מחשבות על החיים

love u11

New member
מחשבות על החיים

אני שואל את עצמי איך אתם עושים את זה? הכוונה איך מסתדרים וקמים על הרגליים לאחר הפרידה. נכון שאני עזבתי ושלם עם האחלטה שלי. הבעיה שלי היא איך ממשיכים אלאה. יצאתי מהבית עם כלום כמעט (ציוד בסיסי בלבד). כרגע אני גר עם אחותי והמשפחה שלה (והדג הזה -אני- כבר הסריח מזמן). את האלמנטים הטכניים אני מבין: לעבוד, לחסוך קצט כסף, לשכור דירה, לראות את הילדה שלוש פעמים בשבוע,להמשיך לעבוד על מנת להחזיק את הדירה, לשלם מזונות, להמשיך לעבוד על מנת לשלם מזונות, לחיות מהפרורים שנשארו לי לאחר שכ"ד ומזונות, לעבוד יותר קשה על מנת להרויח יותר, לחסוך מעט כסף, לקנות רכב קטן, להמשיך לעבוד על מנת לשלם שכ"ד, מזונות, ולהחזיק את הרכב, לחיות מהפרורים שנשארו לי, לעבוד יותר קשה ויותר שעות על מנת להרוויח יותר. אני יוצא מהבית מוקדם בבוקר וחוזר מאוחר בערב (אז למה שוכרים דירה?). אולי אני יוצא עם הרכב בסופי שבוע אם יש לי כוח ולא התמוטתתי מכל השבוע (אז למה לקנות רכב? ואני מילה מעדיף את האופניים שלי). כשאני נפגש עם הילדה אני גמור מעיפות אז אין לי כח לשחק איתה ולטפל בה. אז למה להתגרש בכלל? או למה להתחתן בכלל?! טוב אני יודע שהיתי כותב את השורות הנל גם שהיתי נשוי וגם שהיתי רווק. כן קשה לי עם קצב החיים. כשיכולתי היה לי קשה להחליט על הצעדים שאני רוצה לעשות בחיים היום שיש לי מוגבלות אני מתקשה לקבל אותם.... מה לעזאזל קורה לי???? לא יודע אני מבולבל. בעבר הייתי ישר בורח בלי לחשוב איום אני רוצה לברוח ויש לי משהו בלב שעוצר אותי--- האהבה לילדה שלי. אני כל כך אוהבה אותה וטב לי שאני פוגש אותה. אז למה לעבוד ולהתאמץ? למען הילדה!!! (היא התחילה ללכת השבוע ולהשלים "לוש" אחרי אחת שתיים ושה.."לוש") אני יודע שהכל נראה מבולבל אך רציתי להוציא קצט, הרי בשביל זה יש את הפורום הזה לא?!

gali88

New member
../images/Emo201.gif

אתה מתוק אמיתי באמת. קצב החיים קשה בהחלט..לא פשוט לאף צד. אני יכולה לאמר לך, ששנתיים אחרי הגירושין כבר, אחרי מאמצים בלתי פוסקים, המון ירידות, מעט עליות, התייאשתי לעיתים ולא הבנתי מה הטעם להמשיך בכלל לרוץ...בשביל מה כל זה? בשביל הבנות? בשביל לסבול? לבסוף מגיעים לשלב שזה לא רק בשביל הבנות, זה גם בשבילי, לעצמי! צריך המון כוח, המון אופטימיות, המון מאמץ...לבסוף זה מגיע! עדיין לא הגעתי למקום בו אני חולמת להיות...אני בטוחה שזה יבוא! פשוט בטוחה! כי ככה אני רוצה, ככה אני מרגישה שמגיע לי, אני מתאמצת בשביל זה מאוד...ובסוף זה יבוא. אניפשוט יודעת! גם אם הדברים נראים לך קשים מנשוא כרגע, גם אם לעיתים אתה מיואש...האמן...תרצה מאוד להגיע לאם שאתה חולם...אני בטוחה שתצליח. הכל בידינו, בבחירות שלנו, בהחלטות שלנו. בהצלחה! וזה בהחלט המקום הראוי לשפוך...

love u11

New member
FM88

את משדרת בגל הנכון. תודה על העידוד. אני ממש זקוק לו עכשיו. למעשה אני מרגיש את הלחץ עכשיו מפני שהתחלתי לחפש בית להשכר ושכ"ד כל כך עלה בתקופה האחרונה וזה מאוד מלחיץ אותי. בנוסף עולה ההתלבטות איכן לגור. אני יכול לעבור לצפון הרחוק (יש לי דירה שם) אבל זה ירחיק אותי מהילדה שלי. אז אולי מעט להצפין לצפון השרון שם המחירים יותר סבירים (לפי מה שבדקתי) אז הנסיעות לעבודה ולילדה היו קשים. מה עושים? לא יודע! אני בודק אפשריות עכשיו וכנראה התהליך מלחיץ אותי. בכל מקרה תודה על העידוד.

gali88

New member
עברתי

את ההתלבטות הזו לפני כ - 3-4 ח'. וזה קרה פעמיים בפחות משנה..מעבר דירה עם 2 בנות... גרתי בעמק חפר שמאוד יקרה...לא יכולתי להמשיך שם במחירים האלו...השרון יותר זול ועדיין היה לי יקר...החברים שלי, של הבנות, המסגרות ביה"ס של הילדה...רק כיתה א'...העבודה שלי בעמק חפר...לבסוף עברתי לצפון...ליד ההורים...כלכלית יותר משתלם...העזתי לקחת סיכון עם המסגרות של הבנות...מקווה שיצליח...בינתיים טוב לנו...נשארתי בעבודה בעמק חפר...נלחמתי על כך...זה לא היה פשוט בכלל...בגל המרחק..התעקשתי...קיבלתי אישור להישאר...יותר מדיי שינויים זה היה בשבילי... לבסוף מצליחים לקחת החלטות נכונות..אולי שגויות...הכל עניין של זמן. מה שחשוב לזכור - שכל דבר ניתן לתקן. לא לפחד. זה מאוד מלחיץ כל השינויים הללו ומאוד מתיש. לאט לאט זה יחלוף. תהיה חזק.

love u11

New member
תודה ושהיה בהצלחה

אני מעריך אותך על האומץ והתעוזה. את ההודעה הזו כתבתי על מנת לשמוע איך אחרים התמודדו עם הפרידה שלהם. לאחר שסימת לכתוב התסכול עבר לו ישר לאחר ה [שלח/י] לילה טוב

אני כל כך מבינה את המלחמה על השיגרה

לי היתה שנה עם המון שינויים. חלק עשיתי (גירושין, שינוי גדול במקום העבודה, סייעת חדשה לבן שלי, החלפת צהרון באמצע השנה וכו') וחלק בחרתי שלא לעשות כי הרגשתי שאין לי מספיק אנרגיות (החלפת דירה, מעבר גן לטוען לכתר וכו'). אחרי שסיימתי לעשות את השינויים הדחופים ביותר, אני מתפנה לשינויים האחרים בכוחות מחודשים. אי אפשר לעשות הכל בבת אחת, צריך לעשות דברים לאט כדי שנוכל להנות מהתוצאות והם יתנו לנו כח להמשיך הלאה.

תשמע...

אני חושבת (אולי אני טועה
) שהחיים נחתו עליך... אתה מבין שיש אחריות מסויימת שאתה צריך לקחת. האחריות הזו היא כבדה מאוד. אנחנו כבר לא אותם צעירים חסרי דאגות (ומנוח למכורים לסדרה) שהכל בסבבה שלנו. יש לנו ילדים. יש לנו אחריות כלפיהם. השבוע קיבלתי על הראש מחמותי לשעבר שהבן שלה (ז"א הגרוש שלי) לא יכול לצאת ולבלות כי אין לו כסף כי הוא משלם מזונות. רגע אחרי שניגבתי את הדמעות (מהצחוק שתפס אותי) חשבתי על זה שכנראה באמת התפוח לא נופל רחוק מהעץ (במקרה שלו הוא מחובר היטב לעץ ועוד לא נפל) והוא לא מבין שאת הכסף הוא לא משלם ל י הוא משלם לילדים שלו. נכון, זה באסה שאנחנו עובדים כדי שאחרים יהנו מהפירות עמלנו, אבל האחרים האלה הם הילדים שלנו
יצאה לי הודעה קצת כועסת, אבל זה בגלל שלפעמים אני קוראת את ההודעות שלך, מעריכה מאוד את הכנות שלך, אבל רואה את הגרוש שלי מול העיניים

Rtitan

New member
אל תהיה מונהג... תנהיג!

את החיים שלך - אני מתכוון... ממה שכתבת, הרושם המתקבל הוא שאתה קצת נותן לחיים להנהיג אותך. אתה איכשהו מגלגל אותם מתחנה לתחנה, אבל בגדול - הם אלו שקובעים את התחנות, את המהירות, לאילו תחנות בכלל תגיע... מה שכן - אם התחנה לא נראית לך - עד היום היית לוקח את הרגליים ובורח. רק מה...? יש ילדה...
מה עושים? תחליף discOnKey במוח... הצב לעצמך מטרה: פשוט החלט עם עצמך " love u11 רוצה להיות בעוד 5 שנים במקום הזה!" החלט מה ומי בדיוק אתה רוצה להיות בעוד 5 שנים: רוצה לעסוק ב-X, לחיות ב-Y, להיות Z... הצב מטרות, והתחל לקבוע נתיבי הגעה למטרות האלו. ראשית: זה טיפול מדהים לפרידה. שנית: בעוד 5 שנים - אתה תהיה זה שקובע. לא אעבוד יותר ויותר קשה כדי לקנות אוטו קטן, לחיות קטן, לחשוב קטן. לך על תמונה גדולה - בה הרבה יותר קל לקבוע הרבה פרטים קטנים
. יש לך תינוקת משגעת - יש לך זמן לבנות לה את האבא שאתה רוצה להיות
, רק קצת אומץ, המון
ו... בהצלחה ממני
.

tunalover

New member
גם אני כמוך קמתי ועזבתי

והיו לי מחשבות וחששות ודאגות וניפוץ חלומות וכ"ו... שכרתי לי יועצת ודיברתי עם המון חברות ולאחר כחצי שנה יכלתי להגיד שעליתי חזרה על המסלול. עזבתי את ידה של היועצת וחזרתי לחיות את חיי בצורה טובה יותר. כל המחשבות שרצות לך הן חלק מהתהליך וטוב שאתה עובר את זה עכשיו בכדי שהכל יעבור עכשיו וישאר מאחוריך. תיעזר בחברים לאוזן קשבת (כולל אותנו כמובן
) ואת השאר הזמן ירפא ויעמיד במקומו.

love u11

New member
תודה רבה לכם חברים טובים

נכון שכתבתי את ההודעה הנ"ל היתי במצב של באסה , אך הבאסה השתחררה ברגע שסימתי את הכתיבה. מודה זה קורה לי הרבה ואני יודע להתמודד עם המצב. היןם עבדתי 13 שעות והיה לי יום ממש טוב. אני יודע שאני עובד בשבילי ובשביל הילדה שלי. שוב מתחילה מחדש אני מבין על מה את מדברת שאני מזכיר לך את הגרוש שלך שעדיין לא הבין שהוא אחראי על הילדים שלו (אם הבנתי נכון). את האחריות על הילדה שלי אני לוקח בשמחה רבה אך הקושי שלי הוא לממש וזה לא בא מחוסר אכפטיות אלה מאי מימוש עצמי באופן מלה. אני מקבל את ההמלצה לקבוע איכן אני רוצה להיות בעוד 5 שנים או יותר נכון בעוד 7 שנים (לאחר סיום הדוקטורט שלי). ושאני היה דמות שאני רוצה שהבת שלי שתראה כאבא-- עצמאי, אחראי, דואג ואוהב. מה שכן אני בתהליך ואני יודע שהיו עליות ומורדות. מה שכן בטוח שלאחר ירידה באה עליה גדולה יותר

רק שיר

New member
רציתי רק להוסיף

שעם הזמן תרחיב את המעגל שלך לתחומים נוספים ולא רק עבודה והילדה. אני מאמינה מאד באיזון, וכשיהיו לך תחומי התעניינות נוספים וחברים במצבך, תבין שהחיים כפי שתיארת אותם לא כל כך נוראיים. כולנו עובדים חלקנו אף לומדים ונושאים בעול גידול הילדים לגמריי לבד אחרי הגירושין, מאמינה שהבעיה והתחושה הזו היא לא הענין שאתה עובד ככ הרבה שעות ואתה עייף וכו', אלא זו עייפות נפשית ודכדוך...אך בטוחה שזה יחלוף עם הזמן.

שחR

New member
מאיפה הגישה התובסתנית הזו ?

הכי קל לי היה להגיד לך, "מבין אותך, החיים קשים, יהיה בסדר, אתה חמוד וכו'" לא ! אתה גבר ? תהיה גבר ! קח דף נייר, שים את ההוצאות בצד אחד. שים ההכנסות בצד שני, תראה את ההפרש. עכשיו תחשוב איך אתה מגדיל את ההכנסות/ או מקטין את ההוצאות. מה אתה עושה לא נכון ? שים עמודה שלישית של חלומות ורצונות, לייד כל חלום שים את ההשקעה הנדרשת עם יעדים ברי השגה. חסרים לי המון פרטים, אבל ברור לי מדבריך שאתה מאבד את האמונה בעצמך וזה הכי גרוע. תחשוב על מישהו שהיום עבר תאונת דרכים קשה ,או קיבל שבץ מוחי, איזה מסכן הוא ואיזה בר מזל אתה שיש לך בריאות וילדה שאתה אוהב. אתה צריך דבר שנקרא "אימון אישי" לחזור להאמין בך ולהפיק מעצמך את המיטב. אני בטוח שאתה עם כשרונות רבים, חלקם יפיקו לך הנאה וחלקם יפיקו לך כסף. אם תרצה לשוחח, אתה מוזמן לשלוח אלי מסר עם טלפון, אני אדבר איתך אישית ותראה שאפשר אחרת. תרים את הראש, תביט מסביב לכל כוס יש חצי הכוס המלאה וריקה, תביט על המלאה היא תתמלא עוד יותר. בהצלחה, שחR

felka

New member
דבר ראשון חיבוק חזק ואחרי זה

מכה חזקה ... ידידי, ראיתי פעם סוסי מסעה? שמת לב שיש להם מיתקן שמגביל את הראיה שלהם. אז ממה שאני קורא אתה שמת לעצמך אחד כזה מרצון. אני יכול לרחם אליך אבל זה לא יעזור לא לי ולא לך. במקרה שלך יש יכולת לשנות רק צריך לרצות. אני עוד לא ראיתי שמלנכוליה עוזרת למישהו. אז ככה ... דבר ראשון תאם ציפיות עם עצמך... אולי לא תוכל ללכת כל יום לפאבים, אבל מי צריך את זה. אולי לא יהיה לך רכב ... לי אין ותאמין לי אני יכול להרשות לעצמי אחד חדש חדש מנילונים ואני חי. על תבכה על מה שאין לך כי אין לך. תבכה על מה שאתה יכול להשיג ואתה לא עושה כלום בשביל להגיע לשם. קום על הרגליים , תסתקל על עצמך במראה... יש לך שני ידיים, שתי רגליים וראש? זה מספיק בשביל לחיות. בשביל לחיות טוב אתה צריך להתחיל להסתקל לצדדים... לראות הזדמנויות. אל תרוץ אבל תלך מהר. אולי יקח לך זמן לארגן את המצב הכלכלי אך זה לא נצח. שיהיה לך הרבה בהצלחה! אל תכנס למחשבות ורחמים עצמיים כי זה לא עוזר ובמילים אחרות KEEP IT SIMPLE STUPID

למעלה