מחשבות על קווין

geashono

New member
מחשבות על קווין

לדעתי חבל שבראיין ורוגר די חיים על העבר המפואר של הלהקה. יש להם יכולות אדירות ליצור שירים מדהימים ,שדי מתבזבזות כל זמן שהם לא בלהקה. הם היו צריכים מזמן לצרף זמר בלי יומרות, שינסה רק לבצע בצורה קולית את השירים של בראיין. בראיין ורוגר מעולם לא היו זמרים גדולים ,ובשנים האחרונות קשה להם לשיר בצורה סבירה. זה פשוט בזבוז ,כי יש שירים שרק הם יכולים לכתוב ולנגן (בעיקר בראיין) .

khammel

New member
מה הכוונה "חיים על העבר המפואר"?

על מה הם אמורים לחיות, אם לא על מה שהם עשו עד היום? מי אנחנו שנגיד "כשרון מבוזבז" על זוג מוזיקאים בשנות השישים לחייהם שכבר עשו והשיגו כל כך הרבה? אני גם לא ממש מבינה למה הכוונה שלך ב"זמר בלי יומרות"... יש חיה כזו?
בריאן ורוג'ר אולי לא זמרים גדולים, אבל לטעמי, הם הולכים ומשתבחים עם השנים. במיוחד רוג'ר שממש הקסים והפתיע אותי מבחינת שירה בסיבוב האחרון. ברור שחבל לי, אישית, שבריאן לא עושה איזה פרוייקט סולו. אבל... זכותו. אם הוא מעדיף -- כפי שכתב לאחרונה לחברי מועדון המעריצים -- להשקיע את זמנו בהצלת חיות, האם זה פחות חשוב או לגיטימי? האם זה אומר שהוא מבזבז את זמנו? את זמננו? נראה לי שהוא הרוויח את ה"פנסיה" שלו ביושר.

geashono

New member
תשובה

לא באתי בטענות לאף אחד,זו זכותם המלאה ,כמו שזו היתה זכותו של פרדי להגיד אני זקן מדי להופיע ב 86. אני רק אומר שאחרי ששומעים את only the good die young -מבינים כמה חבל שבראיין ורוגר לא המשיכו לייצר שירים קוויניים מרגשים כאלה. ובקשר לאיכות הקולית של רוגר ובראיין : בחלק מהמופעים הם מנסים לשיר מעבר ליכולת שלהם והם מזייפים ,אולי יש כאלו שאוהבים את זה, לי זה משדר אנחנו לא זמרים תביאו לנו זמר. וכמו שאמרתם כמה פעמים פול רוגרס הוא זמר גדול, אבל הוא פול רוגרס הוא לא הזמר של קווין. פשוט חשבתי שלשירים של קווין אין תחליף ,וחבל שקווין לא מוציאה שירים כאלו יותר עם זמר חדש שישתלב בלהקה .

khammel

New member
אתה אומר דבר והיפוכו

אתה טוען ש"חבל שקווין לא מוציאה שירים כאלו יותר" --> אבל, קווין זה לא רק בריאן ורוג'ר אלא גם ג'ון ופרדי. לא משנה איזה זמר יביאו, חצי מהלהקה תהיה חסרה וירגישו את זה. בעיני, אחד הדברים הכי בולטים באלבום של QPR זה החיסרון של ג'ון. יש שם כמה שירים שהיו יכולים להמריא עם בסיסט כמו ג'ון. לגבי שירים מרגשים של רוג'ר... הוא צפוי להוציא אלבום סולו בקרוב, אז אולי הוא עוד יפתיע את כולנו.
נ.ב. -- גם פרדי זייף בהופעות. אפילו די הרבה.

geashono

New member
פרדי זייף בחינניות

כשבראיין או רוגר מזייפים אני מרגיש רחמים עליהם שהם לא יכולים יותר . את פרדי לא ניתן להחזיר וכנראה לא את גון ,אז חבל שאי אפשר לההנות מהכישרון העצום של בראיין ורוגר. נ.ב כשאני נוסע באוטו ואני מנסה לשמוע שיר נורמאלי אני לא מצליח ,האם זה רק אני או שהטעם של הישראלים גרוע?

geashono

New member
אני יענה אחרת

בשעתו שמעתי את רדיו עמאן בירדן. שם היתה תוכנית כל ליל רביעי על רוק כבד כגון דיפ פארפל,מאלמסטיין,סבאטאג,איירון מיידן,וויטסנייק. וגם בתוכניות הרגילות היו שירים מעולים חלקם שירי רוק(הם השמיעו בלילה כמה פעמים ברצף את כל הלהיטים של קווין) וחלקם שירי פופ חזקים. ממש חסר לי לשמוע תחנה כזו בארץ. המוזיקה הישראלית כמעט כולה לא אומרת לי שום דבר,והמוזיקה הלועזית נשמעת כמו משהו שנכתב ב5 דקות בלי עומק בלי מילים בלי מנגינה בלי מוזיקה.

khammel

New member
תאזין ל-88FM ול-102FM

הבאת הכללה מאד גסה ובוטה לגבי המוזיקה היום. שמעת את האלבום החדש של מיוז?

geashono

New member
נכון זו הכללה

אבל זו הכללה לטעם המוזיקה באמצעי התקשורת. חלק גדול מהמוזיקה שאני אוהב,התוודעתי אליה דרך רדיו עמאן. וממה שאני שומע ברדיו הישראלי אין כמעט שום דבר שעושה חשק להאזין לו שוב(ואני לא מדבר על הסגידה הלא הגיונית למוזיקה ישראלית).

khammel

New member
לאיזה "רדיו ישראלי" אתה מאזין? יש הרבה תחנות

ד"א, שלא תחשוב שהבעיה הזו ייחודית לישראל. גם בחו"ל תשמע תרעומות דומות (ע"ע תחנת הרדיו האנגלית שבריאן ניסה להציל).

geashono

New member
אני מזפזף

בין 88 ל100 ו 102 לעיתים נדירות יש שיר נורמאלי שאני כבר מכיר אותו מהעבר,שירים חדשים טובים אני כמעט לא שומע. 88 לדוגמה נחשבת לתחנה מאוד איכותית וכנראה שהיא כזאת,אבל אני לא מחפש דווקא איכות בשמיים אלא מוזיקה טובה . אני יביא דוגמה שאולי תעצבן חלק מהכותבים פה:בשעתו היו 3 עונות של רוק סטאר -ומרוב השירים כל כך נהניתי, חלק מהשירים לא הכרתי (כי אני די מצומצם בלהקות שאני אוהב) . לעומת זאת ראיתי בעקבות ההפנייה מהפורום את ה אקס פקטור עם קווין -וחוץ מלראות את בראיין ורוגר- התוכנית כמעט כולה היתה זוועה -לוקחים קלאסיקות ועושים אותם שירי פופ ודאנס בלי שום שירה נורמאלית. אז אולי הטעם הרע משותף בכל העולם,אבל פה בארץ גם המומחים והמבינים כביכול -מאוד מצומצמים.

khammel

New member
כנראה שאתה בעל טעם מאד ייחודי ../images/Emo3.gif

בימים האחרונים אני שומעת את 88FM בדרך אל וחזרה מהעבודה. יש אחלה של מוזיקה. העונה הראשונה של רוקסטאר היתה מצויינת כי באו לשם מלכתחילה זמרים מקצועיים ומשופשפים. לא כך הוא באקס פאקטור ובאיידול.

geashono

New member
נכון

גם שאר העונות היו טובות,הדבר היחיד שלא אהבתי זה הריאליטי (לא שיש לי טענות,זה הפורמאט של התוכנית) חבל שאין מקום לדברים יותר איכותיים בתקשורת. אני יכול להגיד שקווין זו הלהקה היחידה שכמעט כל השירים שלהם באלבומים אני אוהב. למשל rem חוץ מ 5 שירים שלהם אני לא מסוגל לשמוע אותם וכולי. אני לא מצפה שכל הזמן יהיו שירים טובים אבל כרגע קשה לי לשמוע בכלל משהו שאני אוהב. למה אני צריך לשמוע על only the good מרדיו ירדן (כשזה יצא בסינגאל) למה תחנות בארץ לא השמיעו אותו ? (גם הופעה של קווין מ 75 חג המולד באיכות מדהימה שמעתי לראשונה שם ,ולא הצלחתי למצוא את זה בחנויות הדיסקים) גם למשל על malmsteen או savatage אף אחד בארץ כמעט לא שמע. בשעתו למדתי בירושלים וקלטו את ירדן,אני יעשה מאמץ לשמוע אותם באינטרנט שזה קשה בהתחשב ברמת הקידמה של ירדן. (בתור קוריוז:הם פעם חילקו פרסים :צריבה בדיסק של הלהקה האהובה על המאזין)

khammel

New member
ענית בעצמך על ההבדל העיקרי לגבי ירדן: בוטלגים

ההופעה של קווין מ-1975 מעולם לא שוחררה באופן רשמי. כל ההקלטות של המופע שמסתובבות בחוץ הן פיראטיות (ו/או המרה משידור של המופע ב-BBC). מה שמזכיר לי -- קווין עומדים להוציא את המופע הזה ב-2010 באופן רשמי ב-DVD לאחר שהסאונד עבר שדרוג אולפני.
אני חושבת שאת מלמסטין מכירים לא מעט, בעיקר גיטריסטים. כמו שרוב האנשים לא מכירים את סטיב ואי ואת ג'ו סטריאני. ובהקשר זה, ראוי לציין שרוב האנשים לא יודעים מי זה בריאן מיי עד שהוא מתחיל לנגן/לשיר משהו של קווין. לגבי No One But You אתה טועה. הוא בהחלט שודר ברדיו בארץ (נדמה לי ששמעתי אותו ברשת ב'). בסה"כ, אני חושבת שמאד מפרגנים לקווין ברדיו בארץ. אפילו לדיסק של QPR נתנו ניסיון.

geashono

New member
אני חושב

שראיתי בשעתו את הדיסק של ההופעה הזו למכירה באינטרנט-אבל אולי אני טועה, נחכה קצת ונראה אותו בוידאו -תודה על המידע . לגבי מלמסטיין להבדיל משאר הגיטאריסטים, יש לו שירים עם זמרים שירים מלודיים ,ובזכותו התחלתי לאהוב רוק כבד. (ממליץ לשמוע את הדואט שלו עם רוני גיימס דיו לשיר של אירוסמית -dream on ) דווקא לגבי פרגון לקווין-אני חושב שקווין עומדים בשורה הראשונה של הלהקות בעולם,אמנם אני לא מומחה במוזיקה -אבל מבחינתי אם מקדישים מליון תוכניות לביטלס ,אפשר להקדיש חצי מליון לקווין (כמו שציינתי ב vh1 קווין יצאו הלהקה מס 1 בכל הזמנים לפני הביטלס ,בערך בשנת 2000). לגבי הדיסק qpr ופה אני סוטה מהתקשורת ומדבר עליי-לא התחברתי בכלל לדיסק הזה ,לא אהבתי אף שיר ממנו, בשבילי זה לא היה queen אולי hot space -יש מיליוני דיסקים כמו הדיסק הזה אין בו משהו יוצא דופן הדיסק סולו של בראיין היה הרבה יותר מעניין מהדיסק הזה.

geashono

New member
אני חושב שקראו לו another world

לא סגור על השם ,אבל השיר הזה מדהים (נדמה לי שהוא מוקדש לקוזי פאוול עוד אגדה)

khammel

New member
אכן שיר מצויין אבל לא הוקדש לקוזי

מתוך הערך של השיר בקווינפדיה:
Brian May, August 1998, Talk Radio This guy who wrote Sliding Doors, who's an old friend of mine, came and said, "Brian, would you write a song for this film?" Gave me the script, I got very inspired and wrote it, and the song was called 'Another World'. Um, I just wrote it kind of overnight and gave it to him, and he was thrilled, he was jumping up and down and said, "This is what we need for the film. This is perfect". Um, to cut a long story short, I never heard from him for the next six months. And it didn't go in the film.​
זה לזכרו של קוזי: http://www.youtube.com/watch?v=79n0rdagEHk

למעלה