מחשבה שמטרידה אותי...

מחשבה שמטרידה אותי...

בעקבות הסיפור שכתבה טאקילה, וההסכמה הכמעט רחבה למהות הסיפור, מטרידה אותי מחשבה אחת: האם אנחנו נותנים לגיטימציה לאנשים לשנות זהויות, לרמות אותנו ולהוליך אותנו שולל ? מרבית התגובות היו שהדברים שנכתבו הם נכונים - האם אתם הייתם רוצים ליפול למעין מלכודת שכזו ? רק בגלל שלא רציתם להמשיך ולשמור על אותה רמת קשר עם אותו בן-אדם. להחליף בפורום ניק בשביל הבדיחה - מקובל עלי ואהוב עלי להחליף בפורום ניק בשביל לתקוף מישהו - לא מקובל עלי ! להחליף בפורום ניק בשביל להקפיץ הודעה שלך - לא מקובל עלי ! להחליף בצ´ט ניק בגלל סיבה זו או אחרת - מקובל עלי להחליף בצ´ט ניק ולשטות באנשים בין אם הם תמימים או לא - לא מקובל עלי !!! ותחשבו על זה...

שגיב2

New member
חלק מהרבנים

והמקובלים לא מקובלים עלי. פנטום זה חלק מהעניין ואי אפשר להתעלם מזה. כך נראית ותראה תרבות הצ´ט והפורום. לא כל נורמה מקובלת עלינו ואנחנו חיים איתה. מקובל עליך ההשתמטות מהשירות הצבאי? גם עלי לא. וראה זה פלא, מי שואל אותנו......?

מרי-לו

New member
כל מה שכתבת...

מקובל עלי
בוקר טוב לכולם/ן

אבל היא לא בדיוק שיטתה באדם תמים!

היא רצתה להשיב אליה את מי שהיא התאהבה בו! נכון שזה לא מוסרי אבל באהבה מותר הכל. לא? בקשר להחלפת ניקים- לדעתי מותר הכל כל עוד זה לא פוגע באף אחד...

שגיב2

New member
רגע רגע רגע!

אחורה פנה! זה נשמע עסיסי! רכילות! שמישהו יעדכן אותי בבקשה .(רצוי בפרטי...)

סו

New member
באהבה מותר הכל?

אם באהבה מותר הכל אז כל שכן במלחמה אבל לא ממש לא מותר הכל לא יודעת איפה למדת שבאהבה מותר הכל בכל מקרה עוד כמה שיעורים לא יזיקו סו

מי אמר את המשפט הזה : באהבה

ובמלחמה מותר הכל? שכחתי. טוב, צודקת לא מותר הכל. אבל אפשר לסלוח לאישה שמנסה לכבוש את לב אהובה ע"י התחזות למישהי אחרת. כל כך הרבה סרטים הוליוודיים בנויים על הסיפור הזה של כיבוש ע"י התחזות. תמיד בסרטים האלה אנחנו בעד שהאהבה תנצח ולא המוסר והצדק.

סו

New member
אוקיי

את באמת מתוקה ההשוואה לסרטים כבר הסבירה אותך יפה

דיברתי על העקרון !

ומלבד זאת - היא לא רצתה להשיב אותו אליה והיא לא אהבה אותו - היא רק רצתה לנקום בו על כך שהוא איבד עניין בה. זוהי לא גדולה מיוחדת במינה...

פנטום יקר!!!!!!!!!

לפעמים קוראים סיפורים בין השורות ולא ממש מתעמקים, מכיר את המשפט "יש דברים נסתרים", אז אוקיי העליית נושא לדיון אבל לערבב בתוכו את הסיפור של טאקילה זו טעות לשה, מכיוון שאתה לא הבנת את הסיפור מנקודת מבטו של אותה כותבת, אני ישבתי וקראתי את הסיפור הזה כמה פעמים, בסיפור הגיבורה מחליטה להחליף את שמה, בגלל שחיקה מסויימת, זה שאותו "בוב" נופל לידייה בניק אחר זו לא אשמתה וזו מקריות לשמה, זה שאותה בחורה באותו ניק בחרה אחרי שיהתה את אותו ניק חדש כאותו "בוב ישן" לקחת את הכוח לידיה ולפרוש מתי שתרגיש בשלה לכך, זו זכותה, ואין זו נקמה או שמה רמאות, זו היתה זכותה המלאה להחליף ניק כי הרגישה שחוקה באותו ניק ישן ורצתה לשנות קצת, זה שנפל בחלקה שאותו "בוב ישן" החליט להחליף ניק באותה תקופה, רק גרם לה להרפא...ולהתחזק. לכן פנטום יקר ששופטים בן אדם אם בכלל מחליטים לשפוט אותו, צריך לדעת לעומק יותר. העליית סוגיה מסויימת זכותך, אבל לא היית צריך לערב את הסיפור בתוך הסוגיה שהעליית. כמו שאמרת לי פעם מחשבה תחילה!!!

דרדסית יקרה !!!

לא התייחסתי לסיפור עצמו , כל מה שכתבתי שלאחר קריאת הסיפור עלתה בי מחשבה מסויימת. לא יחסתי את דבריי לא לסיפור עצמו ולא לכותבת. זה שחלק מהאנשים בחרו דווקא להצמד לסיפור זו לא אשמתי ! אני דיברתי על עיקרון ההתחזות והשימוש לרעה באופציה הזו הניתנת לנו בעולם הוירטואלי. אז לא שפטתי כאן אף אחד ולא דנתי אף אחד אלא רק שיתפתי את מי שרוצה במחשבות שלי. אז לפני שתשפטי אותי - תקראי אותי טוב ! "סוף מעשה במחשבה תחילה" - חוזר על זה שוב !!!

קראתי ועדין לא מסכימה איתך!!!!!!!

אם אתה טוען שפתחת בדיון בסוגיה מסוימת אז הנה ציטוט שלך משירשור זה: "דיברתי על העיקרון! ומלבד זאת- היא לא רצתה להשיב אותו אליה והיא לא אהבה אותו-היא רק רצתה לנקום בו על כך שהוא איבד ענין בה." ועוד ציטטה שהיא דעתך "זוהי לא גדולה מיוחדת במינה..." אז איך אה יכול לומר שלא התכוונת להשתמש בסיפור או בכותבת, לכן "סוף מעשה במחשה תחילה" אמור להיות מכוון אליך לא אלי. לא צריך לחזור על זה שוב קראתי את השירשור כמה פעמים והבנתי יפה מאוד לא סתם פניתי אליך בהודעתי הראשונה.

יופי...

את לוקחת את תגובה שלי למישהי שכתבה את דעתה על הסיפור ועושה כאילו זו היתה הודעתי המקורית. נסיים בזה שלכל אחד דעה משלו ואני מכבד את שלך למרות שאני חולק עליך.

1אפרוחית

New member
אהבה ויאטואלית

האם יש דבר כזה? האם זו אהבה אמיתית? האם אהבה כזו דינה להתממש? האם יחסים שאין להם מימוש (פיזי, פיזי לכל אלו שמרימים גבה...) נחשבים כרומן? נחשבים כאהבה? מה אתם חושבים?

כל מה שאתה אומר נכון...אבל....

ככה זה בעולם הוריטואלי... אין כללים ...אין מישהו שרואה אותך ויכול לשפוט אותך..

שחר 33

New member
מא ד מקובל עלי - הכללים

אבל מאחר ואי אפשר לכפות נורמות התנהגות על אנשים שהחשיבה שלהם מעוותת. אני מציע לא לתת אפשרות להחליף ניק אלא דרך מינהלת פורום/צ´אט. אבל זאת חשיבה אוטופית לגמרי שברור לי שלא תיושם. ולפיכך, לא נותר אלא להמשיך להנות עם משנה זהירות. שלך, שחר 33

למעלה