מחשבה קטנה..

מחשבה קטנה..

מן הסתם אני מרשה לעצמי לחשוב שכל מי שכותב פה היה פעם אדם דתי במידה זו או אחרת, ויצא מזה..כל אחד נכנס לעולם הדת בצורה זו או אחרת, ויצא מהעולם הזה בצורה זו או אחרת. גם אני הייתי דתיה, דוסית ויצאתי מזה לאחרונה. אחרי שקראתי את ההודעות פה שמתי לב לעובדה שרובם מזלזלים בעולם הזה..בערכים שלו..באמונה. אבל זה תמיד חייב להיות ככה? כלומר- אי אפשר לצאת מהעולם הזה במינה אחרת? להגיד - לי זה לא מתאים, אבל זה לא אומר שזה לא טוב..זה לא אומר שאין בזה כלום.. אני לא באה לשפוט אף אחד..חס וחלילה.. אני רק בשלב ראשוני יחסית של יציאה מחיים שלמים, וקשה לי עם זה. אני מבולבלת ולא תמיד מוצאת את עצמי. ונכון שאני חיה חיים שונים לגמרי עכשיו. חיים יותר חופשיים ופתוחים. אבל אני עדיין לא שוללת את עניין הדת או מזלזלת בו.. טוב נו.. סתם מחשבה קטנה..

נהייתי דיסלקטית??

מאיפה צצה לי המילה "מינה"?!!? המשפט היה אמור להיות- "כלומר- אי אפשר לצאת מהעולם הזה בצורה אחרת?" סורי..

מחשבות קטנות

מין זה לא סתם, ואם זה סתם זה לא מין... תראי, אני אוכל לנסות להסביר לך רק בשם עצמי, בסדר? יצאתי. יצאתי ולא רציתי לחשוב יותר מידי על מאיפה יצאתי. אבל בביקורים אמא לא שכחה... מאין באתי ולאן אני הולך. והזכירה לי שוב ושוב את הקטע עם המשיח. כן כן... זה שיבוא על סוס לבן (או חמור. מה החליטו בסוף?) ויגאל את עם ישראל מכל הצרות... ואיך שכל מה שקורה רק מוכיח את זה, ושכל הנבואות מתגשמות, והשם ירחם כי מי שלא יעשה תשובה שלמה עד אז לא יוכל יותר לחזור אל אבינו מלכנו המרחם... אז תשמעי, לאמא שלי אני שותק, כדי שלא להכאיב ךלה, אני מנענע בראשי וחוצה, אבל בראשי פנימה אני נעשה חידודין חידודין , כיצד יכולתי אני להאמין בהבלי עולם הבא מעין אלו. כיצד הם, אנשים שברוב זמנם וברוב קהלם הם אנשים עם רציונל מסויים, יכולים להאמין בזה? כיצד נוהרים אחר דברי בר בי רב דיומא "גם תבן גם מספוא רב"... אני חושב שאם היה לנו ניתוק מוחלט מהחברה החרדית לא היינו מתעסקים כל כך בהשקפה הדתית-חרדית... אבל אנחנו מחוברים בחבל הטבור, כל אחד ורוחב הפס שלו... אז זה מעסיק אותנו, ודעה חיובית קשה שתימצא. את רוצה דיעה ניטרלית של "לי זה לא מתאים" אבל חוץ מהמחירון הפוליטי והלאומי של האמונות המסוימות האלו לנו כחוזרים יש מחירון אישי... מקווה שהסברתי את עצמי בצורה מובנת, פחות אבל עוד כואב...
שבוע טוב
וגם לך, ברוכה הבאה! (מי מדבר...
) <בעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע> >ד., שעקב אחרי צאתה ובואה של היחידה<

../images/Emo142.gif

תראה..לא התכוונתי להתייחסות לדת בצורה כזאת. גם אני יצאתי מהעולם ההוא ולא רוצה לחשוב יותר מדיי על איפה הייתי ומה עשיתי..ועל מה וויתרתי. יצאתי מהעולם החרדי בהכרה מלאה על מה שאני עושה- מה שקשה לי מאוד להגיד על הדרך שבה נכנסתי אליו מלכתחילה.. אבל מצד שני, אני לא חושבת שאם לי זה לא מתאים, ואני אישית לא מוצאת את זה לנכון <לפחות ככה זה נכון לרגעים אלה, לך תדע מה יהיה מחר>, אז זה באמת לא נכון..או שזה לא עושה טוב לאנשים אחרים.. אני חיה בסביבה חילונית לחלוטין. ובאותה סביבה חילונית חזרתי בתשובה והייתי דוסית חרדית של 100 שערים. ובאותה סביבה חילונית, חזרתי בשאלה (וסתם בשביל הקטע- לא הייתה לסביבה שום, אבל שום השפעה עליי..אני לא אדם שיתן לסביבה להכתיב לי את החיים), אבל גם כשהייתי בדת וגם כשיצאתי ממנה- לא נתתי לאנשים סביבי לשלול את זה. לא נתתי שישמיצו את הדת לידי..כי אני חושבת שבמקום מסויים יש בזה משהו, אפילו רק בעצפ העובדה שזה עושה טוב לכמה אנשים.. ואני יודעת שזה לא פשוט להתנתק מאותה חברה. לי אישית יש חצי משפחה שעדיין נמצאת חזק מאוד באותו עולם. נכון לרגע כתיבת שורות אלו,אין להם מושג שאני כבר לא כמוהם, אבל סביר להניח שברגע שהם ידעו את זה..אני אתחיל לכתוב בדיוק כמוכם...
שבוע טוב לכולם..
האחת

מחשבה אחרת

ברוכה הבאה. (לעולם האמיתי והטוב) ובשם עצמי (כמובן). ההשוואה האמיתית היא, להתיחס לעולם החרדי-דתי-יהודי כמו לעולמות דתיים אחרים. למשל איסלם או יותר קל אבוריג´ינים באוסטרליה ובודהיסטים באסיה. אז, כשבודקים את עולמות הדת ההם, ברור שיש בכל קהילה כזו דברים יפים שכדאי לאמץ, ודברים מכוערים ומיותרים שצריך להשמיד. אם מוכרחים לקחת את כל "החבילה", אז המחיר לא שווה, ולכן ההתיחסות "המזלזלת" כלשונך. >אתאיסט לא מצא משהוא טוב באיסלם, אז הוא הוסיף אבוריג´ינים, אולי<

בוקר טוב..../images/Emo13.gif

אני מסכימה איתך בחלק ממה שכתבת, אבל חלק קצת קשה לי לקבל. אני מבינה את הקטע של "לקחת את כל החבילה" - והעובדה שזה לא שווה לך..הרי גם לי הייתה כל ה"חבילה" ביד וויתרתי עליה. אבל אני לא חושבת שיש מקום להשוות את הדת שלנו לדתות אחרות. הרי בסופו של דבר אין לנו קשר לדתות אחרות. מה שיש לנו זו היהדות כי כאלה אנחנו..נרצה או לא, נשמור או לא. מה שלא נעשה- לא האבוריג´ינים ולא האיסלם יהיו יותר קרובים אלינו מאשר היהדות. דבר נוסף, אף אחד לא חייב לקחת את כל ה"חבילה". כל אחד בוחר לעצמו את הדרך- יש כאלה שבוחרים רק לשמור שבת, יש כאלה שרק כשרות, וכולי.. כל אחד מוצא את הדרך שלו. שלא תבינו לא נכון..אני לא באה לנסות לשכנע אף אחד שהדרך ההיא יותר טובה. אף פעם לא ניסיתי לעשות את זה- גם כשהייתי עמוק בפנים..אני פשוט מנסה להבין את הגישה של- "אם לי זה לא טוב- זה אומר שזה לא טוב" שהרגשתי בהרבה מההודעות שלכם. אי אפשר פשוט להתעלם ולהסתכל רק על מה שיש לנו עכשיו? אם כבר החלטנו לצאת ..למה צריך כל הזמן לחזור ולהסתכל לכיוון ההוא?

אחר

New member
אי אפשר לקחת חצי חבילה

הדת מעצם טבעה היא אבסולוטית: take it or leav it. מי שמקיים חלק ממצוות הדת, או שהוא מאמין בדת כולה וחלש אופי מכדי לקיים את כולה (זו לא מתיחת ביקורת אלא ניסיון לאבחן) או שהוא יצר לעצמו מערכת ערכים משלו שיש בה גם מוטיבים הלקוחים מהדת. האם חילוני שמאמין שאסור לגנוב לקח חלק מהדת? גם אני מנסה לקחת מהדת ערכים שאני חושב אותם לחיוביים, אבל כאשר אני לא מקיים אותם כערכים שמקור תוקפם הוא בדת, אלא בגלל שאני חושב שהם יפים בפני עצמם, אין כאן דרך משלי בדת, אלא סתם דרך שיצרתי לעצמי.

חי אדר

New member
מחשבה גדולה

לטעמי הבעיה ביסודה נעוצה בתפיסה לפיה היהדות החרדית היא זו שמייצגת נאמנה את הדת. הואיל וכן, כאשר נבקע ספק אזי הספק מוחל באורח גורף על כל מה שבשם דת יכונה. ברם, למי שמעמיק חקור באורח יסודי, עשוי לגלות עד מהרה כי דוקא היהדות החרדית אינה משקפת אל נכון את הדת כלל. היא עורמת וצוברת גלים של איסורים והקפדות שבסיסם רופף מאוד, והכישרון שלהם זה שהם מציגים זאת כתורה מסיני.

אני בכלל חושבת

שיש הרבה דתיים חרדים שמציגים את הדת בצורה מאוד לא מושכת ואפילו ככזאת שכדאי להתרחק ממנה ולא להיכנס לזה בכלל. כשאני הייתי בתהליכי החזרה בתשובה, הדת החרדית דחתה אותי בהרבה מקרים כי לא הייתי מספיק דתייה בשבילהם..וזו גם אחת הסיבות שיצאתי משם. לגבי האיסורים וההקפדות- הרי דבר גדול מגיע מדבר קטן..וכל האיסורים וההקפדות האלו באים למנוע עבירה גדולה שמתחילה מעבירה קטנה.. אבל מה שכן- הרבה פעמים הם חונקים יותר מדיי..עד שאי אפשר..

לידול

New member
די נמאס!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא יכול להיות שכל מי שיגיע לפה, יענו לו רק הדתיים בלי שהם אומרים שהם דתיים, וכך הם מטעים אנשים. לדעתי, קודם כל את בירון שהוא מתחזה צריך למחוק ולחסום מהפורום. ואנשים דתיים שעונים למתלבטים, צריך לכתוב בתחילת ההודעה שהם דתיים- אחרת הם ימחקו. זה לא יכול להמשיך ככה!!!!!!!!!!! הטעיה מכוונת של אנשים.

טוב

New member
לידול, תרגעי מתוקה ../images/Emo3.gif

אני מאמינה שאת ההודעה העצבנית כתבת כשבירון ז"ל (זכרונו לקללה) היה עימנו פה. אבל עכשיו כשהוא איננו, יש בהודעתך טעם לפגם, לעניות דעתי. למה שמישהו דתי יפתח במילים :אני דתי? הפורום הזה בא להוות תמיכה ליוצאים, כמו שאלי הגדיר, אבל גם, כן,כן, ליבון בעיות ושאלות שהביאו אותנו למי שאנחנו היום. אנחנו הגענו לפה כי אנחנו חפצים באמת, והאמת היא לא רק במקום אחד. ולכן כל עוד מישהו אומר דברי טעם, ולא גידופים, מה אכפת לך לתת לנו להאזין ולהחליט אם זה אמת או שטויות? הרי לפורום הזה נכנסים גם "מחפשי דרך", ולא רק יוצאים. חוץ מזה שבהגדרה בתחילת תשובה: אני דתי, יש איזה ריח גזעני וטפשי. מה זה משנה מי העונה? אולי נבקש גם שמי שעוד לא יצא יכתוב בתחילת כל תשובה:אני לא דתי, אבל עוד לא יצאתי לגמרי? או "אני חילוני אבל אחי דתי ותשובתי מושפעת ממנו?" בשביל מה צריך את כל ההגדרות האלה?

אלי פלס

New member
מסכים. מה גם ש...

חי אדר אינו מתחזה והוא לעולם לא הציג את עצמו כיוצא או כחילוני מלידה...

למעלה