מחשבות הן אנרגיה

מחשבות הן אנרגיה

"המחשבות שלנו הן אנרגיה. לכל מחשבה יש איכות וממשות הייחודיות לה. אנו יכולים לדמיין את האנרגיה הזאת כמטען חשמלי עדין המקרין לכל תא בגופנו ויוצר שדה המשפיע עלינו. יותר מזה, לאנרגיה של מחשבותינו יש שדה מגנטי המושך אליו אנרגיות דומות או משלימות. משמעות הדבר היא שמחשבותינו תורמות הרבה למצבים שאנו יוצרים בחיינו. יש לנו חופש בחירה. כשאנו מקשיבים למחשבותינו ומבחינים בהשפעתן על בריאותנו ועל חיינו, אנו יכולים להפעיל את זכות הבחירה שלנו." זה קטע קטן מתוך הספר: עקרונות הריפוי העצמי. כתב: דיוויד לוסון.

המממ

המחשבות הן אנרגיה... זה מובן, כל דבר הוא אנרגטי, פשוט כל דבר. גם אם גילו את זה בדרך מדעית ומסובכת... בסוף (או בתחילה אפילו) גילו את זה גם בדרך רוחנית יותר. אמממ.. אז נכון שמחשבות זה אנרגיה, אבל נשמע לי מוזר להשתמש בביטויים כמו "שדה מגנטי" ו"מטען חשמלי" בשביל לתאר אותה... הרי אלה ביטויים מתחום המדע, הם לא שטחיים מדי בשביל הרוח? אבל זה לא הנושא העיקרי של ההודעה, סתם הגיג
הדבר הכי טוב שיש לנו, זה החופש. חופש להיות כל מה ומי שבא לך, לעשות כל מה שבא לך.... פשוט לחיות לפי הדרך שלך. כל המעצורים והמחסומים ברגש ובהגיון, נובעים מפחד, וכשאין את הפחד הזה... אנחנו באמת חופשיים לחיות כרצוננו. דברתי עם אמי על זה... לפני כמה ימים, היא אמרה שזה הגבול בין השפוי ללא שפוי (היא גם הביעה את דעתה על אורח חיי וטענה שאני חופשיה מדי, אז אמרתי לה מה שאמרתי לכם). לומר את האמת, לי יש סימפטיה לא מבוטלת לאנשים שחיים ב"בתי משוגעים" למיניהם. אני לא קוראת להם "חולי נפש", אלא "לא נורמלים", זה נשמע יותר מתאים מבחינתי. הם בחרו את החופש שלהם והעולם לא מזיז להם כדי להגשים אותו (טוב, החופש שלהם כנראה פגע בהם, כי הם מאושפזים בגלל שהתחילו לפגוע בעצמם ו/או בסביבה). אבל בכל מקרה.... כל אדם צריך להיות קשוב לצרכים שלו (ואנחנו מתאמנים ומתאמנים על זה) ובהתאם לעשות את הבחירות שלו... בלי פחד או חשש, כל עוד זה לא פוגע באף אחד אחר או בעצמו. גם לגבי מצבים שאנחנו יוצרים... רק אנחנו נוכל להתמודד איתם הכי טוב, כי אנחנו יצרנו אותם! זה כיף לבחור, כיף להיות חופשי, כיף לדעת את זה.
יום נעים מלא אור ואהבה לכולם דינה

seeyou

New member
ביטויים מתחום המדע!../images/Emo108.gif

"הדבר הכי טוב שיש לנו, זה החופש. חופש להיות כל מה ומי שבא לך, לעשות כל מה שבא לך.... פשוט לחיות לפי הדרך שלך.".... האומנם? לחיות לפי הדרך שלך?חופשים להיות כול מה שבא לך? ספק רב! ברגע שזרע,בדרך כלל בודד,אחד מתוך 30.000.000 שמיוצרים כול יום(!!) פוגש ביצית (מוכנה!) ,נוצרים חיים חדשים על פי "תוכנה על".ה " חוקיות " לא ברורה לנו אך ברורה לנו התוצאה!!! הרך הנולד מקבל "תכונות" כמו מבנה גוף,צבע עיניים,גודל רגליים,ידיים,ראש...אבר מין... יכולת הבנה-תבונה-! לימודים וניסיון חיים,יכולים להבליט את התכונות - אך לא יכולים לשנותם!! הגבול בין השפוי ללא שפוי. depression and manic depression, schizophrenia, anxiety, obsessions, phobiasMental illnesses= ". אני לא קוראת להם "חולי נפש", אלא "לא נורמאלים"..." לא נורמאלי זה כאשר את תלכי ברכוב בבגד ים.. למה? בגלל שהנורמה חברתית באותו מקום היא שונה! זה לא אותו דבר אם תחליטי לעשות את הצרכים מול אנשים ברחוב,כפי שחיות עושות! ..." . הם בחרו את החופש שלהם.." ????????????? טעות!!!!!!!!! הם לא מבינים מה קורה להם-מצבם היא לא בחירתם!! Testis The seminiferous tubules are located in the testes. Seminiferous tubules are tightly coiled tubules within the testes. They are the production site of about 30 million sperm each day.

קודם כל

אהבתי דווקא מה שאמרת לגבי הזרע והביצית, כלומר... שלא אנחנו בחרנו (כביכול! לך תדע, אולי דווקא כן בחרנו) מה ילך לאן וכמה ואיפה ובאיזה כמות. אכן, אי אפשר לשנות תכונות מולדות, אבל מי מדבר עליהן בכלל? בתור בן אדם, יש לך אפשרות לבחור? אתה עושה את הבחירות שלך כל שניה ושניה, כל תזוזה שלך, היא בחירה שלך, ואם מישהו הזיז אותך יכול להיות שזה טוב, אבל גם יכול להיות שזה לא, ותדע את זה רק אחר כך, כי לא אתה בחרת! לגבי השפוי והלא שפוי... באמת, ברחוב אני לא אלך בבגד ים, כי זה לא מתאים לי, אבל אולי אם היה מתחשק לי והייתי מרגישה צורך כלשהו לעשות את זה... היית רואה אותי מפזזת ברחובות כשבגד ים לגופי. כלומר, לא "חוסר החופש" הוא מה שמפריע לי לעשות את זה. כי חופש, תאמין או לא, יש. ושאלה חשובה לי אליך... כתבת "הם לא מבינים מה קורה להם- מצבם היא לא בחירתם!" מאיפה בדיוק אתה מתיימר לדעת מה הם מבינים ומה לא? (ואני לא מדברת עליך ספציפית כמובן, אלא על כל מי שדעותיו תואמות לשלך.) אולי אותם הם, ה"לא נורמלים", מסתכלים עלינו וחושבים שאנחנו בעצם לא נורמלים? חופש יש בכל מקום, אתה רק צריך לראות אותו. אני לא אומרת שתתנגד לטבע, ובהתאם לחופש שלך תחליט שבשעות היום צריך להיות לילה, או שירד גשם באמצע הקיץ. אלו באמת דברים שאתה לא יכול לשנות, כמו צבע השיער שלך או מבנה גוף (וכל מה שאמרת קודם). אבל למה שתרצה לשנות אותם? את הדרך שלך, תאמין או לא, אתה בוחר לבד. אם מישהו בוחר בשבילך (וכאילו מקנה לך תירוצים לעתיד), זו גם בחירה שלך, שהוא בוחר בשבילך. דינה

seeyou

New member
יש לנו אפשרות לבחור? ../images/Emo54.gif

נתחיל לברר פרוש שלך ל:" כל שנייה ושנייה, כל תזוזה שלך, היא בחירה שלך" בתקופה קצרה אחרי הלידה,התינוק יכול לעשות מה שהוא רוצה(?),זה לא בדיוק "רצונו"-תגובות של הגוף לסביבתו החדשה! תוכנית ה"אילוף" של התינוק מתחילה מיום הראשון! מתחילים "ללמדו" מה לעשות-איך לעשות –מתי לעשות... הוא גודל... מתחילים "לחנך" אותו-לפי הבנת ההוריים-משפחה הקרובה-מסורת... ממשיך לגדול-יש שותף חדש בחינוך...הרשויות:מעון-גן ילדים-בית ספר... עד עכשיו "הוא" לא מפעיל את ה"בחירה " שלו! גם בבית הספר אין לא שום "זכות" לבחור מה טוב לו-מה רצונות שלו-מה הכישורים האמיתיים שלו-או בכלל השאיפות. מדובר בכלל הילדים ולא בילדים בעיתיים! גדל התינוק-מתגייס! במזל טוב! אז במשך 3 שנים "אומרים" לו מה לעשות ואין לו שום "בחירה",שוב מדובר ברוב הצעירים ולא בקבוצה של סרבנים! גומר הצעיר את השרות. נניח שיש להוריים שלו אפשרות לממן את הלימודים! האם המסלול הלימודי שהוא מתחיל זה באמת 100% בחירתו החופשית או שיש גם אילוצים אחרים? נניח שהצעיר(ה) מתחיל לעבוד במזל טוב מצא עבודה! האם זה מרצונו או מאילוצים אחרים? נניח משהו פשוט יותר... פוגש בת (בן) זוג-גם מזל טוב.. האם רק "הבחירה" שלו קיימת-אין שום השפעה לצד השני? בקיצור - אנו לא חיים בבועה-ישנם "לחצים" עלינו מכול הכוונים,אשר משנים את ה"בחירה" שלנו! רוצה להמשיך?

ממש מדכא...

לפי המחשבה שלך, לאדם אין חופש בכלום... אולי מועט, אבל לא כזה שישפיע על חייו באופן משמעותי. חבל לי שאתה חושב ככה, אבל אלו החיים שלך ואתה בחרת לחשוב שאין חופש. אם אתה חושב שתינוק שנולד ופועל ע"פ "תכנית האילוף" (למיותר לציין ש"אילוף" מילה שממש מתארת הגבלת חופש... בכוונה בחרת בה? הייתי משתמשת ב"לימוד"), ובעתיד כפי שציינת, תחת מוסדות אחרים, גם נמצא במצב של חוסר בחירה מוחלט, זה ממש עצוב ולדעתי לא נכון. אתה חושב שלתינוק אין בחירה? ועוד איך יש לו. תינוק בוחר (בהתאם כמובן להתנהגות הסביבה! לא אמרתי שהוא אטום) אם להיות למשל קמצן, או ותרן, או מפונק, או כל תכונה אחרת שמרכיבה אותו. תסכים איתי שתינוקות, כמו בני אדם בוגרים, הם שונים בהתנהגותם? כנראה שנורמות ה"אילוף" שונות... או שכמו שאני חושבת, הם בחרו את תכונותיהם באופן אינדיבידואלי. תדע לך שהחברה אכן מכתיבה סוג של נורמה, אבל הנורמה הכי נורמלית, היא בעצם מה שטוב לך. אתה בוחר איזה אוכל אתה אוהב (לא רק פיזי, גם נפשי), איזה מוזיקה אתה אוהב, אילו מקומות עושים לך טוב, אילו אנשים עושים לך טוב.... אף אחד לא יאלף אותך לאהוב ספגטי, או את פרנק סינטרה (למרות שהרבה אוהבים אותם!), אתה תחליט לבד. אם אדם לא יודע שיש לו חופש, מי ידע בשבילו? דינה

seeyou

New member
להיות מציאותי!../images/Emo24.gif

זכותך לאמין במה שאת רוצה-או מרגישה! גישתי מדכא? אותי לא! אני חורש הרבה אתרים באינטרנט,הרבה שעות ביממה! החל מפילוסופיה-פוליטיקה-מדע... זה לא רק דעות שלי.. אני מתמודד טוב עם עצמי כאשר אני מודע שה"אני" הוא תוצר מוגמר עוד לפני הנשימה הראשונה! תרצי -תאמיני לא תרצי - עיניין שלך! ..."אתה בוחר איזה אוכל אתה אוהב .." את יודעת כמה כסף תוקצב לפירסומת? 70% מהתקציב!! Coca-Cola ......מיליוני דולרים בחודש רק לפירסומת! ומה בקשר למוזיקה? מנגנים זמר אחד-או להיט כול כך הרבה פעמים ביממה שניכנס בכול החוריים! ומה בקשר לבגדיים? תרצי או לא...קו האופנה מצליחה לקופף את כולם!! או תספורת? תחשבי טוב! נותנים לך להאמין שאת מחליטה! בקשר למילה "האילוף"....זה בשימוש לבעלי חיים! את צודקת-חינוך זה היה אמור להיות נכון יותר אבל במחשבה שניה,כמו באילוף סוקריה ומקל...עד שהתינוק מתחיל להבין מה רוצים ממנו בעזרת מילים! לילה טוב דינה לא לקחת ללב את בוחרת מה שאת רוצה-תאמיני בזה! Keep smiling

את האמת..

אף פעם לא ירדתי לעומקה של אימרה... אז הגורל הוא כמו כיוון ואנחנו בוחרים את הדרך? נורא מעניין אותי הנושא של גורל אני לא סגורה עליו בכלל

הגורל קיים

וגם הבחירה קיימת. אנחנו חלק מ"משהו" ואנחנו גם אותו המשהו בכבודו-ובעצמו. הכל ידוע מראש וגם החיים הם הפתעה. הבחירות שלנו יוצרות את הגורל, והגורל יוצר את הבחירות שלנו!

כיף להיות מחובק! ../images/Emo24.gif

...וכעת בעוד את ממשיכה לחבק אותי (לא, אין צורך להפסיק את עבודת הקודש
) ולחשוב, אז תחשבי גם על העניין הבא: מי היא זאת שחושבת? או כשאת אומרת "אני אחשוב על זה" אז למי את מתכוונת?

אמממממממ

במשפט "אני אחשוב על זה" יש כמובן נושא, נשוא ומושא... והנושא הוא "אני". חושבת על הגדרת ה"אני"... המממ... אולי אני זה התשובון לכל השאלות? אז אם אני אחשוב על זה, בטוח אגיע לפתרון (שאלת הגורל והבחירה). כיף לחבק אנשים שמחבקים בחזרה :)
דינה

אולפנו מהלידה

אבל בשלב כלשהו אנחנו כבר לא ילדים קטנים, וכן יש לנו יכולת בחירה. המציאות שלך היא בעקבות בחירות שלך. המציאות שלי שונה משלך, המציאות של דינה שונה מהמציאות שלי ושלך. יש בחירה....ואנו מממשים אותה בכל רגע בחיינו.

"...בכל שנייה,אפשר ל"היוולד" מחדש.

בכל שניה יכולה להיפתח התחלה חדשה.זוהי בחירה.זוהי הבחירה שלך!" קלירווטר הכל תלוי בנו,הכל גלום בנו-המחשבות, המאוויים, הרצונות, השאיפות, החלומות...ובעצם כל מה שנבחר להיות. אין חלומות בלתי אפשריים, ישנה רק הראיה המוגבלת שלנו לגבי מה שאפשרי. אנשים יוצרים את המציאות של עצמם במו מחשבותיהם. אם תחשוב ...(see..)-- שאין אפשרות בחירה זו כעין התחמקות מהתמודדות,ואיזו השלמה שהדברים "מתוכננים"ואין בידך לעשות דבר! ממילא אתה "מונע" ע"י מנגנון שאין לך שליטה עליו? לכשעצמי,אני מאמינה בחשיבה חיובית .ברגע שבחרת משהו,כלשהו, תאמין! תאמין שזה יקרה! תאמין שזה יתממש! תאמין שזה אפשרי! "תגרום" לכך שזה יצליח! זה אפשרי!
כל אחד בוחר במה להאמין.

../images/Emo70.gif

אהבתי מה שכתבת על ה"תאמין!" כל הכבוד... כיף לקרוא חיוביות. וגם אור זהוב....
מציאויות שונות הן בסה"כ התרכיבים של העולם...

seeyou

New member
גם אני מאמינה בחשיבה חיובית !../images/Emo28.gif

..."אנשים יוצרים את המציאות של עצמם במו מחשבותיהם.." כן! היתי בסרט הזה! ....אפשרות בחירה שאני מתכוון היא מוגבלת בגלל היכולת הביולוגית מלידה! בכוס של ליטר אי אפשר להכניס יותר!! נניח שאת בוחרת להיות זמרת... ללא קול,שזה בא מלידה...לא תצליחי עם כול המחשבות החיוביות שבעולם! טענה שלי,שרוב האנשים מקבלים(בלידה) תכונות-כישורים... מה שהם צריכים זה לגלות אותם,לטפח אותם בעזרת החשיבה החיובית!

"...בכוס של ליטר אי אפשר להכניס

יותר" זו אולי עובדה. אבל בחירה היאברירה היא רצון חופשי, היא כיוון מעשיו של אדם לפי שיקול דעתו שלו
אגב: אני מכירה דיי הרבה זמרים "ללא קול" ........(צלול,הכוונה) הם צרודים,הם "חורקים",אבל "שרים"-כי כך הם רוצים,
אז יש חשיבה חיובית!? זה טוב!

הכוס המלאה כמשל

הכוס המלאה כמשל מאת: בני ישראלי www.loveyoursuccess.net "כל אלה שעשו מדיטציה על אמנות השלטון של האנושות, השתכנעו שגורל האימפריות תלוי בחינוך הדור הצעיר" (אריסטוטל). אדם פונה אליך לייעוץ, אך אינו פתוח לקבל עצה. הוא טוען שבא לבקש עצתך, אך במקום זאת הוא בא להראות לך כמה הוא צודק. הוא חסר כל, מחוסר עבודה, החיים שלו בזבל. אתה חושב שירצה ללמוד, אך לצערנו, לא כך המצב. הוא רוצה שמישהו יפתור לו את הבעיות, מבלי לעשות את השינוי אצלו . המצב הזה מזכיר את הסיפור של המיסטיקן הצעיר, שנסע מרחקים, ללמוד אצל החכם הנערץ. כשהגיע הצעיר למורה המומחה, הוא ניסה להרשים אותו ולהראות עד כמה הוא יודע, וכמה חכם הוא. במקום לשאול שאלות, הסטודנט בקול רועם , דיבר על אמונותיו והפילוסופיות שלו. המומחה הקשיב בשקט זמן רב. לבסוף הסטודנט הפסיק לדבר לכמה דקות. החכם שאל אם הוא רוצה תה, והצעיר ענה בחיוב. הזקן התחיל למזוג את התה לכוסו של האורח, ולא הפסיק גם כשהכוס כבר הייתה מלאה. הוא המשיך למזוג, גם כשהתה גלש לצלחת ולשולחן ומשם התחיל לזרום על הרצפה . " עצור" אמר הצעיר "הכוס מלאה , אתה לא רואה ? היא אינה יכולה להכיל עוד תה" . " זה נכון " ענה החכם " איננו יכולים להכניס עוד לכוס שכבר התמלאה. ואתה כמו הכוס הזו. עד שלא תרוקן את עצמך מעצמך, המלאות שלך תמנע אותך מללמוד" . עד כאן המשל , ועתה לנמשל: במידה מסוימת , אנחנו כולנו , כמו הצעיר הזה. לעתים אנו צריכים להשתחרר ממה שאנו חושבים שאנו יודעים , על מנת שנוכל לקלוט רעיונות חדשים. אנו תמיד חופשיים לשמור דעותינו הישנות ו"הידע" שלנו לזמן מאוחר יותר, אך אנו צריכים להיות פתוחים, כדי שנסתכל על הדברים בדרך חדשה. אנו צריכים להתקדם לידע עם פתיחות ופליאה, כמו ילד. כך נימנע מלפספס לקחים חשובים ונלמד אסטרטגיות חיים מועילות. זה לא קל, אך זה אפשרי. אפשר ללמוד לא להינעל על האמונות שלנו, כדי שנוכל להקשיב בדעה פתוחה וצלולה. אם נעשה זאת, נהיה פתוחים לשינוי ולקדמה, בדרך להצלחה .

למעלה