מחר זה מתחיל

אתה מוזמן לספר לגרמנים כמה השיטה הסוציאליסטית היא

כשלון וכמה וועדי עובדים הם דרעק. נראה לי שהם יצחקו עליך וימשיכו להיות הכלכלה הכי חזקה באיחוד האירופי. בדרך אולי תעשה סיבוב בסקנדינביות לקבל מושג על הכשלון המהדהד של האשליות הסוציאליסטיות. מדובר רק במדינות שהכי כדאי להשקיע בהן על פי מדדי האו"ם.
אם הבעיה היא פיקוח אז השיטה לא ממש משנה, פשוט מכיוון שבלי פיקוח ממשלתי אין שוק חופשי ואפשר לזרוק את כל התיאוריה הניאו-ליברלית לפח (ומשום מה אתה קורא לה "קפיטליסטית" כאילו שסוציאל-דמוקרטיה היא לא קפיטליסטית).
בשוק חופשי החזקים אוכלים את החלשים והתחרות נעלמת, הדרך היחידה לשמור על תחרות היא רגולציה מאוד חזקה. אז אם אתה טוען שהבעיה היא ברגולציה, אז לעבור לשוק חופשי, לפרק וועדי עובדים וכו', לא פותר אותה, אלא להפך זה מעצים אותה. כשהעובדים חלשים אין שום גוף חוץ ממשלתי שמתנגד לכח של המעסיקים ולכן הפיקוח הופך להיות קריטי שבעתיים.

Executioner

New member
שטויות, התחרות קיימת בזכות שוק חופשי

השוק החופשי היחידי בארץ הוא בסלולר וכרגע בישראל אתה משלם פחות מאשר מה שאני משלם בארצות הברית. החברות הגדולות לא שברו את השוק.
גם כל עסק החזקים חזקים והחלשים נחלשים זה לא מבט נכון על המצב. עובדתית החזקים חזקים כי הם מציעים את המחירים האטרקטיביים ביותר, כדי להמנע מתחרות הם יהיו חייבים להמשיך להציע את המחיר הזול ביותר (ראה וולמארט). במצב של היום בישראל, החזקים חזקים והמחירים גבוהים. השוק רחוק מלהיות חופשי, אין אפשרות לתחרות להתקיים בגלל רגולציה ובירוקרטיה, אם עברת את זה וחלילה מישהו חושב בכיוון של לפתוח נמל מתחרה, מתחילה שביתה של שבועיים.
מה שעובד למנטאליות הסקנדינבית והגרמנית לאו דווקא יעבוד למנטאליות הישראלית. המונופולים הקיימים הם בחסות המדינה, לא תוצר של שוק חופשי.

שטויות

היתה תחרות בסלולרי גם לפני כניסת גולן טלקום והמחירים היו גבוהים. יש תחרות בבנקים, בכבלים, בין רשתות המזון ובין תחנות הדלק. תחרות לא מבטיחה שום דבר.
בשוק חופשי אמיתי הגדולים בולעים את הקטנים כי הם יכולים להוזיל מחירים בצורה שתוציא את הקטנים מהשוק, או שהם יכולים לקנות אותם. לכן מה שקורה ב"שוק חופשי" זה שהממשלה מתערבת כדי להמשיך את התחרות. דוגמא להתערבות ממשלית כזו היתה הכנסת חברות חדשות לתחום הסלולר, כשהממשלה הבטיחה כסף לחברות החדשות אם הן יהיו מעל אחוז מסויים בשוק, וכך נתנה להן מוטיבציה מוגברת להוריד מחירים. התוצאה של ההתערבות הממשלית הזו היתה הורדת מחירים. עד כאן "שוק חופשי".
הטענות שללך לגבי הנמלים הן טעויות. יש תחרות בין שלושה נמלים בארץ שכל אחד מהם הוא חברה אחרת. נמל חיפה הוא אחד היעילים בעולם מבחינת תפוקה. ברמת המחיר, מי שקובע את המחירים של הסחורות שעוברים בנמל זו הממשלה. היא בהחלט יכולה להוריד אותם אם מתחשק לה.
גם הטענה שהמונופולים הם תוצר של המדינה היא טעות. יש בהחלט מונופולים פרטיים כמו אוסם ועלית.

Executioner

New member
תחרות בין שלושה גופים זה שוק חופשי?

אתה מתבלבלץ חייתי בעיר שכוחת אל באוקלהומה, אתה יודע כמה בנקים היו בעיר שהאוכלוסיה שלה לא עולה 30 אלף אנשים? אני יכול למנות לך לפחות 12 חברות שונות שלא קיימות תחת אותה מטרייה. אתה חי במדינה של 8 מיליון תושבים ויש לך כמה?
2-3 חברות כבלים, רשתות מזון אולי יש בשפע אבל המוצרים שמגיעים למדפים מגיעים מאותן חברות. המחירים נשארים יקרים בגלל העדר תחרות (ומס גבוה). אם העוגה מחולקת לשלושה גופים וכל אחד מקבל נתח שווה, אף תחרות לא יכולה לקום, איזה אינטרס יהיה להוריד מחירים? שום דבר בארץ הוא לא תחרותי.
&nbsp
המונופולים, הם תוצר של הממשלה (השיטה), הכוונה בחסות הממשלה.

אתה מתבלבל

שוק חופשי אומר שהמדינה לא מתערבת בשוק. כמה חברות שורדות בשוק החופשי זה לא תלוי במדינה וכן, 3 חברות פרטיות הן שוק חופשי. ואם אחת מתפרקת ונשארו 2 זה גם שוק חופשי. הוא עדיין חופשי אם נשארת רק חברה אחת והמדינה לא חוסמת את השוק לחברות נוספות.
באותה מידה תחרות היא תחרות גם אם יש רק שני מתחרים. תחרות אומר שיש כמה חברות שונות שמתחרות. 3 חברות שמקבלות נתח שווה מהשוק עדיין נמצאות בתחרות אחת עם השניה (אלא אם הן מתאמות מחירים ואז זה קרטל לא חוקי). הצבעת בדיוק על הנקודה שצריכה לשכנע אותך שתחרות היא לא פתרון קסם לבעיית המחירים הגבוהים - אין קשר הכרחי בין תחרות לבין הורדת מחירים.
הבנקים הללו, הם היו מקומיים באוקלהומה ולא קשורים לשום דבר אחר שקורה בארה"ב? כי 30 אלף איש לא מחזיקים 12 בנקים. אם מדובר בבנקים בסדר גודל גדול יותר מאוקלהומה בלבד הדוגמא שלך לא תופסת. זה לא משנה כמה אנשים יש באקולהומה משנה (לדוגמא) לכמה אוכלוסיה הבנקים הללו פונים.
אתה רוצה משהו אחר - אתה רוצה תחרות בין המוני מתחרים, שלא משתפים פעולה ולא קשורים אחד לשני. אבל כאן נכנסת בעיה אחרת - ישראל היא שוק קטן. היכולת ליצור תחרות בשוק הישראלי מאוד מוגבלת, פשוט כי לו יכולת להכיל כל כך הרבה חברות. אז תחרות היא לא פתרון כל כך טוב ברוב התחומים בארץ.
שלא לדבר על זה שבחשמל אין יכולת לייצר תחרות, וההפרטה של ארה"ב בנושא הזה נכשלה לחלוטין.
בישראל מחירי המזון גבוהים כי למרות שיש הרבה רשתות מזון, יש בעלויות צולבות עליהן. אז יש בעצם מעט מאוד תחרות כי יש מספר מאוד מוגבל של בעלים.
אגב הבעיה היא לא שהמחירים גבוהים כי השאלה היא לא כמה המחיר אלא כמה המחיר מול גובה המשכורת. אפשר להציג את הבעיה הפוך - יוקר המחיה נובע מכך שהמשכורות בארץ נמוכות ביחס לרמת המחירים.

Executioner

New member
קראתי הודעות קודמות שלך, חלק מהבנקים

הם בכל ארצות הברית, חלקים רק באוקלהומה, חלקם איזוריים (כמה מדינות), חלקים איזוריים (כמות מזערית של ערים). יש לפחות 4 מהרשימה שלא תמצא אותם אפילו באוקלהומה סיטי.
&nbsp
כשאנחנו אומרים שוק חופשי, הכוונות שלנו שונות. עם כל ההגבלים שקיימים במדינה, השוק הוא לא חופשי, בתיאורה הוא חופשי, אבל הוא לא. לא בהשוואה למדינות קפיטליסטיות. וזה לא שסוציאליזם זה רע, בשמחה הייתי חוצה את הגבול לקנדה.
&nbsp
הכלכלה בישראל היא לא זה ולא זה, גם לא באמצע. אני קורא ישראלים, שומע תוכניות ישראליות...שומע קפיטליסטים חזיריים וכדו', זה בלתי נסבל וזה פשוט בורות. אני חי במדינה קפיטליסטית, עם משכורת סטודנט בלי תמיכה כלכלית חיצונית ואין לי תלונות (כן יש שאיפות).

picki23

New member
קפיטליזם זו ראייה מתקדמת

עבור מדינה שכבר השיגה את היכולות שלה לנהל את מוסדותיה והכנסותיה ברווחיות.
&nbsp
שוק חופשי זה מצוין, אבל זה עדיין לא מה שהמדינה צריכה. המדינה לא מרוויחה ממשאבים(גז טבעי) כמו שהיא צריכה להרוויח ומפסידה המון כסף במערכת הבריאות ומערכת הבטחון (ויש מה לעשות עם זה, לא קשור לשלום או לא).
&nbsp
ברגע שבמדינת ישראל תהיה תוכנית להכנסות קבועות במדינה, יהיה אפשר לפתוח שוק חופשי. בוא אני אספר לך ממה אפשר לפתוח שוק חופשי כבר עכשיו - בתי סוהר מופרטים, סלילת כבישים(לא פתוח לשוק הבינלאומי). ככה המדינה יכולה להוציא פחות כסף ממה שהיא מוציאה וכל זה רק בגלל אאוטסורסינג. עכשיו אם המדינה הייתה נותנת שירות ומקבלת עבור זה כסף אז לא היה טעם באאוטסורסינג, אבל ברגע שהמדינה לא מרוויחה כלום מהדברים האלה אין ספק שהיא לא צריכה להכיל אותם בכלל.
&nbsp
אבל בוא נסתכל על הצד השני - כוח העבודה שלנו עצלן, כל אחד רוצה לעבוד במקצוע שלו ומקבל דמי אבטלה. כל החרדים שלא הולכים לצבא ולומדים בישיבות באמת חייבים ללכת לצבא במצב אוטופי בדמות החזון החילוני? התשובה היא לא בהכרח. את כל המשתמטים האלה צריך לשלוח לעבודות ממשלתיות פיזיות במידה והם כשירים על מנת לפתח את תשתיות המדינה. כמה הרעיון הזה נורא? הוא מאד נורא וסוציאליסטי, אבל המדינה שלך תרוויח ואז תוכל לפתוח את הכלכלה במקומות אחרים כי כח עבודה זול יש לך.
&nbsp
הסוציאליזם כהארדקור לא קיים במפלגות אשר מאמינות במדיניות רווחה במדינת ישראל, זה בסה"כ לתפוס כיוון עד שיהיה ניתן לנהל דברים יותר טוב. אם המיסוי על מצרכים יומיומיים יהיה עד כדי כך גבוה גם המחיר יהיה גבוה, מקומות העבודה גם ככה לא מתרחבים בכמותם, היחס בין ההצע וביקוש על מקום עבודה עולה ואז המשכורת שלך נמוכה יותר ושל מנהל בכיר יותר גבוה יותרממה שהיא צריכה להיות (כמובן שקיימת הררכיה כלשהי לא יכול להיות שמנהל ירוויח כמו עובד רגיל). למה? כי הוא יכול, הוא מחזיק אותך בביצים ואתה צריך להביא כסף. ועובדה יוקר המחיה באופן פשטני ובכלל לא מפורט כ"כ גבוה.
&nbsp
בוא נדבר על שוק חופשי אחרי שיפתרו את בעיית האבטלה והרווחיות של המדינה
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אתה רציני? בתי סוהר מופרטים זה בערך הרעיון הכי גרוע להפרטה

אין שם בכלל של שוק חופשי כי הכסף בכל מקרה מגיע מן המדינה וזה רק מזמין ניצול של אסירים. שלא לדבר על זה שאם יש אנשים שמרוויחים מכליאת אנשים תהיה בטוח שפתאום השאלה איזה עונש קבוע בחוק לאיזו עבירה יתחיל להיות מוטה בגלל אינטרסים כלכליים. בכלל למה אתה מוכן לתת לחברה פרטית לנהל את החופש שלך? איך זה לא נשמע לך אבסודרד?
אתה מתבלבל, המדינה היא לא עסק שצריך להרוויח כסף. המדינה היא בדיוק הגורם שאמור לעשות את מה שלא כלכלי - כמו לסלול כבישים לדוגמא. בדיוק בגלל זה יש לה הכנסה קבועה מאוד גדולה שנקראת מסים.
כח העבודה שלנו עצלן? איזו האשמה לא מבוססת. אתה יכול לבסס אותה על משהו? החרדים לא עצלנים, הם חיים בחברה שיש בה לחץ חברתי מאוד חזק ומערכת ערכים חברתית שונה.

fatnoam

Active member
הועדים זה תוצר של השחיתות, לא המקור שלה

דבר ראשון, צריך ועד עובדים. עבודה מאורגנת והסתדרות עובדים זה דברים שנדרשים למשק. להגן על העובדים. לגרום למעסיקים לשתף אותם ברווחים וכדומה.
&nbsp
הקטע זה מה שקורה שאנשים משתמשים בדברים האלה למטרות לא ראויות. לדוגמא ראשי ועד שסוחטים את החברה לכל מיני דברים. זה מה שקורה בחברת החשמל כרגע, שמנסים להעביר רפורמה, והועד פשוט לא מאפשר את זה. מה קרה כשאלון חסן רצה שכל העובדים יבואו לבת מצווה של הבת שלו? אין בעיה, השבית את הנמל ליום שלם, זה עלה למדינה מיליארד שקל, אבל בבת מצווה של הבת שלו היו 1200 אנשים. אלה אנשים נלוזים ועלובים, אבל הקיום שלהם אפשרי בגלל מנכ"לים חלשים.
&nbsp
מנכ"לים חלשים, הם תוצאה של שנים של מינויים פוליטיים. סידור ג'ובים לחברים, מבלי קשר אם הנ"ל מתאים לג'וב או לא. אבא שלי, אגב, חבר טוב מאוד של רבין זכרונו לברכה, גם זכה לשני מינויים פוליטים שכאלה, וכך הוא ניהל במשך שנים שני ארגונים של אלפי עובדים בארץ. אבל במקרה אבא שלי עשה דברים מדהימים והשאיר את הארגונים הנ"ל במצב מדהים ובהתייעלות אדירה. ואז הוא מוחלף במינוי פוליטי אחר, פחות טוב והכל מתמוטט.
&nbsp
סתם לדוגמא, בארגון האחרון שהוא עבד היו בערך 3000 עובדים, הוא פיטר בערך 2000 (במהלכי התייעלות שונים), ולקח ארגון מוגבל והפך אותו למשפיע, עם -200 מליון גרעון, והחזיר אותו ב+800 רווח, אחרי 16 שנה. ועד העובדים שם פחד ממנו, וראש ועד העובדים עוד עבד בחצי משרה בארגון, וחצי משרה בניהול הועד. שנתיים לאחר שעזב, כל הרווח הלך לבזבוזים שונים, יש כבר שמונה עובדים שלא תורמים דבר לארגון, אבל הם מנהלים את הועד (מקבלים משכורות שמנות בשביל לעבוד בועד, לא בארגון), והועד עצמו כבר ממזמן מנהל את היו"ר. ככה זה שבמהלכי פוליטיקה עלובה ממנים אנשים לא מתאימים לעמוד בראש הפירמידה.
&nbsp
כמה שנים לאחר מכן, אבא שלי ישב בדירקטוריון של חברת חשמל. משם אני מכיר כל מיני סיפורים. אם לא ידעתם, בחדר אוכל של חברת חשמל, יש כל יום שלושה סוגי דגים ושבעה סוגי בשרים, ואינסוף סלטים ומנות צד. עובדים לא רק אוכלים שם, אלא גם לוקחים קופסאות הביתה. I Kid you not. התענוג הזה עולה לכל עובד 6 שקלים ביום. מסובסד. יום אחד בישיבת דירקטוריון, התקבלה ההחלטה להעלות את המחיר ל-8 שקלים ביום. בישיבת הדירקטוריון הבאה כבר נכנסו חברי הועד לישיבה, בה יושבים בערך 10 אנשים בגיל 60 ומעלה, והבעירו צמיג על השולחן באמצע החדר. אחרי שכולם יצאו מהעשן, הם נעלו את החדר ולא נתנו לדירקטוריון להיכנס לחדרים אחרים בארגון. את כל ישיבות הדירקטוריון הבאות, ניהלו במלונות שונים, כשמידע על המיקום המדוייק מתקבל כחצי יום לפני הפגישה, כמו בספרי ריגול או מסיבות טבע אם תרצו.
זה מה שקורה שיש מנכ"ל חלש שלא מוכן לצאת לקרב על הועד. הוא מפסיד את החברה. לועד אין טעם שהחברה הממשלתית תצליח או תהיה יעילה, לועד יש רק רצון אחד - שלעובדים יהיה טוב ונוח. והוא יעשה הכל, אבל הכל, כדי שזה יקרה.
&nbsp
באמת שלפני הפנסיה חברות התחננו לאבא שלי שיבוא לנהל אותם, בתור אחד שידוע שלא מוותר לועדים. לו הייתם יודעים מה קורה בארגונים גדולים אחרים כמו מגן דוד אדום וכדומה. מן הסתם, לאחר שני צנתרים בלב, ובגיל 64, לאבא שלי לא היה כח להיכנס לקרבות חדשים. סתם ככה שתבינו מה המחיר שזה גובה, וכמה אתה לבד במערכה. לו הייתם יודעים איזה סרט בלהות זה להילחם בועדים, שזה באמת אנשים מהסוג הכי נמוך שיש, ותוך כדי לעמוד בכל הפוליטיקה הציבורית שנלווית לחברה ממשלתית, קרבות בדירקטוריונים, תביעות דיבה ומה לא בעצם, הייתם מבינים למה אנשים שמגיעים לעמדות כח מעדיפים לשמן את הועדים בכוח ובקומבינות מאשר להילחם בהם.
&nbsp
אמרת שאנחנו נראים כמו עולם שלישי? זה בדיוק למה.

KAT ניק שאני חשבתי עליו

כמובן שהכוונה היא לקארל אנטוני טאונס, הבן אדם מביא חבילה מלאה.
וכל מה שחסר בטח יושלם ע"י kg.
ריבאונד יש, גודל יש, אתלטיות יש, מובים לסל יש,
אני צופה עונה שקרובה לדאבל דאבל אם יקבל קרדיט מהמאמן, וידע להימנע מעבירות.

Cade Foster

New member
סטפן קרי

זה נראה כאילו זה ממש לא משנה מי משחק סביבו ונגד מי הוא משחק, הוא פשוט יקלע מתי שהוא ירצה. 22 נקודות והרבע הראשון עוד לא נגמר...

OrEl74

Well-known member
מנהל
מה זה הדבר הזה?

הבן אדם קלע 24 נקודות מתוך 39 של גולדן ברבע הראשון
&nbsp
מטורף!!

Executioner

New member
מדינת ישראל מזכירה לי את האמפרייה הפרסית

פעם הייתה אימפריה ענקית, נתנה יותר מידי כוח לדת והתרסקה...אני מפציר בך לעבור לחברון, גם תקבל חשמל, גם הטבות מס...מה עוד חסר?

למעלה