מחשבות על כיתה אלף

emma112

New member
מחשבות על כיתה אלף

בני בגן חובה ועתיד לעלות לכיתה אלף בשנת הלימודים הבאה.
הוא קורא מגיל 2.5, קורא תווים ומנגן מגיל 3, אוהב מאוד חשבון, ובאופן כללי חמוד ומתוק אמיתי.
הוא משתלב טוב בגן, יש לו חברים, אבל משעמם לו. הילדים לומדים אותיות ומשחקים במשחקים שבהם התעניין לפני שנה וחצי-שנתיים בערך.
אני לא כל כך מודאגת לגבי השנה, כי יש לו הרבה זמן חופשי, שבו הוא יכול לקרוא ספרים שמעניינים אותו או פשוט להיות בחוץ עם ילדים אחרים. אבל אני בהחלט תוהה מה לעשות בשנה הבאה, כשיצפו ממנו לשבת בכיתה אלף וללמוד במשך יום שלם דברים שהוא יודע היטב כבר כמה שנים.

אשמח לשמוע רעיונות.

בשעות אחר הצהריים יש לו חוגים שהוא אוהב, כך שזה מכוסה.

נשמע שיש לך ילד מקסים ויצירתי שיודע להעסיק את עצמו

ולכן אני מאמינה שגם בבי"ס הוא ימצא "עיסוקים ועניינים" שיעניינו אותו.
אני מכירה הרבה ילדים שקוראים ספרים במהלך בי"ס, לומדים מקצועות מסוימים עם כיתות גבוהות יותר, עובדים בחוברת עבודה מקבילה לעבודת הכיתה ועוד.

לצערי, למערכת אין פתרון לילדנו החכמים... נערכו כאן דיונים רבים בעבר בנושא זה ללא בשורה מיוחדת. המשיכו להעשיר אותו אחה"צ, לפתח כישורים חברתיים ולהינות מהמתנה שקבלתם.
שבת שלום

nati6589884

New member
ובמיוחד אין להם פתרון גם לילדים המתקשים.

שחלקם חכמים מאוד. אבל בעלי לקויות לימדה, ולא מגלים אותו. הכרתי גם לא מעט כאלו.

nati6589884

New member
אפשר ללמוד ולהשכיל ללא קשר לבית ספר.

שם ללמוד דברים שנחוצים לו וגרים אותו ממש הוא לא יוכל בגלל שהוא חכם כמו שאמרה המנהלת אין ממש דרך " לגרות"
אותו. יש כיתות מחוננים אבל בעיניי זה לא בהכרח הפתרון אני מצטרף להמלצה הקודמת.
תקנו לו ספרים ושילמד לבד ככה לפחות אני עשיתי גם אני מאוד השתעממתי ולמדתי חומר.
מתקדם יותר לבד.

תצטרכו למצוא פתרון ייחודי, וזה לא בהכרח קל

דווקא תחילת כיתה א זו לא הבעיה. הוא ייהנה מהחידוש, ויעמוד בפני אתגרים שקודם לא היו לו (לעבוד לפי סדר יום מאד מוכתב, לסדר את התיק, לעמוד במטלות)

יש מורות שיותר פתוחות ואפשר לתת לילד חוברות עבודה עצמאית. יש בתי ספר שפותחים קבוצות קטנות (נניח פעם בשבוע, אחת המורות לחשבון לוקחת את כל התלמידים המתקדמים מכל השכבה, ונותנת להם הפעלה מיוחדת). אצלנו יש הרבה "התנדבויות". יש ילדים שמשועממים בשיעור, ומבלים שעות רבות בעזרה לספרנית או למורה לטבע...

את תצטרכי לעקוב ולראות מה קורה עם הילד, ולהיות בשיתוף פעולה עם המורים, תלמדי תוך כדי עשיה, ותראי מה מתאים לילד.
ואם לא יתאים? נקווה שיש אצלכם כיתת מחונים, בית ספר דמוקרטי, איזושהי מסגרת שתתאים לו

emma112

New member
יכולה לפרט קצת יותר?

הוא בגובה ממוצע, לא מאוד גבוה, ובהחלט לא נמוך.

אני חושבת על הדלגה, ההתלבטות שלי בטווח הקרוב היא לגבי- פספוס הטקסיות הזו של "כיתה א'" "התחלה חדשה ומרגשת יחד עם ילדי גן חובה" וכו'. ובטווח הארוך לגבי התבגרות מאוחרת כשאתה הכי קטן מבין החברים (רישיון נהיגה הכי מאוחר, קול מתחלף הכי מאוחר וכו'). ובכלל, אם להודות על האמת, לא בטוחה שגם בכיתה ב' יהיה לו אתגר אינטלקטואלי... מה עושים?

סיכוי נמוך שזה יהיה פתרון

כמובן, כל מקרה לגופו והייתי מתייחס לבשלות נפשית הרבה יותר מגובה פיזי, אבל איך שבנויה תכנית הלימודים בבתי הספר שלנו ומהתיאור שלך מוביל בכמה שנים בקריאה)ספק רב שיהיה לו אתגר לימודי בזכות הקפצה של שנה אחת. מצד שני ישנו הסיכון בכך שאינו בשל נפשית וחברתית. ממה שסיפרת הדגש שהייתי שם בבחירת בית ספר הוא בית ספר שיודע להכיל כמה שיותר שונות אם זה דמוקרטי כמו שהציעו בתגובה קודמת או בית ספר רגיל שתתרשמו ממנו לטובה. רצוי כזה שמפעיל שיעורי ההעשרה לילדים שמתאימים- בד"כ הכמות מוגבלת לאחד או שניים בשבוע אבל גם זה משהו.
ילד מוכשר במיוחד בתחום המילולי (קריאה ותוים) יכול להיות מופנה לכיוון של לימודעצמי של שפה זרה (אנגלית אם אינו דובר)שיוכל להמשיך ולאתגר למשך כמה שנים

למעלה