מחר בערב

שמנתולה

New member
מחר בערב

תשודר ברואים עולם (ערוץ 1 בשעה 21:00) כתבה על תרומת זרע אנונימית. (סליחה על מיעוט הפרטים, ראיתי רבע פרומו לזה)

ובאיזה ערב יהיה

צ'אט? הבדידות והגעגועים קורעים אותנו...

colourful

New member
ראיתי מהאמצע

אז אין לי מושג מה היה בהתחלה... בחלק שראיתי דובר על "זכותם" או לא, של הילדים שנולדו מתרומת זרע לדעת את זהות התורם. רואיינו שם אדם מבוגר יחסית, שנולד מתרומת זרע וזעם על כך שלא התאפשר לו לדעת מי התורם, ובחורה בת 18 בערך, שהצליחה להפגש עם התורם והיתה שם שמחה גדולה, אושר והרמוניה כיאה לאמריקאים.

ו.. הם היו ילדים של - לסביות? חד-

הוריות? סטרייטים עקרות? מה? והמסר הכללי היה "אנטי" תרומה אנונימית?

colourful

New member
עד כמה שהצלחתי להבין

נושא סיבת התרומה לא היוה אישו בכלל. אלה שאני ראיתי (כאמור ראיתי מהאמצע) היו ילדים של זוגות סטרייטים שהאב עקר. נושא החד הוריות והלסביות לא נדון בדקות שבהן אני צפיתי. הכתבה היתה כתבה מיובאת (אמריקאית) ואחורי זה היה דיון באולפן עם מומחה לפריון מבית חולים שערי צדק. (צר לי, אך שכחתי את שמו) הוא נשאל לגבי הסוגיה, וגרס שרוב רובם אם לא כל התורמים, לא יסכימו כלל לתרום זרע אם תתכן האפשרות לגלות את זהותם ביום מן הימים. גם הבחור האמריקאי בכתבה, שנראה מאוד מאושר לפגוש את "בתו" אמר, שממש לא בא לו שיתחילו מהיום עשרות ילדים להתדפק על דלתו....

טרודי

New member
הכתבה

דיברה על כך שבעבר רופאי בנק הזרע המליצו לזוגות (הטרו) שמקבלים תרומה, לא לספר לאף אחד, גם לא לילד, שהוא נולד מתרומת זרע. דובר על כך שהסוד מעיק על המשפחה ובסוף יוצא. בתכנית רואיין גבר שאימו סיפרה לו את האמת רק אחרי שאביו מת. והוא בטוח שלו היו מגלים לו את הסוד קודם, יחסיו עם אביו היו טובים יותר (האב היה מרוחק, יחסית, כל חייו). אשרי המאמין. רואיינה גם בחורה בת 18, שאימה סיפרה לה את האמת יום אחד (בערך בגיל הזה), והיא החליטה לחפש את תורם-הזרע. היא פנתה לבנק הזרע, וביקשה שינסו לאתר אותו ולשאול אותו אם יהיה מוכן לפגוש אותה. הוא התייעץ עם אישתו, והם הסכימו בחשש מה להחליף מכתבים ובסוף להיפגש. וכולם נורא מאושרים (הראו את הבחורה משחקת עם הבן הקטן של התורם ואישתו). אבל... הם החליטו שאם עוד אנשים יפנו אליהם, הם יהיו מוכנים רק להעביר מידע רפואי (שהוא, אגב, מוגבל למדי, כי התורם בעצמו מאומץ...). הם לא רוצים "להגדיל את המשפחה" עוד. בסופו של דבר דובר על כך שאולי האנונימיות בתרומת זרע היא לא נכונה (מוסרית), כי לילד יש זכות לדעת את מקורותיו הגנטיים. בדיוק כמו פתיחת תיק אימוץ, צריך לאפשר לבני 18 לברר את זהות התורם שלהם. ומה עם חוזה האנונימיות של בנק הזרע? אומר הגבר מתחילת הכתבה: "אני לא חתמתי על החוזה הזה. אני לא מחוייב לו."

"סיפור החסידה"?

על האיש הטוב שנתן לאמא מתנה? או את הסיפור האמיתי - על זה שיש גברים שנותנים מזרעם לבנק באנונימיות?

יותר פרטים עם הגיל

בפעם הראשונה שסיפרתי הם היו בני שנתיים בערך, ואז ברור שלא ניתן להכנס ליותר מידי פרטים. אז אמרתי שהרופא שם לי מתנה בבטן, והם ממילא התעניינו רק בעובדה שהם יצאו מהבטן שלי.... אח"כ החלפתי את המילה מתנה בזרע, והסברתי את "עובדות החיים"- זרע, ביצית וכו.. ומאיזה איברים בגוף. הסברתי שצריך זרע מגבר, ויש גברים שנותנים זרע לבנק הזרע עבור נשים שרוצות ילדים, למשל כמו אני וה-X או כמו חברה שלי שהם מכירים שהיא חד הורית (אמא אחת בלי אבא). חזרתי הרבה פעמים בזמנו שאין להם אבא ויש להם שתי אמהות, אבל לא השתמשתי במילה אנונימיות כי לא נראה לי שהם ממש יכולים להבין. ולא אמרתי שהגברים מקבלים תשלום בתמורה לזרע ושאנחנו שילמנו עבורו- אם כי גם זה בטח יגיע יום אחד. וחוץ מזה, אני יותר אוהבת את סיפור ערוגת הכרוב. מה לעשות יש לי קצת פחד גבהים...

אבא גאה

New member
אני לא יודע אם סיפרתי לכן

אבל פעם נכנסתי עם אושר ומיילס לספר שלנו. ובעוד אנחנו ממתינים בתור ואושר פונה מידי פעם אלי בתואר "אבא" ומידי פעם אל מיילס בתואר "אבא" ראיתי שאחד הממתינים לתורו מתחיל להתבלבל ולהסתקרן יותר ויותר. חייכתי אליו וכנראה שזה נתן לו את האוקיי והוא מיד שאל: "מי האבא של הילד"? "שנינו" עניתי. "מה זאת אומרת?" הוא הקשה. "אנחנו זוג הומואים וזה הבן שלנו ככה ששנינו האבות שלו" "אז איך הוא נולד?" הוא תמהה בקול רם. בשניה אחת כל הסטאוטיפים על הומואים עברו לי בראש ועניתי "בלידת עכוז". הוא הסמיק ושתק... אני הייתי נורא משועשע, מיילס לא כ"כ צחק ולא הבנתי מה לא בסדר....בדרך הוא שאל אותי "מה זאת אומרת לידת תפוז"???

פלפלת32

New member
../images/Emo6.gif

אתה גדול!!! נראה לי קשה משהו לידת עכוז אצלכם הגברים אוו'ץ

טרודי

New member
לגבי הילדים שלנו

(לסביות או חד הוריות) ברור שצריך לספר. אין דרך להימנע מכך (אלא אם כן תנסי לטעון שהתעברת מרוח הקודש...) לגבי ילדים של זוגות הטרו - אני מפנה להודעה שלי מתוך דיון שנערך בפורום חד-הוריות מבחירה לפני חצי שנה, כשהתפרסם שבבריטניה אין יותר תרומות אנונימיות. (ואם השרשור שם נראה קצת מוזר, זה בגלל שמנהלת הפורום צרפה ביחד כמה שרשורים שנפתחו באותו נושא באותו יום). גם ב-bsh דיברנו טיפונת בנושא, אז.

איך ומה לספר?

אי תוהה רבות בנושא, ודווקא האפשרות של רוח הקודש מתחילה לקסום לי... הרי הדרך בה נציג את הנושא תהיה הדרך שבה ילדנו יראו אותו... סיפור ה"איש הטוב" שנתן לאמא מתנה זרעון קטן - נראה לי יותר ויותר כמו מתכון בטוח ליצירת כמיהה כלפי אותה דמות חביבה... לא?

טרודי

New member
מסכימה איתך

ולכן נסיכתי יודעת שאמא הלכה ל"בנק הגרעינים" בשביל לעשות אותה (ואת אחיה). עכשיו היא מבקשת שאלך לשם שוב ואעשה להם אח תינוק... אפילו לא העליתי על דעתי להגיד לה משהו שיתפרש כאילו מישהו נתן לי משהו באופן אישי (מה שיוצר אפשרות ליצירת קשר בעתיד, וגם השאלה "אז למה הוא לא נשאר לגדל אותי", וכל הצרות שבאות עם תרומה ממכר במקום מהבנק).

למעלה