מחשבות טורדות

בחור3יק

New member
מה ההשואה??????

הלכות שב חייבים לדעת, לא נראה לך? כובע וחליפה זה מחנקים שאפשר לברר בפגישה הראשונה כבר...

בחור3יק

New member
מה זה קשור לחרדיות?

את מצטערת שנפלת על בית סגור וחונק. אצלנו הבית חרדי מאד וממש לא חונק! "הכל מותר?!", "החיים כיפיים?!", כדאי שתעשי חשבון נפש אם בגיל 21 את עדיין פוזלת כמו ילדת טיפשעשרה! לחילונים יש את הצרות שלהם, ובלי קשר - את לא ממש מעריכה את העובדה שאת חרדיה אם את מוכנה לבעוט בכל.

קליט

New member
זה לא קשור לדתיים/חילוניים !

לצערי יש לך הורים דפוקים ! רצוי שתתיעצי באנשי מקצוע. הכיון שלהם הוא כך; תשתדלי לחשוב ולרשום את הדברים שהם טובים בהם וזה יצור יחס יותר חיובי אצלהם. תלמדי עליהם זכות ! אני מניח שבלי משים את מסתכלת עליהם בעיינים רושפות קפידה כעס ושנאה . . . כנראה שאין ברירה ותצטרכי לעשות עבודה עם עצמך וסביר להניח שמצדם גם תגיע שיפור. *אולי תערבי ידיד שלהם שידבר על לבם ? חג שמח !

תאמיני לי

שחיי החילונים הם ריקנות אחת גדולה, הם עושים פה חיים, מה שרוצים- הפקרות. אבל מה מצפה להם בעולם הבא? שלא נדע . ואת ?! שזכית להיות במשפחה חרדית, איך את באה ומתלוננת?! הייתי מתביישת במקומך לכתוב את הודעתך. אני אישית מכירה בחורה חילונית שהייתה 'מתה' לחיות במשפחה חרדית, למה?! כי היא מקנאה בחרדים, היא יודעת שזאת האמת, ויש המון שמחה בתפיסת החיים הזאת. חיי תורה הם חיי חירות והנאה. "אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה". אפשר ליהנות מהחיים האלו יותר מהחילונים, רק אם את יודעת איך - עם הכללים שהתורה הציבה לנו, ולא "בתוך כלוב" כמו שאת מכנה את עצמך.....

19אריאל

New member
גבירתי החרדית והגאה...

הנה ציטוט מהתגובה שהשארתי לחקר בהודעה הראשונה ``הדור שלנו צריך להרגיש את הכל על הבשר. אין מה לעשות ! שום הסבר לא ישכנע אותנו עד שנתנסה בכל הנאה אפשרית. ככה אנחנו...`` זהו זה.

תשובתי:

א. יש דבר שברור לי שאת יודעת: שהמכלול של יהודי מאמין ושומר תורה ומצוות טוב לאין ערוך מיהודי חילוני. ב. גם כאשר אומרים לנו שהחילונים חייהם אינם חיים, אין הכוונה כפשוטו. חייהם אינם חיים מבחינה רוחנית. אין להם משמעות ומטרה והגשמה אמיתית בחיים. משא``כ אצל היהודי המאמין שמודע לייעודו ומטרתו בחיים. ג. וכל זה לא אומר שאין להם רגעים כייפים בחיים. זה לא אומר שאין לנו מה לקנאות בהם בפרטים כאלו ואחרים. יש, ועוד איך. אבל לא בכל החיים שלהם. כי אין בחייהם מהות. ואנחנו, כיהודים מאמינים ושומרי תורה ומצוות מוכנים לוותר על דברים והנאות כאלו ואחרים בשביל לחיות את חיינו כיהודים מאמינים. כי המכלול שלנו הוא הטוב והנכון. ד. ולעצם הענין, זה שההורים לוחצים גם בדברים שאינם מחויבי המציאות וההלכה, יש להבין אותם, ללמוד מהטעות שלהם ולזכור את זה להבא, כדי שלפחות אנו לא נטעה בעתיד. אפשר ג``כ לעקוף אותם מבלי להתעמת איתם. זה הורים, חייבים אנו בכבודם. ה. בהצלחה.

למעלה