מחר במכון הפולני

ט א

New member
מחר במכון הפולני

שלום חברים - זו אני, עם ניק חדש... לפני זמן קצר נודע לי על האירוע הבא שיתקים מחר. חשוב לי מאד להשתתף בחלק השני, אלא שיש לי התחייבויות אחרות, שכנראה לא אוכל לבטל (אם כי אנסה). אם מישהו מתכוון להשתתף- אשמח מאד אם יוכל לתעד את החלק השני בנושא פוזננסקי ולודז'. והפרטים: ביום רביעי, 14 במרץ 2007, בשעה 18:00 מקיים המכון הפולני פגישה עם גב' אגניישקה מציובסקה וגב' מירי פז בנושא תרגומי ספרות מעברית לפולנית. בחלקו השני של המפגש: הסאגה לבית פוזננסקי כחלק מהוויית העיר לודז', עיר של שלושה לאומים (פולנים, גרמנים ויהודים) המפגש יתקיים במכון הפולני, רחוב רופא המחתרות 42, תל אביב,.

deebeebee

New member
זיהיתי אותך

על סמך שמות המשפחה הנחקרים. צר לי, לא אהיה. ד"א, האם ניתן לקבל תוכניה של הפעילויות שלהם?

ט א

New member
אנסה לברר היום בקשר לתוכניה -

בינתים הסתבר שסדר ההרצאות השתנה, וההראצאה על פוזננסקי תוקדם. לכן אשתתף בה. אגב, המרצה הוא מארק שוקלק (Marek Szukalak), אושייה לנושאי יהדות לודז', ומחבר סדרת הספרים על יהודי העיר. הוא ירצה בפולנית ומישהו יתרגם במקביל לעברית.

ט א

New member
תוכניה אין - סיכום ביקור

הדרך הנכונה היא להצטרף לרשימת התפוצה. לא הצלחתי להצטרף אתמול, כי ירון הפנה אותי לאודי ואודי אמר "רק אם את מדריכת טיולים לפולין" אם לא אז ירון, ואז התחיל המפגש ובאמצע נאלצתי לפרוש לטובת התחייבויות קודמות. אך את ההרצאה המתוכננת שמעתי עד תומה. המכון הפולני הוא מקום אסתטי וסימפטי בפאתי העיר, חניה נוחה, והמון המון אנשים רעשניים במיוחד, שלא נותנים למרצה לגמור משפט בפולנית. רובם היו כנראה מדירכי טיולים לפולין. את המרצה שהגיע מפולין כבר פגשתי בעבר. הוא לא חידש לי הרבה, ולו משום שמסגרת הזמן היתה הדוקה - אין ספק שהוא ידען גדול לגבי חלק מיהודי מלודז'. גם העובדה שהוא אינו דובר אנגלית ואני לא דוברת פולנית הקשתה מאד. התאכזבתי מאד מתשובתו לגבי מצבה של דוד שלי שחשוב לי ביותר למצוא: לפני שנתיים, בפגישה בשש עינים עם מתורגמנית, הוא אמר שיסייע לי לאתר אותה כאשר אגיע ללודז' לביקור. הפעם הוא אמר שבחלקת הילדים אין מצבות. ואם כך, אני שוב מול קיר בלתי עביר.

ט א

New member
הניק הקודם נזנח (אין ביטול בתפוז)

החלטתי להתחיל במסע מיזוג פרצופים

למעלה