מחשבות מיותרות???

pachol

New member
מחשבות מיותרות???

למה מיותרות? כי כל היום אני יושבת וחושבת מה להביא לאמא מתנה, ב9/9 יש לה יום הולדת, היא תהיה בת 58, רק בת 58 וכבר בבית אבות במצב סיעודי, אף פעם לא חשבתי שככה זה ייגמר. תמיד דאגתי לאמא ועשיתי לה את כל בדיקות הסיקור האפשריות, רק שלא תהיה חולה, את אבא שלי ואת סבתא שלי איבדתי למחלת הסרטן ותמיד פחדתי שיקרה משהו כזה לאמא, כשהתגייסתי הכל היה בסדר ופתאום אחרי יומיים בטירונות המפקדת שלי לקחה אותי הצידה ואמרה שאמא שלי בבית החולים, שהיא עברה ניתוח דחוף, עד שהגעתי לבית החולים הלב שלי פרפר לא יכולתי לנשום, פשוט הייתי בהיסטריה ומאז החרדות שלי עוד יותר עלו, אבל אף פעם לא תיארתי לי שמחלה כזאת תקח לי את אמא. האחיות בבית האבות צוחקות עליי שאני מתקשרת ושואלת איך היא והן לא מבינות מה אני בכלל טורחת אבל זאת אמא שלי ואני אוהבת אותה, את כל החיים היא נתנה בשבילה וזה הזמן לתת לה בחזרה, אפילו קצת, אפילו שקשה. אז כל היום אני חושבת, מה חסר לה? מה להביא לאמא מתנה? נכון שזה לא מחשבות מיותרות?

אלו בכלל לא מחשבות מיותרות

את בת למופת והלוואי היו עוד רבים כמותך... כשסבתי חלתה באלצהיימר, המשכתי להתקשר אליה מדי פעם, למרות שידעתי שהיא לא תזכור את זה (כי כביכול מה הטעם...) ואז יום אחד התקשרתי אליה וסיפרתי לה שאני בהריון והייתי בטוחה שהיא לא תספר לאף אחד (היא הרי לא זוכרת), אבל אז הסתבר שדווקא את זה היא זכרה וסיפרה לדוד שלי... מה שאני רוצה להגיד בעצם זה, שאנחנו לא ממש יכולות לדעת מה נקלט במצבים האלו ומעבר לזה היא אמך ולא משנה מה מצבה זה ברור שתדאגי לה, לא?!

ענתי44

New member
בכלל לא../images/Emo24.gif

ביום הולדת הראשון של אבא, שסמוך ליום הנישואים של הוריי ישבתי בעבודה ובכיתי. חשבתי מחשבות דומות לשלך והאצבעות נשלחו לעבר מכונת הכתיבה ( לפני עידן המחשב) וכתבתי סיפור ילדים על ילד שחוגג יום הולדת לאביו המת. וזרקתי לפח. המנקה במשרד שהיתה סמינריסטית מצאה ושיכנעה אותי לשלוח לידיעות למדור ילדים. הסיפור התפרסם וקיבלתי תגובות רבות מילדים ללא הורה. וגם נכנס למקראות " מיתרים" לכיתה ד'. זו המתנה שהבאתי לאבא ז"ל. אהבה. כל דבר שתביאי לה יהיה מצוין. אם זו תמונה שלך או של שתיכן במסגרת יפה, או כרית צבעונית לחדר שלה בבית אבות או כל דבר אחר. אולי היא לא תגיב אבל אני מאמינה שבפנים כן. והמתנה הכי חשובה זה שתחזיקי לה את היד, תחבקי ותנשקי ותגידי לה כמה את אוהבת אותה וכמה היא אם נפלאה. לכי תדעי מה מחלחל פנימה... או אולי תביאי לה דיסק של מוסיקה שהיא אוהבת. כל דבר קטן שישמח אותה ולו לרגע. מזל טוב. וליבי איתך.

מ כ ס ה

New member
ממש לא../images/Emo10.gif

בהחלט לא מחשבות מיותרות! אני מסכימה עם זאת הנ"ל שאת בת מקסימה והלוואי שירבו כמוך קראתי את זה שוב ושוב ולא הבנתי אמא שלך ... נפטרה?
או שאני ממש אהבלה או שפשוט הבנתי לא נכון...

pachol

New member
הבנת לא נכון...

אמא שלי חולת אלצהיימר במצב מתקדם המאושפזת בבית אבות במחלקה סיעודית.

מ כ ס ה

New member
מודה על הטעות

אני מתנצלת ומצטערת לשמוע. לדעתי תלכי אליה, תשבי איתה, תביאי לה דברים, תחזיקי לה את היד , תספרי לה דברים עלייך כל דבר תגידי לה שאת אוהבת אותה... הלוואי שיהיה בסדר. ואל תתייחסי לאחיות החצופות האלה.

כלל לא...

אם את מרגישה את הצורך הזה, זה מה שנכון עבורך.. אין נכון או לא נכון בדברים הללו... כאן צריך לתת לרגש להחליט קצת.. ולדעתי, האחיות הללו שם מאוד חסרות רגישות.. נראה לי טיבעי להתקשר ולבדוק מה שלומה.. מעבר לזה, אין דבר כזה מחשבות מיותרות.. כל מחשבה שלך היא חשובה לך ויש לה משמעות עבורך.. אם תירצי לשתף אותנו, אנחנו כאן ונשמח..

למעלה