מחשבות נוגות

מחשבות נוגות

"שאלות שאסור לי לשאול אותם" - האם ציטוט זה מוכר לאי-מי מכאן? כה הרבה אני שומע על שאלות שאסורות להשאל, אני נזכר בעזרתם "בפרק האסור" - כפי שקוראים המשיחיים לאחד מפרקי התנ"ך. איני מכיר שאלות האסורות להשאל, רבינו בעל החובות הלבבות מגדיר את דרגת האמונה הגבוהה ואומר שזו דרגה שרמת ההוכחה היא השולטת בה: יסבירו נא לי, הכיצד ניתן להגיע להוכחה מבלי לשאול שאלות? יפתחו נא לי ספרים וימצאו בתורה הכתובה את המקור ל"איסור הנורא" הלזה......... שאלות מותרות! ומי שרוצה שישאל! מי שיש לו ספיקות, תמיהות, תהיות, יקום נא ויזעקם עד שיקבל תשובה לאה ומספקת! ולא ירפה! העובדה שלא כולם יודעים לענות על כל שאלה אינה מגלה על איסור שלא קים!

יש לי כ"כ הרבה שאלות

את מי אני יכולה לשאול? אני מחפשת רב אנונימי.. ואגב.. בסמינר לא מרשים לנו לשאול כל שאלה..

תשאלי כאן

או אצלי בתיבת במסרים ובמקרה הצורך אדל לאן להפנותך לשאול אי"ה.

ויש צדק.

אם את מדברת על שאלות לאנשים בנפרד, הווי אומר לא שאלה בציבור שלם, אז ניחא, זה בסדר. אבל לשאול שאלות ששואלים אותם באופן אישי, אני מבינה למה זה אסור לשאול בסמינר כאלו שאלות.

כשאני שואלת שאלות באמונה..

המחנכת שלי אומרת לי שאני כופרת.. אז.. לא שואלת.. שתלך... היא כבר אמרה לי מספר פעמים שלא לכל השלאות יש תשובות..

נכון....

לא לכל השאלות יש תשובות, וזאת מפאת שכלנו המוגבל שה' נתן לנו, לא כל דבר אנו מבינים ויודעים, יש שאלות שהשכל שלנו לא מאפשר לנו לדעת את התשובות , יש דברים נסתרים,שה' לא רוצה שנדע אותם. לא כל דבר צריך לדעת בחיים, לפעמים להיות תמימים קמעא, לא יזיק.

אריXל

New member
לא צריך כל דבר

לחקור ולשאול... לפעמים גם מותר... לא לדעת הכל...

זהו שאת המורות האלה

לימדו בשיטה שהן מלמדות ולכן הן בטוחות שאין תשובות. יש לך כאן במה, חקר מציע לענות לך אז תשאלי

שירליחצ

New member
אני כל כך לא מבינה!!

איך אפשר לקרוא למישהי ששואלת באמת כדי להבין "כופרת"?? אם יש משהו שבאמת אני לא קולטת אצל הציבור שלכם זה זה.... כאילו, מזה עזר שהמחנכת קוראת לתלמידה "כופרת" - עכשיו לתלמידה כבר לא יהיו שאלות? במקום לשבת ולדבר דוחפים הכל מתחת לשטיח..!

ואני לא מבינה!

ומה רע אם יתפתח לבנות קצת המחשבה?? אם הם יבקשו קצת תשובות? לדעתי חובה להסביר נקודות מסוימות בלי קשר אם הבת אפי` חשבה עליהם! צעד קטן במחשבה לא מזיק! ואני לא מדברת על שאלות כפירה ברמה טוטאלית אלא נקודות שצריכות הרחבה וביהור (ובד``כ זה מה שהבנות שמשתיקים אותן שואלות). אני מדברת על נטו חיזוק של אמונה כמו- המערך הלוגי של הוכחת תורה מהשמים. זה פשוט ח ו ב ה ואז מה ש98 אחוזים מהבנות חושבות שהתורה היא אלוקית..

יש טעמים שהם כטעם לתרופה . כמו

שלתרופה מה העיקר זה התרופה עצמה ולא הטעם כך גם טעמי המצוות . יש וצריך להגיע לדרגת אמונה בלי הבנה. מה שכן כתוב הבנה . כסירופ לתרופה

צריך לשאול

אבל גם צריך לדעת שיש דברים שנקבל עליהם תשובות שלא מובנות בשכלנו `המוגבל`. אבל לכל דבר יש תשובה

תשובות הם סוגיה נוספת

קודם צריך לדעת שלשאול זו זכות ואולי אף חובה.

למעלה