מחשבות טורדות

מחשבות טורדות

למה?‎?????‎ למה לא פעם‎,‎ קורה לי שעולה לי מחשבות ``חבל שלא נולדתי למשפחה חילונית``?? אצלהם הכל מותר... אין אסור... לו הייתי חילונית היה לי עכשיו אהבה... למה אני תמיד מרגישה בודדה ללא שום חברה... למה בטיפשותי ובתמימותי הייתי תקועה בשנות הסמינר עם מעט חברות כי לא סבלתי את החברה (הדוסית) שסביבי... ומה נשאר לי מהמעט?? כלום!! אפס!! כולם בביתם שלהם..מגדלות את ילדיהם... למה כשמישהי מציעה לי לצאת איתה לנופש התשובה תהיה ישר שלילית כי ההורים שלי לא אוהבים את זה... הפקרות הם קוראים לזה... למה לצאת להליכה בשעות הערב המתקדמות צריכה להיות מלווה באי הסכמה מצידם? לו הייתי חילונית, הייתי משוחררת!! יוצאת ובאה בלי לתת דין וחשבון!... חיי הם כלוב אחד גדול!! למה אני רוצה להתחתן רק בשביל למלא את כל החסרים הללו?? אני נשמעת כמו ילדה בת 16 שרק מתמרדת... אבל לא! עברתי כבר את גיל ה21. משתדלת לשמור על שפיות, וכמה שפחות להתמרד.. כי חבל לי להרוס את האישיות הטובה שהייתי נתונה בה עד עכשיו... אבל אני לא מסוגלת.... בזמן האחרון אני רק מקנאה בעולם החילוני, שם הכל מותר! הם חיים חיים כיפים!!... שפכתי את הלב שלי פעם ראשונה בחיי, נותרתי עם למה אחד גדול... לילט

את יודעת למה?

כי אלוקים אוהב אותך ושם אותך במקום בו נמצא האור.. לא נותר לך אלא לדמיין כמה להם טוב.. מה טוב להם? איזה תוכן יש להם לחיים? כמה הם סובלים כשבחורה לא מסתכלת לצד שלהם? כמה הן סובלו כשהן מגלות שהוא רק רצה לנצל אותן? כמה ``כיף`` להם כשהבן שלהם מלמד אותם מי יותר חשוב.. האב או הבן..?! אם תשני את השאלה ללמה הנסיבות מרעות איתך אשמע משהו.

אם

הורי לא היו מגבילים על כל צעד לא הייתי צריכה לפזול לכיוונים אחרים... הם לא סומכים על הילדים שלהם, וזאת הבעיה העיקרית! יש להם שטויות בראש ושכחו שהעולם מתקדם, היום זה לא מה שהיה פעם!! ישנם כל כך הרבה דברים שאין בהם ש ו ם פסול אבל הראש המרובע שלהם נשאר מרובע ואני זאת שנושאת בתוצאות... ומכאן מגיעים המחשבות... לו היו נותנים לי יד קצת יותר חופשית, וסומכים עלי, המצב היה נראה אחרת! האם זאת צורה של חיים להרגיש תמיד מוגבלת????? לחשבן תמיד מה טוב להם ומה לא?! לא שיכנעת אותי, למרות שאני יודעת שדבריך נכונים...

אני אומר שוב

את יכולה לשאול למה לך רע! את לא יכולה לשאול למה להם טוב, כי זה לא נכון.

למה רע לי?

כי נולדתי בת להורים שלי! חיה את החיים שלי במוגבלות תמידית! איכות חיי גרועה רק בגללם!! כל דבר אסור... אני רוצה להיות חופשיה!! למה אני צריכה להגיע למחשבות של הלוואי ואבי לא היה ב.... ואז יהיו לי חיים נפלאים ומשוחררים!! מהיכן מגיעות כל המחשבות הנוראות הללו אם לא מהם???!!! ולא, אני לא חושבת להחליף את דתי לעולם באחרת, אני רק זועקת למה?? למה לא יכול להיות לי טוב עד שלא אתחתן?? למה אני צריכה לסבול כעת בשקט??

19אריאל

New member
חקר, צ`מע,

הדור שלנו צריך להרגיש את הכל על הבשר. אין מה לעשות ! שום הסבר לא ישכנע אותנו עד שנתנסה בכל הנאה אפשרית. ככה אנחנו...

אני דוקא חושב אחרת

הסבר משכנע, אך הקושי נותר. לא כל אדם חי בשליטה על רגשותיו.

את מזכירה לי,

כשהייתי צעיר... חשבתי בדיוק כמו שתיארת.. אותו נוסח!! (גם היום לפעמים אני חושב כך...) אבל מה, בשונה ממך. אני קמתי ו`טעמתי` מהברק הזה... טעימה קטנה. שהספיקה לי להבין כמה זה עולם אכזר, לעומת העולם העדין שלנו שמסתכם ב`מה יגידו`... לא מתכוון לפרט, אבל רק לראות חברים אישיים שלי שבוכים על הצעד שהם עשו... לא באתי מהצד הרוחני כי אני מבין שכמוני זה לא מרכז החיים שלך.. אם זה היה מרכז החיים שלך לא היית חושבת כך..

לפי דעתי אתה לא הכי צודק..

לא שאני אומר שלהיות חילוני זה טוב כי גם מצד שני זה טוב שיש הורים ששומרים ואתה מפחד לעשות את הצעד הזה ואחרי גיל העשרים זה כבר ממש לא מומלץ לטעום מהחילוניות. אבל ממה שאני ראיתי והכרתי בחיים אני לפעמים מיתחרט למה בכל זאת שמרתי על עצמי ולא נתתי לי קצת ליטעומ, כי במציאות רוב אלה שהתקלקו חזק בגיל העשרה רובם וכימעט כולם חזרו חזרה להיות חרדים ואפילו יותר טובים ממה שהיו ויותר טובים מהחרדים כמונו שרק פזלו ולא העיזו ורובם הצליחו יפה מאוד בחיים! אבל באמת זה בעיה מאוד קשה של שפיכת דם של ההורים שאתם יודעים בידיוק מה הם עוברים בשנים האלו ואלה שבלי שכל ולא מסכימים לקבל את הילד כמו שהוא אז הם באמת אוכלים אותה ומפסידים אותו כי אז באמת כבר כימעט בטוח שלא יחזור.

לא באתי להצתדק!

כתבתי את ההרגשה שלי... עם המציאות אי אפשר להתווכח. ומה שאני עובר בכל יום בגלל ש`טעמתי` אי אפשר להעלים...

תראי

אני יכולה להגיד לך מנסיון אני חוזרת בתשובה כבר קרוב ל10 שנים ב"ה ואני חיה במשפחה חילונית לגמרי!!! לומר שכייף לי? תאמת יש ל משפחה חמה תומכת אוהבת אבל חגים ושבתות בזמנים שכול המשפחה ביחד אני לא שם כי זה בלתי אפשריי. אז תסתכלי גם על הצד החיובי, זה שההורים שלך חנקו אותך כביכול זה היה בשבילך ותמיד הדשא של השני ירוק יותר ותאמיני לי שהוא לא...

נקודה למחשבה

אם היית חילוניה וההורים שלך גם היו קשים ויש הרבה כאלה שההורים שלהם משגעים אותם מה היית עושה? אם התשובה שלא היה איכפת לך מהם אז זה רק נראה לך כי טבע של אדם נשאר אותו דבר כל ההבדל בין חילונים לדתיים זה בשמירת דת והרבה הורים חילונים נוהגים בקביעות לא לתת לילדים שלהם תקשיבי ליוסי סיאס ותראי את החיים שלהם רק שלך יש אמונה (בתקוה שאת מאמינה) ויש לך תמיד תקוה לטוב כי הדברים האלה לא תלויים בנו ואצלהם זה הרבה יותר מתסכל

אני יודעת את זה!!!

ההבדל הוא: שהם תמיד יכולים לקום ולעזוב את ביתם, ושיקפצו להם.. מה שאצלי בלתי אפשרי מכל הסיבות שבעולם....

אז ככה

אם בשביל לגור לבד היית מעדיפה להיולד כחילוניה? ואם זה הבעיה את יכולה לנסות למצוא תעסוקה וככה הם ידברו איתך פחות וגם אם תגיעי מאוחר בהתחלה הם יתעצבנו אח``כ הם יתרגלו מניסיון זה עובד

קליט

New member
כמה הערות

*אינך חייבת לשמוע להורייך אם הם מגזימים. את יכולה להסביר להם בזמן רגוע שאינך שפוטה שלהם. אכן יש כמה שנים בודדות שיש חסר באהבה בשנות הנעורים. *היית מעדיפה שיהיה לך בעוד כמה שנים עדת ילדים-חיות בבית ? היית מוותרת על שבת ? אני בטוח שגם השתפרת בתכונותיך עקב החינוך הטוב שקבלת ! כמו סבלנות התאפקות בטחון בה`.אהבת חסד. הרבה פעמים החילונים סובלים קשות מקנאה/תאווה/כבוד/כעס/התנכרות/בגידות וכו` שפחות קיימים בחברה החרדית. *תמצאי לך חברות כלבבך ! דחוף !

וואלה! קלעת בול למטרה!!!

אני מיזדהה איתך מילה במילה והרגשתי שכתבת את זה בשמי. כי אני גם חרדי גם תקוע עם המוסכמות וההסתכלות שלהם מנסה להיות ילד טוב ירושלים בבית בישיבה והכל אבל בפנים אני מזה מבואס ומרגיש תפוס לא יכול לעשות כלום ולא לצאת לבלות לטוס כי תמיד תיהיה את השאלה איפה הלכת מה עשית וכל זה. ולפי דעתי רק ביגלל כל זה עדין לא הצלחתי לימצוא את הזווג שלי כי מצד אחד אני בחור מאוד טוב והכל רק לא הכי לומד הרבה ומנסים להביא לי יותר מדי חזקות ממה שאני באמת ומצד שני אני לא שבבניק כי אנ באמת לא כזה אבל את האמצע מה שאני מחפש כדי להקים את הבית אני לא מוצא, בקיצור באסה של דבר ומזדהה איתך מילה במילה. מה שההיתי ממליץ לך ליבטוח באלוקים ורק תמיד לבקש שיביא את הטוב ושיעזור בכל הדברים הקשים והחשובים!

אתה לא הראשון שמזדהה!

קיבלתי הרבה מסרים שמזדהים עם ההרגשה והמחשבות הללו.... הם חרדים לכל דבר, אבל היתוש לא מפסיק לנקר.... ובינתיים סובלים בשקט...

וכל החברה האלו אני כך בכל מקרה

אוכלים אותה ומפחדים להיתחתן כי מפחדים לקחת בחורה או בחור שלא כמוהם ויותר חזק מהם ואז לא הכי יסתדרו בחיים כי אנחנו יותר פשרניים בהכל מאשר הם, וזה אומר נגיד תפילות עם החליפה או כשרויות וגם הלכות (לי אישית נגיד בהלכות שבת אני לא הכי חזק בזה ודוקא התחלתי ללימוד את זה יותר טוב כי חייבים לדעת בחיים אבל היו לי הרבה פדיחות בבית כמו נגיד לשים בשבת דבר ישר בפלטה או לשים משהו עם רוטב וכל מיני דברים שממש לא ידעתי ולא הכי התענינתי . ותארי לעצמך איזה חיים זה יהיה כל שניה יגידו זה אסור למה הבאת כזה אני רוצה שתילך כך ולא כך תכבה את המוזיקה אל תליכי בלבוש כזה ועוד היד נטויה לצערינו... בקיצור זה דבר שממש חבל ותוקע הרבה וצריך שאיזה רב יקח יוזמה וירים את הכפפה לחברה כמונו

למעלה