מחשבון גראפי...

bigbang

New member
זאת בדיוק הפקולטה

שעליה שמעתי שצריך מחשבון בקורסים מתקדמים.

atheist22

New member
תלוי

זה תלוי מאוד בפקולטה שבה אתה לומד האם מאפשרים להשתמש במחשבון גרפי במבחנים ועד כמה הוא עוזר. מה שאני יכול להעיד זה שאצלינו בפקולתה להנדסה בת"א זה מאוד כדאי. ברוב המבחנים מאפשרים להשתמש בו והרבה פעמים הוא גם מאוד עוזר. יש כמה קורסים, כמו מבוא לתורת הבקרה שעבורם אפשר להוריד תוכנה למחשבון שפותרת את רוב המבחן. זה יוצר חוסר איזון מאוד גדול בין אנשים שיש להם לכאלה שאין להם. גם בהרבה מבחנים אחרים המחשבון יכול להיות מאוד שימושי ואתה אף פעם לא יודע מתי תצטרך אותו, לכן תמיד כדאי לקחת. אני אגב קניתי בשנה הראשונה HP-48G מהסוג הישן במשהו כמו 450 ש"ח. הוא היה אצלי קצת פחות משנה, ואז ואז נשבר
. כדאי מואד להיזהר עם המחשבונים האלה ולא להשאיר אותם עם מסך לא מוגן. אם משהו נופל על המסך
. אף אחד בארץ לא מתקן אותם אז בסופו של דבר קניתי TI-89. עלה כפול, אבל גם ללא שום השוואה יותר נוח ויותר חזק.

rockbit

New member
לא יותר שווה כבר לקנות פאלם?

חבר שלי קנה פאלם באיזה 700 שקל באינטרנט, וניתן להוריד לפאלם תוכנות גרפיות ומתמטיות, ויש לפאלם עוד איזה אלף פונקציות שונות... תקנו אותי אם אני טועה, כי אולי יש למחשבונים גרפיים אופציות שאני לא מכיר או משהו כזה...

Gunslinger

New member
שאלה על פאלם אם כבר עלה הנושא

האם לפאלם אפשר לחבר מקלדת רגילה (לא חובה פאלם-הכי חשוב מחשב כף יד איזשהו) אל תגידו על לופ-טופ או דברים דומים כי זה לא מתאים לי

rockbit

New member
לא נראה לי כי לפי מה שאני יודע..

כל הגימיק של הפאלם הוא שיטת הגרפיטי שמאפשרת לכתוב ע"י ציור האותיות על משטח מיוחד...אבל אתה מוזמן לבדוק באתר הרישמי שלהם כי אולי יש דגמים חדשים שתומכים במקלדת...

Gunslinger

New member
לא חובה פאלם. הכי חשוב מחשב קטן וקל

אולי מישהוט יכול להמליץ לי על מחשב קל שאפשר לחבר אליו מקלדת רגילה? כמו שכתבתי מחשבים כמו נואוטבוק יותק מדי גדולים וכבדים

Johnny the Doe

New member
בטח שאפשר!

העובדה שהעיקרון של פאלם ופוקט פיסי הוא כתיבה על מסך מגע לא מונעת מהם להשתכלל ולאפשר פיצ´רים נוספים כמו מקלדת. בתור משתמש פאלם לשעבר ומשתמש פוקט פיסי נוכחי אני יודע. ודרך אגב, אני מקווה שמותר לעשות פרסומת קטנה - הנה אתר שחבר שלי שלומד איתי מנהל והוא עוסק בפאלם, פוקט פיסי וכל גאדג´ט שקיים:

Johnny the Doe

New member
מבחינת מחשבון גרפי הפאלם די לא נוח

כי ללחוץ עם הסטיילוס (העט) על הכפתורים שבתוכנת המחשבון הגרפי זה די מתסכל והרבה פחות נוח מללחוץ על הכפתורים של המחשבון הגרפי. מה גם שנראה לי שגם במבחנים שאפשר להביא בהם מחשבון גרפי אסור להביא פאלם. אבל בתור אורגנייזר הפאלם באמת מקל על החיים, במיוחד בחיים האקדמיים.

Johnny the Doe

New member
המחשבונים הגרפיים הם מאוד מפותחים

הם יכולים לעשות כמעט הכל, טוב אולי לא לעשות לך קפה אבל אתה תשרוד גם בלי זה
אם אתה רוצה אתה יכול לשאול את חבר שלי אריאל לגבי כל הפונקציות שהמחשבון הגרפי יכול לבצע, אני בטוח שתופתע לראות שה-TI הוא שלב אחד מעל לבני האדם בסולם האבולוציה
כנס ל-POCKET, יש שם מידע על מחשבונים גרפיים בין השאר ואתה יכול גם למצוא שם את האימייל של אריאל בפרטים על צוות האתר.

למעלה