מחשבות וכעסים

מחשבות וכעסים

אנו בהמתנה לאבחון, בתי בת 15 סובלת מבעיות חברתיות קשות פחות או יותר מגיל 4. בגיל 11 הכנסנו אותה לטיפול במקום מאוד מקצועי וגם יקר, היא טופלה , אנו באנו להדרכות והיה שיפור מסוים, אך לא ניכר. אני נכנסתי להדרכה ראשונה ואמרתי למטפלת כי אני משוכנעת כי יש קושי בהבנת מצבים חברתיים ואני חושבת לכיוון תקשורת. הם אמרו שיבדקו זאת וישימו לב. אחרי חודשיים אמרו לי שזה ממש ממש לא כך. שהיא עירנית מאוד למצב חברתי וכו וכו'. אחרי בערך שנה של היכרות עמה המטפלת הודתה כי יש "משהו". היא דיברה בעיקר על קושי בהבנת תקשורת לא מילולית- גיסטות הבעות פנים ואינטונציה. אך היא הוסיפה כי היא היא משוכנעת כי לא מדובר בבעיית תקשורת. היא חזרה ואמרה שיש לה ניסיון עם ילדי תקשורת, בדרך כלל אין להם שום מודעות שלאחר יש מחשבות ורגשות אחרים משלהם , ולבתי יש. ( כן, נכון שהיא יודעת שאחרים חושבים ומרגישים אחרת ממנה, היא רק לא יודעת מה הם מרגישים ואיך לגלות ולהבין זאת).כששאלתי אותה מה זה לדעתה היא אמרה שזה לא משנה איך לקרוא לזה, העיקר שהיא בטיפול והם מכירים אותה.

אחרי שנתיים וכמה חודשים בתי ביקשה להפסיק את הטיפול כי לדעתה זה כבר לא טרם לה והפסקנו. נתנו לה הפסקה קצרה ופנינו שוב לפסיכולוגית רגילה בשביל טיפול פרטני. בינתיים השאלה של תקשורת חזרה לראשי.

אני חייבת לומר שקראתי באתר אפ"י את התאור במשכיל יותר על תסמונת אספרגר ובתי מתאימה בערך ל - 95 % של מה שכתוב שם. ואני מאוד מאוד כועסת, למרות שכעס זה לא קונסטרוקטיבי לחלוטין. כי עם לפני 4 שנים היא הייתה לפחות ממליצה לי ללכת לאבחון ולבדוק - המצב היה יכול להיות אחרת. והרבה סבל היה נמנע מבתי.

אני שוקלת לתבוע את המרכז. אני יודעת שזה לא נשמע נחמד. אבל האם לא מגיע לי לפחות פיצוי על כך שיכולתי לקבל משהו, פניתי לאנשי מקצוע הכי הכי טובים והם התנהגו בצורה לא מקצועית למדי?
עכשיו אני מתכוונת לתת לה את הטיפול המתאים- סייעת אישית וכנראה גם איזושהי קבוצה למיומנויות חברתיות אחרי צהריים.ייתכן כי זה יעלה לי יקר מאוד ולדעתי מגיע לי פיצוי על השנים הללו ועלך ההחלטה הלא נכונה של אשת המקצוע.

אני בעצמי עובדת במקצוע טיפולי. לעולם אני לא אומרתי להורים דברים כאלה בבטחון כזה של 100 %ץ. מעיין לי לדעת? ומה אם אני טועה? אני מקסימום אומרת- אני לא ראיתי ולא הכרתי כזה דבר אבל אם אתם מתלבטים- תלכו לאבחון. או שאני אומרת- לי לא נראה כך אך אני יכולה לטעות...fh מי אני שאקח על עצמי אחריות כזאת?

האם יש פה מישהו שטבע מסגרות טיפוליות או מישהו אחר על טיפול לקוי או אבחון לקוי?

תודה מראש.

מגיע להם שיצטרכו להתמודד עם תביעה

אכן, זה מזעזע וקורה הרבה יותר מדי,
אבל תביעת רשלנות רפואית עולה יותר ממה שאת יכולה לקבל כפיצוי.
את צריכה מישהו מוסמך שלא רק שיאבחן אותה ויגדיר אותה, אלא יציין כי הבעייה היא ממושכת, וכמובן את הנזק שארע בשל דחיית ההתערבות.
הנזק המכומת הוא כמובן תשלום הביטוח הלאומי לטווח זמן זה.
אבל שוב - זו הרפתקאה כלכלית.

הבעיה

היא שהם בונים מערכת אמון מאוד מאוד חזקה עם ההורה . כתנאי להתערבות כמובן.
והמסר שלהם מאוד חזק- אתם צריכים להירגע, הילד שלכם בטיפול, אנו מחזיקים יד על הדופק, תרגעו ותמשיכו לחיות. הם מאוד מאוד לוחצים להפסיק "לפעול" ופשוט לתת לתהליך לקרות. אני בטוחה שמקרים מסוימים זה מאוד נכון. אך לפעמים כן צריך לפעול.
יש במצב הזה של הורה שבא עם ילד מאוד בעייתי שלא מסתדר ואומר - תעזרו לי עם הילד- פגיעות מסוימת. אנו באנו כשכבר היינו אובדי עצות. ניסינו כל כך הרבה דרכים לעזור לה- ותמיד הייתה אותה תוצאה בסוף. אז אתה לא מגיע בד"כ עם בטחון מאוד גבוה כהורה ואז אתה נתון להשפעה. חיצונית של אנשים מוסמכים.

לגבי הרפתקאה כלכלית= הייתי שמחה בכל זאת לשמוע מישהו שעבר תהליך דומה, לכן כתבתי פה.

חברה של חברה שלי תבעה את הבטיוח הלאומי עבור ילד שאובחן בגיל 10 וקיבלה את כל הכסף של ביטוח לאומי שהיה מגיע לה מגיל שלוש= סכום כסף מכובד ביותר. כמובן שילמה סכום יפה לעו"ד אך עדיין נשארה עם הרבה כסף ביד.
עוד לא ביררתי לעומק איך היא עשתה זאת, אך אברר בהמשך. אך היא תבעה את הביטוח הלאומי. עוד לא ראיתי מישהו שתבע מקומות טיפוליים כאלה או אחרים.

לי בתור עצמאית יש ביטוח. אני יודעת שיכולים לתבוע אותי על טיפול לא נכון.

אני בטוחה שיש פה הורים רבים, שילדיהם אובחנו

בגיל יחסית מאוחר, שישמחו לדעת איך אפשר לתבוע אחרונית את הביטוח הלאומי כל כך הרבה שנים (הם מאשרים רק שנה אחורה מקסימום) ואפילו פרטים על עורך הדין הזה.

תודה!

ברור שזה לא אוטומטי.

בגלל זה מעניין מי עורך הדין בו נעזרה ואיך אכן הצליחה לקבל זמן כה רב רטרואקטיבית.

אשמח אם תבררי ותחזרי לכאן עם הפרטים, לתועלת הכלל.

רחל119

New member
האם הם עשו לה אבחון מסודר

או רק הביעו דעתם, על סמך נסיון עבר וניסיון בעבודה עם בתך?
אני לא בנויה למלחמות משפטיות, אני חושבת שהדרך הכי טובה ל'הלחם' בהם זה להזהיר אחרים מללכת לאותו מרכז...
אני מסכימה אתך שגם אנשי המקצוע לא תזיק להם צניעות, והם צריכים להמנע ככל האפשר מלהגיד בודאות מוחלטת שלא יכול להיות שיש לילד בעיה כזו או אחרת, בטח ובטח אם לא עשו לו אבחון.
בהצלחה

לא עשו לה שום אבחון מסודר

זה לא מקום מאבחן. זה מקום שמטפל בילדים ומתבגרים עם בעיות חברתיות- זה הכיוון העיקרי שלהם.
זה מקום שנחשב מקצועי ביותר, וכך גם העלות שלו.
כמו שכבר כתבתי למישהו אחר פה- הם בונים מערכת אמון מאוד חזקה עם ההורה שבא במצב קצת פגיע- כי חווית הורות עם ילד שמשום זה לא מסתדר בשום מקום, כולם אומרים שהוא "אגואיסט" , "חושב רק על עצמו", "כולם מזמינים אותו והוא דוחה ואותם אחר כך הוא מתלונן שאין לו חברים"- זו חוויה מאוד מיוחדת, אני חושבת שהרבה פה יבינו אותי.

שנים אני שמעתי מכל מני מטפלים,מנהלים, מורים, גננות וחברים- שהיא לא חושבת על אחרים. שהיא דוחה ילדים אם ניגשים אליה לא בדיוק כמו שהיא רוצה ולא בדיוק בזמן שהיא רוצה ולא בדיוק עם מה שהיא רוצה ( מעין נסיכה מפונקת). שהיא רוצה להיות מנהיגה אך לא יודעת איך להוביל אחרים וכו'. הביטחון של הורה כזה בד"כ לא בשמיים. היא הבכורה שלי. כשנולד לי עוד ילד שמגיל אפס פחות או יותר מסתדר עם אחרים יופי ( וגם היום הוא מוקף בחברים ומאוד אהוב ומקובל על ידי חברים וגם מורים) הבנתי שיש משהו כנראה לילדה. והתחלתי לחפש לה טיפול. והגעתי למקום הכי הכי טוב שיש....

אני לא רוצה להילחם. אני גם מודה שבסה"כ הם עזרו לי וגם הילדה נעזרה בטוח במשהו, למרות שהמצב הכללי לא השתנה. אך אם הם לא היו בצורה מאוד מאוד אגרסיבית משכנעים אותי לא ללכת לאבחון- הייתי הולכת. המסר היה מאוד מאוד חד משמעי- בשום פנים באופן אין בעיית תקשורת , זה ממש לא זה. נכון שיש אחריות שלי פה. נכון שבתוך תוך לבי שמחתי לשמוע את זה- מי לא רוצה לשמוע שילד שלו אין בעיית תקשורת? אך במצב הזה אני כן הייתי מוכנה לשמוע אבחנה הכי קשה והייתה לי נכונות ללכת לאבחון ולעזור לה. הם העבירו לי מסר שאני סוג של אימא היסטרית שרצה ממקום למקום, במקום להירגע ולחכות בסבלנות לשינוי. ואני קיבלתי את זה.

לי אין בעיה ללכת למלחמה משפטית. כי אני חושבת שנגרם נזק אמתי. אך הייתי רוצה להכיר מישהו שעשה זאת .

תודה

את אומרת שנגרם נזק אמיתי בגלל חוסר אבחון

והם יכולים גם לענות לך, שצריך להוכיח את זה.

וקשה להוכיח נזק שנגרם.

אני מציעה לך להתייעץ עם עורך דין, כדי שתוכלי להחליט על דרכך.

לדעתי האישית, אין למקרה כזה הרבה סיכוי, כי בכל מקרה הם יכולים לטעון שהם חשבו שהילדה לא אוטיסטית, ואין דרך להוכיח מה הם חשבו. [מלבד זאת, סביר להניח שכך הם חושבים, ויכול להיות גם שהאבחון יטען כך, ולכי תדעי אם בכלל יאבחנו אותה כאוטיסטית].

אני החלטתי לא ללכת למלחמה, משתי סיבות:
א. תיארתי לעצמי שזה מה שהם יטענו, ומדובר במערכות מאוד חזקות.
ב. חוסר זמן. העדפתי להשקיע את הזמן הזה בילד.

nirity1

New member
אני חושבת שגם את צריכה לקחת אחראיות

בסך הכל כנראה ה"אבחנה " היתה נוחה לך. בתור הורה יש לך אחראיות לחפש את האבחון הנכון

לעולם לא חשבתי שאין פה אחריות שלי

וודאי שהאחריות העיקרית היא שלי
יכולתי להתעקש, יכולתי בכל זאת לבדוק, יכולתי פשוט להיות יותר אסרטיבית ופחות לסמוך על דעה של אחרים, גם מומחים וגם כאלה שמכירים את בתי היטב ונמצאים בתחום
אך איני יכולה לתבוע את עצמי , אין בזה טעם, מה שנשאר- להפיק לקחים לעתיד

את יכולה להתייעץ עם עורך דין, אבל

לי זה נראה ממש חסר סיכוי.

אני אומרת את זה, כי דווקא נורא בא לי שתצליחי. כי אני עברתי דרך קצת דומה.
הבן שלי באבחונים מגיל שנתיים וחצי והוא עבר המון מאבחנים, החל מפסיכולוגית של הגן, דרך המרכז להתפתחות הילד בבית החלים שיבא ועד אנשים שאמורים להבין מאוד. [לא רוצה להכנס כרגע לפרטים].

ועם זאת, אני מניחה שהם יכולים לענות, שהם האמינו שכך הדבר ולא חשבו שמדובר על בעיות תקשורת.
הבעיה שזה לא עניין מוחלט, שעושים בדיקת דם וזהו למשל, אלא נתון לפרשנות, במיוחד אם הילד גבולי.
הם גם יכולים לומר, שכשהם ראו אותה, זה לא היה כך וכו'.

לדעתי, הסיכוי מאוד קטן, גם כי בתי המשפט לא ימהרו להאשים מטפל, שהרי אחרת זה יהיה פתח לתביעות אחרות, וגם לא יביא טוב לתחום כולו.

כמו כן, אחרי האבחון שפתאום כל כך התאים לילד, העדפתי להתרכז בטיפול בילד (וזה המון עבודה) ולא בתביעות.

מה עוד, שגם את לא פטורה מכלום. כמו שכתבו לך, יכולת להתעקש וללכת לאבחון במקום אחר.

בכל מקרה, כנראה שהבת שלך היא מקרה גבולי, שכן אחרת היו עולים על זה כבר מזמן...

תודה

אין לי שום בעיה עם זה שהאחריות עליי. לא כתבתי בשום מקום שזה לא כך.
אך איני יכולה לתבוע את עצמי. זה לא ממש יעזור.

הם לא מקום מאבחן בכלל. הם מקום מטפל ואין להם הסמכה לומר- זה בעיית תקשורת או "זאת לא בעיית תקשורת". כי הם לא עושים אבחון. הם צופים בילד בטיפול קבוצתי שהם עושים. מכירים אותו. אך לא עושים אבחון.

אך כמו שכתבתי כבר פעמיים, הורים מגיעים לשם עם בטחון הורי בד"כ לא גבוה במיוחד. אחרי שנים שהילד שלך לא מסתדר, סובל, אגויטס, לא חושב על אחרים ,דוחה את כולם, מפונק וכו'. כל הדברים האלו שאת שומעת מכולם.

והאמון שהם בונים עם הורים- הוא מאוד מאוד מחייב. הורה אובד עצות בא לקבל עזרה ובאופן אוטומטי מאוד סומך על המטפל. כי הוא מרגיש שהוא עצמו לא מצליח . ועל המטפל להיות צנוע יותר. כי האחריות היא גדולה, הרי שהנזק הוא ממשי, לא בכאילו.

אכן בתי גבולית. היא ילדה מבריקה וחכמה ומאוד מחפשת קשר( עכשיו כבר לא כל כך, היא התייאשה ולמדה להסתדר לבד, עם המון ספרים, מחשב, וכו). אך היום אני רואה אותה פתאום בעיניים אחרות- ואני רואה המון מצבים בהם היא לא מבינה- אינטונציה, גסטה, הבעת פנים, סיטואציה מסוימת. היא מפרשת דברים לפעמים נכון, לפעמים לא מדויק ולפעמים הפוך ממה שהם. אני רואה שיש מעין נוקשות חשיבתית. אני נזכרת שהייתה בזמנו התמקדות מאוד גדולה על תחומי עניין מסוימים- כל פעם אחרים- ויש גם היום. אני רואה כי יש גם עניינים סנסוריים קצת...ו- רגישות לקולות ולריחות....כל זה ידעו המטפלים. הבאתי להם את הכל. ובכל זאת- ללא אבחון- חד משמעית אמרו לי שתקשורת- זה לא. כן, יש משהו- אבל זה לא תקשורת.
שמעית אמרו לי שזה לא זה.

צריך להבין,

שהנושא של אוטיזם נמצא בשנים האחרונות בכותרות. ולכן מוזר שהם לא היו חושבים על זה לבד.

אני שמעתי מאנשים, שאמרו לי, למשל, הילד שלי מתחצף אלי. אז יכול להיות שהוא אספרגר? בכלל, לאנשים נדמה הרבה פעמים שלהיות אספי זה ממש כייף. לפחות כך אני מתרשמת מהסביבה שלי. [ובגלל זה גם רבים מקפידים לומר אספים ולא אוטיסטים, שזה נשמע יותר קשה].

כך אני התרשמתי, לפחות.

אני רוצה לספר לך על הבן שלי. כמו שסיפרתי, היינו איתו באבחונים מגיל שנתיים וחצי בערך.
וגם לי, דרך אגב, הגננת אמרה שהילד ממש מסדר ושאני אמא שמחפשת בעיות מתחת לשטיח, ולא צריך להשוות אותו לבכור, שהוא ילד מאוד מפותח.
ובכל זאת, למרות שכל אנשי המקצוע אמרו לי כך, יש לילד שלך הפרעת קשב וריכוז - לא הסתפקתי בכך.
באותם ימים רחוקים האינטרנט לא היה נגיש כמו שהוא היום, כך שלא חיפשתי כל כך חומר שם, אלא בספרים. קניתי כל מיני ספרים על הפרעת קשב וריכוז כדי לראות אם הבן שלי אכן שם.
והרגשתי שהוא על יד.
לא ידעתי להגיד מה כן, אבל ידעתי שזה לא רק הפרעת קשב וריכוז.
והמשכתי לברר, למרות שכל המומחים אמרו שזו רק הפרעת קשב.

יש להורים אחריות גם לחשוב לבד.

ולדעתי, זה יהיה קו ההגנה שלהם: אנחנו לא חושבים עד היום שיש לה אוטיזם, ולכן אמרנו לה מה שאנחנו חושבים.

האם כיום יש לך הבחנה ביד שאומרת שמדובר בהפרעת תקשורת?

כי אם את רוצה לתבוע אותה - קודם שתהיה לך הבחנה כזו.

כל הכבוד לך

שחיפשת ומצאת אבחנה. באמת זו הדרך הנכונה לפעול. לסמוך רק על עצמך.

אני בשנים הללו הייתי חסרת בטחון כבן אדם בכלל וכהורה בפרט. ולא האמנתי שאוכל למצוא תשובה בספרים. חשבתי שמומחה מיומן שמכיר אותה היטב ידע יותר טוב.
וכשבכל זאת קראתי קצת על אספרגר ותהיתי- אולי זה זה- הבאתי את השאלה הזאת לשם.

אכן עשיתי טעות והאחריות על זה - עליי. בטחון שלנו- זוהי האחריות שלנו. היום אני אכן מחליטה על ילדי מה שנראה לי נכון ולוקחת אחריות על עצמי. בנוגע לחיסונים, טיפולים רפואיים, חינוך וכו'. אך זה לא רלוונטי לאז.

ויש גם אחריות על המכון.

האבחון של בתי יהיה בשבוע הבא. פניתי למקום מאוד מקצועי, ביקשתי המלצות ממאבחנים אחרים(יש לי ידידה שהיא עצמה מאבחנת אספרגר ופידידי).

מה שהם יטענו- נראה. בכל מקרה לא הייתה להם הסמכה לומר דברים חד משמעיים ללא אבחון.

אני גם לא בטוחה שאתבע. חוץ מהכל, לי היה קשר מאוד נעים עם המטפלת והיא תמכה גם בי בתקופת המשבר שעברתי אז בלי קשר לבתי. המצב של תביעה לא כל כך נעים לי. אך אין לי ספק שנעשה נזק רב מהתנהלות לא מקצועית. וכמובן גם ממה שאני הייתי באותה תקופה.

AutismTimesTwo

New member
תגובה

ראשית, העובדה שהמרכז טיפל בבתך ללא האבחון המתאים, לא אומר שהם עשו עבודה לא טובה בכלל או לא מתאימה בכלל. העובדה היא שזה כנראה כן תרם לילדה תקופה מסוימת.
שנית, מרכז טיפולי זה לא רופא התפתחותי והם לא חייבים לך אבחנה מדויקת וזה גם לא בסמכותם לתת
שלישית, אחרי שיהיה לך אבחון מדויק, תלכי לעורך דין שמתמחה בתביעות רשלנות מקצועית (לא רפואית, מקצועית), ותשאלי אותו מה אפשר לתבוע ובאיזה עילה.
זה תחום מאוד שונה ממה שאת מכירה, ויתכן שדווקא תוכלי לקבל סכום מסוים, אבל חובה להתייעץ עם עורך דין ולא הייתי מקבל את עצתו של אף אחד כאן בפורום (כולל שלי) בלי לאמת אותה עם עורך דין.

בהצלחה וחג שמח

תודה על התגובה

אין לי בעיה עם זאת שהם טיפולו ללא אבחון. זאת לא הטענה שלי.

הבעיה היא שכאשר העלאתי את החשש שמדובר בקושי בהבנת קודים וסיטואציות חברתיות ואמרתי שאני חוששת שיש פה עניין של תקשורת- אמרו לי שזה חד משמעית לא. חש משמעית. תאמיני לנו, יש לנו ניסיון וזה ממש לא זה. ולא צריך עכשיו להיכנס לפאניקה ולרוץ לאבחונים. תרגעי , אנחנו מטפלים בה.

ואני נרגעתי. כשכן היה צריך לרוץ ולאבחן. ולקבל טיפול מתאים. לא טיפול רגשי, טיפול קוגניטיבי ספציפי לבעיה.

תודה על העצה, זאת העצה שבאמת עזרה לי. לא שמעתי עד עכשיו על רשלנות מקצועית.

אני אבדוק את הנושא עם עו"ד .

AutismTimesTwo

New member
בהצלחה

למעלה