מחר מקבלים פלס"רון

oshiko

New member
מחר מקבלים פלס"רון

שוב נוסעים לטקס, בפעם השלישית מאז שהתגייס. הזדמנות לאיחוד משפחתי מרענן. הבחור עבר השבוע בוחן מסכם. אני אשמח אם אתי (טחון) או פולי יסבירו לי קצת על משמעות העניין הזה. בכל אופן, מקבלים את הסיכה הנכספת. יש סיכוי שהוא גם יטרח לענוד אותה.

oshiko

New member
סבלנות ...

לוקח זמן עד שזה מתנחל במחשב. בעוד מספר מסויים של דקות היא תיפתח, תלוי במחשב.

../images/Emo22.gif ממש לא יודעת...

היו כל כך הרבה בחנים ובחנים מסכמים, שאני כבר התבלבלתי. אשאל את הבן. כרגע הוא לא זמין. מה זה משנה, עבר וזהו,לא? הטקס ממש מרגש.

meijin007

New member
סיפור משעשע שקשור ליחס"ר נח"ל

אחי הגדול, ששירת בפלחה"ן עד אוגוסט האחרון, שם המשפחה שלו, כמובן, כמו שלי - ספיר. מה גם, שזה גם השם של פלוגת החה"ן. השבוע, מישהו שאל אותו אם קראו לו בצבא "ספיר", או "ארנון", והוא אמר שארנון - רק בגלל שבטירונות היה אסור להם להגיד את השם של הפלוגה (עניינים של דאווין
) עוד סיפורון - יום אחד הלכתי עם חולצה שלו, שהיה כתוב עליה את שם הפלוגה - ספיר - ומישהו שאל אותי אם עשו חולצה מיוחדת בשביל אח שלי. אני עצמי, אגב, מתגייס ביום ראשון.

oshiko

New member
../images/Emo6.gif אז גם אתה מהמשפחה

שמות משפחה שקשורים למשהו בצבא יכולים לעשות בלגאן. בפלוגה שלי בשיריון היה מישהו ששם המשפחה שלו אש. המט"ק מדבר בקשר, רוצה לפנות אליו, ואומר "אש"... יכולים לתאר לעצמכם מה קרה ... שיהיה לך בהצלחה בשיריון!

כל טקס הוא חוויה עילאית

לראות את החבר'ה בסיום (טירונות, מתקדם, עלייה ליחידה ועוד) זה מרגש ומצליח לגרום לנו לדמעות. שתמיד נדע רק דמעות שמחה ואושר. זה מרגש גם ברמה האישית ,אך גם יש איזושהי גאווה לאומית. אושיקו, בני עבר שלב השבוע של מסכם (איזור מסוים) לקראת השלב הבא במסלול. כל סוגי הסדרות שעברו נבדקים בשבוע זה ללא הנחיות וללא מפקדים. כמובן מתווספים בלט"מים.

בלת"מים = בלתי מתכוננים ולא צפויים

עפ"י הגדרת הפלס"רון הפרטי שלי, שניתנה לפני כמה וכמה שנים - בעיקר ביח"טיות, הכל מבוסס על 4 דברים, בניגוד לדיעה הרווחת שכל דבר בצה"ל מתחלק ל-3: העמסה, פריקה, בלת"מ וכסת"ח. העמסה - מעמיסים את כל הציוד לקראת פעילות מבצעית שהוחלט עליה ושלגביה התכוננו והתאמנו. בלת"מ - אירוע בלתי מתוכנן, שדוחה ו/או מבטל את הפעילות הזאת. פריקה - אם אין ארוע מבצעי - צריך לפרוק את כל מה שהועמס. כסת"ח - לא צריך לפרט, נכון? טוב, נו - התחקיר המפורסם האופייני ליחידות הללו. ובכל זאת, כל אחד מחפש "כיסוי תחת" לשאלה איך ולמה קרה הבלת"ם...

oshiko

New member
OK אז יש גם דיווח

לא התכוונתי חלילה לחפף את הדיווח על טקס שהוא למעשה גולת הכותרת; ולו מתוך כבוד ליחידה האהודה (בצדק !) על אימשל טחון ... הטקס היה קצר, ענייני וקולע. מה שהבדיל אותו במיוחד משני הטקסים האחרים שהיינו בהם עד עכשיו הוא הכמות הקטנה של המשתתפים והאורחים. בטקס הקודם באותו מקום כיוונו אותנו לחנייה חיצונית. הפעם לא היה מחסור במקומות החנייה הרגילים. מספר החיילים שנעמדו לקבלת סיכה היה כמה עשרות בלבד. צוותי המסלול של עורב, פלחה"ן, וצוות תצפית-פלס"ר, הראשון מסוגו שמסיים, צוות קטן במיוחד אליו משתייך הבן שלי. צוות הפלס"ר הנוסף יסיים מסלול מלא בעוד כ-3 חודשים. הם ישבו במדים בקהל, עודדו את חבריהם, ותרמו הרבה למצברוח. לותיקים ולמבינים - בעבר היתה סיכה נפרדת לכל יח"טית; עקב הפיכת היחס"ר לגדס"ר (זה קורה בעוד חטיבות חי"ר), מעבר שמשקף יתר אחידות של הגדוד, הסיכה אוחדה; כולם מקבלים פלס"רון. הפלס"רון אמור להיות זהה לסיכת הפלס"ר הותיקה אך גדול יותר; רק מה, שכונה, עוד לא הנפיקו את הסיכה החדשה, אז בינתים כולם קיבלו את הפלס"רון הקטן. רגעים מרגשים: -- לחיצה יד חמה עם המ"פ של הבן, שהופיע עם האישה והתינוק הטרי שנולד לו. -- הענקת דרגות סגן למפק"צים. אימו של אחד מהם העניקה לו את הדרגות. -- המג"ד סיפר על השתתפות היחידה (הותיקים; שלנו היו במסכם) באירועי אתמול בג'נין, שהתפרסמו בתקשורת -- העידוד שנתנו חיילי צוות הפלס"ר הנוסף מהקהל לחבריהם ("יאללה יחס"ר נח"ל"; מחיאות כפים מכל הקהל, משהו שלא כתוב בשום פרוטוקול ...), ובכך שברו את כללי הטקס היבשושיים. המג"ד התחבר, הרס"ר ויתר ... -- וכמובן - הענקת הפלס"רון. את הדחיפה המסורתית הנצחנו בצילום המצורף.

או, עכשיו כיף לקרוא ../images/Emo141.gif

למרות שכבר עברו כמה וכמה שנים טובות, הרגשתי היטב את הדמעות בזוית העין. מרגש נורא. ביחוד הדברים החורגים מן הפרוטוקול. ומעכשיו, הידיעה הזאת שהבן שלך הוא אחד ממתי מעט, שנבחרו בקפידה והוכשרו לתפקידים מיוחדים. הלחץ הזה בבטן, שמגיע לפעמים עד למפתח הלב, לצד הגאווה. ההרהורים האלה על כך שהיית מעדיף שהוא ישרת ביחידה פחות מסוכנת. והידיעה וההכרה בכך שהגבר הזה שעומד שם במסדר, כל כך בוגר, כל כך שונה מהילד ששלחת לצבא - הוא בעצם פרי החינוך והאוירה שבבית. שגם אם אתה חולם לפעמים מה היה אילו היה אחרת - אתה יודע שלא יכול להיות אחרת! מחזיקה לכם ולו ובעצם לכולנו אצבעות.

שויו

New member
מזל טוב לאושיקו ג'וניור על הסיכה

החדשה. המשך שירות מהנה ומאתגר באימונים ולא "על באמת". אגב, כ"כ הרבה קיצורים וראשי תיבות יש אצלכם שאני הולכת לאיבוד עד שגמרתי לקרוא את כל המשפט....

למעלה