מחשבות על דאייה

ski322

New member
מחשבות על דאייה

לאחרונה חשבתי ללכת וללמוד לדאות (אני מניח שלכם יש שם הרבה יותר יפה), ואני עדיין מתלבט על הנושא: מחירים? תוך כמה זמן אפשר באמת לדאות ולהנות מהנושא? האם יש בארץ מקומות רבים שאפשר לעסוק בהם בספורט זה וכו'? אשמח לשמוע חוויות ותשובות לשאלות הנ"ל מהספורט הזה שנשמע מאד נחמד אך קצת מרוחק

תשובות לשאלות

את רוב התשובות לשאלותיך תוכל למצוא באתר שלנו http://www.2see.co.il/dgh/ ב:"שאלות נפוצות" אם יהיו לך שאלות נוספות נשמח לענות לך על כל דבר ולספר לך איך זה לעוף כמו ציפור (אגב אנחנו נקראים גולשיי אויר ,דאייה נחשבת להטסה בדאונים בעליי היגויי-כמו מטוסים בלי מנוע) אז כמו שאמרתי נשמח לקרב אותך לנושא המרחק היחיד הוא כוח הרצון שלך.

ski322

New member
קראתי

קראתי את המידע באתר שנתת ולמעשה ההתלבטות שנשארה לי היא רק בין גלישת אוויר לבין מצנח רחיפה, כאשר למעשה לא מצאתי כמעט שום יתרון לגלישת אוויר על פני מצנח רחיפה, למעט גלישת אוויר זה הרבה יותר כיף! וזה קצת כללי מידי בשבילי, מעבר לכך שהמחירים של הגלישת אוויר היא קצת יותר יקרה ופחות נוחה מבחינה לוגיסטית. אשמח לקבל פירוט על נושא זה.

שחר ויג

New member
למה כן

זה נכון שהלוגיסטיקה מעצבנת לפעמים ושלא פעם יקרה לך שתראה את החברה מהמצנחים תופסים טרמפים בזמן שאתה מחכה שיבואו לאסוף אותך אבל להזכירך שאת רוב הזמן אתא אמור לבלות באויר ולא על הקרקע ,וזה היתרון שלנו, בימים של רוחות חזקות אתה תראה את הצונחים חוזרים הביתה מתוסכלים בזמן שאתה תמריא ברוחות חזקות שרק יקלועליך לצבור גובה,אתה תוכל לטוס במזג אוויר הרבה פחות יציב בלי חשש שהסמרטוט(מצנח)שמעליך יקרוס (בחלקו או לגמרי),אתה תשלוט בכיוני הטיסה עם הגוף שלך ולא תתלה כמו נדנדה כמה מטרים מתחת למצנח, בקיצור מהר יותר ,בטוח יותר ..... מבחינת מחירים אני חושב שמחיר הקורס יתקזז בסופו של דבר עם מחיר הציוד ,בלאי של ציוד וכו.. אני בטוח שמה שלא תבחר יהיה בסוף חוויה אדירה, אבל בתור גולש שדואה כבר כמעט שלוש שנים ואין לו אינטרס אישי לגרום לך לבחור בגלישה על פני רחיפה אני יכול רק להמליץ על מה שאני בחרתי ושלדעתי בחרתי נכון!

גם אני לא מוטרד במה שתבחר אבל

אני התחלתי קורס במצנחיי רחיפה לפניי 11 שנים. בעצם מה שרציתי תמיד זה לעוף כמו ציפור ושיכנעו אותי שמצנחים וגלשנים זה אותו דבר. לקראת סוף הקורס פגשתי תלמיד לגלישה ועוד גולש צעיר (לימים אמיר שלום שובר שיא המרחק בארץ) ראיתי את הניצוץ בעיניים שלהם לאחר הטיסות ושאלתי אותם מה דעתם למה גלישה ולא רחיפה(אמיר היה אז גם מדריך למצנחי רחיפה). התשובה שלהם הייתה:הלו כל עניין הספורט הזה הוא הוא להיות כמו ציפור אז למה להתפשר בגלל כצת נוחות שמסביב. ואני ירחיב פה ויפרט:בין כה אתה משקיע כסף בציוד, משקיע זמן וכסף בקורס, נוסע בסופי שבוע ליום שלם כאשר זמני הנסיעות הם בממוצא 5 שעות (הלוך חזור עליה להר נסיעה למקום הנחיתה איסוף וכ"ו)וכל זה בשביל זמן אויר נטו אז מה עדיף:להרכיב 20 דקות נוספות את הגלשן(במיקרה של גלשן מתחילים ההרכבה פשוטה ולא יותר מ20 דקות גלשנים מתקדמים יותר מורכבים והם אורכים כ 40 דק.+כל הציוד שמסביב). לעוף כמו צפור עם כנפים שכאילו ממשיכות את הגוף ואתה שולט בהן בצורה מאוד פיסית(הטיית הגוף לכל הכיוונים)והמעוף הוא שכיבה על הבטן ראש לפנים,או לפרוש מצנח תוך דקות על הקרקע ואז לנסות להניף פעמים רבות תוך כדיי גרירה והתפלשות(בימים טרמלים או רוח צידית או רוח חזקה ואפילו ב 0 רוח) לאורך כל העמדה בחוסר שליטה וצורך בעזרה של חבר שיחזיק אותך, ואז כשסופסוף הנפת כמו שצריך אתה תלוי בכיסא נדנדה אותו צריך כל הזמן לנטרל ולבלום ואין כמעט יכולת להאיץ ורוב השליטה היא בידיות שמושכות חוטים. האמת יש יתרונות בטיסה איטית יותר קל לנחות ולתרמל בעיקר בטרמיקות צרות וחלשות אבל טרמוקות חזקות מביאות צרות צרורות. בקיצור אם בא לך חיים קלים "לכאורה".קורס קצר יותר פריסה מהירה בשטח לך על מצנחים. אם בוערת אש בעצמותיך לעוף כמו ציפור שלם את המחיר(לא בכסף) ולך על גלשנים. בכל מקרה כמו שאומרים תיזהייר זה ממכר. אתה מוזמן להצטרף כצופה אחת השבתות ולאות את שתי האפשרויות גם יחד או סתם לשאול שאלות בטלפון ,נמרוד 935665 052 אגב לימים השלמתי גם קורס מצנחי רחיפה אך לא נגעתי מאז במצנח לאומת זאת גלשתי עד היום אוליי כ 800 שעות הדרכתי חניכים רבים במשך שנתיים שהפכו לטייסים מצוינים והתחרתי רבות בארץ ובחו"ל.

harlev

New member
../images/Emo23.gifתשובות מפורטות!

תשובות לשאלותיך! תמצא במועדון עגור. למענה אנושי התקשר 03-5067467 למענה סלולרי התקשר 058-791079 למענה, בא לפגישה במועדון לגלישה, פנה לאתר AGUR.CCC.CO.IL לתגובה [email protected] בכל מקרה נשמח לראותך ארנון הר לב עגור

ג ל נ ט י

New member
מספיק שתבוא

יום אחד לליגת הגלשנים (בשאיפה על תקן נהג), ויום אחד לליגת המצנחים, תשווה ותראה מה טוב לך. אין לי ספק שזה ישאיר בך רשמים עמוקים, אני חושב שאין דרך להעביר לך את זה בכלל בפורום.

גלעד HPAT

New member
לעניין ההתלבטות

קודם כל, ברוך הבא לענף הספורט האוירי. דבר שני, בדוק עם עצמך מה אתה אוהב: הגלישה היא יותר "ספורטיבית", יותר מהירה, יותר חזקה. לעומת הרחיפה שהיא יותר איטית, רגועה וכו'. (למרות שגם ברחיפה יש ביצועים ואתגרים לא מעטים) כפי שציינו, יש יתרונות לרחיפה - פריסה וקיפול מהירים ואין צורך בגגון מיוחד וכו' והמצנחים יכולים להחזיק באויר בטרמיקות יותר חלשות ויותר צרות - הם כמעט מסוגלים להסתובב במקום ואילו לגלשנים רדיוס סיבוב גדול יותר. לגלשנים יכולות אחרות - מהירות גלישה מירבית גבוהה (60-140 תלוי בגלשן) לעומת 30- אולי 60 ב"סופר מצנח וסופר מרחף". דבר זה מאפשר לגלוש נגד רוח בצורה טובה - מה שנקרא לחדור. במחיר, לא זכור לי שהגלשנים יותר יקרים - במצנחים צריך לעשות כמה שלבים כדי לרחף עצמאית וזה כרוך בתשלום כולל גבוהה יותר, למיטב ידיעתי. בכל מקרה, העצה הטובה ביותר - כפי שכבר הציעו לך - לך, תראה, תתרשם. העיקר שתהיה באויר, אם בתור עיט ואם בתור יונה. לכשלעצמי, מצאתי שהדבר הכי קרוב לתעופת הציפור הוא גלשן אויר, הן מבחינת התנוחה, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת התנהלות. כיוון שלעוף הכי קרוב כמו ציפור - הוא הדבר שחיפשתי, גלשן הוא הכלי שבחרתי. אבל זה רק אני וזה רק מה שאני חיפשתי. מצא לך את אהבתך על פי המאפיינים המתאימים לך ויבושם לך. אויר בטוח גלעד

ski322

New member
אוקיי

תודה רבה על כל העזרה, למרות שאני ממשיך להתלבט הנטייה כרגע היא יותר לטובת הדאונים. איפה נערך הקורס? והיכן אפשר לראות את התחרויות או מקומות בהם טסים?

גלעד HPAT

New member
גלשנים ולא דאונים

דאונים זהו כלי טייס אחר לגמרי, כפי שהוסבר לך באחת ההודעות הקודמות. דבר שני ללמוד לגלוש אפשר למיטב ידיעתי אצל עמירם קרמר, ארנון הרלב (מה שנקרא עגור), נימרוד ספיר ואם יש עוד מישהו שלא ידעתי עליו, הוא בטח יודיע על כך. תזכור רק למשוך ולרוץ (למרות שעדיין לא הוסדרה הסוגיה אם צריך דווקא לרוץ ולמשוך... אני אישית נוהג למשוך קודם... -כיוון שאף פעם לא תדע מה יכול להגיע...) לגבי מקומות טיסה - בעיקר זכרון יעקב (לרוח מערבית), הר תבור ומבוא חמה(למע'+דרומיות), שרונה (מעל יבניאל) וגלבוע למזרחיות כדאי לבדוק עם חבר'ה שיוצאים - הם כבר ידעו אם נוסעים ולאן, וכך גם תוכל להיתלוות אליהם והם בוודאי ישמחו על תוספת נהג לצוות. לגבי: אם תגיע לאילת - תוכל להתלוות אלי, .. כך שההצעה לתאם עם הצפונים נחזת כהצעה הטובה יותר. תהנה גלעד

גלעד הסבר קצר להסדר הסוגיה...

ב-0 רוח רצים ומושכים,וברוח חזקה מושכים ורצים. ובלי קשר אתה מוזמן לבוא מדי פעם לצפון לטיסה ללא מנוע, ואפילו קרוסים תאמין לי זה הרבה יותר טוב ממנוע(רק תסדיר לעצמך דרגה 3,כבר הגיע הזמן לא?).

גלעד HPAT

New member
טוב, אתה יודע, אני קצת..

ראש "בוראס", הפחד לזקר תמיד תופס לי את האף נמוך, גם ב-0 רוח, הכל כדי להגיע למהירות טיסה מה יותר מהר. בכל מקרה הארתך (ולא זו לא טעות כתיב) נרשמה במוחי. חוץ מזה, בפסח הייתי במבוא חמה וגיליתי שאני עדיין יודע קצת לרכס (שעה +) רק מה - מצנחים לרוב וגלשנים אין. ואם כבר סיפורי גבר גבר של טיסה - בדרך אילתה, גלשתי בעין הבשור (תל-שרוחאן) והיה לי Dog fight עם 3 עיטים שכל הזמן התיישבו לי על הזנב, למרות שהקפדתי (ניסיתי) בכל פעם להתנער מהם, קרי - להסתובב עם הפנים אליהם והם כמו איזה מיג סורי - מסתובבים ורוכבים לי על הזנב. הייתה אפילו חליפה קרובה עד כדי כך שראיתי את הצהוב של העין של אחד העיטים(טוב לא ממש את הצבע אבל את העין ראיתי - נראה משהו כמו 8 מטר). היה מרשים. אולם בשלב מסוים הבנתי שאני כנראה חדרתי לשטח שלהם ובעצם אני קצת מציק להם אז חתכתי, בכל זאת מדובר בחיות בר. אגב, גילתי שהרצועה (חאן יונס) קרובה יותר ממה שחשבתי ושמלמעלה, לא כל כך ברור על מה ולמה כולם נלחמים בכולם. אבל, רגעי הרוגע חלפו וכמו שאומרים דברים שרואים מכאן לא רואים משם. דבר אחרון, קיבלתי מנתק גרמני, אולי זה יעזור לי לעשות קורס גרירה ואז אוכל גם לגלוש וגם להיות חופשי מהרעשן, שכבודו במקומו מונח, אבל אין להשוות את התנהגות הגלשן (והגולש) עם או בלי - וכמו שירון בוודאי יעיר: כמו בעוד כמה מגזרים, ההבדלים ברורים. גלעד

למעלה