מחשבון גראפי...

wiz

New member
בטכניון אסור להתשמש במחשבון

במקצועות מתמטיים (חדו"א, אלגברה וכו´) בסמסטרים הראשונים.

b i s c u i t

New member
מיותר לקנות...

גם ככה אסור להשתמש בשום מחשבון במבחנים, אז כדאי שתתרגל מלכתחילה...

Johnny the Doe

New member
רק הערה

אני גאה לומר שחבר שלי מהמגמה (עתודאי) הוא זה שמנהל את האתר (עם אח שלו)

MishaB7

New member
מחשבון

לדעתי , כדאי מאוד לקנות מחשבון גראפי. אני קניתי את ה-TI שלי לקראת סוף שנה שניה ואני מצטער רק שקניתי אותו כל-כך מאוחר. קודם כל, חשוב שתדע שיש קורסים שבהם אסור להשתמש במחשבון זה במבחן (למרות שבפועל זה כמעט לא נבדק ע"י הבוחנות והרבה אנשים כן משתמשים במחשבונים אלו במבחנים שאסור להשתמש בהם, אבל הסיכון מיותר לדעתי). המחשבון עוזר מאוד במהלך הסמסטר בפתרון מהיר של ביטויים מתמטיים מסובכים שללא המחשבון היו לוקחים זמן רב לחישוב (במיוחד חישוב פעולות בין מטריצות ופתרון מערכות של משוואות עם הרבה נעלמים וקבועים). במבחנים שמטרתם לבדוק איך הראש שלך עובד ולא כמה דפים של חישובים מתמטיים תוכל לכתוב ללא טעויות, לרוב מותר להשתמש במחשבון. במבחנים שמותר להשתמש בהם במחשבון, המחשבון יחסוך לך זמן רב וישפיע ישירות על הציון (מניסיון). מאידך, צריך לזכור שהמחשבון עולה לא מעט כסף (בסביבות ה-900 ש"ח אם אני לא טועה) , וזו הוצאה כספית לא קטנה. בנוסף אפשר להסתדר גם בלעדיו, אנשים עושים זאת. תחשוב על זה ברצינות.

D a n n y b o y

New member
הסיבה שאני שואל היא

שאני טס לארה"ב ביום רביעי, שם TI-82 עולה בין 90למ 100 דולר. משום מה חשבתי שיש קורסים שחייב להשתמש בהם במחשבון גראפי, אבל אם המצב הוא כפי שתואר כבר- נראה שלא כדאי. חוץ מזה, אם יהיה לי לאפ טופ, אני אוריד תוכנת מחשבון.

Aphophis

New member
לפטופ עם מייפל או מאטלאב

יספיקו לך לרוב הדברים שתרצה לעשות לדעתי. ואם אתה בספק לאיפה להשיג את התוכנות, אז יש קאזא. :)

Aphophis

New member
מקסימום

אפשר להפעיל קצת את המוח ולהשתמש במחשבון רגיל.

flugzeug

New member
אם כבר אז TI-89 , לא פחות

יש שלושה מחשבונים ראויים לשמם: TI-89 , TI-92 ,HP 49G . אני ממליץ על ה-TI . הם מאוד פופולריים בארץ, וכמעט לא ראיתי נציגות ל-HP ( אני חושב שאני בין הבודדים בארץ שמחזיקים בו). אגב, יש ארצות בהן המצב הפוך.

pl84

New member
גם בישראל המחירים הם כאלה

ראה קישור - TI83 עולה 95$.

pl84

New member
ו- TI82 בכלל עולה רק 330 ש"ח

קישור בהודעה קודמת

bigbang

New member
מיתר בהתחלה

בסמסטרים הראשונים לומדים דברים תיאורטיים, כך שאם פותרים את התרגילים בעזרת מחשבון, זה די הורס את ההבנה (וגם בדרך כלל לא יוצא טוב).אבל שמעתי שבסמסטרים מתקדמים יותר בפקולטות מסויימות, מחשבון נורמלי זה MUST.

bigbang

New member
אמם

אני יודע? עוד לא הגעתי לזה. אבל תראה, ההבדלים בין המחשבונים המתקדמים לא עד כדי כך גדולים. ממה ששמעתי, צריך מחשבון שיודע לעבוד עם מטריצות גדולות (לא לבקש להגדיר "גדולות")..

uv1234

New member
תגדיר "גדולות"...

זה יותר מ-30x30? סתם, אתה ביקשת את זה... השאלה שבאמת רציתי לשאול היא, האם לדעתך יש צורך במחשבון שכזה (שכנראה עולה לא מעט) בהנדסת-חשמל?

למעלה