מחשבות על X-MEN

goldyboy

New member
מחשבות על X-MEN

אהלן, פעם ראשונה שאני פה. בתור אחד שלא ממש חובב סרטי מדע בדיוני וקומיקסים, מאד, אבל מאד אהבתי את אקס-מן, גם הראשון וגם השני. אחרי ששמעתי כל כך הרבה תשבוחות על אקס-מן השני החלטתי לעשות מעשה. ללכת לראות, אבל קודם לראות את הראשון. אני לא מכיר את אקס-מן, לא קראתי את הקומיקס, לא ראיתי את הסדרה המצויירת, אז כמובן שלא הכרתי אפאחת מהדמויות. אז לקחתי את הראשון בוידאו, ראיתי והתאהבתי
. למרות שלא ראיתי יותר מדי סרטים על גיבורי-על, חוץ מבטמן וסופרמן, התרשמתי לטובה מהעובדה שזאלו לא סתם סרטי מד"ב על גיבורי על עם כוחות מיוחדים, אלא סרטים אחרים, שיש להם גם מה להגיד, והם לא סתם אומרים את זה. הם צועקים את זה. מה שהיה חזק מאד בסרט הראשון ועוד יותר בשני, היה המסר החברתי שבסרטים. המסר של שנאת הזר, השונה, החריג. החברה האנושית לא מקבלת בעין יפה חריגות. כל מי שנגזר עליו להיות חריג זוכה ליחס של רחמים במקרה הטוב, וליחס של שנאה והשפלה במקרה הרע. הגיבורים של הסרטים האלה הם קורבנות של המקרה הרע. כולם דחויים ומנודים מהחברה. פוחדים מהם, מהמראה שלהם, מהכוחות שלהם. עד כדי כך, שנערכו הפגנות בארצות הברית (בסרט) נגד המוטאנטים, שדי הזכירו לי את ההפגנות שנערכו בגרמניה נגד היהודים, או הפגנות שנערכו בארה"ב נגד כושים, היספנים ושאר מגזרים. לכל אורך ההסטוריה אנשים פחדו מאנשים אחרים שלהם צבע שונה, מבטא שונה, אורח חיים שונה. התקשורת, למשל, אחראית לליבוי הפחד והשנאה האלה. אותה תקשורת שגרמה לאמריקאים לבנים לפחד מכושים, ואותה תקשורת שגרמה לגרמנים לפחד מיהודים. איך שהנאצים התייחסו ליהודים, כך האנושות הצייחסה למוטנטים. את אותה העמדה הציגו בסרט. אפאחד לא מכיר באמת את אותם מוטנטים, אבל כולם משוכנעים שהם מסוכנים לאנושות. ואת הפחד והשנאה הזה ליבה במיוחד אדם שניסה להעביר בסרט חוק לרישום וסימון מוטנטים, ששנא אותם באופן מיוחד, כי הוא היה משוכנע שהם ישתמשו בכוחותיהם המיוחדים נגד החברה. אותו אדם, , שינה את דעתו רק לאחר שהפך לאחד מהם וחש על בשרו איך זה להיות בעצמו שונה וחריג ואיך שכולם מתייחסים אליו. ממש עצוב לחשוב על כך שאתה צריך להיות שונה וחריג בשביל להבין את השונים והחריגים. אחד הרגעים הנוגעים ללב בסרט הראשון היה רגע של אחוות מוטנטים ברכבת (וולוורין ורוג), הרגע שבו הם הבינו שרק הם יכולים לדעת ולהרגיש ביניהם באמת מה עובר עליהם, אחד אצל השני. זה היה רגע אחרי שרוג לברוח מהבצפר המיוחד בגלל הקטע עם וולוורין, ע"י מיסטיק שהתחפשה לבובי. כביכול היה כאן מניע מוצדק (שהרי רוג לא ידעה שזה לא באמת בובי): הילדים האחרים מפחדים מהכוחות שלה, אבל מה שאותו ילד עשה היה בעצם להבריח אותה לחיים של גלות, של בדידות. היא חריגה גם בין החריגים, וזה שגם לשם היא לא שייכת, לא משאיר לה שום מקום בעולם שהיא יכולה להשתלב בו. אמנם זה רק סרט, ויש כאלה שיגידו שלקחתי את זה קשה מדי, אבל מבחינת המסר, הדבר לא שונה מהמציאות של היום. העובדה שבני אדם פוחדים מחריגים ושונאים אותם קיימת. ולא מדובר על אנשים עם כוחות מיוחדים, אלא על אנשים נכים ומוגבלים, פיזית ונפשית, בעיקר אלה שהנכת שלהם בולטת לעין. חבל שאנחנו, בפתח המאה ה-21, עוד לא השתחררנו מסטיגמות ולא קיבלנו אותם כבני אדם שווים לנו. עוד משהו מעניין בסרט הוא שאין שם ממש טובים ורעים. יש שם גם כאלה שלא נקטו עמדה ברורה. גם מגנטו הוא לא דמות רעה. פשוט, בניגוד לפרופ' X, הוא לא מאמין בדו קיום והוא רוצה להרוג את המין האנושי כי הוא בטוח שאם לא, המין האנושי יהרוג אותו. והמין האנושי אכן רודף אותם להכחידם. בסרט השני הם אף משתפים פעולה, שהרי להם מטרה משותפת: לשרוד. מגנטו רואה בהם אחים שלו ולכן הוא גם לא יהרוג אותם. הוא גם לא מבין איך הם מתייחסים בסלחנות למין האנושי שרואה בהם סכנה לקיומו. פרופ' X, למשל, ממשיך בחיפושיו אחר דרך לדו-קיום בין שני העמים, והם מתעמתים ביניהם, אבל לא בקרבות של רע נגד טוב, אלא בלנסות להבין אחד את השני, שהרי הם ידידים ותיקים, עם שני השקפות עולם מנוגדות, אך שוב, עם מטרה משותפת. חוצמזה שאהבתי את הקריצות שיש בסרטים, שמפאת לא אכתוב אותן, מין הומור דק וציני. הסרט השני יותר מורכב מהראשון והוא גם יותר אפל וגם נראה יותר פסימי מהראשון. אין ספק שזהו יותר מסרט קומיקס (ואני מתייחס לשני החלקים). יש פה עולם שלם, מורכב, עם הרבה סתירות ומחלוקות פנימיות, דמויות שלא שלמות עם עצמן, בחיפוש אחרי כבוד עצמי, שלוות נפש ופינה בעולם להרגיש שייך אליה, ושני עמים שלא יודעים איך לקבל אחד את השני (או אם לקבל אחד את השני). נשמע כמו משהו שאנחנו מכירים מהחיים האמיתיים, לא? למרות שנראה לי שכבר כתבו על זה כאן, אשתף אתכם בכולופן בדברים האלה שעברו לי ועדיין עוברים לי בראש, אחרי שראיתי את הסרטים.

פששששש...I'm impressed!

"התקשורת, למשל, אחראית לליבוי הפחד והשנאה האלה. אותה תקשורת שגרמה לאמריקאים לבנים לפחד מכושים, ואותה תקשורת שגרמה לגרמנים לפחד מיהודים."-סלח לי, אבל במה התקשורת אשמה? הייתי רוצה שתסביר קצת. "העובדה שבני אדם פוחדים מחריגים ושונאים אותם קיימת. ולא מדובר על אנשים עם כוחות מיוחדים, אלא על אנשים נכים ומוגבלים, פיזית ונפשית, בעיקר אלה שהנכת שלהם בולטת לעין."-אני רק רוצה להגיד, שלא תמיד שונאים את הנכים, אלא גם אנשים רגילים לגמרי. על "תסמונת העדר" שמעת? ומה קורה למי שהולך נגדה? סתם מישהו, בלי שום נכות או מוגבלות, פיזית או נפשית. יש הרבה אנשים שסובלים מזה.

Hellbeast666

New member
FUCKKK!!!

בנאדם!!! את משיגנע על כל הראש רשמת מאמר שלם ! חבל לך על הזמן אני ארקא את זה שיהיה לי שעה פנויה

goldyboy

New member
לגבי התקשורת

תקשורת זה טלוויזיה, רדיו, עיתונות, היום אינטרנט. כל סוג של מדיה. בארה"ב, למשל, בסדרה "שוטרים", רוב הפושעים שהם מצלמים הם כושים. כמעט לא לבנים. התקשורת שם מכניסה את האמריקאים לפחד מפני כושים, היספנים, פורטו-ריקנים. דואגים כל הזמן להציג אותם כפושעים, כמסוממים, כשודדים. תמיד פוחדים שאם יהיה להם כח הם יתנקמו באדם הלבן. אז דואגים לדכא אותם. גם במקומות שבהם שיעור הפשיעה ירד ב-20%, הסיקור של הפשעים שמתקיימים, עלה ב-600%. ולא משנה שגם אנשים לבנים עשירים מבצעים פשעים, שברוב המקרים גרועים בהרבה מפשעים שמבצעים אנשים עניים מהסלאמס (פשעי התאגידים, למשל), תמיד יכתבו שהפושע הוא שחור, או היספני. בד"כ מסומם. ואנשים, שבד"כ די אוכלים את מה שהתקשורת (ובעיקר הטמבלויזיה) מאכילה אותה, מאמינים לזה. אם אתה רוצה דוגמאות טובות, לך תראה את "באולינג לקולומביין", סרט מומלץ. יסביר לך כמה עובדות מפחידות על אמריקה והאמריקאים. התקשורת שירתה גם את גרמניה הנאצית במסעות התעמולה שלה נגד היהודים, ובראשות ג'וזף גבלס. עיתונים שהראו קריקטורות סטריאוטיפיות של יהודים, פרסומות בטלוויזיה הגרמנית שקראו להיזהר מהיהודים, הפחדה בלתי פוסקת של הגרמנים כנגד היהודים, בכך שהגרמנים רוצים להשתלט על מקורות הפרנסה של הגרמנים ובלל על המדינה, הפצת שקרים ועלילות על היהודים. את כל זה אי אפשר היה להעביר בלי התקשורת. לתקשורת יש כח לבנות או להרוס.

Evil Beast

New member
צודק- ובגדול!

לפני כמה זמן דיסקסתי על זה עם רייסט בקשר לזה. שאמרתי שיש דגש חזק, על קבלת השונה, החריג. וגם אמרתי שיש מקבילות של נכים- אנשים מסתכלים עליהם ומתרחקים. הומואים- עובדה אייסמן יוצא מהארון מפני הוריו ואומר שהוא מוטאנט, וההורים לא מקבלים את זה טוב. ובכלל 2 שחקנים והבמאי הם הומואים. ובנוגע להיספנים- יש סדרה שקוראים לה "המגן"- חצי מהפושעים שם הם היספנים ופורטוריקנים. אז זה ממש תקשורת.

netaK

New member
וואו...כל הכבוד

הצלחת באמת להעביר את כל המסרים החשובים שיש בסרט בצורה מדהימה וכתובה נפלא, כל הכבוד אולי צריך להפוך את זה למאמר בפורום?

אנדרו15

New member
הקומיקס ביכלל

יצאה ביעקבות הדברים האלה הוא יצאה עם המסר שלא צריך לפחד מהשונה או משו כזה אני לא זוכר בדיוק יש לי אתר ויש שם כתבה על זה אני יכל לחפש אותו ואני ירשום אותו שאני ימצאה אותו

goldyboy

New member
אהבתי את הקריצות שהיו בסרטים

הקטעים הקטנים של ההומור הציני, כמו שלוגן עושה לסקוט אצבע עם הסכין שלו, בגלאי מתכות (בראשון) או שבובי מקרר ללוגן את הקולה בנשיפה (בשני), למשל. יש עוד כמה כאלה ששכחתי. מה שמראה שעם כל הכוחות שלהם והיכולות שלהם הדבר היחיד שהם יכולים לעשות ביומיום אתם זה לקרר קולה או להדליק סיגריה אחד לשני. עוד הערות שיש לי על הסרט: אני למשל לא חושב שיכולתי לראות את השני בלי לראות את הראשון קודם. כי כשאתה רואה את הראשון אתה לומד להכיר את כל הדמויות, כל אחד/ת מה הסיפור שלו/ה, מה היכולות שלהם, מה הבעיה עם היכולות שלהם, ואז בסרט השני אתה כבר מתחבר ישר לאוירה. יודע כל אחד מה המקום שלו. יודע מה קורה. זה גם יותר כיף להכיר את כל הדמויות, אתה מוצא דמות להזדהות אתה (אני הזדהיתי עם לוגן, כי הוא כמוני, זאב בודד. למרות שיש לי המון חברים). אתה גם מבין למה רוג לא יכולה לתנשק עם בובי, או למה כשלוגן חזר הם לא יכלו להתחבק כמו שצריך, כמו שהם היו רוצים. או מה זה המקום הזה שלוגן הלך אליו בתחילת הסרט. חבר שלי ראה את השני וכל הסרט היה עסוק בלהבין מה הולך שם. אז אמרתי לו שהוא היה צריך לראות את הראשון קודם. את הראשון ראיתי פעמיים. גם את השני אלך לראות עוד פעם. יש שם דברים שלא הבנתי. הוא מסובך. גם כשאתה מכיר את כל הדמויות אתה גם בתוך העניין. וואו לוגן חזר, איזה מגניב. בסרט הראשון כמעט בכיתי אתו בסוף כשהוא החזיק את רוג. הקשר בין רוג ללוגן זה אחד הדברים היותר משמעותיים בסרט הראשון למשל, גם בסרט השני, למרות ששם זה פחות. מהקטע שהוא העיף אותה מהקרוואן שלו והחזיר אותה (הוא הרגיש שהיא כמוהו, חוצמזה שהוא ריחם עליה, והיא באמת הצילה אותו), דרך כל הקטעים שהם עברו ביחד (כשהיא נלכדה במכונית, וכלוגן שיפד אותה, והקטע ברכבת) הוא הרגיש אחריות כלפיה. זה היה יותר מסתם קשר חברי. אולי בגלל שהיא ילדה, לא הצלחתי להבין עד הסוף. למרות שהוא זאב בודד ואחד שרואים שהוא לא יודע לעבוד בצוות (אינדיבידואליסט), וגם הוא לא ממש יודע איך להתנהג עם אנשים כי הוא לא מאמין שיש אנשים שהם לטובתו ורצים לעזור לו, למרות זאת הוא הרגיש אחריות כלפי הצוות, אבל עם רוג זה משהו שונה. אחריות ממש אבהית. הוא היה מוכן להקריב את עצמו למענה, כמו שאבא מוכן להקריב עצמו למען ילדיו. אוקיי, הוא היה מאוהב בד"ר ז'ין, אבל עם רוג היה לו הקשר הכי עמוק. למה דווקא היא? אבקש תשובה לזה. ועוד משהו. הקטע שבו בובי מגיע לבית של ההורים שלו ומספר להם שהוא מוטאנט ("אמאבא \, יש לי משהו לספר לכם") היא ממש כמו הקטע שבחורות או בחורים הומואים ולסביות ש"יצאו מהארון" (הגדרה מטופשת) מושיבים את ההורים שלהם לספר להם שהם קווירים. זה ממש כמו שחברים שלי, שהם גייז, סיפרו לי. ההלם הראשוני, הקטע של "ניסית לא להיות הומו?" והקטע של "אנחנו אוהבים אותך גם ככה", שנשמע כאילו האמא יותר מנסה לשכנע את עצמה מאשר את הבן או הבת, אבל בעצם מתפללת שזה לא נכון ושאולי אפשר לרפא את זה. למרות שלא ברור לי למה אח שלו הסגיר אותו למשטרה. הוא באמת מאמין לכל מה שאמרו לו על המוטנטים, שהוא חושב שאח שלו הוא מפלצת מסוכנת? גם לא ברור. ומה שעוד לא מספרים זה הקשר של רוג עם ההורים שלה. לפי דעתי הם היו צריכים ללכת גם לבית של ההורים שלה. לא מסופר על אם היא שמרה על קשר עם ההורים, אם הם יודעים (הם יודעים שמשהו לא בסדר אבל לא יודעים מה), אם הם מתעניינים בה, מה הם יודעים עליה וכל זה. היה צריך לפתח את זה. אולי בסרט הבא יפתחו, למרות שאני מאד מקווה שלא יהיה עוד סרטף כי זה רק יהרוס. אני לא בעד המשכונים, ולעשות סרט שלישי ורביעי פוגע בסרטים עצמם. ודרך אגב, לא כתבתי את המגילה הזאת סתם, אני מצפה לכמה תשובות
.

אנדרו15

New member
בקשר לבובי

כמו שאמרתי קודם(אבל לא במדויק כמו זה) הקומיקס עוסק בזה ועם אני לא טועה זה היה בשנות ה-70 שהוא יצאה(אני לא בטוח לא לאכול אותי חי) ועם אני לא טועה הוא היה בקשר לשינא של ההומואים כי הם הרישונים עם האיידס אז חשבו שהם מפיצים מגפה או משו וכי הם היו שונים מהאחרים(הם אהבו את המין שלהם) אז הקומיקס יצאה בהיכר ביגלל הנושא הזה(לפי מה שאני זוכר מהכתבה) ובקשר לוולורין לפי דעתי אני חושב שהוא פשוט הרגיש החראי עליה למשל היא ברחה ביגלל שהוא תקע בה סכינים ואז כולם ראו איך היא שועבת ממנו את הכוח שלו (ואז רק בובי(מיסטיק)זרק עוד עצים למדורה(ככה אומרים את זה?)) ואותה סיבה ברכבת כי הוא היה אחראי לזה שהיא היתה ברכבת בקשר לקרוון זה ביגלל שהוא טקע אותה בשום מקום והוא גם ריחם עליה(ניראה לי שזאת הפעם הראישונה שהוא ריחם על מישו)כי מה ילדה בת 18(ניראה לי שהיא היתה בת 18) תעשה באמצע שום מקום כשיורד שלג אז אני חושב שהוא פשוט ניקשר עליה ככה שהוא הרגיש כאילו הוא השומר שלה (זאת רק דעתי אף אחד לא חייב להסכים איתי) לפי דעתי בסרט הבא(כן יש סרט המשך אחרי הצלחה כזאת גדולה של השני אז לא יהיה שלישי וחייב ליות למה הם הכניסו
את פיניקס כל כך מוגדם
(אני לא יודע אולי יש אנשים שלא הבינו את זה אז אני לא רוצה להיסתכן ולקלקל למישו)) לא יראו את המישפחה של רוג ניראה לי שהיא ברחה או סילקו אותה(בסידרה סילקו אותה) אז אני לא חוש'ב שהיא רוצה לחזור וניראה לי שהיא מז'ה הפחידה את ההורים שלה גם שעם היא היתה חוזרת הם לא היו מכבלים אותה(זאת שוב רק דעתי)

karin byrne

New member
היי..

שמע אני חושבת שאתה צודק מאוד בעניין של פיניקס...הם הכניסו אותה מוקדם מדי...קודם היו צריכים "להכיר" לקהל את גמביט,חיה וג'ובלי...ורק אז להכניס את פיניקס לסיפור... ,

goldyboy

New member
היא אמרה לו

"I SAVED YOUR LIFE", על הקטע שהיא צעקה לו שיזהר, כשההוא בא לוולברין עם סכין. היא לא ידעה באותו זמן שלוולברין יש יכולת השתקמות בלתי מוגבלת. אז היא חשבה שהיא הצילה אותו. ואולי זה נכון. אולי באמת היו הורגים אותו שם, עם כל הכוחות שלו.

חוץ מ"יכולת השתקמות בלתי מוגבלת"

לוולברין יש גם חוש ריח מחודד, ככה שרוג לא עשתה כלום. גם אם וולברין לא היה נרפא, הוא עדיין היה מריח את הסכין. החושים המחודדים שלו הם חלק מהדברים שהופכים אותו ללוחם קפא"פ מעולה.

Evil Beast

New member
אממ קצת הסבר..

וולברין וסייברטות' קורצו מאותו חומר, חוץ מזה שסייבר טות' נראה כמו חחיה, נוהם כמו חיה וכדומה. אבלךלך יש להם חושים מחודדים, רחוש ריח, שמיעה, ריאה וכו'. כמו כן לשניהם נרפאים מעצמם, ומתי ממש ממש מאוחר(הם יכולים להשאר חיים הרבה זמן, לדוגמה באקסמן המצויר המקורי, היה פרק שראו בעתיד את וולברין וסופה ביחד.., אבל בעצם זה וולברין וולברין וזאת בעצם הבת של סופה(או משהו כזה..)

Gul the Great

New member
רוג וולברין....

יש בינהם קשר מפני שהם מבינים אחד את השני (זו לא טעות לשונית!!!) שניהם לא יכולים להתקרב אל אף אחד.. הם חייבים להיות רחוקים מכולם... וולברין בגלל האופי שלו והעבר שלו ורוג בגלל הכוחות ההרסניים שלה...

למעלה