מחר-לכו להצביע

Neta558

New member
מחר-לכו להצביע

נראה שיש בינינו כאלה שלא בטוחים שילכו מחר להצביע. חלק לא מוצאים למי להצביע, לחלק זה אולי לא מספיק חשוב. אני מפצירה בכם (חזור והפצור!)-לכו להצביע. ולא סתם להצביע, לכו להשפיע. הצביעו בתבונה כך שתקדמו בדרך הטובה ביותר את השקפת עולמכם. ואם לא בדרך הטובה ביותר, לפחות בדרך שהיא הרע במיעוטו. רבים טוענים ש"כל הפוליטיקאים אותו הדבר" ו"כולם מושחתים", ועל זה אענה לכם-דיי להתבכיין! נכון, כל המתמודדים הם פוליטיקאים, הכול נגוע בבירוקרטיה. זהו המצב כרגע והוא לא ישתנה אם לא נלך להצביע. אני לא אומרת שלא ניתן לשנותו, אך לא זו הסוגיה בה יש להכריע כרגע. הצביעו לרע במיעוטו ואת המערכת עצמה נשנה אחר-כך. ואנא, הצביעו כך שהקול שלכם יחשב ויוכל להשפיע באמת על הרכב הכנסת והממשלה הבאה. פתק לבן אינו נספר. פתק למפלגה שלא עוברת את אחוז החסימה אינו נחשב, אינו נכלל בהסכמי העודפים ואינו משפיע. לצערי, בצפיה בתשדירים אתמול הצלחתי למנות לפחות 5-6 מפלגות שמציגות נתונים חלקיים או מעט "מעוותים" כדי ליצור רושם לא מדויק של מצבן. קיראו בעיון את הנתונים, אל תבזבזו קולות. אני מצרפת מאמר שהתפרסם בYNET בנושא זה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3220418,00.html

לוסטיטה

New member
../images/Emo192.gif

גם נטע וגם ה"מאמי" חושבות אותו דבר :) http://www.nrg.co.il/online/4/ART1/065/590.html

yoelth

New member
../images/Emo88.gifהסקרים פוגעים בדמוקרטיה../images/Emo70.gif

נטע - הכל נכון, אבל את לא מתייחסת לדבר אחד חשוב ביותר. הסקרים פועלים "כנבואה המגשימה את עצמה" ופוגעים אנושות במפלגות הקטנות. אלפי אנשים שרוצים להצביע למפלגות קטנות, אומרים לעצמם חבל לבזבז את קולי ונמנעים מלהצביע עבורן, כי הסקרים כבר החליטו עבור הבוחר שמפלגות אלה לא תעברנה את אחוז החסימה. אני לא אשנה את הצבעתי בגלל הסקרים ואצביע עבור חץ למרות שיתכן והם לא יעברו. ואני רק יכול וצריך לקוות שעוד טובים ורבים יעשו כמוני ולא יכנעו לסקרים....

Ritrita

New member
אני עם יואל!

איזו גישה טיפשית זו לא להצביע למפלגה שמשקפת את האמונות שלך רק בגלל שיכול להיותש היא לא תעבור את אחוז החסימה? ואני שומעת את זה כל המזן מסביבי. אם אנשים לא היו חושבים כל כך הרבה על "למי מישהו אחר יצביע", אולי הדמוקרטיה שלנו הייתה פועלת קצת יותר טוב, והיו לכולנו נציגים בממשלה שאנחנו -באמת- רוצים, ולא "הרע במיעוטו".

spiky1

New member
חושבת כמוך בעיקרון

רק שמצביעה עבור הירוקים

צודק

ולכן כמו שכבר אמרתי כאן אני עם הגימלאים הפעם יש להם מספיק זמן לעשות את השינוים הנדרשים עד שאגיע לפנסיה.

Neta558

New member
הסקרים הם לא המדד היחידי

כבר פרטתי כאן באריכות על הענין, כולל חישובים משעממים. הבעיה שלי היא שכל מפלגה מגייסת לטובתה נתון אחר ויוצרת מציאות חלופית, אני פשוט קוראת לאנשים לשים לב לכך. הזכרת את חץ? אתמול בתשדירים הם פרסמו סקר לפיו הם מקבלים 3 מנדטים. הסקר נערך בקרב מצביעי פעם ראשונה. על זה נאמר "נו באמת". מחר אני אעשה סקר בין החברים שלי וקדימה לא תעבור את אחוז החסימה.. אתם מוזמנים להמר ואח"כ כנראה להתבאס שלא ספרו את הקול שלכם. האלטרנטיבה בענין ברורה-להתפשר על המפלגה הכי קרובה אליכם ולפעול במישורים אחרים למען הנושא שחשוב לכם. מענין שרוב המפלגות שמנסות להכנס מציעות רק נושא אחד עיקרי, ובדר"כ מדובר על נושא שיש לפחות עוד מפלגה אחת שעוסקת גם בו. (חוץ מאולי לגליזציה של סמים קלים, אני לא יודעת על עוד מפלגה שתומכת בענין פרט לעלה ירוק).

chili3

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם יואל ולכן נשארת עם

הירוקים

למעלה