מחשבה ושאלה...

מחשבה ושאלה...

בספר השלישי לופין אמר שאף אחד לא ראה בוגארט (ככה רושמים?). האומנם? בספר החמישי מודי בדק אם יש בוגארט בטרקלין, והוא ראה שיש. אז זאת אומרת שהוא ראה בוגראט לפני שהוא החליף צורה. אז הוא יודע איך נראה בוגארט. נכון? ושאלה... בספר החמישי. עמ' 486. עם אחד המכשירים האלו של דמבי, היה ראש נחש מהעשן ופער לועו לרווחה. אחרי שדמבי אמר "אבל במהות מפורדים?" אז נחש העשן פיעצל את עצמו לשני נחשים שהתפתלו ונכרכו זה סביב זה. למישהו יש מושג מה המכשיר הזה עושה, ולמה דמבי אמר, מה שהוא אמר? אם יש תשובה בספר השישי, אז לא להגיד. בנבואה רשום ספ"ט ל-אפוב"ד מתכוונים סיביל פ_____ טרלוני ל-אלבוס פרסיוול וולפריק בריאן דמבלדור(
קשה לרשום ת'שם המלא) נכון?

mjlk

New member
אמממ../images/Emo118.gif

כנראה שמודי יודע מה היא התגלמות הבוגארט שלו, ולכן הוא יודע לזהות אם זה בוגארט. אם נגיד הוא מפחד מסקורט פוץ תחת, והוא רואה עם עין הקסמים סקורט פוץ תחת, הרי לא הגיוני שהסקורט הגיע בעצמו אל המגירה ולכן האופציה היחידה היא שזהו בוגארט. אף אחד לא יודע מה הצורה הטבעית של הבוגארט. כי לא משנה מאיפה ואיך, אם אתה מסתכל על בוגארט אתה רואה את הצורה שהוא לובש כדי להפחיד אותך.
מקווה שהבנת

Roonil Wazlib

New member
חשבתי על משהו בנושא

קחו את המצב של איש מול בוגארט. נניח שהאיש מפחד מ"הלא נודע"- הרי ראינו שלא חייבים לפחד ממשהו מוחשי, אבל הוא חייב להתבטא כמשהו מוצקי (לדוגמה: הארי מפחד מפחד ולכן רואה סוהרסן). אם ככה, לא יהיה הגיוני שהבוגארט של אדם כזה, המפחד מ"הלא נודע" יראה את הבוגארט בצורתו המקורית? ואם בוגארט פוגש בוגארט, למה הם הופכים? לצחוק?

mjlk

New member
../images/Emo118.gifסביר להניח

שאם יש איש שמפחד מהלא נודע הבוקארט יהיה סימן שאלה
וכשבוגארט פוגש בוגארט? הם יושבים על כוס קפה ומנסים להפחיד אחד את השני למוות על ידי בדיחות.
חיחיחי

Minerva

New member
לא נראה לי...

כי מטרת הבוגארט היא... להפחיד אותך. וקשה לי להאמין שגם מי שפוחד מהלא נורע יבהל מאד מסימן שאלה. בנוסף... אני בטוחה שרון לדוגמא מעדיף לישון עם ארגוג מאשר... שמשהו ייקרה לבני משפחתו/חבריו, ובכלזאת הבוגארט שלו הוא עכביש- משמע שזה צריך להיות משהו מוחשי.

Roonil Wazlib

New member
אבל בכאל זאת,

הארי פחד (בספר השלישי) מוולדמורט יותר משהו פחד מהסוהרסנים (סך הכל קצת פאדיחות. מישהו שרוצה להרוג אותך ויעשה הכל בשביל זה יותר גרוע, על זה אני חושבת שכולם יסכימו), ובכל זאת הבוגארט של הארי הפך לסוהרסן ש, לפי ההשערה של רמוס, מסמל פחד. אני חושבת הבוגארט של רון הפך לעכביש כי רון גורם לעצמו לפחד מזה יותר מכל דבר אחר. גם אם לך יהיו סיוטים מגיל...(כמה זה היה לפי הספר?)...מדבר מסויים ותשכנעי את עצמך שזה מפחיד וכל הזמן תגידי לעצמך "איכסה!"-לצורך העניין-"עכבישים!" ו"עכבישים זה מגעיל" ו"אני מפחדת מעכבישים" גם את בשלב מסויים תפחדי מהדבר המסויים הזה. ברור שרון יסכים לישון עם הארגוג אם זה יציל את קרובי משפחתו/חבריו, אבל זה התגברות על הפחד וזה לא אומר שהו מפחד מזה פחות. וגם עם כן, פחד למשפחה זה לא פחד כזה שיש לך כל הזמן. זה לא פחד כמו "אבל בטח יהיו שם עכבישים", שזה דבר שאת יכולה להגיד כשאת נכנסת למקום כלשהו, זאת אומרת, את לא תגידי "בטח/אבל אולי יש שם מישהו שיאיים על החברים שלי והמשפחה שלי" לפני שתכנסי למקום מסויים, נכון? נכון, סביר להניח שזה לא יהיה סימן שאלה, אבל מה זה כן יהיה? עיניים מציצות בך מתוך החושך? זה מפחיד, וקצת מסמל את הלא נודע, אבל זה בכל זאת לא נראה לי הגיוני. ואם כבר ודברים על פחדים מוחשיים ולא מוחשיים, שמתם לב שהארי היחיד שפחד ממשהו לא מוחשי?

Minerva

New member
מממ...

בערך אמרת במילים אחרות שבוגארט חייב להיות פחד ממשהו מוחשי... משהו שאפשר לפחד שיהיה בחדר חדש שנכנסים אליו. חוצמזה, אני דווקא כן חושבת שהארי פוחד יותר מהסוהרסנים מאשר מוולדי. אולי לחוות את החוויות הנוראיות שהוא חווה בחייו שוב ושוב זה יותר נורא מאשר... למות.

Roonil Wazlib

New member
למות אחרי שיתכן שיראו את החברים

מתים? הרי ראינו שלוולדי לא איכפת מי הוא הורג בדרך להארי (סיריוס, סדריק והדמות שמתה בשישי-אני נמנעת מספוילר...). זה נראה לא הגיוני שהארי יפחד מזה פחות. חוץ מזה לופין הסביר את זה (שהארי מפחד מפחד), ואם מישהו מסביר משהו בצורה כזו שזוכרים אותה אצל הארי פוטר, זה אומר שזה משמעותי.

megahertz

New member
אז ככה..לדעתי../images/Emo21.gif

רק מודי יודע איך נראה בוגארט לפני שהוא לובש צורה, והוא כבר יכול לזהות אותו. כי לופין אמר בשיעור DADA שהבוגארט עוד לא יודע איזה צורה תפחיד את מי שבחוץ (בזמן שהבוגארט היה עוד בארון בכיתה)
מכאן אני מבין שהבוגארט צריך לראות את הקורבן שלו בשביל לדעת איזה צורה ללבוש. אבל מודי יכול לראות אנשים/חפצים/יצורים בלי שהם יראו אותו, ולכן אני חושב שהבוגארט אפילו לא יודע שהוא צריך ללבוש צורה בזמן שהוא בתוך ארון, אפילו אם מודי מסתכל עליו. הקטע עם הנחשים עוד לא מובהר..אבל אני חושב שהכוונה היא להארי ולוולדמורט, כי יש בינהם קשר חזק, אבל המהות שלהם נפרדת - שונה. ועדיין, הם נכרכו אחד סביב השני, כאילו הגורל שלהם קשור אחד באחר. עד כאן הכל השערות אישיות כמובן. ובקשר לנבואה - כן.

למעלה