מחשבות אובססביות

jacolevi

New member
צודק לגמרי , מילה במילה

ana2017

New member
מחשבות אובססביות

קשה לי, המחשבות מטריפות אותי, כל פעם מחשבה אחרת ולא מצליחה להשתלט. לוקחת פבוקסיל וגם כדור הרגעה, המחשבות עדיין קיימות. האם לגשת לבית חולים פסיכיאטרי? מה יעשו לי שם בדיוק אם אגש לשם? מרגישה שאני מתמוטטת, מה לעשות? אני חסרת אונים. בבקשה, עזרו לי.

jacolevi

New member
לגבי תרופות , לא יודע להגיד חוץ מאשר לשאול כמה זמן את לוקחת

. לגבי השתלטות על המחשבות , בלתי אפשרי להשתלט עליהן , תנסי להבין שככל שתנסי יותר לשלוט במחשבות ככה הן תטרדנה אותך יותר . את בטיפול אצל פסיכולוג או פסיכיאטר , כי הטיפול היעיל ביותר הוא תרופתי +CBT.

ana2017

New member
היי

לוקחת גם תרופות וגם הייתי ב- CBT אבל קשה לי ליישם כי קשה לי להשתלט על המחשבות, בגלל זה כל כך קשה לי, המחשבות משתלטות עלי. איך משתלטים על המחשבות? המחשבות מראות לי דברים לא הגיוניים ואני נוטה להאמין להם למרות שההיגיון שלי אומר שהכל סתם שטויות, אבל זה משגע אותי. מה עושים?

jacolevi

New member
אנה , הבנתי אותך . להבין את העסק הזה למישהו מבחוץ שלא נמצא

בסיטואציה הזאת , זה בלתי אפשרי . אבל אני נמצא בדיוק באותו מצב וראיתי כבר יותר מפסיכולוג אחד בחיי. האחרון שהייתי אצלו הסביר לי כמב דברים ובין היתר המליץ לי על מדיטציית מיינדפולנס . והתחלתי לתרגל לפני מספר חודשים , יום יום בערך 25-30 דקות . בהתחלה נרתעתי מזה אבל כשהתרגלתי לתרגול הבנתי את העיקרון שלו , לאט לאט אני מתחיל להפנים את המחשבות שלי ולהבין שהן פשוט רק מחשבות , אין להן כח ואינן יכולות להשפיע על המציאות שלי . להגיד לך שאני מרגיש טוב כל הזמן יהיה מוגזם אבל יש שיפור ואי אפשר להיתעלם ממנו.
הטיפול שהייתי בו במסגרת ה cbt נקרא act (יש הרבה הסברים בגוגל) ובקיצור הטיפול מלמד אותך להבין שאין אפשרות להתעלם או להתנגד או להשתלט , אלא פשוט לקבל את המצב כפי שהוא , ואני לא מדבר על כניעה , בכלל לא, פשוט להבין שככה המוח עובד ולנסות בעזרת התרגול והתרופות והרבה סבלנות להביא לשיפור המצב . מציע לך לברר לגבי זה .

pineboxer

New member
אהלן

הגבתי אבל משום מה נראה לי ההודעה נמחקה. לדעתי צריך להישאר עם ההרגשה של המחשבה ולא לנסות להתנגד לה כמו שיעקב כתב מעליי. גם לי היה ויש אוסידי בנושא הדת שבעבר הציק לי נורא וגרם לי לדכאונות ולפעמים גם לחרדות. תמשיכי לטפל בעצמך יהיה טוב. אל תדאגי.

למעלה