מחשבות חרדיות...

מחשבות חרדיות...

שלום אני בחורה בת 20.5 סיימתי לפני ארבעה חודשים את שירותי הצבאי.השירות הצבאי היה בשבילי חוויתי,משמעותי מאוד ומאתגר,הייתי בתפקידי פיקוד והדרכה והיו תחתיי המון חניכים וחיילים והייתה לי המון אחראיות בידיים,והרבה מאוד אנשים ודברים היו תלויים בי.
במהלך השנה הראשונה לשירות שלי עברתי סוג של דיכאון בבסיס שלי,ירדתי במשקל כי אבד לי התיאבון הסתגרתי וכל הזמן רק רציתי לישון,ובסוף התקופה הזאת אני חושבת שחוויתי התקף חרדה באחד משבועות ההדרכה שהיו לי....
ישבתי ורעדתי והרגשתי חוסר שליטה על הגוף ברמה מטורפת,היה לי קשה לנשום ועוד שניה התעלפתי....לא הבנתי את המשמעות של הדבר בגלל שאחרי רבע שעה בערך חזרתי לתפקד כרגיל והנחתי את זה בצד,לא הלכתי להיבדק או משהו כזה ולא דיברתי על זה עם אף אחד....

אני באה מרקע די מורכב,יש לי אח אוטיסט ואמא שלי בן אדם מאוד חרדתי,היא תמיד חושבת על הכי גרוע.אפילו אם זה לתת איפשהו את התעודת זהות כפיקדון היא ישר חושבת על זה שיאבדו לה את התעודה....זה מתחיל מזה ומסתמיים בדברים יותר רציניים,כל החיים שלי ספגתי את הדברים האלה,ואל תלכי לככה כי תפגעי ואל תלכי ככה כי יקרה לך משהו....
בזמן האחרון התחלתי לשים לב שזה ממש חילחל אליי וגם אני התחלתי עם המחשבות החרדיות האלה,אני אמורה לטוס לטיול אחרי צבא בספטמבר ובמקום להתרכז ולחשוב על הדברים היפים שאני הולכת לראות,בחוויות ודברים שאני הולכת לעשות אני רק חושבת על זה שאני יכולה להיעקץ מיתושים ומחפשת על זה מידע באינרנט ועל איזה חומרים לקנות בארץ שאני טסה אליה שהם הכי יעילים...אם זה לקרוא סדר יום של טיולים מאורגנים במקום וישר להחליט שזה יהיה מסוכן וזה ככה וזה ככה וישר לחשוב על הגרוע מכל כי קראתי על כמה מקרים שבאמת היו בעיות בטיולים האלה....מצד שני אני אומרת לעצמי שכ"כ הרבה אנשים מטיילים במדינה הזאת,חוזרים בסדר גמור,אז למה שדווקא לי יקרה משהו?
יש לציין שזה עכשיו מתרכז רק בטיול,אני עובדת בעבודה מסודרת מאז השחרור שלי ובשאר הדברים לא יוצא לי לחשוב ככה על דברים,אבל אני מפחדת שאחרי שאסיים את הטיול זה ישתלט לי על שאר החיים....
האם יש סיבה ללכת לבדיקה אם יש לי הפרעות טורדניות?

גרא.

New member
אנונימית וזהו המקורי,הכותרת של הפנייה שגוייה,

את מתכוונת למחשבות חרדתיות,לא חרדיות.ולגופה של הבעייה שהעלית,אכן כן כדאי שתפגשי עם
פסיכיאטר להערכת מצבך,והמלצה בהתאם.חרדות,חששות בפני הלא נודע,מקננות בלב כולנו.אלא
שברגע שהן הופכות לאובססיביות ,והתפקוד היומיומי נפגע,יש צורך בהערכתן ורכישת היכולת דרך
טיפול מונע שיאפשר חיים תקינים יותר.

תודה על המענה

ויש סיבה לזה שרק בזמן האחרון זה התחיל בכזאת עוצמה?אף פעם לא סבלתי מזה,לא חשבתי על זה...
מאז שחזרתי לגור בבית(רוב השירות הצבאי שלי הייתי בבסיס סגור),זה התחיל,אני חושבת בגלל ההשפעה של אמא שלי עליי עם החרדות שלה.
אף פעם לא סבלתי מהחרדות האלה לפניי,מדוע פתאום זה קורה?
וכתבתי שזה כרגע קורה רק בהקשר של הטיול לתאילנד,בשאר חיי היום יום שלי אני לא חושבת על דברים כאלה ואני גם עובדת עם קבוצה גדולה של ילדים ולא חושבת על דברים רעים שיכולים לקרות להם,ההפך הוא אם קורה משהו לילד אני הכי רגועה ומרגיעה אותו שהכל יעבור ויהיה בסדר ולא דואגת.
יכול להיות שבגלל שהטיול הוא משהו עבורי שממש שובר את השיגרה ואת ההרגל החיים שלי שבדר"כ אז אני מפחדת ממנו?
תודה רבה על ההתייחסות!

גרא.

New member
אנונימית וזהו המקורי,את יכולה לעבוד ולעבד את

החרדות שלך הממוקדות בטיול עצמו,דרך דמיון מודרך,NLP או היפנוזה.יש אפשרות לטייל בדמיון
לכל מקום ולהתנסות בקשיים שיתעוררו.כפי שעושים למשל אמנים לקראת קונצרט חשוב כשהם
מדמיינים את הקונצרט עצמו לפני שהוא מתרחש,או ספורטאים לפני תחרות חשובה.בכיוון כזה,אינך
זקוקה להתרשמות פסיכיאטרית,אלא פנייה יזומה שלך לטיפול אל איש מקצוע מתאים.

ladybug4NLP

Active member
חבל שלא פנית לקב"ן בשעת השרות הצבאי

היה יכול להפנות אותך למטפל מטעם ובמימון הצבא.

מאחר ועכשיו את כבר אחרי הצבא הרי שכדאי לך לעבור תהליך קצר ומסודר של שחרור מפחדים, חרדות ופוביות על ידי מטפל.ת מנוסה.

את בחורה צעירה ולמרות שיש לך בבית "דןגמא חיה ונושמת" אני מקוה שבסופו של דבר תוכלי לצאת מזה ולחיות את החיים הטובים שמגיעים לך.

את צעירה, כנראה גם מוצלחת מאד (לפי מה שכתבת על עצמך) ועם קצת עזרה את יכולה לעלות על דרך המלך
.

למעלה