מחשבות על פרות

wildcat6

New member
מחשבות על פרות

לאור הדיונים בנושא קומפוזר אני תוהה אצלנו יש מסורת לבתי הילדים לעשות טיול (לפני העבודה על הגינה) לרפת לקחת מזבל הפרות (אז אם זה לא טוב אך זה מסתדר להם) הצצתי בגינת השכן ראיתי משהו מכוסה במין כיסוי (היה שם זבל פרות) אף אחד לא מתעסק עם קומפוזרים (אולי רק בצריפיה שם יש פח מיוחד) דיברתי עם בחור מהנוי בנושא הוא אמר לי תעשי לך - אמרתי איזה גזם יהיה לי כבר ואך אמעך אותו הוא הציע להשתמש בדשא הגזום שיש בכל פינה בקיבוץ , ועדין מחכה לרעיונות אצל הסבתא שרוצה ורדים או פרחים

רוּפֵן

New member
כמה תשובות..

א. אם חשקה נפשך ב'זבל פרות', עליו לעבור 'קומפוסטיזציה' לפני שהוא נכנס לאדמה. אחרת תרעילי את האדמה וגם תמלאי אותה במיליוני זרעים שלא נעכלו ע"י הפרה. ב. אם את חושבת על קומפוסט מייצור עצמי, אל תגעי בגזם/כסחת דשא של אחרים ! כך רק תכניסי מחלות לגינה שלך. ג., ממש לא מבין ! יש לך "טונות" של עלי שלכת, מה יותר טוב מזה להכנת קומפוסט..?! פרטים נוספים.. ב'מילון המונחים' וב'מאמרי הפורום'.

wildcat6

New member
דשא של אחרים זה שיטחי קיבוץ

המושג קומפוסטיזציה האם זה הסיבה שהשכן כיסה את זה יש לי אולי עלי שלכת אבל אין לי אך לכסח אותם . אני לא מבינה אך הגננות הולכות ולוקחות מזבל הפרות ועושים גינה והכל צומח יפה

רוּפֵן

New member
שוב...

אם את הולכת על דשן אורגני, משלך...! הרי שאין טעם שתכניסי דשא מגינות של אחרים - זו המלצה בלבד - אלא אם כן, עדיין דוגלים ב"איחוד ובמאוחד" בסיסמה " שלי זה שלך ושלך זה שלנו". עךי שלכת לא צריך "לכסח".. פשוט מגרפים אותם לערימה גבוהה ככל האפשר והשאר, נעשה לבד ! פעם בשבוע, משאירים ללילה, צינור מטפטף לאט לאט על ראש הערימה.. וזהו.. כש"לוקחים" זבל פרות ומפזרים בגינה בלי להעביר אותו קומפוסטיזציה.. את מכניסה לגינה המון זרעים שלא עוכלו בבטן הפרה וינבטו לך בגינה.

mazoneli

New member
בקשר לפרחים לסבתא

תעברי במלצר יש להם נר הלילה כמו שכבר רשמתי הוא משתרע ומכסה שטחים הפרחים צהובים ויפים ואפילו לא יצריך שום טיפול אצל הסבתא. אם את רוצה לראות תרדי במדרגות מול חוף הסלע נר הלילה מכסה שם הכל
צירפתי תמונה תקראי בגאמנון הצמח מאוד עמיד ומתאים, אני גם רציתי אבל לא הלך (כנראה קר לו מידי אצלי)

wildcat6

New member
קראתי שהוא חד שנתי

אך הוא נראה לא בזמן פריחה לגבי המשפט נפתחים לעת שקיעה ועד ליום המחרת נובלים זה אומר שרוב הזמן יהיו פרחים נבולים?

mazoneli

New member
וואלה לא יודע

דברי עם מלצר בטלפון או יותר טוב פעם הבאה שתהיי בבת ים לכי לים ותראי, כי אין טוב ממראה עינים

למעלה