תשובה
אני גם סובל מOCD מחשבתי , התוכן המחשבתי זה לא משנה אצל חלק זה היה דת , אצל חלק זה היה ניקיון,אצל חלק זה יהיה שהם עלולים להשתגע מה שמאפיין OCD בנוסף כמו שאמרת אתה מודע לזה שזה לא הגיוני אבל החרדה שמתלווה עצומה.

טיפים שתוכל לעשות :
1. לפי הפסיכולוגיה הביולוגית יש לנו חלק במוח אם אני לא טועה הוא אמגדילה שמתקשה בסינון מחשבות שווא ,שרוב אנשים מסננים אותם בקלות אנחנו נתקעים עליהם וטוחנים אותם שוב ושוב ללא צורך והרבה מאמץ נפשי.

2. ההבנה החשובה שאלה רק מחשבות שווא ונכון הם באות ומלוות בעוצמות גבוהות של חרדה שמקשה להתעלם מהם זה להתאמן על השריר שלא להיכנס למכלודת של ל"ענות להם " אלה לתת להם להיות בלי תגובה והם יכלו לבד יחזרו וילכו ככה זה מחשבות אין שליטה ( מה שקצת קשה לאנשים כמונו להיות בלי שליטה בדרך כלל )

3. טיפ נוסף שהתחלתי לעשות הוא מדיטציה אני לדוגמא עושה מיינדפולנס (קשיבות) 20 דקות ביום הדבר מדהים ככה הוא עוזר לטווח הארוך ובנוסף גם להתקף מעלים אותו בצורה מדהימה . אתה פשוט מקשיב להוראות ומתרכז בהווה המחשבות נודדות לכיוונים אחרים אתה חוזר להווה וככה אתה משפר את יכולת הריכוז והיכולת שלך להתמודד עם מחשבות שווא.

https://www.youtube.com/watch?v=-2zdUXve6fQ מדיינופלנס להתחלתיים שאני עושה ממליץ בחום.

שורה תחתונה לדעתי כאחד שמאובחן ככה ולפעמים באים והולכים המחשבות יש הרבה דברים שאפשר לעשות ולשפר איכות חיים אבל חשוב להמשיך בהתמדה וגם שקשה כי יש הרבה רגעים קשים שאין כוח לכולם.

אשמח לעזור אם תצטרך אותי אני לומד את התחום להיות מטפל
CBT אחרי שסבלתי כל כך הרבה הדבר שהכי חשוב לי זה לעזור לאנשים מתוך ההבנה שכל כך לא פשוט החיים עם הOCD ויש הרבה מה לעשות.

[email protected]