מחשבה...

לא הבנת אותי:

מי פושע? גם המתנחלים וגם הממשלה שמשתפת איתם פעולה בניגוד לחוק. אלא מה, את המתנחלים אני לא חושב שאני יכול לשנות. לעומת זאת, את הממשלה אפשר להחליף. לשם כך, צריך לשכנע את הציבור שהיא ממשלה גרועה. שיתוף פעולה עם פושעים הוא מאפיין שנראה לי מתאים לממשלה גרועה ולא לממשלה טובה ועל כן פתחתי בשרשור הזה.

Zack DA

New member
הבנתי אותך ולכן אמרתי

...שהמתנחלים לא פושעים. האשמה היחידה שאתה יכול להאשים בסיפור הזה היא שהממשלה לא העבירה הכשר חוקי לחלק מההתישבויות. ולכן אני קורא לאשרור חוקי של כל התיישבות בא"י. אגב, לא הייתה ממשלת שמאל אחת מאז 67' שלא העלימה עין מהדברים הללו. אפילו ממשלת שמאל !

כל אחד רשאי לבנות איפה שהוא רוצה?

אם אני מבין אותך נכון, כל אחד רשאי לבנות איפה שהוא רוצה (בתנאי שהוא יהודי שרוצה לגור בשטחים) וכל אחד יכול להקים איזה ישוב שהוא רוצה בלי אישור הממשלה ובלי תוכניות מתאר וכו'. הממשלה לא צריכה לתת הכשר לישוב קיים, אלא להחליט שמקימים ישוב, רק אז הוא יוקם! האם מפ"ם הרכיבה אי פעם את הממשלה? האם מרצ עשתה זאת? מה אכפת לי ממשלות ה"שמאל" ברשות האבודה... מה שכן, אתה צודק - מפעל ההתנחלויות הוקם ללא אישור הממשלות, לא ממשלות הימין, ולא ממשלות השמאל. כולן בוצעו בניגוד לחוק ואושרו (בחלקן) רק בדיעבד.

Zack DA

New member
מה שאמרת - יש לעגן בחוק !

שכל התיישבות יהודית בא"י תקבל הכשר חוקי.

אל תסלף את דברי

במדינה מתוקנת לא מקימים ישובים ללא החלטת ממשלה, ואם מוקם ישוב כזה אז מפנים אותו ומעמידים את מקימיו לדין, ובטח שלא שולחים את הצבא להגן עליהם בעודם מבצעים את הפשע.

Zack DA

New member
במדינה דמוקרטית מתוקנת, אולי

ובמדינה דמוקרטית ויהודית (שעושה פשרות בין השתיים) - לא בטוח.

שאני אבין...

לדעתך, במדינה "דמוקרטית ויהודית" כל יהודי רשאי להקים איזה ישוב שהוא רוצה, איפה שהוא רוצה, בלי החלטת ממשלה על כך?

Zack DA

New member
תראה

מלבד איזורי ביטחון ואימוני צבא ועוד שלל מקומות כמו שמורות טבע ואזורים קדושים - צריך להיות חוק שכל התישבות יהודית היא מותרת. לדעתי.

מה עם תכנון מראש?

תכנון מראש, איפה להקים ישובים - שאת זה כמובן יכולים לעשות אך ורק משרדי הממשלה. נראה שמרוב להיטות להשתלט על כל בדל אדמה, שכחת כיצד אמורה להתנהל מדינה מתוקנת, יהודית או לא, דמוקרטית או לא.

Zack DA

New member
יש לך פואנטה

אפשר שידרש אישור ממשלתי פורמלי. אך ברמת העיקרון: שהיהודים יתפרסו בארץ בלי הגבלת הממשלה ועם התחייבות הממשלה להגן עליהם.

לא, לא ושוב לא!

הממשלה תחליט איפה היא מעוניינת להקים ישובים, ורק שם אזרחים (יהודים או לא) יוכלו להתיישב. וכל מי שיקים ישוב שלא בהתאם להחלטת הממשלה, יועמד לדין.

אז אחדד את הטענות שלי

טענות: 1. במדינה מתוקנת לא מוקמים ישובים ללא החלטת הממשלה, בוודאי שלא בשטחים שמעולם לא סופחו למדינה. 2. בפועל, בישראל זה כן קורה, ומוקמות התנחלויות בניגוד לחוק. 3. מי שעובר על החוק במדינה מתוקנת מועמד לדין ולא זוכה לפרוטקשן בזכות זה שהוא עובר על החוק מטעם הצבא בהוראת שר הביטחון. 4. אנחנו שואפים שמדינת ישראל תהיה מדינה מתוקנת. על אילו מהטענות הללו אתה חולק?

Zack DA

New member
אני לא חולק על אף טענה ../images/Emo70.gif

אני בהחלט מסכים שהמצב היום הוא לא בסדר: ולכן לדעתי יש לספח ולהסדיר כחוק את ההתישבות הישראלית ביש"ע, זה הכל.

למעלה