מחר

natyh

New member
מחר

בשל הרוח המערבית נראה לי שכל מי שהרגיש את אפקט העילוי ורוצה לשאול ולודא ממה הוא נבע מחר זמן טוב לבדוק אם יהיה עילוי מעל מבוא חמה . מחכה לעידכונים . רוח בצםפון תהיה מערבית 20 קשרים בסביבות 1400 זה הזמן להמריא . בכינרת למטה הרוח תהיה חלשה . נחיה ונראה . נתי

חגי

New member
קריר בחוץ - זה לא כייף כבר. מי

שיטוס שם ויעלה יותר מ- 1000 מטר - רצוי שיהיה לבוש בהתאם + כפפות. בכל מקרה נשמח לשמע עדכונים מהצעירים אם אכן נסעו לטוס.

חגי

New member
וזה בשל החורף שבפתח - אתר המוחרקה

אתר בעייתי מעט בשל עמדת ההמראה המוקפת בעצים וזרימת הרוח הלא סדירה בשל המבנה הטופוגרפי. לא מומלץ להגיע לאתר ולהמריא ללא נוכחות גולש מנוסה אם הרוח לא ממש ישרה , יציבה ובאזור ה- 15 קמש.

הגיע הזמו לחנוך אתר חלופי,

אם ממשיכים בדרך העפר המובילה לאתר הנוכחי, בדיוק כשמסתיים האיזור המיוער ומתחיל ההר החשוף, יש מעל הדרח (משמאל) כיפה הפונה מצפ' מז' ועד לצפ' מע'. הוא נקיה מרוטורים ובעוד פחות מחודש תעטה גם דשא כמו באירופה. החיסרון: צריך לסחוב את הגלשן כמה עשרות מטרים בעליה, אבל בהחלט שווה. בעבר טסנו רק שם (תשאלו את אמיר יפה ועודד זינגר שהירבו לטוס שם עד שרבו, כמו כל גולש אחר שלא הצליח לא לריב עם אמיר, אבל זאת כבר רכילות, עזבו...)זה מזכיר לי שבמשך שנים רבות המראנו ב-307 (יבנאל) מתוך ואדי, דרומית לעמדה של היום. הואדי גם שלח רוטורים לרב, ולא עלה על דעתנו לחפש מקום אחר. בקיצור: קיבעון מחשבתי !!!

פספסנו בגדול. אתה בתיאוריה ואני...

במעשה. ומעשה שהיה כך היה. נסעתי לת"א לצורך עבודה שהסתיימה בצהרים. לאור "ההוריקן" המתקרב שהבטיחו החזאים, הייתי בטוח שיהיה מעולה בצרעה. אך בצהרים נשבה צפון מערבית קלה. נסעתי לחוף פלמחים אך העוצמה לא הספיקה לדאיית רכס. נחוש וחרמן טיסה, החלטתי להמשיך ולהסתמך על התחזית(גשם שיכנס בצהרים). התעוררתי היום בשעה 7.00 לשמים שטופי שמש וב- 8.30 התיצבתי על התבור. קיבלה את פני רוח מזרחית 10-25 קמ"ש.במערב התקרב לו CB ענק ועד שניקיתי את העמדה מאלפי שברי בקבוקי בירה (עם ה"תרבות" הזאת אנחנו אמורים לחתום חוזה שלום...)החל לטפטף. אילו הגלשן שלי יכול היה לדבר בטח היה שואל אותי למה אני מטרטר אותו לחינם 3 ימים בדרכים ולבסוף עוד נותן לו להרטב עד לשד צינורותיו. זהו זה, התחיל החורף ולנו לא נותר אלא להמתין לימים של חסד.

חגי

New member
1.שווה לבדוק 2.תנאי טיסה ברכס היום

נדמה לי שעברתי במקום אותו אתה מציין ואם כל הסיפור זה לללכת קצת ברגל אז בטוח ששווה , אבל אני חושש שהאתר פונה מעט צפונה מהמזרח הרצוי. נדמה לי גם שמישהוא המריא שם לפני שלוש שנים (אלישע או גרט...) לגבי טיסה היום - הרכס בבת ים או געש או נתנניה נראה כרגע בהחלט טוב. רוח מערבית 30 קמש ושמים עם 2/8 עננים. אגה בבוקר היתה באמת דרומית שהתאימה לצרעה. בקשר לפרשנות לתמונה - אתה רחוק מאד

חגי

New member
אכן - תשובה נכונה - זה לא שהיא לא

רוצה ...אבל נעזוב זה ככה.

למעלה