מחשבה חופשית

MedicEli

New member
מחשבה חופשית

אין לך מקום להתלבטות ? לכולם מסביבך ברור שרק דרך הגיוס לצבא אפשר לתרום לחברה ואת/ה לא ממש בטוח/ה ? מחפש/ת אנשים נוספים שמוכנים/ות לעצור לרגע ולחשוב ברצינות לפני הגיוס ? קבוצת הנוער התל אביבית של פרופיל חדש פותחת את שנת הפעילות באירוע חגיגי המשלב הופעות חיות - להקת קיצו הירושלמית ולהקת האכזבות, הקרנת סרט קצר, ואוכל טבעוני טעים. האירוע יתקיים ביום רביעי, 12.12, בשעה 20:00, בגדה השמאלית - רחוב אחד העם 70 , ת"א. כניסה חופשית, אוכל חופשי ומחשבה חופשית לפרטים נוספים אפשר לפנות לאלי 0545718758 [email protected] שני 0546798132 [email protected]

StrengthHonor

New member
למה להשתמט בכלל?

זה לא מהפכני אבל דיי סבבה , 3 שנים עוברים בצורה יפה בלי דאגות לאט לאט , אם אתה ג'ובניק פחות אם יורים עליך רודפי שלום , אבל מסתדרים.

I Me Mine

New member
אתה יודע מה מעצבן אותי?

שהמילה "ערכי" המפכה למילה שמייצגת סוג מסויים מאוד של ערכים. אז אם אני לא מאמינה בערכים שלך, אין לי ערכים כלשהם? אה, ובפעם האחרונה שבדקתי אנחנו לא ממש גרים בברית המועצות, אז כנראה שמחשבה חופשית היא עדיין עסק חוקי.

MedicEli

New member
אם היית קורא את ההזמנה היטב

היית שם לב שלא מדובר באירוע ובקבוצת נוער שקוראים לסרבנות, אלא במקום חופשי להתלבטות - למחשבה חופשית. גם אם תחליט להתגייס וגם אם לא - חשוב שתעשה את זה מתוך החלטה מודעת ואחראית שנובעת מתוך דיון. ואת הדיון הזה אנחנו מנסים לאפשר בקבוצת הנוער. דווקא כל הדיבורים על "השתמטות" וחוסר ערכיות לא מאפשרים את הדיון הזה וסתם סותמים פיות.

ל שכזו

New member
מבחינה חוקית.

אבל גם בתוך החוק יש מקום להטיל ספק בלגיטימיות ובמענה שלו לצרכי האזרחים ולמוסר, אחרת אין משמעות לשום חקיקה (במילים אחרות: חוקים הם דבר שרירותי ותלוי נורמות, הם לא כתובים בסלע והם נכתבו על ידי אנשים ונשים. אם לא נטיל בהם ספק [מחשבתית או פרקטית] זה יהיה פשוט לגזור על הציבור להשאר במצב הנתון, כשהעולם מסביב קצת דינמי יותר [שלא לדבר על זה שהמצב הנתון לא בהכרח טוב].)

tixi

New member
הלגיטימיות של החוק?

החוק קובע שכל אחד בזמנו תורם שנתיים או שלוש למדינה. לגיטימי? לגיטימי מאוד אפילו. לא שואלים אותך אם זה נוח לך, אם בא לך, אם מעניין אותך, אם יש לך כוח ושאר ירקות, כי זה לא רלוונטי. אם אתה מטיל ספק במענה שלו לצרכי האזרחים והמוסר, נסה לשנות את החוק, זה נראה לי מאוד לגיטימי, אבל כמו שלומדים ויודעים - במדינה דמוקרטית הרוב קובע, ואני חושבת שהרוב לא מסכים איתך. הצבא לא מכריח אותך לעמוד בדברים שהם מעבר ליכולתך, ואם אתה מרגיש שכך הדבר, אל תהיה קרבי - ג'ובניק זה נפלא, נהדר, בטוח וכו'. להטיל ספק זה באמת חשוב. אבל אני לא חושבת שיש פה במה.

מנקודת המבט שלך,

"החוק קובע שכל אחד בזמנו תורם שנתיים או שלוש למדינה". מנקודת המבט שלי, החוק קובע שכל אחד בזמנו מבלה שנתיים או שלוש בגוף אלים ועל ידי כך מנציח מצב פסול בו השימוש באלימות הוא מקובל. לגיטימי? ממש לא. (הנה, היה לי במה להטיל ספק)

tixi

New member
אז תשנה את פועלו של הגוף הזה,

העניין הוא שיש מגוון דרכים לשנות את מה שקורה בצה"ל, בין אם זה לשנות אותו מבפנים, ובין אם זה דרך הממשלה. בכל מקרה, התעלמות מהחוק זה הכלי האחרון תמיד. (וחבל, אבל מזל שיש מי שמטיל ספק.)

ל שכזו

New member
אני לא אומרת לך מה דעתי או משהו כזה,

את דעתי האישית אני שומרת למסגרות אחרות
אני רק מסבירה למה בעיני חשוב להטיל ספק בחוק, בלגיטימיות שלו, בצורך שלנו בו וכו'. זה מה שקבוצת הנוער התלאביבית של פרופיל חדש מתכוונת לעשות, לעניות דעתי. יתכן מאוד שהרוב לא מסכים עם פ"ח, לכן הם מנהלים דיון על זה ולא סוגרים כל דיון בגלל שמבחינה פרקטית הוא לא חוקי (מה גם שזה לא בהכרח נכון, יש הרבה קבוצות שלא מחוייבות להתגייס)

גם החוקים הבין לאומיים ה"מוסריים" של האו"ם

הם "אבל גם בתוך החוק יש מקום להטיל ספק בלגיטימיות ובמענה שלו לצרכי האזרחים ולמוסר, אחרת אין משמעות לשום חקיקה (במילים אחרות: חוקים הם דבר שרירותי ותלוי נורמות, הם לא כתובים בסלע והם נכתבו על ידי אנשים "

yonatan31

New member
לא ולא

החוק אומר שגיוס לצה"ל בגיל 18 הוא חובה, וזהו. מספיק להוסיף לזה סעיפים בדויים כדי להצדיק עבירות.

אני לא חושבת שצריכה להיות בכלל ההתלבטות הזו

ואם כבר יש התלבטות- אני לא חושבת שהצבא צריך לאפשר את הבחירה אם להתגייס\לא. ברור על חשבון מי זה בא.

למעלה