מחשבות כפייתיות

Human mistake

New member
מחשבות כפייתיות

קשה לי.. אני סובלת ממחשבות כפייתיות,זאת אומרת שאני יכולה לחשוב על משהו מסויים וממש להתעמק בו עד שאני מבינה ממנו משהו ואז אני קצת נרגעת ואחר כמה דקות המחשבות האלה חוזרות,זה כבר מגיע למצב שאני ממש סובלת. קראתי קצת על OCD ושמתי לב שהתסמינים של ההפרעה הם אותך תסמינים שהיו לי ואני אומרת "היו" כי פעם היו לי כל מיני פחדים שקשורים לכל מיני דברים ומתוך הפחדים האלה הרגשתי צורך להקל על עצמי אז הייתי חוזרת על פעולות,היום אני כבר לא חוזרת על פעולות כי נלחמתי בזה לבד,יום אחד פשוט נשבעתי לעצמי שאני לא חוזרת על הפעולות האלה כי ידעתי שמה שאני עושה זה דפוק לגמרי.נניח היה לי פחד שמשהו רע יקרה או שאני אחלום חלום רע אז בכוונה לא חזרתי על פעולה כדי להוכיח לעצמי שלא יקרה כלום וכך באמת היה,לא קרה כלום ונרגעתי ולכן היום אני כבר לא חוזרת על פעולות אבל עדיין יש מחשבות כפיותיות.לפני כמה חודשים הייתי מטופלת ברסיטל ושמתי לב שלא הייתי מתעמקת בדברים ולא היו לי מחשבות כפיותיות,הייתי רגועה.בערך חודש וחצי אחרי שהפסקתי על דעת עצמי לקחת רסיטל,הופיעו מחשבות טורדניות אבל הפעם אלה היו פחדים מסוג אחר,התחלתי לפחד שאולי אני לא בסדר כלפי אנשים מסוייימים או שאני עושה דברים שאסור לעשות או חושבת מחשבות שאסור לחשוב עד היום זה ככה וזה מגיע למצב שאני מרגישה צורך לספר ולהתוודות בפני אנשים על המחשבות האלה כשאני יודעת שזה עלול להזיק אז אני מנסה להחזיק את עצמי בתקווה שמתישהו המחשבות האלה יעברו.נניח פעם חשבתי שבגדתי בחבר שלי וכשסיפרתי לו על זה הוא אמר שמבחינתו זה לא בגידה ואני הרגשתי ממש דפוקה אבל אחרי שסיפרתי לו אני נרגעתי.אני זוכרת שכשחשבתי שבגדתי בו אני סיפרתי לאחותי על זה כדי להייעץ איתה אם זו באמת בגידה והיא אמרה גם שזו לא בגידה אבל אני המשכתי לחשוב על זהה בלי הפסקה ולא הצלחתי להירגע עד שסיפרתי לו. אני זוכרת שההפרעה עצמה באה בתקופות,זה התחיל לי בגיל 11 וזה עד היום ככה רק שלפעמים זה היה פחות חמור מבעבר. אני הייתי רוצה להמשיך לקחת רסיטל אבל הבעיה היא שמצד אחד הוא הקל עלי ומצד שני גרם למחשבות אובדניות שכתוצאה מהם היו גם שני נסיונות התאבדות. אז שבוע הבא יש לי תור אצל הפיסיאטרית,באמת היא שהפסיכיאטרית שלי לא יודעת על ה-OCD כי רק לפני כמה ימים "גיליתי" שיש לי את זה אחרי שקראתי על זה. היא יודעת רק שיש לי בעיות חברתיות ושהיה לי דיכאון שבגללו גם נתנו לי מרשם לרסיטל...

Human mistake

New member
אממ תודה

אבל האמת היא שלא סתם כתבתי את ההודעה הזאת..ציפיתי לקצת עזרה או משו...

אמא11

New member
היי שוב

ב"קישורים" של הפורום, כאן בעמוד זה מצד שמאל, בקטגוריה "טיפים של חברי הפורום" תוכלי למצוא רעיונות טובים שיכולים לעזור. תראי גם בקטגוריה "ספרים מומלצים" אולי יש ספר שתוכלי להעזר בו. בנוסף,במאמרים יש כמה שעוסקים בכזו חשיבה כמו שתארת. שוב לילה טוב תמי

אמא11

New member
היי וערב טוב ../images/Emo142.gif

מה שתארת די מזכיר OCD אבל רק אדם מקצועי יכול לאבחן. טוב שקבעת פגישה עם הרופאה אני מניחה שתתיעצי איתה גם בנושא הםCD. . בהצלחה בפגישה ואני מקוה שתמשיכי לשתף ולהשתתף. לילה טוב תמי

למעלה