מחשבות טורדניות

Never give up1

New member
מחשבות טורדניות

שלום לכולם, רציתי לדעת מי כאן סובל ממחשבות טורדניות לא חיידקים וכאלה.
דברים יותר מורכבים ואיך זה באמת משפיע על המח שלנו?
האם אתם מתעוררים עם המחשבה בבוקר והולכים לישון איתה בלילה?
האם יש לכם דחפים מוזרים שקשורים למחשבה לאותה מחשבנ כאילו כל מה שאתם לא רוצים לעשות אתם עושים או כל מה שאתם פוחדים ממנו שקשור למחשבה פיתאום נראה מעניין??
אשמח לדעת

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

לי היו בעבר חמורים יותר וכיום פחות. כל דבר שקשור למחשבה הספציפית באותה זמן עיניין אותי ובקיצור כל מה שתיארת.

jacolevi

New member
אני זוכר שבפעם הראשונה שהגבתי לך פשוט לא הבנתי כלום בנושא

הזה , לא ידעתי שקיימות מחשבות טורדניות לגבי נושא שבעיני היה נראה כל כך טבעי וברור , למדתי משהו שלא חשבתי שהוא קיים בכלל . כל אחד והשריטה שלו.
לעצם העניין , התעמקות בנושא שמטריד אותך לא תועיל וככל שתוסיף להתעמק ולנסות להבין כך פשוט תסבול יותר ותבין פחות . נסה להשלים עם זה ,להרפות ,לא להלחם נגד התחושה . אלו דרך אגב היו מילותיו הראשונות של הפסיכילוג שביקרתי אצלו לצורך טיפול cbt . אנחנו משולים לאנשים שנכנסו לביצה טובענית ככל שננסה לצאת ונעשה תנועות מיותרות (במקרה שלנו מחשבות מיותרות ) ככה נטבע יותר ויותר.
אני כבר הבנתי את זה , וברור שההבנה הזאת שלי לא גורמת לי להשתחרר מהמחשבות הטורדניות שלי אלא שהן פחות מענות , פחות גורמות לסבל מיותר.
אז ככה שאתה לדעתי צודק לגמרי במסקנה שלך.
איך זה משפיע על המוח שלנו אתה שואל ? אין לי שמץ של מושג כי המוח שלנו הוא נושא שאף אחד לא יודע לפענח אותו , לפחות התרופות עוזרות לי לתפקד +המון עיסוק בספורט שעוזר .

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

הרבה פעמים כן, וזה נעלם מעצמו, ואז בהרבה מיקרים אתה מגלה ששום דבר נורא לא באמת קורה או יקרה.

Never give up1

New member
היי

המח הוא בהחלט דבר מדהים ומורכב מאד..
הייתי רוצה לדעת המחשבות הטורדניות נשארות קבועות או שכל פעם נושא אחר מחליף את מקומן.?
לי למשל היה פעם פחד מניוון שרירים שליווה אותי חודש וחצי לערך לאחר מכן פחדתי מסכיזופרניה האם אני כזה וכו'
ועכשיו הקש ששבר את גב הגמל זה hocd שמלווה אותי כמה חודשים טובים וממנו אני לא מצליח להתאושש מה שמגביר לגמרי את הפחד והשאלות אני לפעמים מתחנן שתבוא עליי איזה מחשבה אחרת מרב שזה מתסכל אותי

jacolevi

New member
אצלי במשך השנים שאני עם ההפרעה הזאת הייתה תחלופה במחשבות

אבל אם בפעמים הראשונות זה נעלם לבד והפסיק להפחיד או לנדנד , הפעם הפחד העכשווי שלי נמשך כבר המון זמן ומסרב להרפות , פעם יותר פעם פחות אבל נשאר כל הזמן . האמן לי שאין בכלל הבדל בין מחשבה אחת לשניה, כולן מפחידות באותה מידה ומתסכלות כאחת . וכשאני מספר למישהו על הבעיה הזאת (OCD) הוא פשוט לא מבין על מה אני מדבר, מי שלא סובל מזה לעולם לא יבין זאת.
אני רק מקווה שאולי עוד בזמן שאני חי ימצא פתרון לכל הנושא של מחלות והפרעות נפשיות .
מחלות והפרעות שקשורות למוח זה פשוט סיפור מהתחת, וסליחה על ההתבטאות כי אין לי מילה אחרת לזה

למעלה