מחשבות ותחושות

Never give up1

New member
מחשבות ותחושות

שלום לכולם.
רציתי לדעת האם יש כאן מישהו שסובל ממחשבות טורדניות ויש לו תחושות בגוף שקשורות למחשבה לדוגמא מישהו שפוחד שיהיה לו ניוון שרירים והוא מרגיש כאבים בגוף?
אשמח לדעת..

היי

ברוב המקרים זה נחשב להיפוכונדריה, לי יש את זה, הדרך הטובה ביותר
היא לתת למחשבות להיות, ולא להיכנס לחרדות, לא לחפש את הסימנים של
המחלה באינטרנט כי זה רק מגבר את הטקסים של ההיפוכונדריה, ואת החרדות.

הטיפול הכי יעיל לזה הוא CBT+ טיפול תרופתי

אפשר לשנות דפוסי חשיבה שזה דבר שמאוד מאוד יעיל למחשבות טורדניות.
אפשר לעשות זאת לבד, או עם מטפל CBT.

pineboxer

New member
היי

אני סובל מאוסידי בנושא הדת. אז יש לי מחשבות שתוקפות אותי בכך שבורא עולם יעניש אותי אם אבצע או לא אבצע פעולות מסויימות שקשורות לנושא. ואז כשאני נמנע מלבצע את הטקסים אז לפעמים אני מרגיש נשימה שהיא קצת מהירה ודופק קצת גבוה ונכנס לסרט שבורא עולם עושה לי את זה, למרות שהגיונית אני מבין שזה פשוט החרדה שמשחקת בראש שלי.

Matan1090

New member
תשובה

אני גם סובל מOCD מחשבתי , התוכן המחשבתי זה לא משנה אצל חלק זה היה דת , אצל חלק זה היה ניקיון,אצל חלק זה יהיה שהם עלולים להשתגע מה שמאפיין OCD בנוסף כמו שאמרת אתה מודע לזה שזה לא הגיוני אבל החרדה שמתלווה עצומה.
&nbsp
טיפים שתוכל לעשות :
1. לפי הפסיכולוגיה הביולוגית יש לנו חלק במוח אם אני לא טועה הוא אמגדילה שמתקשה בסינון מחשבות שווא ,שרוב אנשים מסננים אותם בקלות אנחנו נתקעים עליהם וטוחנים אותם שוב ושוב ללא צורך והרבה מאמץ נפשי.
&nbsp
2. ההבנה החשובה שאלה רק מחשבות שווא ונכון הם באות ומלוות בעוצמות גבוהות של חרדה שמקשה להתעלם מהם זה להתאמן על השריר שלא להיכנס למכלודת של ל"ענות להם " אלה לתת להם להיות בלי תגובה והם יכלו לבד יחזרו וילכו ככה זה מחשבות אין שליטה ( מה שקצת קשה לאנשים כמונו להיות בלי שליטה בדרך כלל )
&nbsp
3. טיפ נוסף שהתחלתי לעשות הוא מדיטציה אני לדוגמא עושה מיינדפולנס (קשיבות) 20 דקות ביום הדבר מדהים ככה הוא עוזר לטווח הארוך ובנוסף גם להתקף מעלים אותו בצורה מדהימה . אתה פשוט מקשיב להוראות ומתרכז בהווה המחשבות נודדות לכיוונים אחרים אתה חוזר להווה וככה אתה משפר את יכולת הריכוז והיכולת שלך להתמודד עם מחשבות שווא.
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=-2zdUXve6fQ מדיינופלנס להתחלתיים שאני עושה ממליץ בחום.
&nbsp
שורה תחתונה לדעתי כאחד שמאובחן ככה ולפעמים באים והולכים המחשבות יש הרבה דברים שאפשר לעשות ולשפר איכות חיים אבל חשוב להמשיך בהתמדה וגם שקשה כי יש הרבה רגעים קשים שאין כוח לכולם.
&nbsp
&nbsp
אשמח לעזור אם תצטרך אותי אני לומד את התחום להיות מטפל
CBT אחרי שסבלתי כל כך הרבה הדבר שהכי חשוב לי זה לעזור לאנשים מתוך ההבנה שכל כך לא פשוט החיים עם הOCD ויש הרבה מה לעשות.
&nbsp
[email protected]

Never give up1

New member
תחושות ומחשבות

בין חיפושי בפורומים על הקהילה הגאה איזה ד"ר אחד רשם למה כולם רוצים להיות חולים OCD כי הרבה שם רשמו שהם מבולבלים על המיניות שלהם וכו' ואיזה הפחיד אותי פחד מוות אולי זה לא OCD אולי אני מתכחש למה שאני וכל פעם השאלה חוזרת סבבה אם אני מתכחש אז למה אין עוררות מסרטים של גייז אז אני נרגע ולא ואז שואל את עצמי אז למה יש דחף לבדוק כל פעם כאילו אני מתלהב מהעניין בקיצור עייף ממחשבות

Matan1090

New member
תשובה

הקושי שלך זה בעיקר בגלל הספק "ומה אם"
"מי אמר שאני לא" ? "איך אדע "?וכו'... אנשי OCD בדרך כלל זה אנשים עם רצון עז לשליטה אך חשוב להבין שבחיים אין 100% וחלק מהCBT זה ללמוד בהדרגה שאין 100% בכלום יש סיכוי גבוה או נמוך כפי שאמרת אתה לא נמשך לגברים ואין לך שום משיכה שראית פרונו אם ככה הספק הוא זה שמקשה אליך כי המחשבות באות עם עוצמה כה גדולה שהלב על 200 והלחץ גובר קשה להתמודד עם ההגיון אבל יש דרכים אני בעצמי מוגדר כOCD מחשבתי ולומד את התחום הטיפולי כדי לעזור לאנשים כמוני אשמח לסייע :)
&nbsp
[email protected]

Never give up1

New member
מחשבות ותחושות

בין חיפושי בפורומים על הקהילה הגאה איזה ד"ר אחד רשם למה כולם רוצים להיות חולים OCD כי הרבה שם רשמו שהם מבולבלים על המיניות שלהם וכו' ואיזה הפחיד אותי פחד מוות אולי זה לא OCD אולי אני מתכחש למה שאני וכל פעם השאלה חוזרת סבבה אם אני מתכחש אז למה אין עוררות מסרטים של גייז אז אני נרגע ולא ואז שואל את עצמי אז למה יש דחף לבדוק כל פעם כאילו אני מתלהב מהעניין בקיצור עייף ממחשבות

pineboxer

New member
היי

תודה מתן. אני עברתי טיפול cbt ולוקח כרגע כדורים ואני מרגיש הרבה יותר טוב ועם יותר מצב רוח כי אצלי גם היה הרבה דיכאון. אני אבדוק את הסירטון של המיינדפולנס בנוסף, תודה רבה.

jacolevi

New member
ככה זה אצלי

המחשבה האובססיבית קשורה לפחד לא להירדם , התחיל כבר לפני 15 שנה .הייתי צריך לקבל למחרת איזהשהו מוצר שקניתי ומרוב התרגשות לא נרדמתי כל הלילה. ובבוקר , ככה משום מקום נכנסה לראש מחשבה (השד יודע מאין) שיותר לא ארדם, ופועל יוצא של זה זה מוות כמובן. ומאז זה משגע אותי ובכל פעם שאני מרגיש חרא זה ישר קופץ לי לראש ואני באמת מתקשה להירדם . במשך השנים איכשהו נכנס לראש והופנם שאי אפשר למות מזה אבל זה פשוט מענה אותי . יכול להיות שזה קשור לזה שאני היפוכונדר מכיוון שכל המחשבות הטורדניות שלי תמיד נשאו אופי גופני על עצמי . אז השלמתי שזה המצב וזהו , יש ימים טובים ויש ימים נהדרים שבהם ממש אין לי כלום ואני מרגיש סבבה , ויש ימים
.

Never give up1

New member
מחשבות ותחושות

לי לדוגמא וסליחה אם זה לא המקום בפורום לא כל כך הלך ביחסי מין (קושי בלהגיע בעיקר) כנראה עקב הכדור שאני שותה (סרנדה) וישר קפצה לי המחשבה אולי אני לא נמשך לבנות אולי אני הומו ומאותו הרגע אין לי נחת בראש ובגוף.
כאשר התחלתי את הבדיקות בעיקר השוואות הרגשה מול סרטים בזמן צפייה בסרט גייז הרגשתי תחושת התכווצות/דגדוג באזור השלפוחית אין לי מושג מה זה היה וזה בכלל הלחיץ אותי עד עכשיו בעצם האם זה תחושת ח-מ-נות או סתם לחץ חשוב לי לציין שלא הייתה עוררות
ושוב סליחה אם הפירוט לא מתאים לפורום אני פשוט רוצה שזה יהיה מאחוריי אני פוחד מזה אני קורא בפורומים של הקהילה רואה סרטים וזה רק מלחיץ אותי יותר אין לי נגד הומואים כלום אבל אף פעם לא התעסקתי בזה וידעתי לאן אני נמשך

jacolevi

New member
אם זה לא מתאים לפורום אז מה כן מתאים? ברור שמתאים

אגב, לפי דבריך הטורדנות הזאת שלך התחילה עקב נטילת התרופה , מזה אני מבין שאת התרופה הזאת לקחת עוד לפני הבעיה הנוכחית שלך , אני מסיק מזה שגם לפני זה הייתה איזושהי הפרעה נכון?
גם אצלי הבעיה הנוכחית היא לא הראשונה , היו עוד אחרות גם קודם אלא ששם זה חלף ללא תרופות

Never give up1

New member
מחשבות ותחושות

היי כן הייתי שותה כדורים לפני המחשבה הזאת בעיקר שהייתי מוצא את עצמי הולך לרופאים בלי סוף כל פעם על משהו אחר שהיה מבהיל אותי מבחינה בריאותית

jacolevi

New member
אם ככה ברוך הבא למועדון ההיפוכונדרים

זה מעניין מה שאתה אומר , כי דברים אחרים שהדאיגו אותך עברו ברגע שנניח עשית בדיקות וראית שהכל בסדר , ואילו במקרה הזה נתפשת חזק כי כנראה שהנושא הזה של זהות מינית יותר חשוב וקריטי מבחינתך מאשר התסמינים הקודמים שלך. זה מסביר לי גם משהו על עצמי .
מה שמעניין שמסתבר לי יותר ויותר שיש איזה קשר בין היפוכונדריה לOCD .

Never give up1

New member
היפוכונדריה

בהחלט כל פעם מחשבה תפסה מקום של מחשבה אבל העיניין על הנטייה המינית פשוט נתפס בצורה קטלנית אני מוכן לשלם הון כדי שזה יחלוף ושיהיה לי מחשבה אחרת איכות החיים שלי נפגעה אנושות חוץ מכל היום לנסות להבין מה אני באמת אני לא עושה כלוםםםם

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

גם אצלי היו מחשבות טורדניות לגבי דברים פיזים או נפשיים, ואז הייתי מרגישה כאילו זה באמת התחיל לי.
זה יותר נובע מפחד, ואז אתה כאילו מחפש בנרות שזה אכן קורה לך.
תן לי להרגיע אותך, אפילו אם אתה חש שזה באמת מתגשם (כל דבר, מחשבה על להיות הומו, ניוון שרירים, סכיזופרניה) זה לא יכול לקרות זה רק פחד.

Never give up1

New member
מחשבות ותחושות

אני לא יודע ממה זה נובע אבל יש מין דחף כזה תמיד לבדוק כאילו אני מתלהב מהעניין אבל אם הייתי מתלהב למה אין שום עוררות או משהו הרי שאני בודק מול סרט רגיל יש עוררות אז זה פשוט מתסבך..
סיפרתי למטפל לא משהו שהפתיע אותו אבל עדיין גורם לי לדאגה

למעלה