מחשבות על קווין

geashono

New member
מעניין

לא יודע למה זה נשאר חרוט לי בראש ,שזה לזכרו של קוזי?

dvirtz

New member
אבל QPR זה בדיוק מה שאתה רוצה

שיוציאו שירים חדשים עם זמר אחר, לא? כנראה שגם לבריאן ורוג'ר אין מגע זהב ולא כל מה שיוצא תחת ידם עומד בסטנדרטים של קווין (יש כמה בפורום שיגידו את זה על כל מה שרוג'ר עושה). חוץ מזה, אם אתה כל כך לא אוהב מה שיש ברדיו (גם אני ככה) אז למה לא להקשיב למה שאתה רוצה בדיסק או נגן מוזיקה? אם אתה לא מכיר מספיק אז אתה מוזמן לבקש המלצות כאן.

khammel

New member
../images/Emo45.gif או לחפש תחנות רדיו אינטרנטיות מכל העולם

geashono

New member
תשובה

העובדה היא שלא נהניתי מהאלבום המשותף שלהם,ואני לא מתחבר בכלל לשירי העבר של פול. אז או שהאלבום הושפע מאוד מפול או שבראיין ורוגר הם לא ערובה לאלבומים טובים-אני לא יודע מה התשובה. (בדרך אגב: פול מוכיח מה העוצמות של זמר מצויין יכולים להוסיף לשירים מצויינים) לגבי מוזיקה: אני כנראה מתעצל ורק כשאני באוטו אני פותח רדיו,אשמח להמלצות על להקות איכותיות- ומלודיות. כמה חסר לי שירים מלודיים...

geashono

New member
תודה

אני לא יודע אם אתם מכירים את להקת savatage היא להקת רוק כבד אבל בהרבה מהשירים שלה יש קטעים עם פסנתר. הנה כמה לינקים לשירים הכי מלודיים שלה: http://www.youtube.com/watch?v=Ql_FlBDyBVU http://www.youtube.com/watch?v=8l5uvj0AJzU http://www.youtube.com/watch?v=GDVoajxYdWI השיר הראשון הוכתר על ידי ראניה עססיה מרדיו עמאן לשיר הרוק הטוב ביותר בכל הזמנים. מקווה שתהנו!

khammel

New member
את סאוואטאג' אני זוכרת עוד מימי ה-MTV

Headbanger's Ball וכזה... אבל היום המוזיקה בסגנון הזה משעממת אותי. שיר הרוק הטוב ביותר בכל הזמנים? מממ... לא. ממש לא. "שיר הרוק הטוב ביותר בכל הזמנים" הוא "רפסודיה בוהמית". לא?

geashono

New member
היא כנראה התכוונה שיר הרוק כבד הטוב ביותר

בכלל אוהבי רוק כבד לא מכירים במושג רוק בכלל ,מבחינתם זה סוג של פופ. דווקא לקווין חוץ מהסוף של בוהמיין (שההמחשה לשילוב בין הסגנונות- בולטת במחווה לפרדי בביצוע המשותף של אלטון גון ואקסל רוז)- יש כמה שירים שיכולים להיחשב כרוק כבד כמו לייר ועוד . לסווטאג יש בדרך כלל סגנון כבד מדי בשבילי ,אבל השירים המלודיים שלהם הם אחד מפלאי תבל,והסולו גיטרה שלהם מבחינתי לעולם לא נס ליחם.

khammel

New member
הרוק הכבד המפורסם ביותר של קווין הוא STC

Stone Cold Crazy כמובן. נדמה לי שיש לי אפילו מגזין של קראנג עם קווין בשער. הוכחה ניצחת שקווין היא להקת רוק כבד.
ויש גם את Headlong ואת Hitman אבל הרוק הכבד בא בעיקר מכיוון בריאן, נראה לי. האחרים משכו לכיוונים קצת יותר "רגועים". לגבי השת"פ בין אקסל ואלטון... יש דברים שאני מעדיפה לשכוח. אחד הביצועים הגרועים אי פעם, לטעמי.

geashono

New member
אבל זה היופי בשיר

ואלטון לא מתאים לסוף השיר,ולאקסל אין קול סביר לשום דבר שדורש שירה ומלודיות. אז אולי השילוב ביניהם מצחיק יותר מאשר אומנותי,אבל זה עדיין ממחיש את הנקודה. ואגב את הפופיות של פרדי אני לא כל כך מחבב,ומזל גדול שבראיין סחף קצת לכוון הרוק.

geashono

New member
כי אפרופו רוק כבד

סוף השיר הוא סוג של רוק כבד (שלא מתאים לאלטון ) וזה היופי בשיר השילוב בין לפחות 3 סגנונות.

zivnew

New member
Headlong רוק כבד?

כנראה שאני לא מבין איך מזהים ששיר הוא רוק כבד, מה בשיר Headlong שגורם לך להגיע למסקנה הזאת?

khammel

New member
הרוק הכבד של היום זה לא הרוק הכבד של פעם ../images/Emo6.gif

ה-Riff שהשיר מבוסס עליו הוא די סטנדרטי לעולם הרוק הכבד כמו גם העובדה שהשיר מנוגן בגיטרה בכיוון dropped D שפופולרי מאד ברוק הכבד.

zivnew

New member
איך מזהים שהגיטרה מכוונת ב-"dropped d"

האם יש איזשהו הבדל באקורדים?

geashono

New member
כנראה שאי אפשר לזהות רוק כבד

סקורפיונס ובון גובי נחשבות בעיני הציבור רוק כבד,בעיני חובבי רוק כבד הם נחשבות בדיחה -הפופ של הרוק הכבד. בכלל יש הרבה זרמים ברוק הכבד,ישנם שירים בלי מנגינה בכלל שאנשים בטוחים שהם יצירת מופת. כנראה עניין של טעם.

khammel

New member
סקורפיונס בדיחה? ../images/Emo4.gif

בון ג'ובי מעולם לא נחשבו רוק כבד. הם הארד רוק או קלאסיק רוק. סקורפיונס בהחלט להקת רוק כבד אבל "לייט". היסטורית, הרוק הכבד המודרני -- או מה שהיום מכונה כבד -- התחיל רק בשלהי שנות השמונים אבל המונח קיים עוד משנות השישים. בגישה כזו, גם סאבאת' כבר לא מטאל
מה שבטוח, הכל עניין של טעם ואופנות.

למעלה