצאתי מאמר בנושה-אך לא קראתי אותו http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=8888972 יוסי נ.ב: "Watch your thoughts; they become words. -Watch your words; they become actions. Watch your actions; they become habits. Watch your habits; they become character. Watch your character; for it becomes your destiny!!!" יוסי

קארניו

New member
חחחחחח גדול!!!

אל תדאג יוסי, שום פסיכיאטר לא יאשפז אותה בכפייה וגם לא יתן לה כדורים על המחשבות שעברו לה בראש . זה שווה ערך ושקול באותה מידה לאמירה שילדים אומרים :"הלוואי שתמות" . מישהו מתייחס ברצינות ? כמובן שלא !

משטרת המחשבות

עוד לא כאן.... אבל נשמע שהטיפול הזוגי כן עובד. אולי שווה, לחזק אותו בטיפול פרטני - בעיקר משום שנראה שיש מודעות ורצון לשפר ושיפור איכות הקשר שלך וחייך בכלל - זה משהו שאפשר לעשות - כשיש רצון.

למעלה