מחשבות רעות

dalakosh

New member
מחשבות רעות

אנחנו זוג בני 35 עם ילדה בת 2. נמצאים בטיפול זוגי מזה מס' פגישות עקב בעיות בקשר הזוגי. אנחנו אמנם בטיפול אבל אני לא בטוחה שיש שינוי או שיפור. על פניו יש שיפור - כי אנחנו לא רבים ומתפוצצים אחד על השניה כמו קודם אבל עדיין ישנן מריבות קטנות שמעלות שנינו את הפיוזים. אצלי כל פגיעה שכזו מתבטאת מייד במחשבות על "לקום וללכת". אני כמובן לא מבצעת אבל זה תמיד מה שקופץ לי לראש. רצון להפרד. אח"כ אני נרגעת ועוברת הלאה, ממשיכה בשגרה הנוראית שלי ושלנו. בעלי טס הרבה לחול במסגרת העבודה. לפעמים אני לגמרי מחכה כבר לנסיעות האלו - רק שיאפשרו לי קצת חופש ממנו וזמן להיות לבד - למרות שזה לא פשוט לי להשאר לבד עם ילדה בת שנתיים. לאחרונה, מרוב מריבות וחיכוחים, שמתי לב שאני מתפללת שיקרה לו משהו רע, שהמטוס יתרסק וכו' - כל מיני משאלות של ילדה בת 12. אני מרגישה כ"כ אשמה על המשאלות האלו! בימים האחרונים, אפילו שלא רבנו על משהו מהותי - אני מרגישה גמורה מבפנים. ממש סחוטה. הולכת לעבודה אבל בקושי מתפקדת (וזה יתנקם בי בהמשך - זה ברור לי, אבל אין לי כוחות נפש!) אני לא בטוחה שאוכל להעלות את כל הדברים האלו בטיפול הזוגי. אני חוששת שאם בנזוגי ידע שאני מרגישה ככה - הוא לא ירצה להשאר. אפילו שככ רע לי - אני לא רוצה להפרד. אולי בגלל חשש כלכלי (אני מרוויחה שכר קרוב למינימום והא מרוויח יפה מאוד) ואולי לא רק זה. אני לא יודעת. היתי רוצה לקוות שאלו בעיות שמאפיינות זוגות "לאחר לידה" אבל זה נמשך כ"כ הרבה זמן ואני מתמוטטת. אשמח לתובנותכם.

שאלה לי אלייך

האם אתם נשואים? אם כן, מדוע בחרת להנשא לו? ואם לא, מדוע בחרת לחיות איתו ולהביא איתו ילדה משותפת? לא נשמע לי שהבעיות שלכם מאפיינות כל זוג לאחר לידה יש פה אמת עמוקה ומשמעותית שאת חייבת לגלות על עצמך ואז לפעול בהתאם אני במקומך הייתי הולכת דחוף לטיפול אישי , כדי להבין את עצמך, ולהיות מודעת לרגשותיך האמיתיים.

מלחיץ !

מילא שאת מתפללת שהמטוס שלו יתרסק אבל מה אני אשם אם במקרה גם אני בטיסה הזאת
ממליץ לך להעלות את זה בפני המטפל/ת הזוגי אבל בשיחה אישית ולא כאשר בעלך נוכח. בהצלחה בטיפול

קארניו

New member
ואני מבינה שהיום

אתה כן מאמין בכוחות מאגיים של רבנים , נישוק מזוזה , קבליסטים , קוסמות ומכשפים ששולפים את העין הרעה שהשתלטה עליך ועל בני ביתך . מעין פריחה תרבותית שכזו שמשפיעה על הקוגניציה בגיל מבוגר . אם נפלה השלהבת בארזי הלבנון (דנקנר, ד. יפית ועוד מאושיות הכלכלה ואצולות הממון והפוליטיקה שחוברים לכל המיסטיקנים בגרוש ) אז מה יגידו אזובי הקיר?

אי אפשר להתווכח עם הצלחה !

הזקנה מיפו אמרה לאשתי שיש לה בעל חכם, אינטליגנטי, רגיש, יפה בצורה קיצונית....ונשבע לך שהזקנה לא מכירה אותי

קארניו

New member
מה שאתה ואשתך לא יודעים

שזה הנוסח המקובל שאותו היא אומרת לכולם
"ולשומע ינעם "

קארניו

New member
חלילה - תמשיך ....

ובינתיים תעלה גם תמונות של יופייך הקיצוני שגם אנחנו נשמח

רפסודיה

New member
מה שרואים משם לא רואים מכאן

את רואה את הזוגיות כמקור מנו נובעות התחושות הקשות שלךאך מהמקום בו את נמצאת כעת, בתוך קשר זוגי, באופן טבעי קשה לך לראות את מה שהיית נאלצת לראות לו היית לבד. מעודדת אותך ללכת לטיפול אישי כדי לנתח מה מתחולל בתוכך ולהבחין בין מה שקשור ישירות רק אלייך ובין מה שקשור לזוגיות. ומנקודה זו לחשוב מה את רוצה הלאה. אפשרי אולי שהמטפל/ת הזוגי שלכם יסכים לקבל כל אחד מכם לבדו לכמה פגישות, כדי לעשות את הבירור העצמאי הנפרד ולראות באמצעות זה איך ניתן בהמשך הטיפול הזוגי לתרום גם לך וגם לו אישית וגם לשיפור הזוגיות שלכם. אני משערת שאם הייתה לך האפשרות לגלות מה עובר במוחו של בעלך היית מופתעת לגלות שגם לו כעת לא טוב ושגם לו מחשבות רעות, זה בדרך כלל תהליך הדדי.

adam33

New member
מחשבות

מקריאת ההודעה אני מבין שאת במצוקה שגדלה מיום ליום והכל מפני שאת צריכה להוציא ולהרגיש יותר טוב בכל המצב הזה. קחי את עצמך וסעי לאנשהו..תנשמי אויר שני את האוירה אני בטוח כי לאחר מכן תחזרי עם תובנות חד משמעיות לגבי הרצון להשאר או להפרד. אל תשכחי כי זה לא קל כשאת צוברת וצוברת ושאת מרגישה מחנק . מצב שכזה גם יכול להשפיע עלייך לא רק נפשית אלא גם פיסית. זה מזכיר לי תקופה לא טובה בעבר שגם אני היתי חייב להוציא ולפרוץ החוצה. ולגבי המטוס המתרסק...זה לא יעזור...חוק מרפי.. :- )

את לא ברורה...

כל התפילות שיקרה לו משהו, הן בסך הכל ביטוי לשאיפה שלך שהגורל יקח אחריות על חייך, במקום שאת תעשי זאת. לכאורה את מתארת חיים לא רעים, הבעל לא מציק יותר מידי (נוסע הרבה), ובכלל גם בתחום הזה יש שיפור ואתם רבים פחות... אבל מצד שני את על סף התמוטטות. ממה נובעת ההתמוטטות הזו? לא ריבים, לא הצקות, אז ממה?

Orlandosha

New member
יש פה מילכוד.

כשהולכים לטיפול זוגי, יש גם מצב שהוא ייגמר בפרידה של בני הזוג, זו אופציה שאת חרדה ממנה מאוד ולכן מבחינתך משהו חייב להשתנות לטובה בתוך הקשר ביניכם. אם האופציה של פרידה אינה על הפרק, מה תעשי אם באמת תגלי שאת לא רוצה לחיות איתו יותר? תישארי איתו כי הוא מפרנס? מה שברור הוא שמאוד מאוד רע לך ואת מאוד חלשה כרגע, ושאת עצמך יכולה להרוויח הרבה מעזרה מקצועית שתלמד אותך להחזיר לעצמך כוח ולעשות סדר בתוך החיים הפרטיים שלך עצמם, לפני שאת עושה איזשהו צעד. קחי בחשבון - פרידה היא אופציה. ברגע שהיא לא אופציה מבחינתך, את בכלא.

למעלה