מחשבה

הפורטרטים של הילד מצויינים :)

צבעים טבעיים, תאורה טובה... סביבה ורקע נהדרים. אצל המבוגר הפריים סגור לי מידי... מרגיש קצת חנוק והצבעים בגוון מוזר.

מה חסר לדעתך בתמונות של המבוגר?

אמרת שהפריים סגור... מה חסר לך בפריים? הצבעים אצל המבוגר שונים מהותית מאלה אצל הילד, ואני לא מתפלא משום שתמונות המבוגר צולמו בדירה לאור נורות טונגסטן רגילות (+מבזק מכוון לתקרה) ואילו תמונות הילד צולמו בחוץ לאור השמש (ללא מבזק). ותודה על ההערות.

לא חסר בהבעות...

וגם אם היה חסר זה לא כאילו אפשר להוסיף... הבעות הן רישום האישיות של האדם וזה הדבר הכי יפה כשהוא בא כמו שהוא טבעי. הכוונה שלי הייתה יותר לסביבה. בגלל זה אהבתי את הפורטרטים של הילד יותר... דווקא בגלל הסביבה והצבעים הטבעיים יותר.

כתמונות פספורט?או דיוקן סביבתי?

תלוי מה ניסית להעביר בתמונה. אם את הקשר בין האיש לסביבתו\עיסוקו\וכד', או תמונת פנים 'נקיה'. במקרה השני,לדעתי,כבר משתמשים בתאורה מיוחדת\אחרת\דרמטית אפילו - וחיתוכים אחרים - על מנת להבליט דברים שחשבת להבליט. ואם אין משהו מהמשפט הראשון שרשמתי-או משהו בסדגנון - הרי שנשארת בעצם עם תמונה לאלבום המשפחתי,בעצם, הלא כן? החדות היא מצוינת, אבל זה לא הכל. (גם להיזהר עם עודף חדות-למשל - בצילום נשים צעירות\ילדים-אבל תמיד אפשר 'לקלקל' בפוטושופ.ממש לא בעיה
)

../images/Emo13.gif תודה על ההערות איריס

עם הנסיון אני מקווה להשתפר יותר. לשמחתי, התגובות כאן מועילות מאד ואם אשכיל ליישם כמה מהלקחים יש סיכוי טוב שהנסיון הבא יהיה מוצלח יותר. תודה.

nunimon

New member
קצת כהה לי מדי... ../images/Emo4.gif

לא מוצאת חן בעיני... הרעיון נחמד אגב... הנה נסיון שלי... צולם בכנרת 70-300 מ"מ

לא הבנתי את הקשר לתמונה שלך...

אני מדבר על תמונות פנים ואתה מדגים משהו אחר (פנים זה לא מה שכל-כך רואים בתמונה שלך...). אני ככל הנראה מפספס את מה שאתה מנסה לומר על התמונות שלי... או אולי רק נתת דוגמה לתמונה בהירה יותר מזאת שהעלתי?! לא ברור.

z a d o k

New member
שלמה - אהבתי את

תמונת הילד בברזיה וכן את התמונה הראשונה במשחק. רק לצלם ולמחוק הדרך ללמוד - ניסיון בברכה צדוק

nunimon

New member
הסבר...

התמונה שלי הועלתה כדוגמא לצבעים. נכון היא לא תמונת פנים. התמונה שלך , היא עמוסה מדי בפרטים לטעמי, והיא לא בדיוק תמונת פנים. תסתכל בכניסה לפורום, יש תמונה של ילד, תינוק\ת, זו תמונת פנים. בתמונה שלך יש יותר מדי פרטים על מנת לקרוא לה תמונת פנים או פרוטרט, אם הבנתי נכון את כוונתך. מה גם שהיא כהה לי מדי. לא יודע למה. יש רעיון יפה אבל הפריים לא מוצלח. כמובן שזו דעתי בלבד. והכל ברוח טובה...

לגבי הכהות

באמת ראיתי שבמסכים מסויימים היא נראית כהה מאד. נסה לשנות את הבהירות והקונטרסט של המסך שלך (או שאני צריך לעבוד על שלי...
) הכל ברוח טובה, כמובן. ביקשתי הבהרה כדי ללמוד מהתגובה, לא כעסתי או נפגעתי חלילה. אני מאד מעריך את זה שמוצאים זמן כדי להגיב. אני מעוניין מאד לראות דוגמה ערוכה שלך. תודה רבה.

nunimon

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

מקווה שמצא חן בעייניך. המחשב די מכוייל עם הבהירות והקונטרס. ניסיתי לשחק איתו קצת, יש הבדל אבל עדיין משהו לא מסתדר לי בתמונה שלך. אומנות כמו באומנות.. הרבה אנשים, הרבה דעות. שמחתי להכיר בנאדם כמוך שכמהה ונהנה מביקורות. זו הדרך הנכונה ללימוד ושיפור תמידי..

אוו! יפה!! ../images/Emo13.gif

מוצא חן מאד ואני עוד אחד שלא כ"כ חובב שחור-לבן. תודה רבה על העיבוד. לא יזיק לי ללמוד גם קצת לעבד בעצמי, אבל פרה-פרה... תודה גם על ההערות. אלמד ואנסה לשפר.

nunimon

New member
../images/Emo9.gif

העיבוד כאן מאד פשוט. העיבוד נערך בתוכנת פוטושופ. ראשית שיחקתי עם גווני האפור. על מנת לשבור את הכהות שהפריעה לי בעין. לאחר מכן באמצעות כלי הקרופ (CROP) תחמתי מחדש את התמונה, יותר מהפנים. לסיום עיטרתי במסגרת בסיסית . מפאת שעת הלילה המאוחרת אני לא נכנס להסבר מקיף. מה גם שיכול להיות שאתה מכיר את התכונות האלה. אם לא, אני אשמח לפרט על השימוש הבסיסי בכלים. לילה טוב. אורי

אין צורך בפרטים

תודה רבה. אני אמנם לא משתמש בפוטושופ (אלא באחותה החפשית gimp) אבל לבצע פעולות כאלה (למעט אולי הוספת המסגרת) אני יודע. תודה רבה על ההתייחסות.

למעלה