מחר ועדת השמה לבן

אמרילי1

New member
מחר ועדת השמה לבן

שיושב כבר חודש בבית. למישהו יש עצות עבורנו???? אנחנו מקווים שסוף סוף הוא יחזור לבית הספר, וימצא את מקומו באופן הטוב ביותר.

לבוא מוכנים

לדעת היטב את החוק - בדר"כ אפשר לנצח אותם בשדה שלהם - כי הם עצמם לא תמיד מכירים את החוק על בוריו ... לדעת בצורה מאוד ברורה מה אתם רוצים עבור הבן - ולדרוש את זה. לכתוב את הנקודות החשובות כדי שלא תשכחו. לא לתת להם לנהל את הדיון כך שאין לך מקוםן או מספיק זמן להביע דעתך. ולזכור שגם אם יחליטו משהו שאינו לרוחכם אתם יכולים לערער! ואני מאחלת לך שבוועדה יישבו אנשים רציניים, אכפתיים ומבינים. בהצלחה!

לאן אתם שולחים אותו?

לחינוך רגיל או מיוחד? האם מצאתם כיתה? אם אתם מעוניינים בחינוך המיוחד, לא תהיה לכם בעיה, יקבלו אותו בזרועות פתוחות. עמליה

אמרילי1

New member
עמליה המון תודה

על הזמן הארוך שהקדשת לי בשיחת הטלפון. בסופו של דבר קיבלתי את עצתך!!!! אכן, בית ספר ומנהלת שמראה כל כך הרבה חוסר אונים כנגד ילדים שלא יודעים להתנהג ומציקים ומערכת שאיננה ערוכה כלל לשילוב לא יהפכו את עורם בבת אחת. הרגשתי שאין כל טעם לצפות שמשהו טוב יקרה בזמן הקצר שנשאר עד סיום כיתה ו'. אנחנו רוצים להקפיץ אותו כיתה -לכיתת pdd בחטיבה בבית ספר רגיל. מבחינת הגיל הוא מתאים (יהיה בר מצוה במרץ) מבחינת הישיגיו בלימודים כל הסיכויים שיצליח להשתלב בחומר של כיתה ז'. במזל-אחד התלמידים עזב ויש מקום. וזה בעיר שלנו. הגורמים שהיו בתחילה נגד, השתכנעו לאחר שפגשו את הילד, ולאחר שראו את הכיתה. עכשיו אנחנו זקוקים להרבה אופטימיות וקצת מזל. תודה אמרילי

yonitbrk

New member
בהצלחה גם ממני

אם הגורמים שראו את הילד, שייכים לעירייה, ויש המלצות שהוא מתאים, לא מאמינה שיעשו לכם בעיות.

אמרילי1

New member
תודה על האיחולים

גם מנהלת המתי"א שמאד התנגדה כי: "ילד צריך לסיים כיתה ו' באופן מסודר" וכו' שינתה את דעתה לאחר ששמעה ממני את סאגת היסורים שהוא עבר בבית הספר, לאחר שפגשה אותו, ושהתה איתו כחצי שעה לבד, והתרשמה ממנו, גם האחראית על כיתות הpdd מטעם מתי"א חושבת שהוא מתאים מאד לכיתה הזו וגם פסיכולוגית בית הספר שלו, (שלא מכירה איתו כמעט) לאחר שהלכה לחטיבה וביקרה בכיתה, התרשמה מאד מן הצוות, מן היחס, ומהתכנים שהילדים בכיתה זו מקבלים, ואמרה לי שנראה שזה בהחלט פתרון טוב גם לזמן העכשווי, וגם בהסתכלות קדימה ל-3 שנות החטיבה. הילדים בכיתה זו בהתאם ליכולות שלהם משולבים חלק מן הזמן , במקצועות מסוימים בכיתות הרגילות. כך שאנחנו מקווים שלמשל במתימטיקה, אנגלית ואולי בעוד מקצועות בעתיד הוא יוכל להשתלב בכיתה רגילה. מאד חשוב לו לדעת האם יהיו לו חברים שלא מהכיתה המיוחדת. בחטיבה זו יש אספים המשולבים בכיתות הרגילות באופן מלא, כך שבית הספר הזה הוא בי"ס משלב במלוא מובן המילה. וזה מה שחשוב כרגע בעיניי. אני רוצה לשלוח ילד לבי"ס בידיעה שיוכל ללמוד, ושלא יפגעו בו. אני מאמינה שמצאנו את המקום המתאים. הבעיה היחידה היא שבכיתה זו יש ילדים שונים בתפקודים שונים. לילד גבוה למצוא עצמו בכיתה עם ילדים בתפקודים שונים יכולה להיות חוויה לא קלה בכלל. אבל זוהי הדזמנות ללמוד סובלנות וגמישות כלפי אחר, כשאתה מצפה שאחרים יהיו כאלה כלפיך.

אמרילי1

New member
אושרה הזכאות לכיתת pdd

בחטיבה רגילה. תודה מיוחדת להדסה- נציגת הורים שישבה בועדה. כפי שנמסר לנו כעת אנחנו ממתינים לועדת שיבוץ למרות שהמקום בכיתה פנוי, יועד לבן שלנו וכבר נפגשנו עם המנהלת. שאלתי בכמה זמן המתנה מדובר כיוון שאנחנו מדברים על ילד שמאז יולי, שהה בבית הספר כחודש בלבד. (חופש גדול, חגים, ועכשיו ציפייה להשמה) נאמר לי שמספר ימים. אני מותשת ומחכה שהבן ימצא את מקומו בכיתה המתאימה לו ושאני אקבל את החיים שלי בחזרה.(עבודה, פנאי וזוגיות) תודה לכל המייעצים, התומכים והמברכים ללא עזרת הפורום הזה לא היינו מצליחים. שלכם אמרילי

snooopi

New member
איזה יופי

שתהיה לו ולכם הרבה הצלחה בכיתה החדשה. וכל הכבוד לך על ההתעקשות למצוא לו את המקום המתאים. עמנואל

אמרילי1

New member
כל הכבוד לבן שלנו

שעם כל התופעות הנובעות מן הלקות הצליח להפנים היטב שבמקום בו לא מכבדים אותו ומקבלים אותו כשווה בין שווים במקום כזה הוא לא ימשיך להיות. אין ספק שמי שעשה "בית ספר " לכולם, לנו, למורה ולמנהלת הוא הבן. אפשר ללמוד כמה דברים מהילדים שלנו. (דרך אגב הוא מתחזק בלוג באינטרנט.) וזה נאמר כדי לעודד את כל ההורים של הילדים הצעירים.......

למעלה