מחשבה/תהיה

OrEl74

Well-known member
מנהל
מחשבה/תהיה

אתם חושבים שאולי אנחנו (או לפחות רובנו) מפרגנים מידי לבלאט רק בגלל שהוא "משלנו"?
אולי התקשורת האמריקאית צודקת ובלאט הוא לא יותר מבובה של לברון?

בכלליות ישראלית, ברור. במיקרו כאן לפורום? לא בטוח.

אני לא חושב שיש פה יותר פרגון לבלאט מהפרגון שהיה לקר או לקואץ' באד במהלך העונה.
בתקשורת הישראלית ובציבור הישראלי בלאט הוא סימן לגאווה ומקבל ים פרגון ואהבה, מסיבות ציוניות מובהקות.
השחקן הישראלי הראשון בNBA, עשה אותו באז.
המאמן הראשון בגמר ליגת האלופות, עשה אותו באז. (אברהם גרנט - יש רק אחד בארץ שלא יתן לו קרדיט ופרגון בחיים, שלמה שרף)
&nbsp
אני גם מניח שארתורו וידאל עשה את אותו באז בצ'ילה כצ'ילייני הראשון ששיחק בגמר ליגת האלופות.
&nbsp
אני חושב שזה בעיקר כגורם זיהוי ושיוך, בנוסף לכל הבולשיט הלאומי.
&nbsp
אבל שוב בפורום, או לפחות אני, משתדל לבקר את בלאט שצריך ולפרגן שצריך, בלאט לא חסין מביקורת כמו שלברון לא חסין מביקורת, ומגיע לבלאט קרדיט כמו שללברון מגיע קרדיט.
אני גם לא מבין מה הטעם של התקשורת לבודד את הקרדיט של ההצלחה של קליבלנד, מה כדורסל זה טניס? וגם שמה מגיע קרדיט למאמן האישי, בד"כ.

לא. מי שעקב אחריו בשנים האחרונות

רואה בבירור כבר טביעת אצבע שלו בקליבלנד.התקפות של בלאגן עם מלא ISO והגנת פלדה.
זה דיוויד בלאט.

ISO?? בלאט?? ממש לא.

המשחק של מכבי היה מבוסס על הרבה תנועה אוף דה בול, והרבה סקרינים והתמסרויות על קשת השלוש, כדי ליצור הרבה ולכפות חילופיים הגנתיים שיובילו למיס מאץ'(כי באירופה כל המשחק בנוי על ניצול מיס מאצ'ים) שמכבי יוכלו לנצל, אם אין כזה, תהיה חדירה של גארד לצבע, כשכולם ממשיכים תנועה על קשת השלוש ליצור לו קווי מסירה.

הISO היחיד שבלאט ששיחק במכבי תל אביב בקביעות, היה ISO לסופו בפוסט, כי לאף קבוצה לא הייתה תשובה לזה כשסופו היה בשיאו, והוא תמיר היה גורר דאבל או טריפל טים.

אני אפילו יגדיל ויאמר שכרגע קליבלנד משחקת התקפה שהיא ההפך הגמור להתקפה של מכבי תחת בלאט, אנטיתזה אם תרצה.
בלאט במכבי דגל בקצב מהיר, רוב הזמן היה משחק סמול בול, אבל בד"כ מחוסר ברירות כי למכבי בשנים האחרונות לא היה גבוהים טובים או דומיננטים. הוא תמיד אהב לשחק עם 4 טווינר שיודע לזרוק מבחוץ, והוא הפך את דיוויד בלו מטווינר לשחקן ששיחק גם בעמדת הסנטר לפרקים מינורים במכבי (ובלי קשר לאגדה צהובה). בלאט תמיד אהב רכז אתלטי שהוא Pass-first בשביל שהוא יוכל לרוץ הרבה וללחוץ כל המגרש (פרקינס היה Best in slot כנראה..) אבל כל זה באירופה, בNBA למשל אנחנו כמעט לא רואים מבלאט לחץ על כל המגרש כי השחקנים שמה שוברים קרסולים על ימין ועל שמאל.

בלאט מאמן שיודע לעשות התאמות, הוא תמיד היה מעולה בזה, את ההתאמות שהוא עושה תוך כדי משחק זה באמת אי אפשר ללמד. בלאט עשה ההתאמות לסגל הנוכחי, הסגל הנוכחי מכריח את בלאט להשתמש בלברון כפליימיקר של כל התקפה.

תחזרו רגע חודשיים אחורה, היו עדיין ISO על לברון, זה גם חלק מהעובדה שלברון מעדיף לשחק ככה, אבל הקאבס היו אחת מקבוצות ההתקפה הטובות בליגה, היה הרבה שטף במשחק שלהם, וזה יותר מאפיין את בלאט.

זה התרגיל שמכבי תחת בלאט היו מריצים הכי הרבה, והפך להיות הסמל Chin high או Chin up (די רחוק מISO :)

מה?

למכבי תל אביב לא היה רכז Pass-first מאז שאראס. ואז בלאט בכלל היה עוזר מאמן נראה לי.
רייס בעונה שעברה אהב לחדור לסל , היה לו גם אחלה צעד ראשון. ממש לא למסור.
ריקי הקמן ודיוויד לוגאן גם לא אהבו למסור במיוחד...ואולי הגזמתי עם הISO, הם באמת היו מוסרים גם לדיוויד בלו שיזרוק כמה שלשות... :)

כן

אם אני זוכר נכון, מי שהיה הרכז הפותח של מכבי תל אביב הוא יוגב אוחיון, הוא אולי לא ברמה של שאראס אבל הוא בהחלט עונה להגדרה הזו. (שרייס כל העונה עלה מהספסל, המשחק של מכבי היה משתנה בהתאם, אבל עדיין אין מצב שהיינו רואים שחקנים מכריחים דברים כי הם היו יורדים מיד לספסל, מכבי המשיכה להריץ את המשחק על קשת השלוש גם אם לא היה לה רכז שהוא Pass first על המגרש.
&nbsp
ריקי היקמן היה קומבו גארד ששיחק רוב הזמן כמוביל כדור שני, כי בלאט אהב לשחק עם שני מובילי כדור, אבל בתכלס הוא היה SG במכבי.
&nbsp
דווין סמית'/ בלו על תפקיד הטווינרים..
&nbsp
אותו דבר בפיינל פור 2011, עד הפציעה של פרקינס זה היה פרקינס את פרגו על הובלת כדור, אידסון ובלו כטווינרים.. ליאור אליהו אמנם היה פותח, אבל בגמר מול פנא הוא שיחק 11 דק' וזה הראה כמה אמון יש לבאט ב-4 בלי קליעה מבחוץ.

שמע אני זוכר דברים שונים לחלוטין

אני זוכר את מכבי תל אביב שורפת שעון 24 בהתקפה פעם אחרי פעם במשחקים ביורוליג(2 עונות אחרונות במיוחד), לא בגלל שהם רצו לשרוף אלא בגלל שההתקפה נתקעה פעם אחרי פעם. הק, אפילו בגמר היורוליג שהם לקחו עונה שעברה היה שם בלאגן לא נורמלי.
תמיד אפשר לעשות ווידיאו של תרגילים ולהגיד איזה יופי הם משחקים, אבל אותו דבר אפשר לעשות על פילידלפיה גם.
אבל שוב , זה דברים שאני זוכר על סמך הזיכרון בלבד אולי אני לא זוכר טוב.
&nbsp

מן הסתם המשחקים של הפלייאוף שונים לגמריי, אבל דווקא

בגמר הם שיחקו הכי בלאט שיש, בסה"כ הם קלעו 98נק' מול ריאל שעצרה את ברצלונה (קבוצה טובה בכמה מונים התקפית) על 62 בחצי גמר.
רוב העונה זה הכדורסל שאפיין את מכבי של בלאט, כשהם שיחקו טוב, במכבי תל אביב יש הרבה עליות ומורדות לאורך העונה.
אחרי שבמשחק מול צסקא הם קלעו 68, כי כל המשחק היה בקצב של צסקא, לא היה קצב מהיר של מכבי ובגלל זה גם מכבי נראו רע חלק גדול מהמשחק, אבל בלאט ידע לעשות התאמות כמו שעשה תמיד וגם קצת מזל אף פעם לא הזיק. (נראה לי שהתכוונת למשחק הזה)
&nbsp
זה לא עניין של תרגיל אחד או שניים, Chin high זה הבסיס לפלייבוק שלם, ובאירופה יש וואחד פלייבוק, אבל זה הבסיס של ההתקפה משמה אפשר להתגלל להרבה כיוונים.
&nbsp
בסה"כ באופן כללי, באירופה, לפחות בTOP 16 ביורוליג, כמעט ולא תראה ISO, אבל בד"כ זה שחקנים גבוהים בפוסט, זה הISO היחידי שאפשר להגיד שמשוחק באירופה בקביעות.
&nbsp
אבל דווקא הקבוצות שיכולות להרשות לעצמן לשחק ISO, כמו ריאל מדריד (מירוטיץ' יכל לקחת כל אחד באירופה, גם רודי וגם סרחיו רודריגז) או ברצלונה, דווקא הן משחקות את הכדורסל הכי שוטף באירופה.
&nbsp
אני די בטוח שאם לברון לא היה מגיע לקליבלנד היינו רואים קבוצה שמתבססת על Chin high שמסתיימים הרבה פעמים בחדירה של קיירי על מיס מאצ', אבל יותר מהכל אני בטוח שהם היו קבוצה מאוד שוטפת, למרות העובדה שקיירי אהב לשחק עם הכדור ביד, הוא הוכיח כבר העונה שהוא יכול לעשות תנועה מעולה בלי כדור ולשחק גם אוף דה בול.

picki23

New member
אני חושב שאתה טועה

play draw לחוד ו Execution לחוד.
&nbsp
רוב התרגילים של בלאט היו מתוכננים לפי : פיק אנד רול מהצד (יש גם מהאמצע, אבל אוהב מהצד בשביל הריווח), ריווח סטרץ' 4, תנועה בוויק סייד.
&nbsp
התבטאות לתנועה בוויקסייד :
1. If the lane isn't open, you cut backdoor - הכלל הכי אוניברסלי של התקפת הפרינסטון.
2. לחתוך בקדור לסל כשבאים לעלות מעל פני חסימה שזה נגזרת של 1 אך לא בהכרח כי הוא לא יודע אם יהיה פנוי אחרי החסימה אלא יודע להעריך כמה עזרה תהיה עליו.
&nbsp
אלמנטים בפיק אנד רול :
1. התחלה מפוזיצית Horns , חסימה של 4 ל5, 4 מרווח לסטרץ', 5 חוסם לרכז.
2. פיק אנד רול 15, תנועה בוויק סייד - גארד חותך הולך לפינה.
3. פיק אנד פופ 14, תנועה בוויק סייד - גארד חותך הולך לפינה
&nbsp
זה מה שאמור היה להיות כשהתרגילים הצליחו.
&nbsp
כשהתרגילים לא הצליחו זה נבע כי -
אין תנועה, טיוס עושה שטויות, יוגי מוותר על מסירה פנויה.
&nbsp
העקרון של התנועה עם הכדור הוא לייצר מצב שבו הכדור עובר מאחד לשני עד לסל הפנוי ביותר ( extra pass) מתבטא בלחלוב את שעון ה24.
&nbsp
קליבלנד השנה -
&nbsp
ממעטים בסגנון ההתקפה של מכבי, עם הזמן, לאורך העונה ובפלייאוף זה החמיר.
&nbsp
כעת - ISO בלי סוף.
&nbsp
בעונה עם לאב ואירווינג - דגש על סגנון משחק מהיר ומתפרצות, בגלל זה קלעו בסקור גבוהה.
בגמור הפלייאוף - סגנון איטי.
&nbsp
&nbsp
אם עושים את ההשוואה, בלאט משחק עם קליבלנד בניגוד המוחלט למה שהוא משחק במכבי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תגובה מושקעת, כל הכבוד.

Executioner

New member
אני זוכר קצת משניכם

למכבי הייתה התקפה מסודרת וכשהיא נתקעה, רייס היה מקבל כדור.כשהוא חם לא היה צריך להגיע למצב שבו ההתקפה נתקעת. הוא גם היה מייצר לאחרים אבל בעיקר לעצמו. בשלבים המאוחרים של היורוליג בעונה שעברה התפקיד של רייס בקבוצה היה ברור וזה היה הרבה יותר רייס. אבל למכבי כן הייתה התקפה מאורגנת.

אם כבר הזכרת משחק לחץ על כל המגרש,

אחד הדברים שקליבלנד עשו ואהבתי היה לתת לג'יימס ג'ונס ללחוץ על קארי כל הזמן תוך כדי שהוא מעביר את החצי וברגע שהוא עובר אז דלבדובה כבר חיכה ליד קשת השלוש וג'ונס חזר לשמירה המקורית שלו. ג'ונס רחוק מלהיות שומר גדול והסיכוי שהוא יחטוף לקארי הוא אפסי אבל ככה גולדן סטייט מתחילים כל התקפה עם פחות זמן על השעון וגם קארי מתעייף. ממש נחמד.

billc

New member
כתבתי את זה בעבר

הרושם הראשוני משפיע מאוד לגבי המחשבה שלך בהמשך, ומאוד קשה לשנות,
והרושם של קלבלנד בתחילת העונה היתה נוראית ומאז הם מעולים, אבל קשה להם לשנות את הדעה, בעיקר גם בגלל שלברון מאוד דומיננטי

לפי מה שהבנתי גם התקשורת לא אהבה את התנשאות שלו בתחילת העונה (לפי דעתם) הוא דיבר כאילו הוא מינימום קוץ' פופ לפני שהוא ניצח משחק ראשון בליגה
הם מצפים ממאמן רוקי שיהיה קצת יותר צנוע, ולאחר שהוא יוכיח את עצמו אז הוא יכול להראות הרבה יותר בטחון (למרות שאני אישית לא הייתי מציע לו את זה).

דבר אחרון שלא קשור,
אהבתי את האנולגיה שעשו על קלבלנד בסדרה הזאת,
קלבלנד היא כמו חיה פצוע (קיירי, לאב) וכמו שידוע חיה פצועה היא החייה הכי מסוכנת בעולם

TheReturn23

New member
נו אמרתי לך לחכות לקאבס לראות איך עוצרים את קרי

קודם כל מונעים ממנו את הכדור ובמקרה שמקבל את הכדור לחץ אדיר בתוספת עוד שחקן

חביבי, תפסיק לחגוג כל כך מוקדם

למשחק הבא גולדן יבואו עם התאמות, אני לא חושב שמה שעבד במשחק הקודם יעבוד גם במשחקים הבאים... תהיה כאן עבודת התאמה של מאמנים, ובמשחק הבא קר יבוא עם סגנון אחר ודייויד יצטרך פתרונות אחרים.
אחד הדברים היפים בסדרות האלה הוא שממשחק למשחק קבוצות מתאימות את עצמן. אל תשכח איך הם נראו במשחקים 2 ו 3 מול הגריזליס. הם יכולים עכשיו להתפוצץ ונצח את קליבלנד שלוש פעמים רצוף בלי מענה.

בוביץ

New member
לא חושב ממש ככה

נכון שיש את הגאווה הישראלית ולכן אנו יותר "מגנים": אולי מפארים אותו. אבל ככה זה קורה בכל מדינה
גרמי לין בסין וכדומה...
בהתקשורת המריקאית צודקת בחלק מהביקורות ובחלק לא
אל תשכח שארה"ב הרבה יותר גדולה ואנו לא רגילים לסוג ביקורת במימדים כאלה.
אני אישית לא חוב שבלאט הוא בובה של לברון
ם בארץ טוענים שלברון מפעיל בלאט ושולט רק שזה בא כביקורת נגד לברון ובארה"ב זה מהווה ביקורת את בלאט.
ברור שיש ללברון שליטה רבה... ובתכלס מגיע לו.
אבל אתה חושב שאם היה מאמן אחר(אולי חוץ מפופוביץ ופיל גקסון) ששהוא לא היה הבובה של לברון?
ושוב בNBA רגילים שלשחקנים יש יותר משקל מאשר באירופה. ועל פי מב שהכוכב רוצה על פיו ישק הדבר(כל המועדון)
הרי גילברט עצמו בובה של לברון שהיה מוכן לקבל אותו חזרה למרות ה"מכתב"
אם אז אם גילברט הוא בובה של לברון אז גם בלאט בובה של לברון.

למעלה