מחשבה

פנים

נסיון חוזר, הפעם כולל הפקת לקחים מהפעם הקודמת. הפעם צילמתי עם עדשת פריים 85mm ומספר צמצם 1.8 ומבזק שמכוון לתקרה. אם להשוות מול הפעם הקודמת: אז צילמתי גם עם אורך מוקד 85 מ"מ אבל עם עדשת 17-85 ולכן מספר הצמצם היה 5.6. והמבזק היה המבזק הפנימי. אין מה לומר על החדות של עדשת הפריים לעומת עדשת הזום... משהו!

DDking

New member
הפוטנציאל אדיר אבל כשאתה מצלם

ממרחק כל כך קרוב בצמצם 1.8 עומק השדה הוא ס"מ ולכן רואים אפקט לא נעים לעין שהלכיים של המצולם מטושטשות, התאורה יפה ונעימה הקומפוזיציה ומיקום בפריים גם, אפילו הרקע יפה מאוד, עכשיו לצלם בצמצם סגור יותר, ובהצלחה

תודה על ההערות

בהחלט נכון. אטמיע את הנוסחה לחישוב עומק השדה ואשתמש בה
תודה רבה.

פנים נוספות

ופה השימוש בעדשת 17-85mm f/4.0-5.6 אבל הצילום בחוץ (המרינה של אשקלון בשעת השקיעה). הרכות (או אי-החדות) במקרה הזה מוסיפה, לדעתי.

z 2 s 3

New member
../images/Emo6.gifניראה לי שקראת את ההודעה שלי ,

שכעתבנו כמעט ביחד , ורצת אחוצה לצלם את זה...מיד רואים הבדל ענק !

שתי הקודמות פשוט מעולות

בשלישית לדעתי יש בעיה הפוקוס/זום הממוקדים על הילד דווקא מדגישים מאוד את הפרסומת לבירה בצד ומושכים את העין לשם. הרבה פעמים התיחסתי למשחקי הטלה - הפעם לטעמי התמונה נפגמה מהשימוש.

תודה, ולגבי השלישית:

את הפרסומת יכולתי לחתוך או להכניס מהמקום בו עמדתי... בנסיבות הקיימות החלטתי להכניס. עם אפשרות למספר צמצם נמוך יותר הייתי מקבל טשטוש חזק יותר של הפרסומת... נו... נלמד לפעם הבאה. תודה רבה.

אולי לעמוד קצת מימין וגב הילד

היה מסתיר את הפרסומת. ממליץ לתרגל צילום כאשר ש ת י העינים פקוחות ואז רואים את הזירה ואת השינויים שחלים במהלך הצילום.

עוד קצת ימינה והייתי במים ../images/Emo13.gif

עמדתי על שפת השיפועית שמשתפלת למי המרינה

z 2 s 3

New member
הראשונה נהדרת . בשניה הצלחת לשפר את

הבעיה הטכנית , אבל המסר לא עובר אלי...למה אתה מתעקש לצלם פורטרטים בחדרים סגורים ?...לצורך תוצאות מעבר לממוצע פשוט נחוץ סטודיו לשם כך...

תודה, זהר

אין פה עניין של התעקשות, אלא יותר של נסיון וטעייה. צילום פורטרט בחדר סגור יכול להיות מוצלח מאד, אם אצליח להעביר את אוירת החדר ברקע. בינתיים אני עוד עובד על הבנה ושיפור של טכניקת הצילום כדי שהצבעים יצאו טבעיים והתאורה נכונה באילוצים של חדר סגור. אחרי שארגיש ש"תפסתי" את זה ואני מצליח לבצע את זה באופן טבעי, השלב הבא יהיה לנתב את המאמצים לכיוון הרקע. "פרה פרה..." -- התגובות פה בפורום (לא רק לתמונות שלי, בכלל...) מאד מועילות לי ואני למד מהן הרבה. תודה רבה שהתייחסת, גם עכשיו ובעיקר בפעם הקודמת. קל לי בעצמי לראות את ההבדל העצום והדבר הכי טוב הוא שאני יודע שיש עוד הרבה מה לשפר

z 2 s 3

New member
מה שיפה לראות אצלך , הוא שאתה מאלו

שלומדים , יודעים לשאול את השאלות הנכונות , ואתה גם תהיה חלק מ"ילדי" הפורום שצמחו אתו לרמות גבוהות...

elistein

New member
תמונה מצויינת

הייתי מבצע "קרופ" על הצד הימני של התמונה ובכך מעצים את הראיה וההשקפה על התמונה.

למעלה