מחשבות על צבא

pandapple

New member
מחשבות על צבא

שלום לכולם אני בת שש עשרה ומשהו עוד מעט צו ראשון (כיתה יא) אי שם בתחילת אמצע כיתה ט' קיבלתי התקף ומאז (בעזרת השם טפו טפו טפו) לא קרה כלום בינתיים מטופלת בלמיקטל בזמן האחרון כל מה שאני חושבת עליו זה הצבא אני לא רוצה לבזבז את הזמן שלי בצבא להיות פקידה אני רוצה לעשות משהו טיפה יותר מעניין אז רציתי לשאול יש לי בכלל סיכוי לצאת עם משהו מעניין? או שאני הולכת להיות פקידה? מה הנהלים בכלל לגבי חולי אפילפסיה?

פקידה זה לווא דווקא מזכירה

תפקיד פקידותי הוא לא בהכרח משעמם לי הציעו מלא תפקידי חינוך(מורה חיילת וכאלו), תפקידי הדרכה לאר ציתי אז לא קיבלתי.. בשאלון שנותנים בצו ראשון עשיתי לא לכל השאלות הללו.. התפקיד שאני ממיונת אליו כרגע זה חיילת משרד הבטחון, כן פקידותי.. אבל אני לא חושבת שיהיה כל כך משעמם ונורא.. רוב הסיכויים שזה יהיה תפקיד פקידותי.. אבל זה תלוי בך ובפרופיל שלך

זה תלוי לרוב בפרופיל..

אני השתדלתי להשאיר פרופיל גבוה (אגב המחלה שלי ושלך ממש זה בכיתה ט קבלתי 3 התקפים ומאז זהו) בכל אופן אם את מקבלת פרופיל גבוה (64) אז אפשר לשלוח אותך לקורסים, לי הציאו המון קורסים מטכנאי רכב ועד לפקח טיסה, זה גם תלוי בנתונים האישיים שלך (קב"א).

DesertVoise

New member
אמת, אבל אני ברגשות מעורבים.

אתם יודעים, אני כזה כזה אבא דאגגגןןן כזה. אני כבר בגיל של המשמינים עם כולסטרול ועוד. ואני אגיד לכם לפנים, שיותר חשוב לי ממכם. אני רוצה שתמיד תהיו מאוזנים. בצבא אני אגלה לכם זה לפעמים לא קיטנה, ואפילו לא צופים. והראש של כמה אנשים הרבה הרבה יותר דפוק ממכם. ועל כל צעד שצריכים משהוא, שוב ביוקרטיה, כל מה שסודר בחיים האזרחים, ניפתח מחדש. איזה דביל יכול להעיז להציע לכם לשנות תרופה, וכל הזמן צריך להיות על המשמרת, כל הזמן צץ משהוא. היום הראשון בצבא ממש לא מתוכנן לאפילפטים, חוסר שינה , לחץ , ואם הגעת לטירונות באותו יום , גם איזה הקפצה מוקדמת. התרופות כמובן לא מחקות, צריך מחסן לחודש, כמובן צריך לבקש הפניה, וישלחו אותך רחוק לחור לרופא, למקום שאתה לא מכיר, כמובן מלחיצים עם זמן, טירונות יענו. ואם תהיה בעיה , מיד ישחררו אותכם. לידיעתכם- לאחר הקפצה אתם זכאים ל- 7 שעות שינה. באמת הצבא מוסיף לבן אדם,אני מאחל לכולם שהכל יעבור בשלום, אבל שתבינו. לצערי הצבא לא מתכונן לקראתכם בצורה מסודרת, אלה מסתדרים תוך בלגן.

chaplin81

New member
אב יקר..../images/Emo140.gif

אממ.חשבתי לסדר כמה אישויים.. אני התסובבתי במספר בסיסים עקב התפקיד, לא היה לי שום בעיה במתן כדורים, תמיד אבל תמיד היה במלאי! תמיד היה ניורולוג לשירותך. בקשר לפטור המתוק של 7 ש' שינה.. אין לך מושג כמה קשה היה לי לקבל את זה בטירונות.. הבכי שהלך שם (אמא.. אוהב אוהב..) ועדיין פישלו בטירוף והעירו אותי על ימין ושמאל.. בסופו של דבר מקבלים פטור של 7 ש' שינה רצופות (דגש על הרצופות!!). בד"כ מפקדים ישירים הם אנשים כמוני וכמוך (נוטים יותר לגילך..) יותר רגועים יותר מבינים (...גם להם יש משפחה בבית) ולכן המצב משתפר. וחשוב מכל.. הכוח שיש להורים הוא עצום!!! אין מצב שלא יקשיבו להם, אז אם לא מתחשבים,עוזרים וכו'.. שיחת טל' אחת (או במילים אחרות=איום) יהפכו עולמות בשביל אותו חייל/ת .

DesertVoise

New member
מה אגיד לך?

אני ממש לא פראיר של אף אחד! החבר'ה המבוגרים שמים קצוץ על כל העולם. אבל כמו שאמרת אפשר להסתדר עם הצעירים. בכדורים- תמיד יש ויכוח. ברור שכל אחד מאיתנו יש ניסיון שונה, אבל גם אתה מצין את המאבק המתמיד.

chaplin81

New member
מאבק קשה.. שנה שלמה של צרות

שאין לך מושג.. סיפור ארוך מדי, ומלא נסיעות ומספיק וועדות. אפשר לסדר הכל לפני הצבא אם יש קשרים.. ואם לא היה ברור אז לי לא היה. אני נוטל דפאלפט , ולצבא תמיד היה במלאי. היה לי ניורלוג דפוק בצבא.. אבל אפ'חד לא הכריח אותי ללכת אליו, אם אתה בא עם המלצה מניורלוג מוכר (אזרחי) הם מקבלים את דרישותיו כלחם חוק. עדיין.. למרות כל הקשיים, אני בעד לשרת וכמה שיותר לתרום.. אהה..ומסתבר שבמילואים לא רואים אותך ממטר.. אבל אתה כבר זקן עם נסיון, אז יש יתרון..

DesertVoise

New member
צריך שינוי בצבא.

נמעס לי מהזלזול הזה. אדם מגיע אם משהוא מוגדר, הוא לא צריך את הבלגן המתוכנן הזה. בצבא יש הרבה מתחזים, אבל אנחנו לא מתחזים, כך שיתנהגו בהתאם. מדובר באלפים שנישחקים, הרוב נכנעים. זה פשוט לא מוסרי. בינתים היה השינוי של ההקפצה. ויבואו עוד.

chaplin81

New member
שמע..אני אופטימי מטבעי.. אבל אל

תשכח שלא מדובר על מערכת קטנה, אלא על גוף גדול ונוקשה שלא מצליח לשנות את האופי שלו (למרות כל דוח אפשרי,טעויות.. כך לדוג' אפודיי מגן לקרבי..) אני בספק אם יהיה שינוי ..

צריך שינוי גדול במימסד בכלל...

גם בצבא, אבל כל המדינה הזאת צריכה שינוי ענק, לדעתי. היחס המזלזל הזה לבני-אדם בכלל ולחולי-נפילה בפרט, הוא פשוט בלתי אפשרי. סליחה, אבל אני לא יכולה, שלא לבטא את הכעסים שלי, נמאס לי לשמוע על חברים טובים שלי, שיש להם את הנכויות שלהם, שבמקום לתת להם ללכת לרופא, שתמיד טיפל בהם ומכיר אותם היטב, שלחו אותם לרופא של הצבא, שרק גרם להחמרת המצב - לי זה מפריע!!!

הרופאה סידרה לי שתמיד יהיו

לי 7 שעות שינה.. חוץ מזה שהכול כל כך תלוי בהרבה משתנים... ומשהו קטן שהפריע לי, מכם, לא ממכם

chaplin81

New member
אמת.. זה תלוי בפוטנציאל שלך בעיקר..

אם תראי לאנשים שאת רוצה את תקבלי.. ועכשיו ברצינות.. זה צבא, עם המון מכשולים בדרך, אז וואללה.. תפעילי קשרים כדי שלא תיפלי בתפקיד שוחק וחסר תכלית. למזלי למדתי לפני הצבא (התגייסתי מאוחר) אז התקבלתי לג'וב טוב.. אבל כמו שאמרו לפני, למרות הכל, את צריכה להוכיח ולהתאמץ ולפעמים לקחת סיכונים. אני הייתי בתפקיד שלא ממש התאים לי (לא הכוונה לקרבי, אלא למבצעי) והיו המון המון קשיים עקב האפי'.. אבל זה היה שווה כל רגע.. בהצלחה!

rosso2004

New member
זה תלוי בפרופיל

האם ידע לפני הגיוס על האפליפסיה, כמיטב ידיעתי הצבא היום מתייחס למחלה אחרת מפעם. האם היו קשיים בגיוס לצהל.

הקסום

New member
אל תדאגי. . . . . . . . .

אם צה"ל ירצה אותך בתפקיד יותר חשוב הוא יקח אותך , וגם חלק מזה תלוי בך אם תתעקשי לקבל תפקיד כלשהו תקבלי אותו אבל רק שתדעי לשים את הגבולות שלך ואל תתעסקי בעניין הגיוס יותר מדי תהני מהנעורים שלך

יפעת 1 2

New member
היי

טוב, קודם כל אומר לך שאני מבינה אותך מאוד והמחשבות שלך על הצבא הן הגיוניות לחלוטין. ואם את שואלת אותי, אז לא, זה שיש לך אפי' זה לא אומר שתהיי בתפקיד לא מעניין או מבזבז זמן. ממש לא. יש המון תפקידים לא קרביים ומאוד מעניינים(צה''ל זה גוף מאוד גדול ועם הרבה חילות) לי אישית היה תפקיד נהדר בצבא למרות האפי' והפרופיל הנמוך. יש כאלה שמתגייסות עם פרופיל 97 ובכל זאת הולכות להיות פקידות. בכל מקרה, בהצלחה בצו הראשון, סביר להניח שיתנו לך פרופיל 45, ויציעו לך כלמיני תפקידים ואז תהיי יותר חכמה. שיהיה בהצלחה, יפעת.

rosso2004

New member
היי יפעת

אני מודה לך על התגובה המרגיעה, עדכון מהיום שלחו לי צו התייצבות ובו הצעה ללמוד נהיגה, ידוע להם שאני לא לומד אך לא ידוע להם שאני עם אפילפסיה.

למעלה