מחשבה

leopold5

New member
נכון, זו באמת השאלה

כי נראה לי שלא כל ניסיון הוא ניסיון שכל אחד יכול לעמוד בו. יש מצוות שמתאימות לכלל, אבל אין שום התחייבות שהן מתאימות לכל אחד. והשאלה הגדולה היא איך להבדיל, ואם הבדלה שכזו היא לגיטימית מה שלומך, איך אתה מרגיש אחרי אתמול? נתנאל

itzikiii1

New member
הניסיון הזה לא בא סתם

אם הקב`ה היה יודע שלא תוכל לעמוד בו הוא לא היה מעמיד אותך בו

leopold5

New member
ועובדה שאני לא יכול לעמוד בו

וגם כשמספרים לי שאני יכול לעמוד בו מכל מיני סיבות תיאולוגיות על מה אלוקים בורא או לא בורא, עדיין אינני יכול לעמוד בניסיון הזה. וזו עובדה, כמו ש7 ועוד 5 שווה 12.

Nחמן

New member
לא הגיוני

ואני חשבתי, ששבע ועוד חמש הם... 13...
...ונניח, שמי שמכור לטיפה המרה או לסם אף הוא איננו יכול לעמוד בניסיון... בכל זאת החוק לא מכיר בזה, ואם השיכור או הנרקומן יעבור על החוק, הוא ישלם את המחיר ככל פושע. אם אתה מכור למשכב זכר עליך לראות זאת כבעייה. השאלה היא, אם בכלל אתה רואה בזה דבר פסול. לפי דבריך אתה מחפש היתרים למרות שזה גרוע מאכילת חזיר. אנחנו מדברים על איסור מדאורייתא, שקרוב לגילוי עריות, ואתה אומר, שאינך יכול לעמוד בזה... האם אתה יודע, שכופר במצווה אחת הריהו ככופר בתורה כולה?

נפש יפה

New member
נתנאליאו! כל ישראל ערבים זה לזה!

ברוך ה` יום יום! ה` אייר התשסט` ... כ` ימים לעמר ... היסוד שבתפארת ... לסדר: ... ואת זכר לא תשכב משכבי אשה ... שלום לך חבר-אח יקר-חביב, מה שלומך? עדיין לא איבדתי את התום התמימות והטוהר משנות חום ילדותי-נעורי הם מלווים אותי ועומדים לי ל ... לא יכולתי להתעלם מהתרגשות תיאורך את שנות נעוריך בישיבה, שאלתי מהבורא שלא תאבד את יופי התום והטוהר משנות נעוריך והם ילווך ויעמדו לך כל ימי חייך ל ... (בכלל אני מאוד נרגש מהודעותיך-תגובותיך הרצופות בחכמה ברצינות ותמימות). כולך יפה אחי ומום אין בך, אני לא שופט את עצמי על אחת כמה וכמה שלא אשפוט אחרים, גם לעצמאות רצונך-תשוקתך יש ערך של קדושה. נכון אתה לא נער גם לא בחור, אולם עדייך הינך בשנות חייך היפות והרכות, לא אוכל להתעלם ולעמוד מנגד, אנסה אולי אלוקי אבי יהיה בעזרי ואזכה להמשיך לך את מצח הרצון לבדוק-לברר את הנושא מכל צדדיו. אמנם הקדימני חברי איש יקר רוח הלא הוא נחמן שלנו-אהובנו אשר נדבה אותו רוחו ושלח לך את עוז תגובתו הראויה להיכתב בספר תורת אלוקים חיים. עכ``ז שמע נא אחי איעצך ויהי אלוקים עימך, אגלה לך דבר הנעדר מעיננו למרות היותו ידוע ומפורסם, הלא יש לנו את הרב רון העומד מאחורי ארגון הומואים דתיים, אולי עמו תהיה לך האפשרות לברר את הנושא מכל צדדיו, הבנתי שלצד הארגון ישנם כוחות מקצועיים ברי-סמכא , אולי דרכו-דרכם תוכל להגיע להתגלות ובירור האמת ולהנחילה לאחרים ומי יודע אם לא לעת כזאת היגעת. בטוחני שאת האמת אתה מבקש את האמת הינך רוצה לברר ולגלות. יקירי, גילי מופלג מגילך כפול מגילך... אספר מעט מזעיר על עצמי, לאחר שאזרתי אומץ להגשים את תשוקתי והיגעתי להכרה שאין במגע-בחיבור עם בן מיני חטא או מכשול אדרבה המגע-החיבור מקדש ומטהר את חיי - גם בו חבוי ומוסתר חיותו יתברך שמו, עכ``ז כאשר ניקלעתי למגע-חיבור והתעורר רצון בצד הנגדי לחדירה אם על ידי או על ידו , אז נבהלתי, הרגשתי חשתי שהחשיקה התשוקה מעורבת בסטיה והיתנתקתי, הרגשתי שמקור התשוקה לא טהור. אז נתנאליאו יקר-חביב יהי רצון שנזכה עם כל אחינו בית ישראל לקדושת עצמאותיתו בטהרתה לנצח ...

למעלה