מחשבות על טבעונות

מילקי 10

New member
מחשבות על טבעונות

היי כולם

צמחונית כבר שנים ויש המון מחשבות על טבעונות..
אחד החששות הכי גדולים שלי הוא השמנה. למשל חלב שקדים/מעדני סויה עם סוכר, כל עוגות הגבינה מומרות בשקדים וקשיו (בעוגות יותר קל להוזיל את הקלוריות בגבינה רזה למשל, כאן אין אופציה)
יש לי מס' שאלות:
חלב שקדים
האם חובה בלנדר? יש לי מעבד מזון מאוד חזק.
איזה זן של שקדים? האם חייבים שיהיו שלמים או שניתן פרוסות/גפרורים?
אפשר להעביר דרך נפה או חייבים שקית בד?

קניתי פתיתי סויה שפע, השרתי במים רותחים כ 20 דקות, סחטתי, הקפצתי במחבת עם תרסיס שמן, מלח ופלפל. יצא דוחה להפליא

הזכיר לי בשר (פויה!) טיפה הזכיר לי סייטן שאני מאוד אוהבת אבל לא ממש סייטן. יותר ספוג סיבי. פתרון מישהו?
אם אני אמורה לאכול 120 גרם חלבון בארוחה, איזו כמות של פתיתים יבשים מחליפים?

קניתי גם שמרי בירה. בחנות היה אבקה ופתיתים. מבחינת הכמויות - אבקה 250 גרם ב 25 ש"ח ופתיתים 200 גרם ב 25 ש"ח. הבנתי שנפח האבקה כפול מהפתיתים ומכאן שמשתלם יותר לקנות את האבקה..אבל מה? האם ניתן להשתמש על בצק בתור גבינה? חששתי שלא ולכן קניתי את הפתיתים. האם האבקה מתפקדת כמו הפתיתים?

האם יש מקום שבו אתם קונים קמח חומוס ושאר מוצרים שלא ניתן להשיג בכל סופר במחירים יותר מוזלים. עדן טבע יקר מאוד!!
האם קיימים מוצרי סויה ללא סוכר?
איפה קונים שמן קוקוס איכותי אבל במחיר סביר? שוב..עדן טבע יקר!!
גבינת טופו...יש משהו יותר רזה? ראיתי רק גבינה שמנה במיוחד. וגם ממרח.

וואו..כמה שאלות ואני רק בהתחלה

אשמח לכל תשובה/רעיון/טיפ.
אה..כן...וסתם לא קשור..אני נתקלת בהרבה תגובות מגעילות מהסובבים אותי על הצמחונות..וזה רק על קצה המזלג - איך את חיה עם עצמך? (השאלה היא איך **אתה** חי עם עצמך?) איך אפשר? (בהנאה רבה!) בואי אני אכין לך שקית עם עשבים לקחת הביתה.. (תיכף מורידה לך את הראש), מה זה הענפים האלה בצלחת שלך? (בגלגול הקודם הייתי דב קואלה) איך לך חוסרים? מסכנה.. (אתה מסכן, מרעיל את עצמך) כל מיני כאלה. איך אתם מתמודדים???? לי ממש נמאס

אענה לך חלקית

ראשית, ברוכה הבאה

אני אתייחס לעיניין האוכל. אני אישית לא אוהבת פתיתי שפע אז אני לא אובייקטיבית
. את יכולה לנסות ולקנות "סוליות" שניצל סויה במשקל \(יש בעדן טבע) ולהכין אותו כרצונך. אין לו טעם לוואי. או פתיתי סויה בטעם בקר ולהוסיף להם ירקות מוקפצים....(שחוץ מהצבע לא ממש ברור לי איך זה אמור להזכיר בקר אבל שיהיה...) כמובן שטופו וסייטן שאגב גמני מאד אוהבת הן אופציות מצויינות.

לגבי הקמח שציינת אז ניתן להשיג בחנויות קטניות ותבלינים רגילות. הייתי מנסה אפילו בשוק ואם לא אז כאמור בחנות.
יש מוצרי סויה ללא סוכר. נדמה לי אפילו שרובם ללא סוכר.
גמני קונה גבינת טופו. נכון שהיא שמנה. גבינה צהובה שמנה יותר ומזיקה הרבה יותר.

לגבי העיניין של התגובות מהסביבה. זה רק עיניין של חינוך לדעתי. את צריכה לבחור איפה לשים את הגבולות. אצלי בסביבה למדו שלא מדברים איתי/אוכלים לידי(בעבודה)/מספרים לי על בשר. לא מעניין אותי מה הם חושבים על זה. ואותך זה בוודאי לא צריך להטריד. אנשים אומרים לך את הדברים הללו כי לא נעים להם להסתכל במראה. הם יודעים היטב את מה שאת כבר הפנמת מזמן רק שלא מסוגלים/רוצים לעשות את הצעד הנכון כדי לשנות את זה. אז יותר קל להצביע על הפגמים של האחר שהם מתקשים לקבל בעצמם. את לא צריכה לקחת את זה אישית.

בהצלחה

ladybug6

New member
היי מילקי, ברוכה הבאה

מעבר לטבעונות לא חייב להיות משמין, רוב האנשים דווקא יורדים במשקל במעבר לטבעונות (ולא כי אין להם מה לאכול...
)
צריך רק הקפיד על צריכת אגוזים ושומנים, אבל מכל השאר אפשר לאכול המון! ולא צריך יותר מדי לחשבן.

לגבי חלב שקדים: אם המעבד שלך יודע להתמודד עם נוזלים בלי שיישפך אז אין שום בעיה. שקדים רגילים, שלמים/קלופים. אם יש קליפה תשרי את השקדים במים חמימים עד שהקליפה תיפרד בקלות. רק חשוב שהשקדים לא יהיו קלויים.
לא יודעת לגבי נפה, אני הייתי הולכת על בד/גזה. יש בכל סופר פארם ובית מרקחת.

פתיתי סויה - מודה, גם לי זה מגעיל. אבל כמו שהמליצה מעלי מדליקה את השמש, הסוליות דווקא טעימות. משרים אותן במים רותחים, שוטפים וסוחטים היטב, מצפים בבלילת קמח+מים+תבלינים, טובלים בפירורים לחם ומטגנים כמו שניצל - יוצא ממש מעולה. אפשר לנסות גם לאפות אבל זה בטח יוצא קצת יותר יבשושי.
מה שלא ברור, זה למה את צריכה 120 גרם חלבון בארוחה???
הצריכה היומית לא אמורה להיות יותר מ40-50 גרם (יומית!). החישוב הוא 0.8-0.9 גרם חלבון לכל קילו ממשקל גופך. אם את עושה ספורט אינטנסיבי אז אולי יותר, ואז עדיף לשלב הרבה קטניות, סייטן, מוצרי סויה ודגנים.

שמרי בירה בפתיתים לא נמסים במהירות כמו האבקה, אבל זה תלוי מה השימוש. מה את רוצה לעשות איתם?

קמח חומוס זול תקני בחנות תבלינים, פשוט תבקשי שיטחנו לך את החומוס במקום. יוצא הרבה יותר זול.
מוצרי סויה ללא סוכר- איזה למשל? יש חלב סויה של אלפרו, אדום, ללא סוכר ומלח. גם לתנובה יש סוג ללא סוכר. נדמה לי הירוק העמיד.
שמן קוקוס איכותי ומחיר סביר זה פרדוקס. אין חיה כזאת..

גבינת טופו רזה, ופי אלף יותר טעימה מהקנויה, וגם הרבה יותר זולה- מכינים בבית מחלב סויה ללא תוספי מלח וסוכר. ליטר חלב עולה 12-14 ש"ח ויוצא ממנו 350 גרם גבינה רכה וניטרלית בטעם, אפשר לתבל אותה איך שאוהבים, מלוח או מתוק, טבעי או עם עשבי תיבול ותוספות.
זה ממש פשוט להכנה.
כאן יש מתכון שמיועד לגבינה דמויית ריקוטה:
http://tivonim-blog.co.il/גבינת-סויה-ביתית/
במקום להשאיר את המרקם הפירורי, אחרי הסינון הראשוני תכניסי הכל למעבד מזון או בלנדר מוט ותעבדי לגבינה חלקה. צריך לוודא שנשארים מספיק נוזלים (או מקסימום תוסיפי עוד..).
לתיבול מספיק להוסיף קצת מלח.
אני ממליצה גם להוסיף כף שמן, זה נותן מרקם יותר קרמי, ועדיין אחוזי השומן ממש ממש נמוכים.

לגבי התגובות... אין מה לעשות, חוץ מלהצמיח עור עבה ולהיות גאה בעצמך על ההחלטה שקיבלת. לאנשים לא נוח לראות שמישהו אחר עושה משהו שלהם אין כח לעשות, אז הם חייבים להעיר ולמתוח ביקורת. כמו שאמרת - איך *הם* חיים עם עצמם?
טבעונים אומרים שהדבר הכי קשה בטבעונות זה ההתמודדות עם הסביבה. לא האוכל, לא הפיתויים, רק הסביבה. למרבה המזל, הטבעונות הופכת נפוצה מספיק כדי שאנשים יתחילו לקבל אותה בצורה יותר נעימה. ואלה שלא - שיחפשו.
אם מעירים לי או מציקים עם שאלות קנטרניות אני מתעלמת או אומרת שאני לא מעוניינת לדבר על זה אבל אם הוא/היא רוצים להבין יותר שיחפשו חומר בנושא ברשת. אם יש לי כח או שאני רואה שהאדם שמולי באמת רוצה להקשיב, אני עונה בסבלנות.
אחרי תקופה מסוימת לאנשים כבר נמאס להעיר, הם מתרגלים שככה את וזהו, ומקסימום שומרים את הדאחקות רק לארוחות גדולות/חגיגיות.

מילקי 10

New member
וואו תודה על התשובה המושקעת!

אז רק כדי להבהיר..הכוונה היתה משקל של חלבון כלשהו ולא ערך חלבוני, למשל 120 גרם טופו...120 גרם חלבון..חחח זה לבודיבילדרים לפני תחרות...
כשהייתי בעדן ראיתי את גושי הסויה במגוון גדלים ולמעשה חיפשתי את הפתיתים הקטנטנים, נאמר לי שהם אזלו אז לקחתי את הגדולים יותר.
חשבתי שהכל אותו הדבר רק שונים בגדול. גם במחיר יש הבדל משמעותי...
אני מחפשת סוג שיגוון לי את הטופו/סייטן. אני אוהבת לחתוך לקוביות ולהקפיץ במחבת עם תבלינים. זהו... מעדיפה שלא לטבול בפירורים ולטגן. אז איזה מוצר עדיף?
לגבי שמרי הבירה, רוצה להכין פיצה..פשוט פזר במקום גבינה.
מעדני אלפרו הם עם סוכר. האם יש מעדנים ללא סוכר?
איזה חלב קוקוס מומלץ? איזו חברה?

ladybug6

New member
אין על מה

לגבי מה עדיף - זה עניין של טעם, תנסי בעצמך ותחליטי מה טעים לך. אני אישית מעדיפה טופו, וסוליות חלבון סויה (אם כי הפסקתי לקנות אותן כי המחיר קפץ בלי שום פרופורציה בעדן מרקט).
לא ידוע לי על מעדנים ללא סוכר. את יכולה להכין בבית מחלב סויה שמבשלים עם קצת קורנפלור וממתיקים עם סילאן/סוכר/תחליף סוכר. אפשר להוסיף קקאו כדי שיצא בטעם שוקולד או קצת תמצית וניל כדי לקבל מעדן וניל. נדמה לי שעל כוס חלב סויה שמים 1.5 עד 2 כפות קורנפלור (צריך לערבב אותו בקצת מהחלב בנפרד ולהוסיף לחלב תוך ערבוב, לבשל תוך ערבוב עד שמסמיך, לכבות את האש ולהעביר לכוסות לצינון, ואז למקרר).

אין לי המלצה מיוחדת לחלב קוקוס, אני קונה מה שיש בסופר :)

שמרי בירה לא ממש יחליפו גבינה, לא בטעם ובטח לא במרקם. אבל הם מוסיפים קצת טעם שמזכיר גבינה או פרמזן בארומה שלו. דווקא גבינת שקדים (שאפשר להוסיף לה גם שמרי בירה) יותר מוצלחת לדעתי על פיצה.
http://tivonim-blog.co.il/גבינת-פטה-שקדים/

מילקי 10

New member
תודה

התכוונתי לשמן קוקוס לא חלב קוקוס...
ראיתי כמה בעדן מרקט ולא יודעת מה עדיף

למעלה