מחשבות על זוגיות

Z o d i a c

New member
מחשבות על זוגיות

אני חושב שמילת המפתח לכל הדברים שעוברים לי בראש עכשיו היא שאני לא יודע. הכרתי אביר מקסים, סקסי וחכם שאחרי 7 חודשים אני מרגיש בשל ומוכן לאהבה חדשה, קצת חושש, קצת מפחד אבל בהחלט מוכן להשקיע מעצמי בזוגיות חדשה. הוא גר לו אי שם בצפון הרחוק ופגישתנו בנויות על בסיס של סופ"ש+פעם באמצע השבוע (ממש כמו לצאת עם חייל). אני מבין שהוא בתקופת מבחנים ולומד המון. אני מבין שאחרי זוגיות של 5 שנים הוא לא ממהר לשום מקום. אני מבין שאסור לי ללחוץ עליו. אני מבין, ורציונלי, והגיוני, ובוגר ו... ולא יודע. לו זה מתאים המרחק, אין לחץ, דברים זורמים לאט. אני לא יודע עד כמה לי זה לא מתאים כי לא נורא רע לי, מצד שני ב-24 שעות אני לא מרגיש שאני מספיק לדחוף הכרות שאמורה להתפרס על לפחות שבוע שלם. לריב, לאהוב, לעשות סקס, להכיר, להתווכח, ללמוד, כל זה לא נכנס לי ב-24 שעות! פשוט לא. הוא מצחיק אותי האביר שלי, הוא גורם לי לפרפרים בבטן לפני כל מפגש, הוא מעלה חיוך על שפתי עם כל SMS שהוא שולח, הוא גורם לי לרצות להפוך את העולם בשבילו. קשה לי. מתגעגע. המון. כל הזמן. אוהב לדבר איתו לפני השינה, להתענג על הקול שלו בטרם נעצמות לי העיניים, לקחת אותי איתי לחלום. רוצה לקום בבוקר ולדעת שהוא לידי, ולא רק כי יום שבת היום. רוצה אבל אולי מתפשר? לא אוהב להתפשר, לא צריך להתפשר, התפשרתי מספיק עם האקס לא מוכן לזה יותר! לך תסביר את זה ללב שאוהב, שמתרגש, שמקפץ, שעורג, שחושק. שאוהב. כל כך אוהב. אולי לא כל כך אוהב, אולי בעצם מאוהב?! לא יודע. כבר היתה תקופה שחשבתי שאחרי הפרידה אפסנתי בבוידעם ביחד עם החלומות גם את הרגש. עכשיו שניהם קפצו החוצה, לא יודע אם יש קונה. כלומר יש קונה, אבל הוא איטי, יש לו זמן. החלומות והרגש מרקדים לי בבית. קופצים מחדר לחדר, אין להם סובלנות. לא מבינים שהם שבירים? שמכה קטנה והם ישברו לרסיסים? כמו ילדים קטנים הם לפעמים. אז אולי מיקה קרני צודקת "הכל ידוע מראש, אבל נשכח מהלב שלאהוב אותך זה לשלם בכאב". ואולי אני סתם עייף. מתגעגע אליך אביר שלי.

אוי זוד..

איזה יופי לראות גבר מאוהב. קודם כל זו לא מיקה קרני אלא רונית שחר. ועכשיו נמשיך. אני מניחה שכבר דיברת עם האביר שלך על הנושא הזה. אתה הרי מבין אותו כל כך, אחרי חמש שנים וכל זה .. אבל למההוא לא יכול להבין גם אותך? נשמע שיש לכם קשר מקסים, אז למה לזרוק את זה? מה הכי היית רוצה שיקרה? מה אתה מוכן לעשות בשביל זה? בשביל אהבה אמיתית לפעמים צריך להיות מוכן להיות פגיע, לשים את עצמך במקום שקשה לך, ולדעת בפנוכו שהאהבה תגן עליך. שניכם צריכים לדעת שאהבה אמיתית לא מתגלגלת ברחוב ואם היא כבר התגלגלה לפתח שלכם, לא רצוי לבעוט אותה רחוק, אלא להכניס אותה הביתה. חיבוק גדול (אבל מאחור, כדי שלא תידבק ממני, משתעלת כמו חמור צרוד)

Z o d i a c

New member
אנחנו לא זורקים כלום כל כך מהר

אם כי אתמול בערב במהלך השיחה עלו משפטים כמו "אז אולי אני לא מה שאתה צריך" מהכיון שלו. מה הייתי רוצה? אולי אני חולם בהקיץ אבל חרף המרחק אני רוצה לדעת שפעם נתגבר עליו, שפעם אני אקום כל בוקר והוא יהיה לידי, שנגור ביחד, שתנתן לי האפשרות להכיר אותו יותר, להנות ממנו עוד. כשהוא אומר לי משפט "אני לא רואה את עצמי גר עם מישהו עוד פעם" זה נותן לי תחושה של "אז למה להתאמץ בעצם? הרי זה לא יוביל למשהו. אולי אני תמים ורומנטיקן אבל אני רואה את העתיד שלי ויודע מה אני רוצה ממנו בכל הקשור לזוגיות. חשוב לי לדעת שהפרטנר שאיתי צועד איתי באותו שביל. לא מתכנן את חתונת המאה למחר בבוקר וגם לא עובר לגור איתו חודש הבא, זה ברור, מצד שאני אני לא רואה את עצמי מעביר חודשים על גבי חודשים על קו תל אביב-קריות כי מתי שהוא ימאס לי. יש לי רף סבל מאוד גבוה אבל מתי שהוא הוא מגיע לקצה שלו וזה השלב בדרך כלל שאני חותך מבלי להביט לאחור.

s h l o m k e

New member
hold it dear ../images/Emo70.gif

"כשהוא אומר לי משפט "אני לא רואה את עצמי גר עם מישהו עוד פעם" זה נותן לי תחושה של "אז למה להתאמץ בעצם? הרי זה לא יוביל למשהו." 1. עליך ובקש הבהרות והסברים ממנו - כך זה יקל עליך להחליט על סמך דיאלוג ולא רק על סמך תחושות ורגשות. "חשוב לי לדעת שהפרטנר שאיתי צועד איתי באותו שביל" 2. חשוב באמת לדעת את הכיוון אולם חשוב לא פחות, ואת זה אסור לשכוח, זה לדעת לפעול לאור תשובותיו של הפרטנר. זוד, הוא צריך להסביר את עצמו. קח אחריות על המצב שנוצר, דרוש הבהרות, וקבל החלטה.

xanadu

New member
../images/Emo45.gif

בלי לחץ, בלי היסטריה, בלי פניקה ובלי זרקורים על הראש - תשבו בנחת ותשימו את הדברים על השולחן. נגמר הירח דבש, הגיע הזמן קצת לחיות את החיים האמיתיים. ייתכן שכשתרדו לעומק הדברים, תגלו דברים שלאו דווקא תרצו לגלות, אבל עדיף עכשיו מאשר מאוחר מדיי.

אייבורי

New member
מממממ

ואולי זוד רץ מהר מידי לבחור שלא מבין מה נחת עליו ורוצה קצת יותר לאט...למה למהר עובדה מספר אחת - הוא עם זוד (כנראה שטוב לו נחמד לו וכיף לו) עובדה שניה - הוא נפרד ממשהו (תמיד נשארת צלקת קטנה) יכול להיות שלפני שהוא נותן את כולו, הוא הולך לאט ובזהירות, נשמע סביר.

s h l o m k e

New member
אמממ...... ../images/Emo4.gif

נתחיל עם מעט ניפוץ אשליות ודיעות ורודות קדומות. אהבה לא מנצחת הכל, ולא בכל מחיר פשוט ככה, וכדאי שנבין את זה כבר, אנחנו שבויים בקונספציה של הסרטים, הכל יפה הכל ורוד ונסיכים או נסיכות מגיעים/ות משום מקום ואנחנו חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה. זה בסרטים, זה לא בחיים. זוד יקירי, הנסיך שלך גר רחוק, זאת עובדה. עכשיו נשאר לך לנסות והבין עם עצמך אם אתה מוכן לשלם את מחיר המרחק עם כל המשמעויות הכרוחות בכך. יכול להיות שכן....
ואז יש אין ספור דרכים למצוא פתרונות של סופי שבוע ואולי פעם או פעמיים באמצע השבוע. יכול להיות שלו .....
זה לא אומר שהוא לא נסיך, והוא לא מקסים ואתה לא אוהב אותו, זה רק אומר שאתה לא מוכן לשלם ולהתפשר על מחיר המרחק. זה גם בסדר. כמו שכבר אמרתי לא אחת: הכל נכון, הכל אפשרי, ההחלטה שלך

../images/Emo24.gif בשבילך

יפה לך להיות מאוהב. תראה, נראה שהתאהבת. תהנה מזה! אומנם צפו ועלו פחדים וחששות אבל, הי - זה לא קצת מוקדם לזה? תן לעצמך להסחף ואל תחשוב כל כך על העתיד - חיה את הרגע ותן לעצמך להסחף בתוך מערבולת הרגשות. בסופו של דבר, או שתמצאו דרך להיות ביחד באופן שישביע את שניכם, או שתפרדו. חבל לעסוק בכך כעת. עכשיו זה הזמן לאהבה. בהצלחה!

אייבורי

New member
הכל ידוע מראש....

זוד, תהנה ידידי, זה נפלא בשבילך. מדוע בעצם אתה לא עובר לגור קרוב אליו ?

Z o d i a c

New member
למה אני לא עובר לגור קרוב אליו?

כי חוזה השכירות שלי נגמר עוד חצי שנה רק ולגור בקריות זה מנתק אותי מהעולם מבחינתי.

אבל בכל מקרה

מישהו מכם יצטרך להתנתק מכל החיים שלו כדי להיות יחד. כמה זה חשוב לך? אולי תציע לו לעשות תקופת ניסיון איתך כאן? (אבל חייבת להיות לך נכונות לעשות תקופת ניסיון שם). מניסיון של קשר ממרחק (ת"א-אילת) זה מתיש והורס את האהבה הגדולה ביותר.

סליחה, סתם שאלה של חתייארים

סניליים: כמה זמן בדיוק אתה מכיר את האביר? כלומר, שלא כמו שלומק'ה אני כן מאמין ש OMNIA VINCIT AMOR, אבל בתוך עמי אני יושב אז תן לי לנחש שעוד לא מלאו 3 חודשי הכרות/חברות?

s h l o m k e

New member
תתבגר ילדון חתיארון ... ../images/Emo13.gif

"האהבה מנצחת" זהו משפט ילדותי נחמד ונאיבי , שילדים צעירים יכולים לאכול אותו ולהאמין בו, אבל חאליק, אתה ואני יודעים שזה לא עובר את מכשול המציאות בה כולנו חיים. יש בעיות מרחק (ורק מישהי הזכירה פה ניסיון של קשר ת"א אילת) והינה משהו שעולה כאן למשל ממש בפורום הזה - התסכול הנובע מיחסי ואנילה לכאלה שאוהבים את משחקי השליטה. אז מה אם אוהבים .... לא תמיד מתאימים כבני אדם שונים. ויש עוד המון בעיות ואילוצים אחרים שקיימים במקביל לאהבה, שהן במקרים מסויימים חזקים ממנה. זה לא סותר את האהבה, אבל שוב, ואני אחזור על ראשית דבריי, אהבה לא תמיד מנצחת. היא פרמטר מאוד חשוב ורציני במערכת יחסים, אבל לא פרמטר בלתי מנוצח.........

קודם כל שלומק'ה חומד

תפרגן לי את ההזדמנות להפגין את ידיעותי בלטינית - הרי צריך להיות לי דיוידנד כלשהו מהקורס האינטנסיבי של 3 חודשים שהוכרחתי לעבור ע"מ להתקבל למוסד מסוים, גם אם זה רק להרשים את צעירי הדור. שנית לא התכוונתי דוקא לאספקטים החיוביים של "אהבה מנצחת": הרבה פעמים היא אמנם מנצחת אבל "מנצחת" גם את האוהב/ת שנוקט בצעדים שסופם הרס עצמי. אתה אמנם צודק שתנאים חומריים מתישים אהבה למרות שלא הייתי מגדיר באותם תנאים תסכול שנובע מיחסי ואנילה לאוהבי משחקי שליטה - משום שאיני חושב שבמצב כזה תיווצר אותה אהבה בוערת שבאה עם סיפוק היצר. ואגב "תתבגר", לא בטוח שזה קורה בעסקי אהבה: היום דיברתי טלפונית לאחר לפחות שני עשורים עם משהיה האהבה הבוערת של סוף התיכון. הקול היה אותו קול והוא עורר את אותם חשקים ולרגע חזרתי לאותן ערגות - אז להתבגר?. מה דעתך אם אני והוא נקבע להפגש בקרפא - יפלו שם התקרות מכובד הגילאים?

אייבורי

New member
מסכים חלקית

זה נכון כאשר אין אור (זוד) בקצה המנהרה זה קורה בעיקר שלא רואים אופציה לשינוי, עתיד טוב יותר במקרה ויש תקווה אז עוברים בקלות

גליתrt

New member
הכל ידוע מראש....

זה של רונית שחר חוצמזה אני אוהב הומואים הם חמודים לא?

superjets

New member
אל תלחץ

הפילוסופיה הדאואיסטית, שעומדת בבסיסה של הרפואה הסינית ושל הפסיכולוגיה שלה גורסת שעל מנת להחזיק במשהו עליך לדעת להרפות ממנו, ואילו על מנת להפטר ממשהו עליך להיות מוכן להחזיק בו. לפי גישה זו התקרבות הנובעת מפחד לאבד דבר מסויים גורמת להתרחקות הדבר שאותו אנו פוחדים לאבד, ואילו התרחקות הנובעת מפחד גורמת להתקרבות הדבר המפחיד. הדבר בא לידי ביטוי גם במערכות יחסים לדוגמא קשר שנראה לנו כמאיים ואנו פוחדים ממנו גורם דווקא להתקרבות הדבר המפחיד, ואילו קשר שנמצאים בו מכיוון שפוחדים לאבד את האדם האהוב - גורם את ההיפך - כלומר להתרחקות האהוב. הבעיה נובעת מריכוז עצמי והתעסקות אובססיבית בניתוח עצמי, בקיבעון ובסופו של דבר לתקיעות. ברם, כעת כשאתה יודע את הבעיה בחר את הדרך הכי טובה לך להתמודד, כי רק אתה זוד יודע מה הכי טוב בשבילך.

Z o d i a c

New member
אין ספק שדבריך נכונים,

האביר הוא הנכון עבורי, אני מרגיש נכון איתו, מרגיש שהוא משלים אותי. לאט לאט אגלה אם אני צודק או טועה אני מניח. תודה!

למעלה