מחשבה ושאלה

מיכל ק-ש

New member
מחשבה ושאלה ../images/Emo22.gif

בעוד כשבוע אחזיר את העוברונים המוקפאים שלי. יש לי 4 וכמובן שאני לא יודעת כמה מהם ישרדו את ההפשרה. אני רוצה להחזיר שניים, אבל מה יקרה אם יופשרו יותר משניים? מה, זורקים את ה"שאריות" לפח? זו הרגשה נוראית. אולי אני מקדימה את המאוחר ולא תהיה לי בעיה כזו, אבל המחשבה הזו קצת מציקה. רציתי לדעת וסליחה על הבורות בנושא: מה עושים עם העוברים הנותרים? יש אפשרות להקפיאם שוב? מיכל

לילךפ

New member
מיכל קודם כל בהצלחה

ודבר שני את צריכה לבקש לפני ההחזרה מהרופא שלך שיחזירו לך רק שניים ואז יפשירו לך רק שניים בכל מקרה בהצלחה לילך

מרב.

New member
מיכלכל

בזמנו שאלתי, ונעניתי כי מפשירים את הכמות שאת רוצה להחזיר. ההפשרה אורכת בסביבות 24 שעות, וכיוון שאין לחץ עם גודל הזקיקים לשאיבה או משהו כזה-הרי הרירית יכולה להמתין ולגדול עוד יום, ולכן אם לא כולם שרדו את ההפשרה ימתינו עוד יום ויפשירו עוד נאגלה של עוברים. בהצלחה יקירתי, מרב

אני לא בטוחה שזה אפשרי.

נראה לי קצת בעייתי להפשיר את הכמות שרוצים להחזיר- כי לא תמיד כולם שורדים בהפשרה. אני חושבת שזה תלוי גם איך הם הופשרו (בזוגות, בשלשות וכו´) -אבל לא בטוחה. תשאלי הכל מראש- הרי מתחילים בהפשרה רק כשאת מגיעה לביה"ח. בכל אופן, ההחלטה הסופית כמה להחזיר תהיה רק אחרי שתדעו את תוצאות ההפשרה. לגבי המופשרים הנותרים- צר לי, מה שכתבת נכון (והיה הנימוק היחיד ששכנע אותי להחזיר 4 מוקפאים...) בהצלחה!

אולה *

New member
זה לא נכון, שמתחילים להפשיר כאשר

את מגיעה לבית החולים. מתחילים את ההפשרה יממה קודם. אצלי היו 4, כולם הופשרו, אבל רק 3 היו במצב טוב להחזרה. אז החזרתי את כולם (והייתי מחזירה יותר
) בהצלחה.

אולה *

New member
נזכרתי - יממה קודם

זה במקרה שהעוברים בני 8-10 תאים. אם פחות - אז לפני, ז"א ימיים-שלושה-ארבעה קודם.

זה כנראה לא נכון באיכילוב, אבל

בתה"ש לא מתחילים להפשיר לפני שאת מגיעה בבוקר ומכריזה "הגעתי" (כדי שאם במקרה לא תוכלי להגיע לא יפשירו סתם). והנה עוד הבדל דק בין 2 בתי החולים. למיכל זה לא רלוונטי אבל אולי למישהי אחרת כן.

סיגל 01

New member
מיכלי, לא יודעת לענות לך

אף פעם לא הקפיאו לי עוברים, וואין לי שמץ של מושג לגבי מה עושים עם הנותרים, אבל משרשרת הודעה רק כדי לאחל לך הצלחה, מקווה שישרדו את ההפשרה ועוד יותר מקווה שיתרשו. תעדכני, אני מחזיקה לך אצבעות.

מיכל ק-ש

New member
רגע, רגע, קצת סדר בבלאגן

התבלבלתי לגמרי. יש לי מבחנה אחת ובה 4 עוברים בדרגה 1. אני יכולה לבקש שיפשירו רק 2 או 3מתוכם? ואם תוצאות ההפשרה לא מספקות, אני יכולה לבקש שיפשירו את הנותרים? אני רוצה להוסיף שאני מחזירה את המוקפאים על בסיס ביוץ טבעי (ללא הורמונים) ולכן למיטב ידיעתי, אין אפשרות לעכב את התהליך באופן מלאכותי. אה, ועוד שאלה: כמה ימים לאחר זריקת הכוריגון מחזירים עוברים בדרגה 1?

מיכל ק-ש

New member
אה ונזכרתי גם בזה...

יש לי מבחנה נוספת ובה עובר אחד בדרגה 2. מה אתן ממליצות לי לעשות?

אולה *

New member
את יכולה לא להפשיר את המבחנה השניה

אבל מועדי ההפשרה הם שונים. באיכילוב בחדר US יש טבלה שמפרטת את המועדים - לפי מצב העוברים. בהצלחה. אולה

ינסון

New member
מוקפאים והפשרות

מיכלקי, עד כמה שאני יודעת, מנסיוני הפרטי, ההמלצה היא להפשיר עד 6 עוברים (בהנחה שיש), ומה שצולח את ההפשרה מוחזר. אין אפשרות להקפאה חוזרת. ושוב, זה מניסיוני הפרטי. ומה שחשוב באמת .. זוהי ההתנחלות של העוברון החזק ביותר ואם יהיו עובריים חזקים... מה טוב... בכל אופן... הצלחה מלאן, יונת

nam

New member
שלום מיכל

רציתי קודם כל לאחל לך בהצלחה עם העוברים, הלוואי שזה יצליח. רציתי עוד לספר לך שאני עוקבת אחר שאלותיך כמעט בכל מקום מכיון שהן גם שאלותי, החזרתי מוקפאים ביום חמישי האחרון ואני "חרדה" לגבי התוצאות, הסיכויים והכל. כמו גם שלא ידעתי להחליט אם להפשיר שניים ולהסתכן בכך שלא כולם ישרדו או להפשיר שלושה ולהסתכן בשלישיה (בסוף הפשירו לי 3 וכולם שרדו והוחזרו- השארתי לרופא להחליט). בכל אופן, אין לי תשובה לשאלתך הנוכחית אך רציתי להגיד לך שבעלי מכיר מישהי עם 2 זוגות תאומים וילד אחד- והוא כמעט בטוח שכולם, אם לא רובם, באו ממוקפאים. אז שוב, בהצלחה!

מיכל ק-ש

New member
אז זאת את שעוקבת אחרי... ../images/Emo8.gif

תודה על איחולי ההצלחה ו"הכל עובר עליך".

א ר י ק ה

New member
שאלה בנושא

שלום לכולן, אני די חדשה כאן אבל יש לי שאלה אליכן בנושא מוקפאים: עדיין לא החזרתי מוקפאים אף פעם, אבל הבנתי שנותנים כדורים לבניית רירית (פרוגינובה) ואח"כ עושים מעקב אולטראסאונד לבדיקת עובי הרירית. האם עושים גם בדיקות דם או שזה מיותר. ועוד שאלה: האם עדיף לעשות את זה עם כדורי הורמונים או שעדיף לתת לרירית לצמוח בקצב שלה. ומה הקשר לביוץ ולנושא מוקפאים. לא הבנתי, הרי הביוץ לא נחוץ במחזור של החזרת מוקפאים. סליחה על כל כך הרבה שאלות בפעם הראשונה ותודה מראש.

מיכל ק-ש

New member
אנסה לענות, אבל יש מומחיות גדולות

ממני בנושא זה ואני מקווה שהן יענו לך. אם יש לך ביוץ תקין ורירית המגיעה לעובי המספיק לקליטת עוברים, אין חובה לקבל חיזוקים בצורת כדורים או זריקות. אני למשל מחזירה את המוקפאים בחודש טבעי וללא הורמונים. אני יכולה לספר לך מה קורה בחודש כזה, כי זו הפעם הראשונה שלי וזה מה שאני מכירה. מתחילים במעקב של אולטרסאונד ודם בערך ביום ה-9 מקבלת המחזור. באולטרסאונד בודקים אם יש זקיק שמתקרב לביוץ וכן את עובי הרירית. בדיקות הדם מאשרות את התקרבות הביוץ. ממשיכים במעקב עד שמאתרים את יום הביוץ וכדי לוודא שהוא אכן יתרחש, מקבלים זריקת כוריגון. כמה ימים לאחר מכן (תלוי באיכות העוברים) מחזירים את המוקפאים. מיום ההחזרה מקבלים תמיכה פרוגסטרונית. בד"כ באמצעות כדורי אוטרוגסטן. ממתינים 12 יום לבדיקת הבטא ובינתיים...מטפסים על הקירות ומקווים לטוב. לגבי הביוץ: הוא לא נחוץ ליצירת עוברים כי לביצית בעצם לא יהיה שימוש בטיפול של מוקפאים, אך הוא נחוץ לקיום שרשרת התהליכים שמתרחשים עם הגעת העוברים לרחם. מיכל.

יעל@

New member
קצת תשובות לאריקה

דבר ראשון ברוכה הבאה, ומקווה שהשהות עמנו תיהיה קצרה. בהחזרת המוקפאים בעיקרון חשובה הרירית והעובי שלה, את בדיקות הדם עושים כדי לבדוק את רמות ההורמונים, כדי לבדוק אם אין לדוגמא ירידה ב E2. בעיקרון מנסים לעשות נסיון להחזיר ללא טיפול אם אין בעיה של ביוץ. ואם יש או שהרירית קצת דקה מנסים עם טיפול, כגון הפרוגינובה. לציין כי למעשה זה לא משנה, מה שחשוב שהרירית תיהיה מספקת. בהצלחה, יעל

א ר י ק ה

New member
תודה - ועוד שאלה ...

תודה לכולכן על התשובות המהירות. יש לי רק עוד שאלה אחת: האם תמיכה של פרוגינובה בעצם מבטלת ביוץ. ואם כן, האם מספיק בעצם לבדוק רק את עובי הרירית או שצריך גם לבדוק את ה E2. והאם יש חשיבות לרמת ה E2 כשמחזירים מוקפאים. תודה אריקה

למעלה