מחשבות על חפצים

מינרווה

New member
מחשבות על חפצים

אולי מישהו יודע אם זה שייך ל-OCD - כדי לתאר אני אתן דוגמה: נגיד לקחתי תפוח והוא לא היה טעים אז זרקתי אותו לפח, ועכשיו אני לא יכולה להפסיק לחשוב כמה פגעתי בתפוח וכמה הוא בטח נעלב ואני לא מצליחה להפסיק לחשוב ככה, וזה קורה גם עם כל-מיני חפצים.

סאקותאי

New member
יקירתי-גם אני../images/Emo9.gif

את לא יודעת כמה אני שמחה שאת פה מינרווה. יש לנו כ"כ הרבה במשותף. גם אני הרבה מאוד פעמים מרגישה כאילו אני פוגעת באוכל ובחפצים לדוגמא אם אני אוכלת צ´יפס אני לפעמים מרגישה שיש צ´יפסים חברים ושאני חייבת לאכול אותם ביחד כדי שאני לא אהיה זאת שאפריד אותם או שלפעמים לדוגמא כשאני אוכלת חטיף משקית כמו במבה אני מרגישה שיש כאלה ש"מגיע להם" שאני אוכל אותם קודם כי הם "ניצחו" את האחרים. לפעמים יש גם דברים שאני לא אוכלת כי לדוגמא לצ´יפס מסויים לא "מגיע למות" .אני מרגישה שאני ממש מטומטמת עם המחשבות האלה אבל אניפ פשוט חושבת אותם. איך זה אצלך?

מינרווה

New member
חפצים בעלי נשמה

אני ממש שמחה שגם לך יש דברים כאלה (אופס, לא יפה מצידי) כי אף-פעם לא נתקלתי בעוד מישהו עם דברים כאלה מוזרים. מה שקורה זה שכאילו לכל דבר דומם יש נשמה ולכן עליי להיזהר במה שאני עושה. אני גם לא מסוגלת לשמוע שמישהו "מעליב" איזה חפץ כי נדמה לי שהחפץ ייעלב. אם למשל מישהו אומר "איזה חולצה מכוערת" אני ישר חושבת על החולצה שבטח נעלבת ואני חייבת להגיד משהו כדי שהחולצה תרגיש טוב. לגבי פירות למשל תמיד יש לי דילמה - אצל חבורת הפירות, יותר שווה להיות מי שייאכל או שעדיף להם להינצל? לפני כמה ימים זרקתי תפוח לפח ולא יכולתי להפסיק לחשוב עליו אח"כ, שהוא מרגיש בטח ממש רע כי גם לא אכלו אותו וגם בסוף זרקו אותו לפח. אני שונאת לפגוע בדברים!!

.YUD

New member
כבר מזמן לא חשבתי על זה, אבל...

הייתי תמיד שמה את הכלים שלי במדיח ביחד, כדי שלא ירגישו בודדים...

סיזיפוס

New member
יו, פעם היה לי משהו דומה

עם עוגת גבינה. מה זה גם שייך? חשבתי שזה סתם. ראיתי באיזה סרט נדמה לי,אוף איך קראו לו,שכחתי ,משהו עם ג´וליה רוברטס ויו גרנט. נו שהוא עובד שם באיזה חנות ספרים...טוב,לא חשוב. על כל פנים, באחת הסצנות יש את יו גרנט נפגם עם מישהי שלא אוכלת פרות לפני שהם נשרו מן העץ,כי אם קוטפים אותם,כאילו הורגים אותם,כי יש בהם משהו חי. יש לזה שם. זו אמונה כזאת. הבנתי שבאמת קיים דבר כזה. זו לא נראתה לי בעיה(למרות שבסרט הראו את זה בשלילה). דווקא נראה לי חינני . יש בזה משהו,לא? רגע, איך אפשר להבחין בין אמונה לגיטימית לבין OCD? רק אם זה מפריע לאדם עצמו, לא ?

.YUD

New member
היי עמית

התגעגעתי...

למעלה