מחשבה בתוך סיר..

מחשבה בתוך סיר..

שבת כזו..שכבר מיום שלישי יום השוק והקניות בסופר השבוע.. תכננתי אותה..מה בדיוק אבשל..באיזה סיר.. וכמה סירים יעמדו על הגז יחד.. אפילו את הריחות הצלחתי לתאם בין יום הקניות ליום הבישול.. ואני.. אני ממש לא מאלה שאוהבות את יום הבישולים.. זה רק שנופלת שבת כזו..עם מצב רוח כזה שמתאים לו אתנחתה כזו.. ואז.. צצה לה תודעה.. שבעצם..את כל הסירים שיש לי במטבח..ויש25 לפחות..מכל הגדלים מכל המינים..<ומבלי לספור את סוגי המחבתות> כל סיר מיועד למשהו כל סיר..בדר"כ אותו תבשיל מתבשל בו.... כל סיר..נקנה או ניתן במתנה..ולא אני זו שקניתי.. את ההסידרה הראשונה של סירים קיבלתי מאחי הבכור אז בן 21.כ"נדוניה לחתונה".. מה שבדיעבד יש להם כמעט 20 שנה איתי.... ואת שאר המבחר של סירים..אמא זו שקנתה..כל חג..סיר חדש.. ככה ולא משום מקום..צצה לה תחושה..נעימה כזו.. שעם סירים..אני יודעת לשמור מערכת יחסים..מבלי לאבד כל מכסה.. שבת שלום.. קר בחוץ..חם בפנים.. הילדים כאן..וזה חלק מהענין..

אז מה..

היכול להיות שעד עכשיו..הם היו על תקן של "מחבת".. איתם עם המחבתות.. יש את אלה שמקפיצה איתם..ירקות..בתוספת חזה עוף..חתוך לרצועות.. יש את אלה עם הפסים לנתחים יותר עסיסיים.. היום גם למחבת יש מכסה..

בטח שיכול להיות

את יודעת בסירים יש יותר מקום לרוטב.... עזבי אותך מהמחבתות האלה תמצאי סיר אמיתי ועסיסי...

מזל חי

New member
בלי מכסה

קוראת אותך ונזכרת בקופסת הפלסטיק שמחכה לי במקרר.. אוכל מוכן זה כבר משהו שהפך לשיגרתי בבית שלי פתאום כל הריחות נעלמו, כולל אלה של הניקיונות באויר ואין סירים על הגז, ובכלל השבת אין למי להכין, ובטח אין חשק יושבת וחושבת איזה כיף היה אילו היו כאן השבת איתי מדמיינת את עצמי ערב לפני טורחת להתאמץ להכין לפחות 2 סירים ובעצם מה שנשאר לי זה להזכר בלפני חצי שעה קודם גשם, עצירת מונית, הדלקת קומקום, תלית כביסה בגג הדלקת נרות, נישנושים וקפה ליד המחשב, ולחשוב שעוד 5 שעות כשכולם יאכלו יחד לי לא יהיה חשק לפתוח את הקופסא ובעצם כבר נקבעה לי פגישת עבודה בערב שבת במקום לנוח
ואולי אם ישאר לי כח אמשיך לבלות קצת שיהיה משהו לאמצע השבוע.. אז לא ממש חשוב מכסה נרוסטה או פלסטיק נראה לי שאני תקוע עם המכסה
שבת שלום
מנוחה ושלוה!

שבת של חסד

אולי חסד של כמה שעות או..כל סוף השבוע.. שבת של חסד אני רוצה לתת לו. שבת בלי דאגות שבת של כייף.. ואחר כך למציאות הקשה. שבת שלום לכולם.. דרך אגב אני לא בשלתי..אני הלכתי לקנות אוכל מוכן בסופר הישראלי. אחלה אוכל.

גמני בישלתי לי מחשבות

זה קורה לי לפעמים, בעיקר בערב שבת לבד בבית. השבת הזאת היא השבת של סיר החמין. אז איך זה שהוא נותר מיותם וריק במזווה? איך זה שאין ריח של שבת חמין בבית? אחרי 20 שנות בישולים, קצת הפסקתי גם עם זה. סוג של שחרור. הילד סוגר שבת. החברים הכי טובים חולים בבית שלהם. עייפות החומר שלאחר שבוע הנשפים של הסילבסטר נותנת בי אותותיה. סיר קטן של מרק אישי יעשה את העבודה. הריח יהיה נפלא אבל הצביטה בלב תהיה שם גם היא. איך שגלגל מסתובב... וחוצמזה את רוב הסירים השארתי לו. אחרי הכל, איך הוא יסתדר גם בלעדי וגם בלי סירים?

exciterit

New member
מחשבה בתוך ראש כואב..

כנראה שהקור של אתמול בלילה.. עם הרעש הזה במועדון, העשן, השתיה... גרם לתודעות שלי להציץ...בדיוק כשלא היה צריך. וככה משום מקום.. צצה לה תחושה... שאני.. לא יודעת לשמור על מערכות...בכלל. פפפ.. אז אתמול פירקתי עוד סט במערכת המחודשת.. יש יותר מדיי חלקים..

ואפילו..

שהיה לי מעיל אפור יפה כזה..ארוך כזה..מחמם כזה..עם לוק כזה.. שקיבלתי מתנה..מאמא שהשקיעה בבת שלה 500 ש"ח והחשק לצאת רק בשביל האפשרות ללבוש אותו..לראשונה.. <תגידי שאין סיבה יותר טובה מזו לצאת..טוב נו..אולי כשיש גם מגפים חדישות>.. נשארתי בבית עם הפוך..שגם אותו אמא קנתה.. וחשבתי לי.. כמה חום הגוף יכול ליצור..כשקר בחוץ.. נ.ב לצאת להליכה בגשם.. זה אחד הדברים המטורפים שיש ביום חורפי כזה...

למעלה