מחשבה שעלתה לי בראש

Hakarpad

New member
מחשבה שעלתה לי בראש

קצת ספויילר על היום שאחרי מחר!!!! אתמול ראיתי סוף סוף את הסרט "היום שאחרי מחר" ועלתה לי לראש השאלה הידועה. הסרט כידוע מדבר על העולם של ימינו שנאלץ להתמודד עם עידן קרח חדש כתוצאה מהתחממות האקלים והחור באוזון (בלה בלה בלה...). בסוף הסרט כל חצי הכדור הצפוני אם אני לא טועה מכוסה שלג וקרח. אני נזכר בפרק Frozen וחוזר להשערות שהועלו שם בקשר לעתידו של המין האנושי - התפתחות אבולוציונלית שכבר קרתה?! - מה אם כדוה"א עובר עידן קרח פעם בכמה אלפי שנים כתוצאה מזה שאנחנו לא לומדים מטעויות העבר וממשיכים להרוס את הכוכב שלנו?! אני חוזר לזמן שקראתי את "שקיעה" של אייזיק אסימוב - שמדבר על עולם עם 5 שמשות שאחת הסיבות הגדולות לשיגעון הוא מחסור באור (כי גם ב"לילה" ישנם 2 שמשות חלשות בשמיים). ומדובר שם שפעם בכמה זמן ישנו יום חשוך כתוצאה מליקוי של כל השמשות ואז כולם משתגעים ומשמידים את מה שמסביבים במטרה לייצר אור אלא שזה לא מספיק. המשותף לשלושתם - בכולם נצרכים אנו להתמודד עם ההשלכות של היום שאחרי... ובכולם אנחנו צריכים להעביר את המסר לדורות הבאים כדי שלא יחזרו על טעויות העבר שלנו. נקודה למחשבה. מה דעתכם?!

טים ג

New member
מחשבותי

אין עדויות לקיום ציויליזציות מלפנינו. או שהיו "טיפשות" יותר מאיתנו ולא עשו בניינים גבוהים, מכוניות ולכן לא מוצאים כלום(1), או שלא היו(2). אני אומר שלא היו. שני ההנחות שלי סותרות את ההנחה שלך שהיו ציויליזציות קדומות מאיתנו והשמידו את עצמם. הנחה ראשונה (1) שלי אומרת שאם לא היו מפותחים יותר מאיתנו אז לא יצרו גזי חממה או כל פעילות אחרת אשר הרגה את כולם. לפי הנחה שניה (2) הכל מסתדר עם העובדה שאין עדויות להצאותן של ציליוציות קדומות מאיתנו וחכמות באותה מידה טכנולוגית.

טים ג

New member
שכחתי משהו ואני אוסיף:

אתה צודק ואני מסכים: אנו (בני האדם) לא לומדים מהטעויות שלנו, לא רק בקשר לכוכב שלנו, אלה גם בקשר לכל דבר. אלו בני האדם היו לומדים מהטעויות שלהם, תאר לעצמך מה היה קורה. תאר לעצמך ותגיד לי מה היה קורה, כי אני לא יכול לתאר זאת לעצמי

Hakarpad

New member
מה שעורר לי את הרעיון...

גם אם היו ציווילזציות מתקדמות יותר, ב"שקיעה" של אסימוב למשל הם מנסים למנוע את האסון המתקרב על ידי הפצתה של דת ועל ידיה הם היו אמורים להציל את ה"מאמינים" מפני האסון - כוהני הדת ידעו כמובן שמדובר בבלוף ענק אך הבינו את חשיבותו וכך הנושא הועבר מכהן לכהן עד לכהן האחרון שהיה אמור להתמודד עם החורבן המתקרב ועומד להתרחש בזמנו. אך כרגיל אנשי המדע התעלמו מאנשי הדת ושללו מכל וכל את התיאוריה של אפשרות כזו. אם היית מתעורר לעולם אחרי חורבן שכזה, גם אם היתה לך ציווילזציה מתקדמת ביותר ובנית בניינים גבוהים עד השמיים... לא היית הורס אותן ומתחיל מהתחלה? לא היית רוצה שהילדים שלך לא יגידו שזה יותר נוח כמו שהיה פעם (כשאתה עצמך יודע למה מה שהיה פעם הוביל?!)... נראה לי שגם אם הציוויליזציה הייתה קיימת בעבר ורובה הושמד בעידן הקרח הקודם לא היתה סיבה לשמור על ההתקדמות הקודמת - היה יותר מזה רצון להיפטר מכל הקשור לעבר. ניקח את זה צעד אחד קדימה, נראה לי שבעבר היו דברים שאין לנו היום... קח לדוגמא את שיטות הבניה, תראה איזה בלאגן עושים היום מיצירת בניינים - תראה לעומת זאת את הפירמידות במצרים, הכותל המערבי - רק לדוגמא, הורדוס בנה את בית המקדש השלישי בשנתיים-שלוש (אם אני זוכר נכון), מנגד תסתכל על אבני הכותל, כולן מסותתות (ובית המקדש שהורדוס בנה היה פי כמה עשרות מהכותל המערבי). תאר לעצמך שהיינו צריכים לבנות בניין כזה היום - כמה זמן אתה מעריך שהיה לוקח לנו לבנות הכל - כולל סיתות האבנים, כולל חציבה - הכל. אני מעריך שהיו גומרים את זה תוך 6 שנים אולי, (תראה כמה זמן בנו את עזריאלי ועדיין לא גמרו). אני מעריך שבני האדם לפני אלפי שנים היו יותר חכמים מאיתנו, האינסטינקטים שלהם היו יותר מפותחים ללא ספק, יכול להיות שהם גם ניצלו יותר אחוזים מהמוח שלהם. אלו דברים שאתה לא יכול להוכיח, אבל הארכיטקטורה והבניין (רק לדוגמא) הם דברים מאוד מפותחים. אני זוכר שקראתי פעם שהרעיון הבסיסי לצילום הומצא במצרים העתיקה במטרה לצייר ציורים על קיר. ישנן עשרות אפשרויות... מי אמר שאף אחת מהן לא נכונה?!

טים ג

New member
אני לא יכול להוכיח וגם אתה לא

כי אין הוכחות. הנחה(או טענה) איננה נכונה עד שיש הוכחה. אני מאוד היתי רוצה לאמין שהיו ציויליזציות קדומות יותר חכמות מאיתנו. אבל עד שלא תהיה הוכחה הן לא היו קיימות. אם כמו שאתה אומר הם רצו להתחיל מחדש, והשמידו כל התקדמות אז מתעוררת שאלה. האם היה להם זמן להשמיד את כל ראיות לקיומם
בו נגיד וכן היה להם זמן, האם יתכן, סטטיסטית, שלא שכחו כלום
אין מצב, אפילו אם כל אחד מהם היה גאון שהשתמש ב90% ממוחו
איך הגעתי לזה
ככה : מעולם הקרימינולוגיה, אפילו רוצח חכם ביותר (גאון) שלא רוצה להתפס, שמנקה זירת הפשע, ישאיר בזירה ראיה כלשהי, קטנה ביותר. כל מה שצריך זה בלש חכם ממנו , שימצא אותו. זה לא דעה שלי, אלה מידע סטטיטי, מעולם הקרימ'. אני טוען, שלא היו ציויליזציות קדומות , יותר חכמות מאיתנו, כי אין הוכחות לקיומם. אם אתה טוען שהיו קיימות, תביא לי הוכחות. ולהגיד שאין הוכחות כי אי-אפשר למצוא אותן כי הציוילזציות הסתירו אותן, זה לא הוכחה.

Hakarpad

New member
אטלנטיס

עיר קדומה אבודה... עפ"י הסיפור אבדה במים. יכול להיות סיפור מיתולוגי ויכול להיות סיפור אמיתי - בזאת אין אנו יכולים להיות בטוחים... אבל אין מי שחקר את המעמקים עד כדי לדעת בביטחון שהעיר לא קיימת. כמו שאף אחד לא יחצוב בקרח לעומק עצום בלי לפחד שיבקע את הקרחון. גם אם נשארו שרידים... ספק אם היינו מוצאים.

טים ג

New member
אוקיי, מסכים. אבל עד שלא נמצא הוכחה

חותכת, העיר היא אגדה

P e t e r P a n

New member
סליחה על ההתערבות

אבל אם מסתכלים קצת לעבר ומביטים בכמה דברים מאוד מוזרים בהיסטוריה האנושית שלנו, יש להניח שמה שנאמר פה הוא נכון: היו פעם ציוילזציות {או לפחות אחת לפנינו} שכן היו חכמות ואינטליגנטיות יותר {ממליץ גם בנושא לקרוא את "מרכבות האלים" של אריך פון דניקן}. כמו שנאמר כבר, הפירמידות של המצים או הפירמידות של המאיה {שלמרות שמדובר בשני ציוילזציות רחוקות אחת מהשנייה, הפירימידות שלהן די דומות באופן מוזר להחריד}, הגנים של בבל, או הפילוסופיות של פילוסופי יוון, כמו סוקרטס, אפלטון וכו'... אני חוחשב שבאיזשהו מקום, אלו ההוכחות הקטנות שהציוילזציות הקודמות היו יותר מפותחות מאיתנו. קחו למשל את האסטרלוגיה, שנומצאה בידי הפרעונים, ואם הולכים ממש לפי הקווים שהם נמציאו בשביל האסטרלוגיה {שזוהי, אגב, האסטרלוגיה המקורית שזה אין דבר כזה זודיאק כללי, אלא מפה אישית לכל אחד}, אז הוא ממש קולע בול ואפילו מדוייק מאוד!!! לא אמשיך לפרט כאן מפאת חוסר המקום לכתוב על כך ממש, אבל בוא נגיד שאין הוכחות גדולות, יש הוכחות קטנות, וכנראה שאם התפתחות הטכנולוגיה האדם מנצל פחות מהמוח לשו כי יש מכשירים שכבר עושים הכל בשבילו {וכמו כן, הוא התסגל לג'ונגל הבטון שלו, שמצריך אינסטינקטים אחרים, אם כי פחות מפותחים...} אגב, את הספר של אסימוב {סופר גדול ומצויין} ניתן להשיג בארץ, אבל באנגלית????

anavi131

New member
אין דבר כזה שאין דבר כזה,פשוט אין!!

א.ללא כל ספק היו תרבויות קדמוניות בעבר הלא רחוק כ 5000 עד 10000 שנה לאחור שהגיעו להישגים עוצרי נשימה בתחומים רבים.והם אלה שפתחו בפנינו תושבי העולם כיום דלתות בכל תחומי החיים. אני לא בטוח שהם היו יותר מפותחים מאנשי העולם המודרני כיום. רק היום קראתי על מדענים שהצליחו להעביר תכונות של אטום אחד לאטום אחר ללא קשר למרחק ביניהם באמצעות טכנולוגיית טלפרנציה ממש כמו בסדרות מסע בין כוכבים וסרטי מד"ב אחרים. בני האדם כיום על סף פריצות דרך משמעותיות ביישוב כוכבים אחרים(להערכתי תוך 50 שנה ואפילו פחות מזה) יהיו ישובי קבע של בני האדם על מספר כוכבים באזור. כמו כן אנו על סף פריצות דרך ביצירת "כדורי ארץ" חדשים ע"י חימום כוכבים בעלי אוקיינוסים קפואים וטכנולוגיות שונות שבדרך. ב.יוצרי הסרט "היום שאחרי מחר" לא לקחו בחשבון את ההתפתחות הטכנולוגית החיובית שתוביל אותנו להתיישב בכוכבים אחרים עוד ליפני שנשמיד את כדור הארץ או נגרום לו להגיע לעידן קרח חדש.וגם זאת בעקבות התפתחות טכנולוגית מהירה מאוד מאז התחילה המהפכה התעשייתית. ג.ברור היום שכמו המחזוריות שיש בגלקסייה בכל תחומי האסטרונומיה גם עידני קרח יכולים לחזור ללא כל קשר להתערבות האדם. ד.תמיד יש סיכוי טוב שנמצא שער ס"ג והאסגרד יבואו לעזרתנו,או שנשים ידנו על טכנולוגיית נאוקוורדיה של הגאולד או משהו כזה. ה.גם ברצינות אין לי ספק שיש עוד צורות חיים או היו או יהיו איפשהו בחלל העמוק שתוך מספר שנים קטן נתחיל לחקור אותו לא רק בעזרת טלסקופים ותשדורות קוליות אלה במסע אמיתי בחלל...

טים ג

New member
אני רוצה להגיב על ד'

אסור לסמוך על חיזרים שיבואו להציל אותנו, אם נסבך את עצמנו. אני מאמין שאנו לא יחידים ביקום אבל אני מאמין שלא נוכל להגיע אליהם פיזית. אני מאמין בזה כי e=mc^2, עד שלא יוכיחו לי משהו חדש/אחר.

Hakarpad

New member
אז ככה...

על האסגרד אין לנו מה לסמוך כי כידוע האסגרד לא מתערבים באסונות טבעיים... בקשר למחזוריות של הגלקסיה, נכון ולא נכון... הסיכוי לחזור לעידן קרח הוא מינימלי... הסיבה הכי טובה לכך היא כתוצאה משבירת האיזון הקיים בכדוה"א שכידוע כל האקלים מבוסס על האיזון הזה. הדבר מוסבר בסרט בצורה יפה... ואני חושב שהסיכוי שהסיטואציה של הסרט תתקיים במציאות הוא לא כזה מדע בדיוני... טוב זה לא יקרה מחר אבל יש לזה פוטנציאל בכמה מאות השנים הקרובות. יש לזה סבירות הרבה יותר גבוהה מאשר פגיעת אסטרואיד בכדוה"א

anavi131

New member
אין לי ספק שניצור עם חוצנים גם

קשרים פיזיים וגם תשדורות או טלפטיות. אם הם אכן קימים ואני משוכנע שכן ניתן ליצור איתם קשר כלשהו . לדוגמא: אלוהים מהתנך שלנו הוא צורת חיים לא מוסברת ובני האדם קיימו איתו קשר במשך אלפי שנים כולל קשר פיזי. יעקב אבינו אפילו התקוטט אם אחד המאלכים ואז ה' שינה שמו לישראל,שם מדינתנו כיום "כי שרית עם אל ויכלת". אז גם קשרים רוחניים וגם קשרים פיזיים אפשריים לפי דעתי!!!

טים ג

New member
תעשו לי טובה, כולכם,

אל תדברו על הקב"ה איתי בשום הֵקשר. ועל תקרא לה' צורת חיים לא מוסברת. הכי טוב שכול חברי הפורום לא ידברו על הקב"ה בכלל.

Hakarpad

New member
התיישבות בכוכבים אחרים תחת חורבן

אולי באמת לא התחשבו ברעיון (אולי מכיוון שהרעיון עדיין לא מציאותי וזה אמור להיות מדע בדיוני ריאליסטי בזמן אמת... - משפט מוזר) בכל אופן, הרעיון שאתה מעלה בקשר להתיישבות בכוכבים אחרים הוא רעיון קיים - סדרת המוסד של אסימוב היא דרך מעניינת לראות את הדבר (שכולם מאמינים שכדוה"א רדיואקטיבי וכדומה). אבל אתה לא לוקח בחשבון את העובדה שבמקרה ועידן קרח כזה יבוא... לא יעזרו לנו כל המושבות בחלל... תראה את הסרט, מדובר על סופות שבטח שלא יאפשרו לך להזניק חלליות לאוויר - יותר בטוח שלא תוכל לפנות מיליארדי בני אדם בימים ספורים למושבות מלאכותיות בחלל החיצון. איך שלא תסתכל על זה, כדור הארץ יחרב ואיתו מילארדי בני אדם. הגזע האנושי לא יושמד, כבר שרדנו עידן קרח אחד, אבל הכמות שתשרוד ומה שיקרה אחר כך... זה מה שמעניין.

anavi131

New member
אנחנו נתחיל להתיישב בחלל

עשרות אלפי שנים לפני עידן הקרח ולא כפי שמצויין בסרט בבהלה המונית והשמדה של מיליארדים... כמו כן כפי שציינת תהליכי החיים יתחדשו מנקודה מסויימת לאחר שיחלוף עידן הקרח...

למעלה