מחשבות על עזיבה

noas1989

New member
מחשבות על עזיבה

כמו רבים בימים אלה אני הופכת לא מעט בסוגיית המגורים בארץ, ונראה שכרגע נמאס ונגמר הכוח, ואני מתמצקת לכדי המסקנה הסופית שזהו, הגיע הזמן לנסות במקום אחר.
המחשבה כרגע היא לעבור לאירופה, גרמניה, הולנד או דנמרק. יש לי אזרחות גרמנית טרייה, אין לי מקצוע או תעודות כלשהן, אני בת 23, רווקה, ומתכננת את צעדיי הראשונים כעת, איפה שיסתדר. לכן הגעתי לפה, להתייעץ, מה הדברים שצריך לבדוק לפני מעבר כזה, לאן מומלץ לעבור כיעד ראשון, לפחות להתחלה, איפה יש יותר הזדמנויות ואפשרויות מבחינה מקצועית, מהן העלויות פלוס מינוס, ובעצם כל פיסת מידע שתוכלו לחלוק איתי. התכנון הוא לעזוב פה תוך חודשיים שלושה גג.

תודה על התייחסותכם.
נעה

Nobilis

New member
שאלות

אילו שפות את דוברת? כמה חסכונות יש לך לצורך המעבר?

noas1989

New member
אנגלית ברמה גבוהה ועברית

חסכונות אין כמעט, זאת אחת הסיבות למעבר, הקושי הכלכלי, רוצה לדעת כמה צריך כסכום מינימום התחלתי

Nobilis

New member
אז ככה...

בשיא הכנות, אני לא יודע כמה התוכניות שלך ריאליות.

ברוב מדינות אירופה תצטרכי להקדיש חודשים (לפחות חצי שנה) ללימוד אינטנסיבי של השפה המקומית בטרם תתחילי בחיפוש עבודה. זה (חיים למשך חצי שנה ללא עבודה) עולה כסף (שאין לך).

במדינות שאת כן דוברת את שפתן (בריטניה או אירלנד) אולי תוכלי למצוא עבודה, אבל לימודים אקדמאיים (בהנחה ואת מעוניינת לרכוש מקצוע) יעלו לך הון-תועפות. הרבה, הרבה, יותר מבארץ. המעבר עצמו עולה גם הוא כסף (כרטיסי טיסה, תקופה של שהות בבית מלון, רכישת חפצים, וכו').

אולי הגיוני יותר להישאר בארץ כרגע, לגור אצל ההורים, לעבוד ולחסוך כסף. ואז ללכת לאוניברסיטה בישראל (האפשרות הזולה ביותר, בוודאי אם אפשר לגור אצל ההורים במקביל) לרכוש מקצוע, ולחשוב על מעבר לאחר מכן אם זה עדיין יהיה רלוונטי.

דעה אישית, כמובן. אני בטוח שיש מי שיחשבו אחרת ממני.

noas1989

New member
תודה, תגובתי

אני יכולה להבין כמובן מאיפה מגיעה תגובתך, ואני מכבדת את תוכנה ומעריכה מאוד את המענה המהיר. אולי אני באמת נחפזת לעזוב,אבל מבירורים שעשיתי יש אפשרות לקבל מלגות ללימודים למחזיקי אזרחות אירופאית, והלימודים הם כמעט בחינם, ויש אופציה ללמוד באנגלית גם אם השפה הרשמית באותה מדינה אינה אנגלית. אני יודעת שגרמניה מסייעת בפתרונות דיור לאזרחיה הסטודנטים. כמובן שאני לא מצפה לחיות על כספי ממשלת גרמניה ולהחזיק במעמד סטודנט, הכוונה היא להשתקע ולבנות לעצמי חיים, חברים עבודה ותרבות ביעד אליו אעבור, אבל עזרה קטנה כתושבת חוזרת תתקבל בברכה.
בארץ מיציתי אץ האופציות, כלכלית אין לי את היכולת ללמוד ולהתמקד בלימודים, העול הכלכלי בלתי אפשרי וחזרה להורים לא תיתכן עקב שינוי בהסדרי מגורים וקושי כלכלי להתפרנס ולפרנס באיזור מגוריהם. אין לאן ללכת חוץ מאשר ירידה מהארץ,
כיוון שאני לבד תקופת המעבר פחות מלחיצה אותי כי אני צריכה לדאוג רק לעצמי, ואוכל למצוא גם קורת גג צנועה וקטנטנה שתספק אותי עד שאתבסס. אני תוהה רק לגבי עבודה (עבודות מזדמנות במסעדות או חנויות יכולות להוות גם רקע טוב ללימודי השפה) האם שכר מינימום ממוצע עולה על עלויות המחייה הבסיסיות? האם יש אפשרות לסגור את החודש (גם אם בצנעה..?) או שכמו בישראחל בכל חודש ההוצאות רק גדלות על ההכנסות?
אני עובדת כרגע בחמש עבודות ולא מצליחה לחסוך אפילו שקל אחד ללימודים, כל מציאות ששונה מהמצב בארץ תהיה שיפור בשבילי..

Nobilis

New member
אז ככה 2

ראי, את צעירה ובתכלס לא מסכנת הרבה. אם את מרגישה שאת רוצה לנסות - לכי על זה, ובהצלחה. רק תכיני את עצמך לזה שהכסף לא צומח על עצים גם בחו"ל, והתחלות חדשות הן קשות.

בבריטניה הלימודים יהיו מאד יקרים. יש מדינות אחרות באירופה בהן הלימודים לתואר ראשון אכן מסובסדים/בחינם, אבל תצטרכי להבין את השפה המקומית או למצוא מסלול שמלמד באנגלית.

הרבה בהצלחה, וחזרי לספר לנו איך הולך :)

אל תשכח שבאוסטריה לדוגמה היא תקבל

400 יורו כדי ללמוד את השפה. היא תוכל למצוא מלצרית בבית מלון במשרה חלקית ולהשלים עוד 400 יורו ולתרגל. היא לא צריכה יותר מזה.
יש גם את הקהילה יהודית שיאפשרו לה ללמוד תואר ראשון במנהל עסקים ב-750 יורו לשנה.

afon

New member
בניגוד לדעה מעליי

מנסיוני מעבר להולנד אפשרי בהחלט.
אל תצפי ליותר מדי אבל זה בהחלט אפשרי למצוא דירה/חדר יחסית בזול באחת הערים הגדולות, לכלכל את עצמך ברמה בסיסית ולעבוד בסופר מקרטים הגדולים/מסעדות/עבודות פשוטות. כל זה מבלי לדעת הולנדית.
כמובן שעדיף לדעת את השפה אבל מנסיוני ומנסיון של לא מעט סטודנטים זרים שלא דוברים את השפה אני יכול להגיד שזה בהחלט אפשרי למצוא עבודות פשוטות מבלי לדעת הולנדית.

האם זה ישפר את מצבך הלכלי ביחס לישראל? לא בטוח, לא תצליחי לחסוך יותר מדי כסף. אבל חוויה מעניינת כן.

חוץ מזה הערה כללית, הכלל הפשוט הוא שבשביל עבודות מכובדות כדאי ללמוד ולקבל תואר אקדמאי. מלבד זה לימוד של השפה המקומית יכול רק לעזור. אולי כדאי לך לחשוב בכיוון הזה, מעבר לחו"ל כחלק מלימודים, בטח אם יש לך אזרחות שמורידה את העלויות.

noas1989

New member
הולנד

המחשבה על הולנד הגיעהה כי יש לי שם חברים וזה כבר משהו להתחיל איתו. עד כמה שזכור לי יקר שם מאוד ביחס לישראל, אבל זה תלוי כמובן ברמת ההשתכרות. העניין עם התואר הוא מלכוד, כי כדי ללמוד צריך כסף וזמן, ושני אלה קשים להשגה פה בארץ, אז באמת נראה שאחפש איך אוכל לשלב לימודים באירופה בתוך כל המעבר..
אתה גרת בהולנד? איפה מומלץ? הרי אמסטרדם יקרה, אבל גם הכי אוניברסלית ופתוחה לדוברי אנגלית..

תודה

afon

New member
לא יודע עד כמה הולנד יקרה ביחס לישראל.

היא בטוח לא זולה, אבל תלוי על מה מדובר.
ההתרשמות שלי היא שמגורים באמסטרדם הם כמו תל אביב, אולי מעט יותר זולים. סופרים בכלליות לא יקרים יותר מישראל, בטח אם תעשי קניות בשווקים.
תחבורה ציבורית לא יותר יקרה ובטוח יותר יעילה.
מסעדות יותר יקרות, בירה יותר זולה (בהרבה), ובגדים אפשר למצוא יותר זול מהארץ. בקיצור הולנד לא זולה אבל ישראל לא הרבה יותר טובה.

ביחס למדינות אירופאיות אחרות אז הולנד בהחלט יותר יקרה.

אמסטרדם לא יותר אוניברסלית לדוגמא מהאג, אולי זה נראה ככה בגלל התיירים, אבל ההרגשה שלי היא שבהאג גרים יותר זרים דוברי אנגלית.

בכל הערים הגדולות את יכולה להסתדר עם אנגלית, ההולנדי הממוצע יוכל לנהל איתך שיחה בקלות באנגלית, ויש רבים מבניהם שדוברים אנגלית ברמה מאוד מאוד גבוהה.

אני גר בהולנד, באוטרכט ליתר דיוק.

noas1989

New member
עוד קצת על הולנד

כמה זמן אתה שם? ואיך ההולנדים מבחינת סובלנות ופתיחות לקבל זרים שאינם דוברי השפה? עבודות פשוטות ומזדמנות יהיה קשה למצוא
0טיפול בילדים, חקלאות, מטבח וכו'), קהילות של ישראלים?

תודה על המידע

afon

New member
אני סטודנט בתוכנית בין לאומית

ובאופן טבעי אני נתקל בסטודנטים שמטבעם נוטים להיות פתוחים וחברותיים. אז לא נתקלתי פה עדיין באי סובלנות כלפי בגלל שאני זר, אם בכלל, רק התעניינות וסקרנות. פועל יוצא של זה זה שמעולם לא נתקלתי בבעיה אמיתית לדבר אנגלית, לא באונ', לא מאנשים פרטיים, ולא במוסדות רשמיים.

אני מאמין שלא תהיה לך בעיה למצוא עבודות פשוטות שיספיקו לכלכל אותך. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, וכבר כמה אנשים כיוונו לזה בתגובות האחרות, היא מה המטרה שלך במעבר? את רוצה חוויה לתקופה מסוימת? לימודים? מעבר לכל החיים? לחסוך כסף ולחזור לארץ? מה את רוצה להשיג מהמעבר הזה ואיפה את רואה עצמך בעוד מספר שנים, זו השאלה שאת צריכה לשאול ואז אפשר גם לעזור לך בצורה יותר ספציפית.

noas1989

New member
קצת קשה לדעת

איפה אני רוצה להיות בעוד כמה שנים. המטרה אינה כסף, זה אני יכולה להגיד בודאות, הכיוון הכללי הוא פשוט לעבור, להתחיל לחיות, ולתת לעצמי להתפתח. בארץ אין לי עתיד והחיים הם הישרדותיים, אני מאמינה שעם המעבר ולאחר תקופת ההסתגלות תגיע איזו רגיעה ויציבות מתוכה אוכל למפות ולבחון את הדברים..
אני לא יורדת מהארץ בשביל החוויה, וגם לא למטרות לימודים בלבד. כמובן שאלה דברים נלווים אבל ההם לא המטרות המרכזיות.

afon

New member
אם כך דעתי האישית

שאני מרבה לתת לצעירים בגילנו היא לכי על זה!
לעניות דעתי זו חוויה נהדרת שמלמדת אותך המון על עצמך ומבגרת אותך, לי אישית היא עזרה ועוזרת מאוד להתפתח כבן אדם. מעבר מכריח אותך להתמודד עם מצבים, אנשים וסביבה חדשה לגמרי שמראה לך צדדים שלא הכרת לגבי עצמך.

מתי עוד בחייך תהיה לך את האפשרות לעשות דבר כזה באותה הקלות ובחופש הזה? לכי על זה, במקרה הכי גרועה תטוסי לאמסטרדם/קופנהגן/וינה/ברלין, תשכירי דירה לכמה חודשים, לא תצליחי למצוא עבודה, תבזבזי כמה אלפי שקלים ותחזרי לארץ אחרי חודשיים וחצי ותהיי באותה נקודה שאת בה עכשיו. מצד שני אם מעבר כזה מצליח ,ולטעמי אם עושים אותו נכון אין סיבה פרקטית שזה לא יהיה המצב, מה שאת יכולה להרוויח הוא אדיר.

בקיצור, בהצלחה!
ואם את מחליטה להגיעה להולנד אני אשמח לעזור אם אוכל.

noas1989

New member
המון המון תודה

אתה מאיר את הדברים באור מאוד מחזק ומקל, ונותן פרופורציות וזה נהדר, אז באמת תודה, אם הולנד ייתגבש כיעד אשמח להיעזר. תודה רבה!

forglemmigej

New member
שלום לך

ראשית הגעת למקום הנכון..
מה שהייתי מציעה לך לנסוע לשלושת המקומות שציינת גרמניה,הולנד ודנמרק ולשהות בכל אחת מהן לפחות עשרה ימים כדי לראות את העלויות בקטנה כלומר תחבורה ציבורית ,מזון, קצת דיור לראות איזורים שנראים לך מתאימים למגורים לפי השאלות שלך לא היית שמה בכלל ולכן תראי אם זה בכלל מתאים לך שלושת המדינות שונות אחת מהשניה שלא לדבר על השפות.
עכשו תראי אם בכלל מבחינה כלכלית את יכולה להסתדר .
הסיכויים למצוא היום עבודות לא מקצועיות הוא קטן מאד לפי דעתי ומה שאני רואה מסביב , אנשים לא מקצועיים שפוטרו לא מסוגלים למצוא עבודה זמן רב וזה עם שפה והכרת התרבות.
כמו שהציעו לך תשקיעי בלימודים בארץ בשפה שאת שולטת בה ואז תבואי עם יותר אפשרויות להתבסס כלכלית.
אני פגשתי פה בדנמרק אנשים שהגיעו לפני הרבה שנים (ישראלים בעיקר) שלא השקיעו בלימודים של משהו וכל פעם פוטרו ממקומות העבודה כי לא היה צורך בהם אפילו שהיו באירגון המקצועי שאמור להגן עליהם הם גם לא יכלו להתקדם מבחינה כלכלית והיו תקועים בדירה של שרותי הרווחה או של הקואופים שמשכירים דירות במחיר מוגן זה ממש לא מה שאת רוצה תאמיני לי אפילו כשהיו צריכים לבקר בארץ המשפחות בישראל מימנו להם את הטיסות אחרת הם לא היו יכולים לבוא לבקר.
גם אם נניח תמצאי עבודה באיזה מקדונלד (אני בספק אם יקחו אותך בלי ידיעת השפה והם גם לוקחים אנשים עד גיל 18 כדי לא לשלם את כל הזכויות אותו דבר בסופרים למינהם או מסעדות) לא תוכלי לחיות כמו שצריך אלו משכורות ממש נמוכות .
בנוסף יש היום משבר כלכלי באירופה קשה מאד למצוא עבודה. בכל מקרה בהצלחה בכל מה שתנסי.

noas1989

New member
דווקא הייתי בהולנד ודנמרק בנובמבר האחרון

ועד כמה שזכור לי העלויות שם היו גבוהות מאוד. בגרמניה אכן לא יצא לי לבקר, אבל אני מחזיקה באזרחות כך שגרמניה היא האופציה הכי קלה ובטוחה..הכיוון שלי ללימודים הוא כנראה אומנות או ספרות כך שקשה לי להאמין שתואר אקדמאי יתן לי פור כלשהו על מבקשי עבודה אחרים, אני מתעסקת באומנות ולכן לפחות כרגע, עד שאולי מתישהו אבסס את עצמי כאמנית, נגזר עלי לעבוד בעבודות פשוטות למחייתי.
אני מאוד חוששת למצוא את עצמי תלושה וחסרת אונים במדינה זרה, ובטח שלא רוצה להיות תלויה כלכלית בחסדים של אחרים. אני מעוניינת להתפרנס בכוחות עצמי, גם אם בצנעה.
השאלה לגבי דנמרק אם זכויותי כאזרחית אירופאית יכובדו גם בדנמרק, הרי דנמרק משתייכת לסקנדינביות.

תודה על התייחסותך.

Nobilis

New member
לגבי המשפט האחרון

דנמרק היא חלק מהאיחוד האירופי. כאזרחית אירופית את יכולה לגור בה, לעבוד בה, ללמוד בה, וכו'.

forglemmigej

New member
דנמרק חברה באיחוד את יכולה להתישב פה

בלי בעיות.
אם את מתענינת באמנות יש פה בתי ספר מעולים בנושא וגם אופנה ועיצוב.
הדנים דוברים אנגלית מצוינת אין שום בעיה להסתדר רק עם אנגלית, אבל לגבי עבודה האפשרויות יהיו יותר גדולות כאשר תלמדי את השפה, היא לא קלה כלל ועיקר לא בגלל החוקים או אוצר מילים, אלא בגלל הגייה שמי שלא הוגה נכון לא מבינים אותו בכלל צריך עבודה מתישה ויומיומית על מנת לדבר טוב.

TrigATUSA

New member
אני ממש מתבלבל מהמידע שאת מספקת

את רוצה לחיות ולהתפרנס בתור אומנית? זה התואר שאת רוצה?
אני רשמית יכול לומר לך שיהיה לך מאוד מאוד מאוד קשה גם באירופה

ודווקא ברלין אופטימלית למי שרוצה לחיות חיי יצירה אומנותית בלי לחיות כמו כלב גמור

אם את מבצעת את המעבר מתוך ציפיה לרווחה כלכלית במסלול הזה, את עומדת לחוות אכזבה מרה מאוד
באירופה לא תהיה לך את הרשת החברתית "ליפול עליה".

לא הייתי ממליץ לך לעבור לאירופה אלא אם כן את מתכוונת לרכוש תואר ומקצוע

למעלה