מחשבון קנסות מעבר

EHP12

Well-known member
פוסט חדש ברוכב לאוטובוס, והפעם על קנסות מעבר.

קריאה מהנה, ויש גם מחשבון חדש בסוף הפוסט

פוסט חדש ברוכב לאוטובוסים, הפעם על קנסות מעבר
https://israelbikebus.blogspot.com/2026/08/blog-post.html
כמו שאתה כתבת זה סובייטקיבי. אלו דברים מבחינתי שמקשים על מעבר:
1. כל חציית כביש מאתגרת מעבר ועושה אותו לא נוח. הדבר מורכב יותר כאשר צריך לחצות כבישים של 3 נתיבים לכיוון. יש מקומות כמו בעזיראלי שיש גם את הגשר וגם בשדרות הקריה עשו מעברי חציה נוחים למשתמש. אבל זה היוצא מהכלל.
2. זמני המתנה: מעברים לא טובים אם צריך להחליף בין שתי נסיעות שלפחות לאחת מהן צריך לחכות יותר מ-20 דקות. וזה מבלי לציין אי ביצועים. מנגד מעברים טובים ממש זה כאשר יש תדירות משולבת של פחות מ-5 דקות.
3. מתע"ן מניסיון מטיולים בחו"ל - 2 קווי מתע"ן לנסיעה זה סביר בהחלט ומהיר יותר מאוטובוס אחד, כאשר מגיעים ל-3 לנסיעה זה טרטור.
4. תמיד עולה לי השאלה כאשר יש בין שני הקווים שאני צריך להחליף קטע חופף ארוך. איפה כדאי להחליף בתחנה המשותפת הראשונה או האחרונה?

מוישי67

Active member
זמני המתנה: מעברים לא טובים אם צריך להחליף בין שתי נסיעות שלפחות לאחת מהן צריך לחכות יותר מ-20 דקות. וזה מבלי לציין אי ביצועים
לדעתי זמן ההמתנה לקו השני משמעותי יותר בחוויה מאשר זמן ההמתנה לקו הראשון

תמיד עולה לי השאלה כאשר יש בין שני הקווים שאני צריך להחליף קטע חופף ארוך. איפה כדאי להחליף בתחנה המשותפת הראשונה או האחרונה?
תלוי מי האוטובוס העמוס יותר, עדיף להיות כמה שיותר באוטובוס הפחות עמוס, או לחילופין, אם האוטובוס השני מתמלא לאורך הקטע החופף, עדיף לעלות עליו כמה שיותר מוקדם, כדי שאולי יהיה מקום לשבת
כל חציית כביש מאתגרת מעבר ועושה אותו לא נוח. הדבר מורכב יותר כאשר צריך לחצות כבישים של 3 נתיבים לכיוון
עוד נושא חשוב, כשצריך לחצות כביש, שיהיה מספיק ברור לאן צריך לחצות ואיפה תחנת העליה של הקו הבא.
לקשר עין בין תחנת הירידה של הקו הראשון לתחנת העליה של הקו השני יש חשיבות.

EHP12

Well-known member
לדעתי זמן ההמתנה לקו השני משמעותי יותר בחוויה מאשר זמן ההמתנה לקו הראשון

תלוי מי האוטובוס העמוס יותר, עדיף להיות כמה שיותר באוטובוס הפחות עמוס, או לחילופין, אם האוטובוס השני מתמלא לאורך הקטע החופף, עדיף לעלות עליו כמה שיותר מוקדם, כדי שאולי יהיה מקום לשבת

עוד נושא חשוב, כשצריך לחצות כביש, שיהיה מספיק ברור לאן צריך לחצות ואיפה תחנת העליה של הקו הבא.
לקשר עין בין תחנת הירידה של הקו הראשון לתחנת העליה של הקו השני יש חשיבות.
ברור כאשר מדובר לקו השני. לקו הראשון עוד יודע לתזמן, כבר קרה לי שבזמן שירדתי מקו א וחיכיתי לרמזור לתחנה של קו ב, ראיתי את קו ב מגיע ואני יודע שיש לי עכשיו 30 דקות המתנה לאוטו הבא.

לגבי חפיפה המעברים שאני עשיתי זה לקווים שבהם אין עומס.

כמו שאתה כתבת זה סובייטקיבי. אלו דברים מבחינתי שמקשים על מעבר:
1. כל חציית כביש מאתגרת מעבר ועושה אותו לא נוח. הדבר מורכב יותר כאשר צריך לחצות כבישים של 3 נתיבים לכיוון. יש מקומות כמו בעזיראלי שיש גם את הגשר וגם בשדרות הקריה עשו מעברי חציה נוחים למשתמש. אבל זה היוצא מהכלל.
2. זמני המתנה: מעברים לא טובים אם צריך להחליף בין שתי נסיעות שלפחות לאחת מהן צריך לחכות יותר מ-20 דקות. וזה מבלי לציין אי ביצועים. מנגד מעברים טובים ממש זה כאשר יש תדירות משולבת של פחות מ-5 דקות.
3. מתע"ן מניסיון מטיולים בחו"ל - 2 קווי מתע"ן לנסיעה זה סביר בהחלט ומהיר יותר מאוטובוס אחד, כאשר מגיעים ל-3 לנסיעה זה טרטור.
4. תמיד עולה לי השאלה כאשר יש בין שני הקווים שאני צריך להחליף קטע חופף ארוך. איפה כדאי להחליף בתחנה המשותפת הראשונה או האחרונה?
1.2.3 באים לידי ביטוי במחשבון ואכן מוסיפים לקנס הפסיכולוגי (יש שם צ'ק בוקס לחציית כביש ראשי שמגדיל את המשקולת של ההליכה וקו לא תדיר מתבטא בזמן המתנה ממוצע ארוך יותר שמוכפל פי 2).

לגבי 4, התשובה לשאלה הזו קשורה במידה רבה לנוחות המעבר ובמידה אחרת לסוגיות אחרות כמו הבטחת מקום פנוי. אני גיליתי שבנסיעה ברכבת מחיפה לירושלים, האפליקציה של רכבת ישראל תמיד מציעה לעבור בתחנה האחרונה האפשרית (נתב"ג) אבל אני אעדיף לעבור דווקא בתחנה הראשונה האפשרית (האוניברסיטה), כאשר בשני המקרים מדובר במעבר על אותו רציף בין אותן שתי רכבות, אבל באוניברסיטה מובטח לי מקום ישיבה נוח. בכיוון חזור אעדיף להחליף בנתב"ג מאותה סיבה.

ובהקשר של נוחות המעבר, בתחנת השלום ההמתנה, גם אם היא של 6 דקות פחות נעימה, ולעומת זאת אם ארצה להחליף דווקא בהרצליה אצטרך להחליף רציף וזה גם לא נוח.

למעלה