מחשבות על אמהות...

מחשבות על אמהות...

לילה. לא נרדמת. וכרגיל בזמנים שכאלה - מוצאת את עצמי בפורום. מתנחמת מכך שאני לא לבד בצורך הענק הזה - להיות אמא. אני לא ממש מאפשרת לעצמי להיות עצובה. מנסה לא להשתוקק יותר מדי. מסניפה תינוקת סדרתית. אומרת "אמן" מחוייך על כל איחול של "בקרוב אצלך" או "בעזרת השם בשנה הבאה יהיו לך תאומים"...ומנסה להמשיך לנשום... אם אפשר היה להביא ילד ממחשבות, מהזמנות, מפנטזיה, מכמיהה - כבר היינו משפחה ברוכת ילדים. מסתבר שאי אפשר. אבל אני לא מפסיקה. לא מוותרת. מאמינה שאולי זה יעזור. לקרוא לילד שלי/ ילדה שלי/ ילדים שלי. להזכיר שאנחנו מחכים. שידע/ תדע/ ידעו - אנחנו כאן. נחצה הרים ונלחם כמו נמרים. נאהב ונחבק ונאמין. האהבה האין סופית הזו לנשמה הלא מוכרת עדיין - תעזור לזה לקרות ותפגיש ביננו. התהליך הזה כל כך ארוך. כל כך מייגע. כל כך מפחיד.. מה יקרה אם זה לא יצליח? השבוע חברה שאלה אותי אם נרשמנו במקביל גם לאימוץ. השאלה הזאת הרגישה כמו אגרוף בבטן! ההמתנה הארוכה הזאת יכולה להסתיים בכלום?! אני מסרבת בתוקף להאמין בכך, אבל חושבת על כל מי שמנסים טיפול אחרי טיפול.. כל מי שיש להם קשיים בהריון. שלא לדבר על השלב הזה - הטכני, הבירוקרטי שנלעס ונלעס ועוד לא מסתיים... ילד קטן שלי. כמה דרך עליך לעבור עד שתגיע לעולם. מספרים שמשהו קורה לך ברגע שאת הופכת לאמא. שהקשר הזה משנה אותך ושזאת אהבה לגמרי אחרת. יכול להיות שאני כבר מרגישה את זה עוד לפני שהגעת? אז אני ממשיכה לעשות את הדבר היחיד שאני יכולה לעשות כרגע. מאמינה! מאמינה שתגיע. שתגיעי. שתגיעו. שנפגש.שאחבק אתכם ואאמץ אותכם לחזי וגם אם לא אוכל להניק אתכם - אעניק לכם ואזין אותכם בכל האהבה שבעולם ! אני משתפת אתכן יקירותי - בכאב הענק הזה. אני יודעת שהוא אמיתי ומוחשי. ואני יודעת שאתן יודעות כמה כוח צריך כדי לעטוף אותו יפה, ולהניח אותו על מדף בבוידם, לצדה של מיטת התינוק הדמיונית והבגדים הזעירים עם הריח הכי תינוקי בעולם.וממשיכה לחכות.

MAMALY

New member
את כבר אמא זה הכל.

הילד/ים שלך פשוט מחכים שם למעלה - הנשמות שהן שלך לרגע ולזמן הנכון .. אורים שנסתרות דרכי האל.. (המשפט הכי מעצבן בעולם הוא לא יכול לשוח איזה פקס עם רמז.. משהו???...) מוחשית עוד אין מה למשש ולחבק אבל נפשית בהחלט אוהווו אנשים מסביב אומרים כל מיני דברים כווווולם חכמים על אחרים והחיצים או האגרופים שלהם קורעים אותנו בא לי לצרוח עליהם "תשתקו כבר!!!" סתמו ת'פה מה אתם מתערבים מה אתם מעירים בכלל מי אתם? מי נתן את הזכות??? ובסוף מגיע למסקנה שחבל על הגרון ופשוט מתעלמת בכוח מרימה את הראש וממשיכה תמיד יש לכל אחד מה להגיד ואני ממשיכה ללכת או במצברוח שונה תוקעת זוג עיני רוצח ומסננת משהו מזעזע כמו "תוציאי את הידיים שלך מהרחם שלי או מהחיים שלי או מכל מיני מקומות שאין בהם שמש. וממשיכים לחכות, לקוות להתאמץ להזריק ומה לא... אי אפשר שלא להשתוקק יותר מידי אין יותר מידי.. אי אפשר לכמת (מהמילה כמות) את זה לגרמים או מטרים או משקלים זה שם וזה מה שמניע אותנו קדימה עוד ועוד ליום שנגיע לחדר הלידה. ההנקה? טוב שלא יתלו אותי פה אבל הנקה זה לא ביג דיל זה לא אומר כלום על אמהות או על אהבה והאמת זה דיי חרא (עם כל הכבוד) כל הטראסק הזה עם הציצי.. היייתי שם - לא תענוג גדול. ןהלחץ החברתי הזה על הנקה מוציא אותי מדעתי אפילו שהוא לכאורה בא מהאמהות עצמן תייקי את העניין הזה של הנקה במקום אפלולי ושכחי ממנו קשר הגוף החום האהבה והמגע הם החשובים ולא החלב עצמו, יש מספיק עם מה להתמודד ותאמיני לי שבבוא היום תצטרכי את כל הכוחות. (והיום יגיע בסוף אין מצב אחר שאנחנו מסכימות לקבל נכון? אחרת לא היינו הולכות כל כך רחוק) כואב נורא, מזדהה עם כל מילה ויודעת - מנסיוני יודעת פשוט שכל הכאב הזה נעלם ב שניה! ברגע שכל התהליך נגמר פשוט נמוג ונעלם התרגלנו לכאב הוא נהיה החבר שלנו המלווה שלנו בכל מקום בכל שעה עם כל בטן של הריון שרואים בסופר או תינוק במרכז המסחרי, עם כל הערה של "חברות" כל שניה כל רגע הוא כל כך דבוק אלינו שאנחנו לא יודעות לחיות אחרת ואחר כך פשוט לא מבינים לאן הוא נעלם ואיך כל כך מהר... ולמצב הדמיוני הזה כרגע בשבילך יש סוף תזכרי את זה יש לו סזוף וסוף טוב כמו שכתבת אמהות עושה אותך מלא אהבה ואני נצמדת לרגע הזה שהלב יתמלא ויודעת שהיום הזה יבוא ובנתיים מרחיבה את הלב שיש את אישה מלאת אהבה ואלוהים ייתן לך משהו מיוחד במינו את עוד תראי ואני אגיד לך כמו כל פולניה טובה "אמרתי לך! זוכרת???" ואני אזכיר לך את זה כל יום. כל פעם שאני נחנקת מהכאב הזה אני בורחת פנימה לעצמי לחפש את המקום בו יהיה לי קצת שקט , מתמקדת בדברים שאותם אני יכולה לשנות לשפר לעשות לי טוב וכמה שיותר מכניסה לי למוח שכלום לא מעניין אותו חוץ מילדים - הילדים שלי! חייבים לציין... ואני אגיע ליום הזה אפילו בזחילה אבל אני אגיע לשם. זה זז , זה בתהליך איטי כמו בתוך ערפל אבל זה שם החיים חזקים והם מושכים אותך קדימה גם כשאתה שבור וכואב. אין מצב אחר חיבוק גדול ממני אמא שכמוך הילד שלך בדרך.

מגשימים חלום אהובתי../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

כתבת כל כך מרגש אל תפסיקי לעולם לחלום, לפנטז ולהאמין שזה יגיע ושבעזרת השם הילד יגיע
נחצה הרים ונלחם כמו נמרים. נאהב ונחבק ונאמין-
" עם הנחישות, האהבה, הרצון וכל מה שתיארת את אמא שהילד שלה יגיע ויהיה הכי מאושר בעולם!!
מזדהה עם כל מילה שלך ואוהבת אותך מאוד
ובקשר לכל מי ששואל אותך אם את במקביל נרשמת לאימוץ?- נו באמת?? הם עושים/ות אותנו סתומות?? שלא בודקות את כל האפשרויות? אותי כל פעם שואלים מחדש את השאלה על האימוץ. וחשוב להדגיש שאני מברכת את כל מי שמאמצת, אבל זו לא הדרך שבחרתי. בהצלחה מתוקה
, שומרת לך מקום לידי במפגש

../images/Emo41.gifמגשימים חלום../images/Emo41.gif

נראה לי שלא לשון בלילות זה חלק ממבחן הקבלה לתהליך הפונדקאות... דהיינו אם את ישנה טוב יש לך איזה fuck באישיות לא התקבלת לתהליך.. את מביעה את רגשותייך, ואני מזדהה אם כל מילה כמעט. אין לנו דרך לזרז ,הכל איטי ככ" ,ובעצם מה ששומר על השפיות זה רק החלומות..עלהסוף, הלידה , הברית\ה החדר שנתכנן, הטיול בגינהעם העגלה... בשביל זה אנחנו נלחמים,משקיעים,מתרוצצים, נבדקים..הכל. ויהיה טוב, חייב להיות טוב, אין דרך אחרת! דרך אגב...אמוץ זה לא רעיון רע..לא מזמן כתבה משהי בפורום פוריות,שגם שם אני מבלה ,שהיא קבלה תשובה השממתין לה ילד ברווחה,בדיוק באותו יום שבדיקת הביטא היתה חיובית..שניים בשבוע אחד! אחלה! הרעיון בעייתי לכאלה שכבר יש להם אוצר אחד בבית(כמוני) אז אנחנו לא זכאים לקבל תנוק.

מגשימים חלום - אל תפסיקי לחלום

יש לי להוסיף רק בהקשר לדבר אחד, בקשר לאלה שחודרים לנו לרחם.
אני גם חווה את זה על בשרי (למרות שהמשפחה הקרובה שלי מגוננת עלינו וממש מקימים חומה סביבינו) אבל אלה שכן מתבטאים בחוסר טאקט ברב המקרים באים עם כוונות טובות.. לא כולם מבינים ששני התהליכים קשים ויקרים באותה מידה, לא כול אחד שיכול ללדת יכול להבין מה זה כשמבחינה תאורטית אתם יכולים (יש עוברים) אך הקרקע לא פוריה (כל אחת מאיתנו והסיבה שלה כמובן). רק היום אמר לי בחור (פגיעה ישירה !!!!!!) את לוקחת את הדברים יותר מדי בכבדות... תזרמי !!! נדרשת מאיתנו גדלות נפש וכתבה חדוה יפה שלא לישון זה חלק מתנאי הקבלה שלנו לתהליך ונכון מאוד שהמתערבים ומעירי ההערות חוצים ברב המקרים גבולות ולא ברור לי למה הם חושבים שמותר להם !!!!! אבל צריך להתעלם, כי זוהי דרכה של החברה בה אנחנו חיים (מישהי כתבה בפורום פוריות שבארה"ב שם היא חייה לא היו מעיזים לשאול שאלות מהסוג הזה)... אז רק עוד דבר אחד - שנעבור כולנו את התהליך בצורה המהירה והטובה ביותר

מירבי*

New member
החלום יתגשם בקרוב

אהובתי, אתם בדרך לשם, בעזרתה של ש' המקסימה זה יגיע- נורמלי לחלוטין לצפות, לחלום, לדמיין...הכל כל כך מוכר לי. כשעשינו מסיבה לכבוד ליבי הקראתי קטע שכתבתי ובו פניתי לליבי ואמרתי: הרבה מאוד זמן היית רעיון- הרבה לפני שהיה הריון. אולי פעם אצרף את הקטע שהקראתי שעד היום כשאני נתקלת בו אני דומעת. אוהבת אותך יקירה ויודעת שאת קרובה להגשים את החלום שלך.

אין עליכן... חבורה שכזו!! ../images/Emo99.gif

תודה! תודה מכל הלב שהייתן כאן בשבילי, ועזרתן לנגב בעדינות ברגישות ועם כל כך הרבה הבנה - את כל החלב שגלש לו מהסיר המבעבע...עכשיו, אחרי שעודפי הרגשות גלשו החוצה, ואחרי שהנמכתי את הלהבה - החום חזר להיות נסבל... (מאיפה הגיע לו הדימוי הזה? אולי מבקבוק החלב שהיה כאן הערב אצלנו בסלון. חברתי,שהיא האמא הכי מדהימה שאני מכירה, האכילה בעזרתו את ביתה הפיצפונית והוורדרדה בת ה 4 שבועות? את רואה מאמאלייה, צדקת. גם היא לא מניקה. מתוך בחירה! והקשר בינה ובין הקטנטנה פשוט מדהים! יש עוד תקווה לאמהות עם מטרנה...). תודה על המציאות - ש' המקסימה שלנו, שתעשה את הקסם הזה לאפשרי! תודה למרבי - שילדה את השלישיה המשונה הזאת ותודה לכולכן - שהייתן כאן והבנתן את הכאב ונדודי השינה. והזכרתן את השמחה שתגיע.שנמצאות כאן כדי לחבק כשצריך! מקווה שהבירוקרטיה עוד תפתיע אותנו לטובה... לילה טוב וחיבוק ענק!

למעלה